Citas ziņas

Honkongā atmasko pagrīdes bukmeikeru tīklu

Elīna Pankovska, 28.06.2010

Jaunākais izdevums

Honkongas policija atklājusi pagrīdes bukmeikeru tīklu, kas pieņēmusi likmes kopumā aptuveni 22 milj. ASV dolāru apmērā par Pasaules čempionāta futbolā spēļu un zirgu skriešanās sacīkšu rezultātiem, ziņo dv.ee.

Aizdomās par nelikumīgā totalizatora organizāciju aizturēti četri cilvēki. Savukārt policija paziņojusi, ka grupējuma apgrozījums ir kļuvis par rekordu.

Honkongā plaša mēroga operācijas pret bukmeikeriem sākušās tieši pirms Pasaules čempionāta futbolā, kam pēc policijas prognozēm vajadzēja izprovocēt šāda veida noziedzniekus uz lielāku aktivitāti.

Kopumā no jūnija sākuma uz aizdomu pamata par nelikumīgu likmju pieņemšanu tikuši arestēti 45 cilvēki, bet likmju summa sasniegusi 32 milj. dolāru.

Honkongā darbojās arī legālie bukmeikeru kantori, kas ir ļoti populāri iedzīvotāju vidū. Pagājušajā gadā uz futbola spēļu rezultātiem bija liktas likmes 4,5 miljardu dolāru apmērā.

Savukārt nelegālie totalizatori piesaista cilvēkus ar izdevīgākiem nosacījumiem likmēm un iespēju izmaksāt parādu pa daļām. Tanī pašā laikā policijai esot informācija par nežēlīgu izrēķināšanos ar tiem, kas nav norēķinājušies ar noziedzīgajiem sindikātiem

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bukmeikeri: Brazīlijai spožākās izredzes 2014. gada Pasaules futbola kausā

Dienas Bizness, 18.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gada vasarā paredzētajā Pasaules kausa futbolā finālturnīrā tieši Brazīlijas valstsvienība ir viena no favorītēm šajā čempionātā, prognozē Triobet bukmeikeri.

Brazīlijas futbola izlasei ir noteikts 3.75 liels koeficients kļūt par pasaules čempioniem, kas dotu iespēju uzvarēt sesto reizi.

«Brazīlieši ne tikai spēlēs mājās, savu kaislīgo un entuziasma pilno fanu atbalstīti, bet viņiem ir arī paveicies iekļūt grupā, kurā nav sīva konkurence,» vērtē Triobet bukmeikeri.

Brazīlija cīnīsies ar tādām komandām kā Meksika, Horvātija un Kamerūna, kas brazīliešiem varētu būt vienīgais klupšanas akmens, jo Kamerūna iepriekš vairākas reizes ir gandrīz uzvarējusi Brazīliju.

Argentīnas futbola izlase ar spēlēteju Messi tiek uzskatīta par šī čempionāta otru stiprāko komandu. Viņiem kā bonuss tiek minēts ne tikai tas, ka čempionāts notiek Dienvidamerikā, kur neviena Eiropas komanda vēl nav uzvarējusi, bet arī viņiem, līdzīgi Brazīlijai, ir paveicies ar grupas izlozi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Betway: Latvijas hokeja izlasei reālas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā

Valdis Vikmanis, 16.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Betway bukmeikeri prognozē Latvijas hokeja izlasei reālas izredzes iekļūt Olimpiskā hokeja turnīra ceturtdaļfinālā arī tad, ja nākas zaudēt visas 3 grupas spēles.

Prognozēs par Latvijas iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bukmeikeri noteiktās likmes liecina, ka Latvijas izlases izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā tiek vērtētas ar koeficientu 2.55 jeb 36 % iespējamību.

Analizējot Latvijas izleses hokejistu individuālo sniegumu, Betway.com bukmeikeri prognozē, ka rezultatīvākie Latvijas hokeja valstsvienībā būs Aleksandrs Ņiživijs un Herberts Vasiļjevs.

Atgādinām, ka Latvijas hokeja valstsvienība trešdien agri no rīta 7:00 pēc Latvijas laika uzsāks Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīru. Pirmā mūsu valstsvienības pārbaude būs spēle ar vienu no spēļu favorītēm – Krievijas izlasi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investori virzās uz aizsardzības sektoru kompāniju akciju pusi, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tuvojoties britu balsojumam par palikšanu Eiropas Savienībā (ES), daudzi tirgus dalībnieki kļūst arvien nervozāki. Turklāt dažu pēdējo dienu laikā atsevišķas britu aptaujas internetā atklājušas, ka tie šīs valsts iedzīvotāji, kuri grib pamest ES, jau ir vairākumā. Financial Times ziņo, ka bukmeikeri gan joprojām lielāku varbūtību piešķir tam, ka Apvienotā Karaliste tomēr paliks ES sastāvā (bukmeikeri pēdējā laikā pierādījuši, ka tie kādu vēlēšanu rezultātus var paredzēt precīzāk par sabiedrības aptaujām). Tiesa gan, pēdējo dienu laikā esot ievērojami augusi vēlme izdarīt likmes uz pretējo scenāriju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bukmeikeri Latvijai Londonas Olimpiskajās spēlēs prognozē vienu medaļu

Jānis Rancāns, 26.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas Olimpiskajās spēlēs Latvija neatkārtos iepriekšējo Vasaras Olimpisko spēļu scenāriju, kad valsts sportisti izcīnīja pilnu medaļu komplektu un šogad izdosies tikt tikai pie vienas medaļas, prognozē kompānijas Betsafe bukmeikeri.

Kompānija norāda, ka kopš Latvijas sportisti Olimpiskajās spēlēs pārstāv Latviju uz dzimteni no katrām spēlēm ir pārvesta vismaz viena medaļa, tādēļ šai tradīcijai vajadzētu turpināties arī Londonā.

«Latvijas delegācija uz spēlēm devusies 46 sportistu sastāvā, pārstāvot 12 dažādus sporta veidus, un vairākos no tiem ir pretendenti uz augstu vietu vai pat medaļu. Lai arī Pekinā mūsējie izcīnīja pilnu medaļu komplektu un Atēnās pat četras godalgas, tomēr, ņemot vērā Latvijas censoņu pašreizējo veikumu spēcīgajā konkurencē uz Olimpiskās skatuves, jādomā, ka šogad Rīgas lidostā, visticamāk, varēsim sagaidīt vienu medaļas ieguvēju,» prognozē bukmeikers Robets Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bukmeikeri uzvaru paredz Saskaņas centram

Elīna Pankovska, 21.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bukmeikeri uzskata, ka galvenie pretendenti uz uzvaru 10.Saeimas vēlēšanās ir Saskaņas centrs (SC) un Vienotība.

Pēc Optibet bukmeikeru prognozēm, iespēja, ka vēlēšanās uzvarēs SC, ir 55%, bet Vienotība – 35%. Pārējām partijām un partiju apvienībām izredzes uzvarēt vēlēšanās nav lielākas par 10%.

Eksperti ir arī diezgan pārliecināti, ka 10. Saeimā iekļūs visas pašreiz parlamentā pārstāvētās partijas: gan PCTVL, gan Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ir 65% iespēja pārvarēt 5% barjeru. Savukārt ZZS var būt 99,9% droša, ka tā iekļūs nākamajā Saeimā.

Interesanti, ka Optibet bukmeimekeri neparedz iekļūšanu 10. Saeimā nevienam jaunam politiskajam spēkam, kas startēs vēlēšanās, neiesaistoties apvienībās ar «vecajām» partijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demokrātiju atbalstošie protestētāji trešdien pastiprināja kampaņu, kas «uzplaukst visur», bloķējot ceļus un demolējot daudzviet Honkongā, kur šonedēļ vardarbība sasniegusi augstāko līmeni piecus mēnešus ilgušajos protestos.

Trešdien no rīta daudzviet ceļi bija bloķēti ar protestētāju naktī izliktiem ķieģeļiem, velosipēdiem, dīvāniem un citiem materiāliem.

Vairāk nekā puse no 7,5 miljoniem Honkongas iedzīvotāju ikdienā izmanto metro, bet trešdien vairākas metro līnijas bija slēgtas vandaļu nodarīto postījumu dēļ. Daudzi cilvēki netika uz darbu. Demolēšanas dēļ traucēta satiksme arī desmitiem autobusu maršrutu.

Augstskolu kompleksos visu nakti turpinājās maskās un melnā apģērbā tērptu demonstrantu sadursmes ar policiju, kas raidīja asaru gāzi un gumijas lodes.

Bažījoties par savu drošību, studenti no Ķīnas kontinentālās daļas ar autobusiem un prāmjiem devās prom no Honkongas, liecina policijas un universitāšu sniegtā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Zemeslodes septiņmiljardais iedzīvotājs piedzims 31. oktobrī, visticamāk Āzijā

Jānis Rancāns, 21.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad, 31. oktobrī planētas iedzīvotāju skaits jau būs septiņi miljardi, liecina ANO aplēses. Septiņmiljardais Zemeslodes iedzīvotājs piedzims kādā Āzijas lielpilsētā, savukārt, paredz bukmeikeri, vēsta AFP.

Āzija izvēlēta tāpēc, ka jauna diena šajā pasaules daļā iestājas vispirms.

ANO lēmums, kuru jaundzimušo atzīt par pasaules septiņmiljardo iedzīvotāju būs tikai simbolisks, jo, ņemot vērā to, ka katru stundu piedzimst tūkstošiem bērnu, nebūs iespējams noteikt, kurš tieši no viņiem ir pelnījis šo titulu.

Pašlaik zemeslodi apdzīvo divas reizes cilvēku nekā 1960. gadā, bet planētas sešmiljardajam iedzīvotājam ir tikai 11 gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bukmeikeri: Latvijas komanda no Sočiem atvedīs trīs medaļas, tostarp zelta

Gunta Kursiša, 04.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 22. Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, Krievijā Latvijas olimpiskā komanda no Sočiem atvedīs vismaz trīs medaļas, no kurām vismaz viena būs zelta, prognozē Triobet.

Vienas zelta medaļas iespējamība pēc Triobet bukmeikeru prognozēm ir novērtēta ar koeficientu 1.40, kamēr nevienas – 3.00, bet divu un vairāk ar 10.00. Lielākā iespējamība, ka tiks iegūta zelta medaļa, ir skeletonistam Martinam Dukuram, ziņo Triobet. Bez Martina Dukura labas iespējas izcīnīt medaļu ir arī viņa brālim Tomasam, kurš tiek uzskatīts par trešo favorītu pēc brāļa Martina un krievu skeletonista Aleksandra Tretjakova.

Kopskaitā Latvijas olimpiskajai komandai ir cerības izcīnīt vismaz trīs medaļas, un šādu iespējamību Triobet bukmeikeri novērtē ar 1.60 lielu koeficientu.

Par medaļām Triobet skatījumā var pacīnīties arī Oskara Melbārža bobsleja ekipāža un biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijā miris astoņkājis Pauls, kas pasaules slavu iekaroja, Pasaules kausa izcīņā futbolā precīzi prognozējot uzvarētājus Vācijas spēlēs un paredzot Spānijas triumfu kausa izcīņā.

Pēc Pasaules kausa izcīņas Paula pakalpojumus vēlējās izmantot gan bukmeikeri, gan starptautiskie finanšu portāli. Bloomberg vēlējās, lai astoņkājis prognozē dolāra kursu pret eiro, taču Pauls naudas zīmēm neesot pievērsis nekādu vērību.

Slavenākais astoņkājis pasaulē dzīvoja Sea Life centra akvārijā Oberhozenā, prognožu lielmeistars nomiris naktī. Sākotnējā informācija liecina, ka Pauls miris dabiskā nāvē, nāves iemesls - vecums, ziņo Dp.ru.

«Paula panākumi viņu padarīja teju vai ievērojamāku par pašu Pasaules kausu. Mēs lepojamies ar Paulu un mums viņa tiešām pietrūks,» saka Sea Life pārstāvis Stefans Porvols. Tiesa, Jūras centrā jau parādījies jauns astoņkājis, kas tiks nosaukts par godu viņa slavenajam priekštecim. Centra vadība lemj, kur apglabāt pareģi. Iespējams, apbedīšanai tiks atvēlēts kāds īpašs zemes gabals.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tuvojoties karaliskajām kāzām, Zviedrijā piedāvā prognozēt pat pāra pirmā bērna profesiju

Lelde Petrāne, 14.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā līdz karaliskajām kāzām Zviedrijā atlikusi mazāk nekā nedēļa, bukmeikeri Zviedrijā pieņem likmes par visu iespējamo, sākot no medusmēneša galamērķa līdz pat pāra iespējamā pirmā bērna profesijai, ziņo thelocal.se.

Betsson pieņem likmes par to, vai tumši mākoņi negatīvi ietekmēs lielo dienu, bet Unibet - cik daudz lietus šajā dienā gaidāms.

«Ir liela interese par karaliskajām kāzām un, tuvojoties kāzu dienai, tā arvien pieaug. Tas sākās pirms gada ar derībām par to, kurš veidos kleitas dizainu,» stāstījis Betsson pārstāvis Tomass Bertilsons.

Kompānijas Ladbrokes klientu vairākums prognozējot, ka visticamākie medusmēneša galamērķi ir Havaju salas un Brazīlija. Kompānija arī pieņem likmes par to, kad piedzims pāra pirmais bērns, kā arī, ar kādu automašīnu pāris brauks no baznīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienībai būs jākontrolē politiķu radītā Brexit sekas un jāpanāk, ka Lielbritānijas piemēram neseko citas valstis, uzskata Nordea galvenais ekonomists Baltijā Žīgimants Maurics (Žygimantas Mauricas).

Šobrīd daudzi ir neapmierināti ar Eiropas Savienības procesiem, tomēr nav arī pareizi, ja visa atbildība tiek novelta uz Eiropas Centrālo banku. Eiropas Savienība šobrīd var cerēt uz ekonomisko izaugsmi, jo situācija atkal stabilizējas, veidojot labu pamatu investīcijām un ilgtermiņa ieguldījumiem, norāda eksperts.

Lielbritānijas referendums par dalību Eiropas Savienībā izrādījās liels pārsteigums visiem. Neskatoties uz to, ka aptaujas liecināja par līdzvērtīgu varbūtību referenduma iznākumam, bukmeikeri un lielākā daļa finanšu tirgus dalībnieku bija gaidījuši, ka briti nobalsos par palikšanu Eiropas Savienībā. Ceturtdien, kad sāka parādīties pirmie rezultāti, šķita, ka Lielbritānija paliek ES, un tas izraisīja ievērojamu akciju cenu ralliju finanšu tirgos. Diemžēl šis rallijs tikai pasliktināja kopējo tirgus kritumu pēc gala rezultātu pasludināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz pārliecinošu sniegumu, Latvijas muzikālajai apvienībai Aarzemnieki otrdienas vakarā Kopenhāgenā neizdevās kvalificēties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam.

Pēdējos gados Latvijas mūziķiem Eirovīzijas fināls gājis secen, un arī grupai Aarzemnieki neizdevās pielikt punktu šai neveiksmju sērijai.

Tomēr publika Kopenhāgenā dziesmai Cake To Bake veltīja skaļas ovācijas, arī sociālajos tīklos ļaudis no Latvijas un citām Eiropas valstīm grupas Aarzemnieki uzstāšanos pārsvarā novērtēja atzinīgi.

No pirmā pusfināla Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam kvalificējās Zviedrijas, Armēnijas, Islandes, Krievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Ungārijas, Melnkalnes, Sanmarīno un Nīderlandes pārstāvji. Savukārt kopā ar Latvijas grupu Aarzemnieki ārpus fināla palika Igaunijas, Albānijas, Beļģijas, Moldovas un Portugāles mūziķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

7. maijā sākas Pasaules Čempionāts hokejā, kas šoreiz norisināsies Vācijas pilsētās Ķelnē, Manheimā un Gelzenkirhenē. Pēc Betsafe.com bukmeikeru domām Latvijas izlasei ir lieliskas iespējas pacīnīties par iekļūšanu astoņu labāko komandu skaitā.

Latvijas izlase spēlē B apakšgrupā, kur tai sākotnēji būs jātiekas ar Šveices, Kanādas un Itālijas komandām. Pēc tam trīs labākās B apakšgrupas komandas tiksies ar trīs labākajām C Grupas(Francija, Norvēģija, Zviedrija un Čehija) komandām, lai cīnītos par vietām ceturtdaļfinālos.

Bukmeikeri Latvijas hokeja izlases izredzes iekļūt labāko astotniekā tiek vērtētas ar 41% varbūtību.

«Nenoliedzami, ka daudzu Latvijas izlases skaļāko panākumu pamatā ir bijusi laba vārtsarga spēle, dzelžaina disciplīna aizsardzībā un veiksmīgi izmantoti pretuzbrukumi. Par komandas uzbrukuma līniju un komandas pirmo vārtsargu Edgaru Masaļski, nebūtu jāsatraucas, taču izlasei dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēs vairums nomināli spēcīgāko aizsargu. Taču jābilst, ka optimālais sastāvs nav arī vienai no Latvijas izlases galvenajām konkurentēm uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā - Šveices komandai. Komandas kodolu veidos hokejisti, kas sezonu pavadījuši Šveices hokeja līgā, jo tai nepalīdzēs NHL spēlējošie šveicieši,» saka Betsafe.com bukmeikers Roberts Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Triobet bukmeikeri: Eurobasket 2013 turnīrā Lietuvai cerība uz 4. vietu, Latvija paliks 16. vietā

Mārtiņš Apinis, 23.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013. gada Eiropas čempionātā basketbolā Slovēnijā no 24 komandām ceturto vietu varētu ieņemt Lietuva, bet Latvija tikai sešpadsmito. Pirmo trijnieku attiecīgi varētu ieņemt Spānija, Francija un Grieķija, liecina totalizatora Triobet bukmeikeru aplēses.

Iespējamā šā gada Eiropas čempionāta basketbolā favorīte ir Spānijas komanda, un, pēc Triobet bukmeikeru aplēsēm, pastāv 22% iespēja, ka spāņi trešo reizi pēc kārtas izcīnīs zeltu.

Sīvas cīņas sagaidāmas starp Francijas un Grieķijas komandām. Paredzams, ka šo valstsvienību spēki būs ļoti līdzīgi. Apmēram vienādas iespējas gūt uzvaru laukumā ir gan vienai, gan otrai basketbola komandai.

Triobet bukmeikeri ir aprēķinājuši 43% iespējamību, ka pusfinālā lietuvieši būs pirmie savā grupā, kurā tie cīnīsies ar Serbiju, Melnkalni, Maķedoniju, Bosniju un Hercegovinu un Latviju. Mūsu valsts basketbola izlase šajā grupā, visticamāk, paliks piektajā vai sestajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bukmeikeri: Fotoradaru ieviešanas termiņš tiks pagarināts

Lelde Petrāne, 23.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā sabiedrībā aktuāla tēma ir fotoradari un aktīvi tiek apspriests jautājums, vai Valsts Policijai jāpagarina līguma izpildes termiņs ar to ieviesējiem Latvijā – uzņēmumu Vitronic Baltica un partneri. Kompānijas Betsafe bukmeikeri prognozē, ka līgums, visticamāk, vēl netiks lauzts un tā izpildes termiņš tiks pagarināts trešo reizi.

«Jau tagad var prognozēt, ka līguma par fotoradaru uzstādīšanu laušanas gadījumā sagaidāmi tiesu darbi. Lai arī līgums ir konfidenciāls, zināms, ka saskaņā ar to Vitronic ir tiesības pieprasīt valstij kompensāciju par ieguldījumiem, ja tiks pierādīts, ka līgums ir lauzts nepamatoti. Pēc neiekļaušanās iepriekšējos termiņos, Vitronic spēja pamatot un panākt termiņa pagarināšanu, un droši vien arī šoreiz uzņēmums spēs atrast nepieciešamos argumentus. Līdz ar to ir maz ticams, ka Valsts Policija vēlēsies tiesāties, it īpaši apzinoties, ka tas var beigties ar finansiāliem zaudējumiem. Turklāt būtiski, ka līguma laušanas gadījumā būtu atkal jāizsludina jauns iepirkuma konkurss, kas prasītu gan laika, gan finanšu resursus. Tāpat arī uz laiku būtu jāmaina policijas darba organizācija, lai nodrošinātu kārtību uz ceļiem, atjaunojot biežākas Ceļa policijas patruļas ar rokas radariem,» skaidroja Betsafe bukmeikers Roberts Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Darbs pie nodokļu reformas nedrīkst kavēt jaunus investīciju projektus

Ārvalstu investīciju eksperts Ģirts Greiškalns, 26.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) kopīgi veidotajā pētījumā par investīciju klimata attīstību Latvijā 2016. gadā tika secināts, ka, neskatoties uz virkni uzņēmējdarbības vides trūkumu, puse no aptaujātajiem investoriem plāno turpināt ieguldīt uzņēmējdarbībā Latvijā un palielināt savu investīciju apjomu.

To apstiprina arī mazumtirgotāja RIMI šī gada sākumā paustais paziņojums – uzņēmums plāno investēt 75 miljonus eiro loģistikas centra būvniecībā Latvijā, būtiski paplašinot esošo loģistikas centru Rīgā, A.Deglava ielā. Savukārt Zviedrijas mēbeļu kompānija IKEA nākamā gada augustā plāno atklāt veikalu Latvijā, tā izveidē investējot aptuveni 60 miljonus eiro. Lai šīs vērienīgās investoru ieceres īstenotos, ir nepieciešama prognozējama uzņemējdarbības vide, kas sevī ietver paredzamu nodokļu politiku un mērķtiecīgu valsts attīstības stratēģiju.

Finanšu ministrija pagājušajā nedēļā publiskoja Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018. – 2021. gadam projektu, kurā paredzētas virkne būtisku nodokļu izmaiņu. Nedomāju, ka jebkādi bukmeikeri, astrologi vai zīlnieki šobrīd spēj prognozēt, kad un kā šis piedāvātās nodokļu politikas pamatnostādnes rezultēsies likumu redakcijās un trijos lasījumos Saeimā izskatītos likumu grozījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņkājis Pauls, kurš precīzi paredzēja Pasaules čempionāta futbolā uzvarētāju, vēl joprojām atrodas uzmanības centrā, jo viņa pakalpojumus vēlas izmantot gan bukmeikeri, gan starptautiskie finanšu portāli, raksta postimees.ee

Paula brends jau tiek novērtēts ar vairākiem miljoniem eiro, viņam ir līgums ar kinostudiju un daudz reklāmas piedāvājumu. Piemēram, Pauls kļuvis par reklāmas seju Vācijas lielveikalu tīklam Rewe Handelsgruppe.

Tiks izdota arī interaktīvā grāmata, kurā orākuls–astoņkājis paredzēs lasītāju nākotni. Bez tam, pēc moluska aģenta Krisa Devisa vārdiem, plānos esot arī radīt spēļu astoņkāji, kas arī spētu izteikt pareģojumus.

Taču Paulam ir arī tiesības atteikties no piedāvājumiem. Finanšu portāls Bloomberg vēlējies, lai astoņkājis prognozē dolāra kursu pret eiro, taču Pauls naudas zīmēm neesot pievērsis nekādu vērību. «Ja viņš prognozētu kādas valūtas kursa krišanos, mēs varētu saskarties ar jaunas ekonomiskās krīzes draudiem,» jokojot norādījis biologs Olivers Valenciaks. Viņš arī piebildis, ka viņiem tas viss vēl joprojām ir joks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Svarīgākie notikumi finanšu tirgos un pasaulē šonedēļ

Jānis Šķupelis, 04.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē sevi piesaka arvien lielākas bažas par Covid-19 atgriešanos, savukārt finanšu tirgos patlaban nevar teikt, ka būtu skaidrība, kādā virzienā tirgi ies tuvāko mēnešu laikā.

1. Gandrīz it kā nekas nebūtu bijis

Finanšu tirgos noslēdzies apaļš atskaites periods – pusgads. Neskatoties uz pandēmiju, ģeopolitiskajiem strīdiem un citām problēmām, pasaules lielākā akciju tirgus raksturojošā ASV Standard & Poor's 500 indeksa vērtība kopš janvāra sarukusi vien par 5%. Savukārt otrais ceturksnis ASV akcijām izrādījās pats veiksmīgākais vairāk nekā 20 gados, kur tā vērtība pieauga gandrīz par 20%.

No 23. marta līdz 8. jūnijam ASV akciju cena palēcās par 44%. Šis ASV akcijām bija veiksmīgākais periods vismaz 90 gados. Otrajā ceturksnī bija vērojama arī pēdējos gados visai reta parādība, kad Eiropas akciju cena auga straujāk par ASV akciju vērtību (piemēram, Vācijas akciju DAX indeksa vērtība palēcās par ceturto daļu). Kopumā gan šobrīd nevarētu teikt, ka vērojama kāda liela skaidrība un pārliecība par to, kas finanšu tirgos varētu notikt vēl nākamo sešu mēnešu laikā. Cenu atveseļošanās bijusi patiešām ievērojama (tas pats par sevi dažiem liek būt piesardzīgiem), un daudzi izsaka bažas, ka šāds kāpums aizskrējis pa priekšu realitātei, kas nemaz tik patīkama (par ko it kā liek domāt akciju uzvedība) var arī nebūt. Lielā mērā esošais pieaugums balstījies uz bezprecedenta centrālo banku un valdību ekonomiku stimuliem. Tirgū tiek iepludināti triljoni, kas attiecīgi rada labu fonu finanšu aktīvu cenu pieaugumam pat ļoti dziļas recesijas apstākļos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Apple pēc Ķīnas brīdinājuma izņem Honkongas protestētāju izmantotu lietotni

LETA--DPA, 10.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju firma «Apple» pēc Ķīnas brīdinājuma izņēmusi no sava veikala lietotni «HKMap.Live», kas ļāva protestētājiem Honkongā izsekot policijas pārvietošanos.

Kā paziņoja «Apple», «lietotne tikusi izmantota veidos, kas apdraud tiesībsargājošās iestādes un iedzīvotājus Honkongā».

Lietotnei «HKMap.Live» bija svarīga loma, ļaujot protestētājiem izvairīties no policistiem, kas pēdējās nedēļās arvien lielākā skaitā tiek izvietoti Honkongā protestu apspiešanai.

«Apple» lietotni izņēma pēc Ķīnas valsts medija apsūdzībām, ka tā «acīmredzami palīdz grautiņu dalībniekiem».

«Neviens nevēlas ievilkt «Apple» ieilgušajos nemieros Honkongā. Taču cilvēkiem ir pamats domāt, ka «Apple» jauc biznesu ar politiku un pat nelikumīgām darbībām,» vēsta Ķīnas Komunistiskās partijas oficiālais laikraksts «People's Daily».

««Apple» ir jāpadomā par sava nesaprātīgā un bezatbildīgā lēmuma sekām,» norāda avīze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Āzija apsteidz Eiropu nekustamo īpašumu dārdzībā

Gunta Kursiša, 16.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āzijas pilsētas atrodas dārgāko nekustamo īpašumu saraksta kalngalā kopš 2005. gada un pēc pēdējās statistikas datiem pasaules dārgākie nekustamie īpašumi ir Honkongā. Savukārt zemākās nekustamā īpašuma cenas no pasaules lielākajām pilsētām ir Mumbajā, Indijā, vēsta portāls pravda.ru.

Honkongā, Ķīnā nekustamo īpašumu cenas ir par 107% augstākas nekā vidējās cenas citās desmit pasaules lielākajās pilsētās. Mumbajā, Indijā tās ir par 43% zemākas, salīdzinot ar pārējām pasaules metrapolēm, liecina nekustamo īpašumu pakalpojumu sniedzēja Savills sagatavotais Pasaules Klases indekss (World Class Index).

Salīdzinājumam, Honkongā nekustamais īpašums ir par 63% dārgāks nekā Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, kas ierindojas saraksta otrajā vietā. Tai seko metropoles Tokija un Singapūra, kā arī Parīze. Pēdējos piecos ar pusi gados ievērojamu izaugsmi piedzīvojusi Singapūra – 2005. gadā lielpilsēta atradās saraksta septītajā vietā, bet šogad jau ceturtajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

H&M īres maksa Honkongā kļūst par augstu

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas apģērbu mazumtirgotājs Hennes & Mauritz (H&M) aizvēris ciet savu galveno veikalu Honkongas centrā, norādot uz pārāk augsto īres maksu par tirdzniecības laukumu, raksta The Wall Street Journal.

H&M 2790 kvadrātmetrus tirdzniecības laukums Honkongas centrā bija pirmais zviedru uzņēmuma veikals Ķīnā. Tas tika atvērts pirms aptuveni pieciem gadiem.

Jaunais tirdzniecības laukuma īrnieks Spānijas apģērbu mazumtirgotājs Zara piekritis īrēt to par 1,4 miljoniem ASV dolāru mēnesī, kas ir divreiz lielāka maksa, nekā tika prasīts no H&M, norādīja Zviedrijas kompānijas pārstāve Čer Čui (Cher Chui).

«Tirdzniecība Honkongā noris ātri un tā allaž strauji attīstās, tādēļ šeit veikali vienuviet tiek aizvērti, bet citur – atvērti. Tas ir ļoti tipiski Honkongai,» Č. Čui skaidroja pilsētas tirdzniecības nozares specifiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Protestētāji Honkongā izjauc metro kustību

LETA, 30.07.2019

Tūkstošiem pasažieri gaidā rindā uz iekāpšanu metro protestu laikā Honkongā. Pārējās fotogrāfijas skatāmas tālāk galerijā!

Foto: AP/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Demonstranti otrdienas rītā sastrēgumstundas laikā Honkongā izjaukuši metro kustību, protestējot pret policijas brutalitāti neseno demonstrāciju laikā.

Vairākās metro stacijās Honkongā simtiem protestētāju bloķēja vilcienu durvis, neļaujot tiem virzīties tālāk.

Laikā no sastrēgumstundas līdz pusdienlaikam tika apturēta vai nopietni aizkavēta kustība trijās galvenajās metro līnijās, ietekmējot simtiem tūkstošus iedzīvotāju, kas katru rītu izmanto metro sistēmu.

Šis protests ir viens no desmitiem maza mēroga demonstrāciju, kas tiek organizētas sociālajos medijos un pavada lielās nedēļas nogalēs organizētās demonstrācijas.

Protestus Honkongā sākotnēji izraisīja likumprojekts par aizdomās turēto izdošanu Ķīnai. Lai gan protestu spiediena rezultātā Honkongas parlaments likumprojektu atlika, pret vietējo valdību vērstais saniknojums nav mazinājies, protestētājiem pieprasot demokrātiskas reformas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Honkongā aktīvisti, kas protestē pret Ķīnas komunistu valdības centieniem mazināt demokrātiju šajā autonomajā teritorijā, pirmdien izraisījuši satiksmes haosu, un ir traucēta metro vilcienu kustība, bloķēti vairāki autoceļi, kā arī atcelti vairāk nekā 200 reisu Honkongas lidostā.

Protestu organizēti aicinājuši Honkongas iedzīvotājus pirmdien piedalīties vispārējā streikā. Savukārt Honkongas valdība vadītāja Kerija Lama brīdinājusi, ka protestētāju rīcībā apdraud principu «viena valsts, divas sistēmas», kas tiek attiecināts uz Honkongu.

Pilsētas centra metro stacijās protestētāji bloķēja vilcienu durvis, neļaujot tās aizvērt. Līdz ar to tika būtiski kavēta metro vilcienu kustība.

Aktīvisti arī izraisīja autosatiksmes sastrēgumus, bloķējot vairākus noslogotus autoceļus.

Honkongas lidostā pirmdien atcelti vairāk nekā 200 reisu. Lielākoties tie ir Honkongas aviokompāniju «Cathay Pacific» un «Hong Kong Airlines» reisi.

«Cathay Pacific» stjuartu arodbiedrība paziņojusi, ka rīko streiku, protestējot pret brutālo demokrātijas atbalstītāju apspiešanu Honkongā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Svarīgākie notikumi finanšu pasaulē šonedēļ

Jānis Šķupelis, 30.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parādu nasta aug, un gaidāms jauns, pietiekami strīdīgs nodokļu vilnis.

1. Plāns "nākamās paaudzes ES"

Eiropas glābšanas nolūkiem iecerēts izdot arvien astronomiskākas summas, kas, šķiet, aug ja ne pa stundām, tad dienām. Vēl pirms neilga laiciņa Francijas un Vācijas vadītāji rosināja, ka visiem jau esošajiem individuālākiem un kolektīvākiem ekonomikas glābšanas plāniem pa virsu jāveido vēl papildu 500 miljardu eiro vērts kopējs palīdzības fonds, ko izdotu Eiropas Komisija (EK) un kopā garantētu Eiropas valdības.

Savukārt šonedēļ šo plānu jau līdz 750 miljardiem eiro "uzlaboja" tā pati EK, kura turklāt vēlas, lai 500 miljardi no šīs naudas valstīm tiktu piešķirti grantu veidā un atlikušie 250 miljardi - kādu daudzmaz klasiskāku aizdevumu veidā. Papildu šim - EK prezidente Urzula fon der Leiena arī paziņoja, ka nākamais septiņu gadu reģiona budžets būs 1,1 triljona eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Satelītattēlos redzama Ķīnas militārā transporta koncentrēšana pie Honkongas

LETA--AP, 14.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No satelīta uzņemtās fotogrāfijās redzams, ka Ķīnā Šeņdžeņas pilsētas sporta kompleksā izvietoti, pēc visa spriežot, bruņu transportieri un citi Ķīnas paramilitārās Tautas bruņotās policijas transporta līdzekļi, kas tiek interpretēts kā Pekinas draudi vērst arvien lielāku spēku pret demokrātijas atbalstītāju protestiem netālajā Honkongā.

Attēli, kas iegūti no uzņēma » Maxar» satelīta «WorldView», redzami 500 vai pat vairāk transporta līdzekļi, kas izvietoti iepretim Honkongas ostai Šeņdžeņas līča sporta centra stadionā vai tam līdzās.

Ķīnas oficiālie mediji vēsta, ka manevri Šeņdžeņā plānoti iepriekš un tiem nav nekāda sakara ar Honkongas protestiem. Tiesa gan, pēdējās norises notiek neilgi pēc Pekinas brīdinājuma, ka Honkongas protestos vērojami «terorisma asni».

ASV izlūkdienesti uzskata, ka Ķīnas valdība uz robežu ar Honkongu pārvieto karaspēku, tviterī pavēstīja ASV prezidents Donalds Tramps.

«Visiem vajadzētu būt mierīgiem un drošiem,» uzsvēra Tramps.

Pekina līdz šim nav vēlējusies sūtīt policijas vai armijas vienības no kontinentālās Ķīnas uz Honkongu vai arī mobilizēt Honkongā dislocēto Tautas atbrīvošanas armijas garnizonu, lai apspiestu protestus.

Komentāri

Pievienot komentāru