Jaunākais izdevums

Piena un aitas gaļas popularizēšanas kampaņas ilgs trīs gadus, plaša reklamēšanās notiks arī kaimiņvalstīs – nozarēm ir vajadzīgs šāds grūdiens, pamato rīkotāji; valsts jau solījusies atbalstīt, Brisele – ilgi domā, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kampaņas piedzīvos dienasgaismu tikai tādā gadījumā, ja to īstenošanai tiks piešķirts Eiropas Savienības (ES) un Latvijas valsts līdzfinansējums. Līdzekļi abos gadījumos būs jāizlieto trīs gadu laikā, no šā gada vidus līdz 2018. gadam, liecina abu kampaņu iepirkuma procedūru nolikumi.

Ja Brisele dos «jāvārdu», pusi no nepieciešamā finansējuma sniegs ES, 30%, kas aptuveni 840 tūkst. eiro nodrošinās valsts, bet atlikušo piensaimnieki un aitkopji sarūpēs saviem spēkiem. Kampaņu nodošanu izvērtēšanai Eiropas Komisijai (EK) atbalstījusi Zemkopības ministrija. Atbilde no Briseles Latviju varētu sasniegt martā vai aprīlī.

Uzrunās masas

Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) sludinātajā iepirkumā par sabiedrības informēšanas un tirgus veicināšanas kampaņas par pienu un piena produktiem īstenošanu 2014. gada beigās uzvarēja personu apvienība, kurā apvienojušās trīs aģentūras - Mindshare mediju aģentūra, St. Brothers zīmolu un reklāmas aģentūra un sabiedrisko attiecību aģentūra Jazz Communications, aiz borta atstājot Mārketinga komunikāciju aģentūru Ad Astra. Trīs gadu kampaņas, kuras norisināsies Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, līgumcena ir 1,32 milj. eiro. Līdzīgu kampaņu par 1,47 milj. eiro aitas gaļas popularizēšanai iepirkuma konkursa rezultātā uzņēmās vienīgais pretendents – vairāku komunikācijas kompāniju apvienība, ko veido McCann Consulting, McCann Rīga, Inspired un Hansa Media. Piena kampaņas virsmērķis ir dot darbu pašmāju piensaimniekiem, palielinot piena un piena produktu patēriņu. To plānots īstenot pamatā Latvijā, bet atsevišķus pasākumus arī Igaunijā un Lietuvā, mudinot projekta mērķa grupas, īpaši pusaudžus un jauniešus, lietot Latvijas pienu un piena produktus. Iecerēts izvietot reklāmas kaimiņvalstu medijos, Igaunijā, sasniedzot 350 tūkst. plašu auditoriju, bet Lietuvā ar līdzīgām aktivitātēm cer uzrunāt 0,5 milj. cilvēku. «Ticiet vai nē, bet cilvēki ir maz informēti par piena produktiem. Mūsu veiktajā aptaujā 68% respondentu nezināja, ka piens pakās ir pilnīgi dabīgs. Cilvēki teica: «Piens no govs ir super, bet pakās – kaut kas ķīmisks. Mūsu mērķis ir šo mītu ar kampaņas palīdzību izkliedēt,» DB pamato Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks. Savukārt aitas gaļas kampaņa vērsta uz aitkopības stiprināšanu Latvijā.

Visu rakstu Gaida Briseles jāvārdu lasiet 6. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no teroraktu rīkotājiem Briseles lidostā Nadžims Lāšravi tur bija strādājis piecus gadus līdz 2012.gadam, trešdien ziņoja Beļģijas telekanāls VTM.

Jau agrāk bija kļuvis zināms, ka Lāšravi pirms dažiem gadiem arī neilgu laiku strādājis par apkopēju Eiropas Parlamenta ēkā.

Viņš bija viens no diviem teroristiem pašnāvniekiem, kas 22.martā uzspridzinājās Briseles Zaventemas starptautiskajā lidostā. Šajā lidostā un Briseles metro stacijā sarīkotajos teroraktos tika nogalināti 32 cilvēki.

Flāmu telekanāls VTM ziņoja, ka Lāšravi «strādāja .. Briseles lidostā» piecus gadus līdz 2012.gadam, un piebilda, ka viņu bija pieņēmusi darbā kāda pagaidu darbu aģentūra.

Telekanāls nesniedza sīkākas ziņas par to, kādu darbu Lāšravi veicis lidostā, bet informēja, ka lidostas personālam parasti jāiziet drošības pārbaude pirms pieejas žetonu saņemšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Briseles centrālo laukumu Grand Palace sasniedz Ziemassvētku egle no Rīgas

Dienas Bizness, 20.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas, 20. novembra, rītā Briselē ieradās Ziemassvētku egle no Rīgas, un rīta agrumā tika uzstādīta Briseles centrālajā laukumā Grand Palace, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ceļu no Rīgas uz Briseli tā uzsāka 14. novembrī, kad tika izraudzīta un nocirsta Pierīgas mežos.

Lai iepazīstinātu Briseles iedzīvotājus un tās apmeklētājus ar leģendu par pirmo rotāto Ziemassvētku egli Eiropā, kuras saknes meklējamas Latvijas galvaspilsētā Rīgā, no šā gada 28. novembra līdz 4. janvārim Ziemassvētku egle no Rīgas būs Beļģijas galvenā egle un rotāsies Briseles Lielajā laukumā (Grande Place). Tas būs arī atgādinājums par Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Rīgas egles oficiālā atklāšana Briseles Lielajā laukumā notiks 28. novembrī. Egli iedegs Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs, Briseles mērs Ivans Maijers (Yvan Mayeur), Briseles pilsētas Kultūras vicemēre Karina Laljē (Karine Lalieux) un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce -Līcīte. Par kultūras programmu rūpēsies Briseles latviešu koris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) pērn ir apstiprinājusi Erasmus+ programmas projektus skolu, profesionālās, pieaugušo un augstākās izglītības sektorā ar kopējo finansējumu vairāk nekā 27,97 miljoni eiro, kas ir turpat par 5 miljoniem eiro vairāk nekā 2018. gadā.

Šo summu veido Eiropas Komisijas finansējums mācību mobilitātei un stratēģiskajām partnerībām izglītības un mācību jomā 25,89 miljonu eiro apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums augstskolu studentu un personāla mobilitātei – 2,08 miljoni eiro. Pērn visos izglītības sektoros kopā apstiprināti 182 mobilitātes projekti par 18,77 miljoniem eiro. To ietvaros tiks īstenotas 6747 mobilitātes, kas sniegs iespēju dažādu izglītības sektoru pārstāvjiem doties gūt zināšanas un pieredzi ārvalstīs, piedaloties kursos, darba vērošanā vai pieredzes apmaiņā, kā arī docēt, stažēties, studēt vai iziet praksi citā valstī.

Apstiprināto projektu ietvaros mobilitātēs uz Erasmus+ programmas dalībvalstīm dosies 2487 studenti, 1574 augstskolu mācībspēki, 583 vispārizglītojošo un 172 profesionālo izglītības iestāžu pedagogi. 1028 profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi dosies īstermiņa mobilitātēs, savukārt 63 īstenos ilgtermiņa mobilitātes (ErasmusPro), kuru ilgums ir no 3 līdz 12 mēnešiem. Profesionālās izglītības sektorā finansējums piešķirts arī 109 audzēkņu pavadošajām personām un 6 ilgtermiņa mobilitātes plānošanas vizītēm. Smelties pieredzi ārvalstīs ar Erasmus+ programmas atbalstu dosies arī 125 pieaugušo izglītotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Briseles Centrālās stacijas spridzinātājs saucis «Allāhu akbar», viņu nošāvuši karavīri

LETA--AP/AFP/DPA, 21.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Briseles Centrālajā dzelzceļa stacijā otrdienas vakarā sarīkoja sprādzienu vīrietis, kurš pirms tam sauca «Allāhu akbar», un aizdomās turēto ir nošāvuši karavīri, paziņoja aculiecinieki un prokuratūras darbinieki.

Nav ziņots, ka sprādzienā kāds būtu cietis, un sprādziena nodarītais posts ir ierobežots, paziņoja Briseles prokuratūras preses sekretāre.

Beļģijas federālās prokuratūras preses sekretārs Ēriks van der Sipts paziņoja, ka karavīri «neitralizējuši» aizdomās turēto Centrālajā stacijā uzreiz pēc neliela sprādziena un «viņš ir miris». Viņš piebilda, ka «šis incidents tiek uzskatīts par teroraktu».

Beļģijas Krīžu centrs paziņoja, ka, pamatojoties uz sākotnējo informāciju, tas nesaskata vajadzību paaugstināt terorisma trauksmes līmeni valstī līdz visaugstākajam līmenim. Pašlaik valstī ir spēkā terorisma trauksmes 3.līmenis, kas ir otrs augstākais.

«Es nogāju uz mezonīna līmeni, [kur] kāds kliedza. Tad viņš iesaucās «Allāhu akbar» un uzspridzināja kaut ko bagāžas ratiņos,» reportieriem pastāstīja dzelzceļa šķirošanas aģents Nikolā van Herrevēgens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas galvaspilsētā Briselē noticis vēl viens sprādziens, ziņo euronews. Tas nograndis Schuman metro stacijā netālu no Eiropas Savienības ēkām.

Sprādziens noticis neilgi pēc diviem sprādzieniem Briseles lidostā. Sprādziens bijis arī Maelbeek metro stacijā.

Patlaban zināms, ka uzbrukumos Briselē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas policija svētdienas vakarā īstenoja lielu pretterorisma operāciju Briseles centrā, bloķējot vairākas ielas un aicinot cilvēkus neatstāt telpas, aizslēgt dzīvokļu durvis un netuvoties logiem.

Operācijas laikā aizturēti 16 cilvēki, paziņoja prokurori. Tomēr starp aizturētajiem nav par Parīzes slaktiņa līdzdalībnieku uzskatītā Briseles Molenbēkas rajona iedzīvotāja Salaha Abdeslama, kura brālis Brahims uzspridzinājās Francijas galvaspilsētā.

Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Jambons iepriekš paziņoja, ka varas iestādes šobrīd meklē ne tikai Abdeslamu, bet vēl vairākus citus cilvēkus.

Jau ziņots, ka Beļģijas nacionālā drošības padome nolēma galvaspilsētā atstāt spēkā augstāko, ceturto terorisma trauksmes līmeni. Kā paziņoja premjerministrs Šarls Mišels, terora draudi tiek uzskatīti «par reāliem un nopietniem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic reiss no Briseles, ar kuru plānoja lidot arī Straujuma un Šulcs, Rīgā piezemējas 5 stundas vēlāk

Db.lv/LETA, 04.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas aviokompānijas airBaltic reiss no Briseles, ar kuru Rīgā no darba vizītes Briselē bija jāatgriežas premjerei Laimdotai Straujumai un vairākiem valdības ministriem, kā arī vizītē Latvijā jāierodas Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājam Martinam Šulcam, ielidoja ar gandrīz 5 stundu nokavēšanos.

Reisam BT604 pēc saraksta Rīgā vajadzēja ielidot plkst.23:05, bet tas nosēdās krietni pēc pusnakts. airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags portālam db.lv pavēstīja, ka reiss tehnisku iemeslu dēļ Rīgā ieradās novēloti – plkst. 3:58.

L. Straujuma un vairāki valdības ministri trešdien bija darba vizītē Briselē, lai iepazīstinātu ar Latvijas prezidentūras prioritātēm. Ar attiecīgo airBaltic reisu bija jāatgriežas arī ministriem un L. Straujumai, kā arī M. Šulcam. Ministru prezidente ceturtdien skaidroja, ka trešdien, kad bija jāatgriežas Rīgā no Briseles, neparedzētu apstākļu dēļ tas nebija iespējams, tāpēc daudzi ministri palikuši lidostā un atgriezušies tikai ceturtdien no rīta. Savukārt viņai bijusi iespēja doties uz Rīgu vienā čarterreisā ar M. Šulcu, vēsta aģentūra LETA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Arestēts viens no uzbrucējiem Briseles lidostai

LETA, 23.03.2016

Lākrauī (no labās) policija identificēja videonovērošanas ierakstā Briseles lidostā, kur viņš redzams kopā ar brāļiem Halidu un Ibrahimu el Bakrauī, kuri uzspridzinājās otrdienas teroraktos lidostā

Foto: SIPA/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policijas reidā Briseles rajonā Anderlehtā trešdien arestēts Nadžims Lākrauī, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību otrdien notikušajā teroraktā Briseles lidostā, vēsta Beļģijas mediji.

Lākrauī policija identificēja videonovērošanas ierakstā Briseles lidostā, kur viņš redzams kopā ar brāļiem Halidu un Ibrahimu el Bakrauī, kuri uzspridzinājās otrdienas teroraktos lidostā.

Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Jambons atklāja ASV telekanālam CNN, ka Lākrauī esot centies uzspridzināties Briseles lidostā, tomēr bumbas eksplozija nav notikusi.

Divi citi terorista sabiedrotie tur, pēc Beļģijas prokuratūras teiktā, uzspridzinājušies. Trešais terorists pēc tam esot aizbēdzis, vēstīja aģentūra Belga.

Visi trīs aizdomās turētie lidostā ieradušies ar taksometru, Zaventemas mērs paziņoja aģentūrai Belga. Taksometra vadītājs esot uzrādījis policijai adreses, kur viņš uzņēmis šos trīs vīriešus, vēstīja Beļģijas telekanāls VTM.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Briseles amatpersonas ierosinājušas tuvākajā nākotnē ieviest Beļģijas galvaspilsētā bezmaksas sabiedrisko transportu.

Briseles Sabiedriskā transporta pārvaldes (STIB) jaunais viceprezidents sociālists Lotfi Mostefa izteicis ideju ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu darbadienu vakaros vai brīvdienās, bet viņa Sociālistu partija uzskata, ka maksa varētu tikt atcelta pavisam.

Mostefa šādi vēlas pamudināt Briseles iedzīvotājus retāk izmantot savus personiskos transporta līdzekļus un biežāk paļauties uz sabiedrisko transportu.

«Mēs atrodamies situācijā, kurā gaisa piesārņojuma problēmas un vides jautājumi ir svarīgi,» šonedēļ Beļģijas medijiem uzsvēra Mostefa.

Mostefa STIB viceprezidenta amatam izvirzīja Sociālistu partija, kas ietilpst koalīcijas valdībā, kas pārvalda galvaspilsētas reģionu. Sociālistu partijas plāni ir vēl grandiozāki un tā vēlas vispār atcelt samaksu par sabiedrisko transportu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Saistībā ar bagāžas krāvēju streiku arī pirmdien atcelti airBaltic lidojumi starp Briseli un Rīgu

LETA, 29.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Briseles lidostas virszemes apkalpošanas uzņēmuma «Aviapartner» darbinieku streiku pirmdien atcelti visi Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» reisi starp Briseli un Rīgu, pastāstīja «airBaltic» pārstāve Alise Briede.

No Briseles uz Rīgu bija paredzēti reisi plkst.13.00 un plkst.22.10, bet no Rīgas uz Briseli plkst.7.30 un plkst.16.35. «airBaltic» nav informācijas, cik ilgi streiks varētu turpināties, pauda Briede.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas, 25.oktobra, pēcpusdienā Briseles lidostā streiku pieteica bagāžas krāvēji, liekot atcelt vairākus desmitus reisu. Darbu pārtraukuši Briseles lidostu apkalpojošā uzņēmuma «Aviapartner» darbinieki, kurus neapmierina personāla trūkums.

«Tas bija spontāns darbinieku streiks,» pavēstīja arodbiedrības pārstāvis, norādot, ka nav skaidrs, cik ilgs būs streiks.

Streiks ietekmējis visus ielidojušos un izlidojušos reisus, jo nav iespējams piekraut un izkraut lidmašīnas. Pasažieri ir spiesti doties prom no lidostas vai izlidot tikai ar rokas bagāžu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Beļģijas mediji atsauc ziņu, ka arestēts viens no uzbrucējiem Briseles lidostai

LETA, 23.03.2016

Lākrauī (no labās) policija identificēja videonovērošanas ierakstā Briseles lidostā, kur viņš redzams kopā ar brāļiem Halidu un Ibrahimu el Bakrauī, kuri uzspridzinājās otrdienas teroraktos lidostā.

Foto: SIPA/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijas mediji trešdien atsaukuši ziņu, ka policijas reidā Briseles rajonā Anderlehtā arestēts Nadžims Lākrauī, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību otrdien notikušajā teroraktā Briseles lidostā.

«Anderlehtā arestētais vīrietis nav Nadžims Lākrauī,» rasta avīze Derniere Heure, savukārt raidorganizācija RTL ziņo, ka «Anderlehtā arestētais galu galā nav Nadžims Lākrauī».

Lākrauī policija identificēja videonovērošanas ierakstā Briseles lidostā, kur viņš redzams kopā ar brāļiem Halidu un Ibrahimu el Bakrauī, kuri uzspridzinājās otrdienas teroraktos lidostā.

Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Jambons atklāja ASV telekanālam CNN, ka Lākrauī esot centies uzspridzināties Briseles lidostā, tomēr bumbas eksplozija nav notikusi.

Divi citi terorista sabiedrotie tur, pēc Beļģijas prokuratūras teiktā, uzspridzinājušies. Trešais terorists pēc tam esot aizbēdzis, vēstīja aģentūra Belga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic reisi no starptautiskās lidostas Rīga uz un no Briseles Zaventemas lidostas nenotiks visu šo nedēļu - līdz 4.aprīlim, informēja lidsabiedrībā.

Lidsabiedrība mēģina piedāvāt pasažieriem alternatīvas Briselei tuvumā esošās lidostas, piemēram, Amsterdama, Parīze un Diseldorfa. Līdz ar to pasažieriem ir iespēja veikt arī lidojumus uz Briseles tuvējām lidostām.

Briseles Zaventemas lidostas vadība paziņojusi, ka otrdien pārbaudīs, kā paveikti remontdarbi pēc diviem pagājušajā nedēļā Briselē notikušajiem sprādzieniem, kuros cieta izlidošanas zāle. Par to, kad lidosta atsāks darbu, patlaban netiek ziņots.

Sprādzienos, kas pagājušajā nedēļā notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, 35 cilvēki zaudējuši dzīvību, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus. Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums Islāma valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijā notiekošā nacionālā streika dēļ trešdien atcelti plānotie Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» un Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» reisi uz un no Beļģijas, liecina starptautiskās lidostas «Rīga» publiskotā informācija.

Tostarp atcelti «airBaltic» reisi no Rīgas uz Briseli, kas plānoti plkst.7.20 un 16.35, kā arī reisi no Briseles uz Rīgu, kuru ielidošanas laiki bija paredzēti plkst.13 un 22.20. Atcelts arī «Ryanair» reiss no Briseles «Šarleruā» lidostas uz Rīgu, kura ielidošanas laiks bija plānots plkst.20.45 un reiss no Rīgas uz Briseles «Šarleruā» lidostu, kas bija plānots plkst.21.10.

Jau vēstīts - tā kā streikā iesaistīsies arī gaisa satiksmes kontrolieri, Beļģijas gaisa satiksmes kontroles dienests «Skeyes» paziņojis, ka no otrdienas plkst.22 (plkst.23 pēc Latvijas laika) līdz trešdienai plkst.22 (plkst.23 pēc Latvijas laika) Beļģijas gaisa telpā aizliegti lidojumi, kas zemāki par 8000 metriem. Tas nozīmē, ka Beļģijas lidostās nepacelsies un nenolaidīsies neviena lidmašīna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policisti no brigādes, kas apkalpo Briseles Zaventemas starptautisko lidostu, atklātā vēstulē savai vadībai norādījuši uz sliktu drošības garantēšanu lidostā un tās tuvumā.

Trešdien publicēto atklāto vēstuli parakstījuši apmēram 100 no gandrīz 400 lidostas policijas darbiniekiem, ziņo Beļģijas mediji.

«Šī vēstule ir pirmās līnijas policistu vilšanās ar sliktu pārvaldību izpausme, nelaimes signāls nacionālo lidostu drošības pastiprināšanas vārdā,» teikts vēstulē.

Vēstules autori raksta, ka tā ir viņu «nelaimes signāls», kas norāda uz to, ka starptautiskās lidostas aizsardzība neatbilst tam līmenim, kādam vajadzētu būt 2016.gadā.

Viņi norāda, ka lidostas ēkas četri stāvi «ir ļoti pieejami jebkuram un katram», tostarp noziedzniekiem.

«Bija iesniegti daudzi ziņojumi, kas paredzēti terorisma apkarošanas dienestam, par nepieciešamību pārbaudīt pasažieru un citu aizdomīga izskata cilvēku personības,» atzīmēja policisti. Vēstulē izteikts pieņēmums, ka lidostā varēja būt iesūtīti teroristu izlūki, lai novērtētu tās drošības līmeni teroraktu plānošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic plānojusi atsākt lidojumus no Rīgas uz Briseli trešdien, 6.aprīlī, informēja aviosabiedrības korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Sākotnēji plānots atsākt tikai vakara lidojumus. Vanags norādīja, ka rīta reisus varētu atsākt ātrākais maijā.

Pastiprinātas drošības apstākļos svētdien darbību atsāka Briseles Zaventemas lidosta un ir veikts pirmais no trim «simboliskajiem» reisiem.

Aviokompānijas Brussels Airlines avioreiss no Briseles uz Portugāles pilsētu Faru bija pirmais kopš 22.martā lidostā notikušā terorakta, vēstīja aģentūras AFP reportieris.

Beļģijas valdības amatpersonas un lidostas personāls pirmo reisu pavadīja ar klusuma minūti un aplausiem.

Piekļuvi lidostai apsargāja smagi bruņoti policisti un karavīri, bet pirmie pasažieri tika novirzīti uz baltām teltīm, kas kalpo par pagaidu bagāžas reģistrācijas vietu, pavēstīja aģentūras AFP reportieri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija sestdien līdz augstākajai pakāpei paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni galvaspilsētā Briselē, slēdzot metro un iesakot cilvēkiem izvairīties no pūļiem sakarā ar nopietniem un tiešiem draudiem.

Pēc jaunākā situācijas novērtējuma centrs Briseles reģionam paaugstinājis terorisma trauksmes līmeni līdz 4.pakāpei, kas norāda uz ļoti nopietnu draudu, paziņoja nacionālais krīžu centrs OCAM. Analīze norāda uz nopietnu un tiešu draudu, kas prasa konkrētus drošības pasākumus un detalizētas rekomendācijas iedzīvotājiem.

Mūsu ieteikums iedzīvotājiem ir izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz cilvēku, tādām kā iepirkšanās centri, koncerti, pasākumi vai sabiedriskā transporta pieturas, brīdina OCAM.

Centrs arī ieteicis līdz svētdienai slēgt metro un pašvaldības transporta pārvalde vēlāk paziņoja, ka slēgtas stacijas četrās galvenajās līnijās. Šobrīd vēl nav pieņemts lēmums, vai tās atvērt svētdien.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. novembrī Briselē un Briseles galvaspilsētas reģionā paliek spēkā sestdien, 21.novembrī, izsludinātais augstākais - 4. drošības līmenis, informē Latvijas Ārlietu ministrija. Pārējā Beļģijas teritorijā noteikts 3.drošības līmenis, Briselē un lielākajās Beļģijas pilsētās atceltas visas sporta sacensības un koncerti.

Briseles metro sistēma paliek slēgta līdz Beļģijas varas iestāžu turpmākajiem paziņojumiem. Autobusu, tramvaju un vilcienu satiksme pilsētā tiek nodrošināta. Tiek lūgts ņemt vērā, ka Beļģijas lidostās un dzelzceļa stacijās ir ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, un ir iespējama personu apliecinošu dokumentu pārbaude.

Ārlietu ministrija stingri iesaka neapmeklēt masu pasākumus - koncertus, sporta pasākumus, tūristu iecienītus objektus, tirdzniecības centrus, kā arī atturēties no sabiedriskā transporta lietošanas. Tāpat ministrija aicina uzturēt uzlādētus mobilos tālruņus, lai vajadzības gadījumā ir iespējams sazināties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Saistībā ar bagāžas krāvēju streiku piektdien dienas pirmajā pusē atcelti reisi starp Briseli un Rīgu

LETA, 26.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Briseles lidostas virszemes apkalpošanas uzņēmuma «Aviapartner» darbinieku streiku piektdien dienas pirmajā pusē atcelti reisi starp Briseli un Rīgu, aģentūrai LETA apstiprināja starptautiskās lidostas «Rīga» pārstāve Laura Karnīte.

«Pašlaik mums nav informācijas par citu reisu atcelšanu, bet tāda var ienākt dienas laikā,» pauda Karnīte.

Lidosta «Rīga» aicina pasažierus sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, kā arī interesēties pie aviokompānijām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka ceturtdienas, 25.oktobra, pēcpusdienā Briseles lidostā streiku pieteica bagāžas krāvēji, liekot atcelt vairākus desmitus reisu. Darbu pārtraukuši Briseles lidostu apkalpojošā uzņēmuma «Aviapartner» darbinieki, kurus neapmierina personāla trūkums.

«Tas bija spontāns darbinieku streiks,» pavēstīja arodbiedrības pārstāvis, norādot, ka nav skaidrs, cik ilgs būs streiks.

Streiks ietekmējis visus ielidojušos un izlidojušos reisus, jo nav iespējams piekraut un izkraut lidmašīnas. Pasažieri ir spiesti doties prom no lidostas vai izlidot tikai ar rokas bagāžu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

DHL Express, ieguldot 140 miljonus eiro, atver jaunu šķirošanas centru Briselē

Dienas Bizness, 23.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais loģistikas un eksprespasta līderis DHL Express piektdien atklāja savu jauno reģionālo centru Briseles lidostā.

Centrs ir aprīkots ar jaunākajām loģistikas tehnoloģijām un gandrīz četrkāršojis DHL Express jaudu Briselē līdz 42 000 sūtījumiem stundā. Centrā, kurā tika ieguldīti vairāk nekā 140 miljoni eiro, ieskaitot nomas izdevumus, ieviesa 200 jaunas darba vietas lidostā.

DHL Express izpilddirektors Kens Alens sacīja: «Briseles centram ir izšķiroša loma globālajā DHL Express tīklā. Briseles centrs ir viens no mūsu lielākajiem centriem pasaulē, un, pateicoties tā atrašanās vietai Eiropā, tam ir svarīga loma, savienojot uzņēmumus no šī reģiona ar pasauli. Šis jaunais sūtījumu šķirošanas centrs ir mūsu pasaules investīciju plāna galvenā sastāvdaļa un tā darbība atbalstīs mūsu izaugsmi, tīkla efektivitāti un nodrošinās augstu kvalitātes līmeni, kuru sagaida DHL Express klienti.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien darbību atsākusi teroraktā cietusī Mālbēkas metro stacija Briselē.

No pirmdienas stacija darbojas visās līnijās, metro operators STIB paziņoja savā interneta vietnē.

Par drošību metro stacijā gādā policisti un karavīri.

Lielākā daļa Briseles transporta tīkla darbību atsāka pāris dienas pēc 22.martā notikušajiem teroraktiem, bet Mālbēkas stacija palika slēgta, lai izmeklētāji varētu iegūt pierādījumus, kā arī remontdarbu dēļ.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv liecības, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" trešdien paziņoja, ka slēgs savu bāzi Briseles galvenajā lidostā, tādējādi protestējot pret lidostas operatora lēmumu palielināt cenas.

Šis lēmums neietekmēs "Ryanair" darbību Briseles Šarleruā lidostā, kas ir aviokompānijas galvenā bāze Beļģijā.

Lidsabiedrība norāda, ka šāds lēmums pieņems pēc tam, kad Briseles Zaventemas lidosta paziņoja, ka no 2023.gada aprīļa cenas pieaugs par 11%.

"Ryanair" jau ziemas periodā bija apturējusi savu darbību šajā lidostā, taču tagad lidsabiedrības vadītājs Maikls O'Līrijs pavēstīja, ka šīs bāzes darbība netiks atjaunota.

Uzņēmums skaidro, ka lidojumi uz 12 galamērķiem no Zaventemas lidostas turpmāk tiks veikti ar lidmašīnām, kas nav bāzētas šajā lidostā.

Kā ziņots, "Ryanair" pēdējās nedēļās Beļģijā saskāries ar vairākiem darbinieku streikiem, viņiem pieprasot uzņēmumam valstī pilnībā ievērot darba likumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināts - No lidostas Rīga šodien atcelti reisi uz Briseli

LETA, 15.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien no starptautiskās lidostas Rīga ir atcelti visu lidsabiedrību reisi uz Briseles lidostām, apliecināja lidostā.

Lidostā skaidroja, ka atcelti gan airBaltic, gan Brussels Airlines, gan Rynair aviokompānijas reisi, kopumā šodien atcelti astoņi reisi - četri ielidojošie un četri izlidojošie.

Svētdien vakarā Beļģijā, sākoties valsts mēroga streikam pret jaunās valdības taupības pasākumiem, apturēta visa starptautiskā un vietējā gaisa satiksme, kā arī dzelzceļa kustība, pavēstīja amatpersonas.

Streikam pievienojušies gaisa satiksmes dispečeri, tāpēc nākamo 24 stundu laikā Briseles lidostā atcelti kopumā 600 reisi, sacīja amatpersona. Lidojumi uz 24 stundām, sākot no plkst.21 svētdien, atcelti arī Šarlruā lidostā, kas atrodas ārpus Briseles. Streika dēļ lidojumi atcelti arī Ljēžas, Antverpenes un Ostendes lidostās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaventemas lidosta Briselē pēc 22.martā notikušajiem sprādzieniem joprojām ir slēgta. Lai gan iepriekš tika pieļauts, ka 30.martā tā varētu atsākt savu darbību, lidostas pārstāvji sociālajā vietnē Twitter paziņojuši, ka lidosta trešdien tomēr paliks slēgta.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas 22.martā notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, dzīvību zaudēja 32 cilvēki. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.

Vairākas aviosabiedrības pārcēlušas reisus no Briseles uz Beļģijas reģionālajām lidostām, kā arī Nīderlandi un Vāciju. Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic reisi no starptautiskās lidostas Rīga uz un no Briseles Zaventemas lidostas nenotiks visu šo nedēļu - līdz 4.aprīlim.

Kā izskatās izpostītā Zaventemas lidosta, skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārkārtas situācijas dēļ airBaltic reiss Rīga-Brisele novirzīts uz citu lidostu

Dienas Bizness, 22.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviosabiedrība airBaltic informē, ka šī gada 22. marta reisa BT601 no Rīgas uz Briseli lidmašīna BombardierQ400NextGen novirzīta uz Ljēžas lidostu ārkārtas situācijas dēļ Briseles lidostā.

Lidmašīnā atrodas 40 pasažieri un 4 apkalpes locekļi. Lidmašīna no Rīgas izlidoja šorīt 7:05.

airBaltic atcēlusi rīta reisu Brisele-Rīga BT602, kura izlidošana no Briseles bija paredzēta 9:55 pēc vietējā laika.

airBaltic izsaka nožēlu par sagādātajām neērtībām un izmaiņām ceļojumu plānos. airBaltic aicina pasažierus sekot aktuālajai informācijai par reisu statusu lidostu un aviokompānijas mājaslapā, kā arī airBaltic sociālajos medijos.

Jau ziņots, ka Briseles Zaventemas lidostā otrdien notikuši divi sprādzieni, kuros nogalināts vismaz viens cilvēks, bet vairāki citi guvuši ievainojumus, vēsta Beļģijas mediji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atjaunojot vēsturisku ēku kompleksu, izveido apartamentu viesnīcu

Žanete Hāka, 31.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjaunojot vēsturisku ēku kompleksu, Saulkrastos izveidota apartamentu viesnīca "Villa Gaida". Tās īpašnieks Sigits Duduris nākotnē iecerējis turpināt ēku atjaunošanas darbus.

Vietā, kur atrodas "Villa Gaida", iepriekš atradās vēsturisku ēku grupa, ko 19.gadsimta vidū uzbūvēja tālbraucējs - kapteinis Sīmanis Skuja, šajā vietā iekārtojot sev divas lielas vasarnīcas un vairākas palīgēkas. Kopš tā laika teritorijas īpašnieki mainījušies daudzas reizes, ēkas pamatīgi izpostītas, taču pamazām S. Duduris īpašumu pa gabaliņiem ir daļēji sakomplektējis atpakaļ.

S. Duduris skaidro, ka ideja radusies pakāpeniski, līdz pēdējais piliens bija arhitekta pamanītās vērtības zem pamatīgā kultūrslāņa. Ēku atjaunošanas darbi sākti pirms 7-8 gadiem, un patlaban restaurētas un viesus uzņem divas no ēkām ar astoņiem apartamentiem.

"Pieprasījums jau bija vērojams pirmajās nedēļās, neskatoties uz to, ka atvēršanas laiks sakrita ar smagāko neziņas periodu. Daudzi no viesiem sekoja "Villa Gaida" stāstam "Facebook", kas regulāri tika publicēts jau pirms atvēršanas. Sezonā aicinām viesus pie mums apmesties uz nedēļu vai ilgāk, taču nesezonas laikā apartamentus piedāvājam arī nedēļas nogalēm un svētku dienām. Mūsu lielā vēlme ir daļā apartamentu sameklēt ilgtermiņa viesus," stāsta S. Duduris.

Komentāri

Pievienot komentāru