Ražošana

Inčukalns Timber apgrozījums nedaudz sarucis

Žanete Hāka, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

AS Inčukalns Timber apgrozījums laika periodā no 2012.gada 1.septembra līdz šā gada 31.augustam sasniedzis 4,465 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar iepriekšējo periodu, mežizstrādes uzņēmumam tas ir samazinājums par nepilniem 3%. Kā skaidro uzņēmuma vadība, apgrozījuma samazinājums saistīts ar mazāku pieprasījumu pēc zāģbaļķu šķirošanas pakalpojumiem no saistītajiem uzņēmumiem.

Tāpat arī AS Inčukalns Timber izstrādes apjomi šajā pārskata periodā mežistrādē samazinājušies par 15%, kas saistīts ar izstrādes apjomu samazinājumu AS Latvijas valsts meži ilgtermiņa mežistrādes līgumu platībās, tomēr atsevišķiem mežistrādes sortimentiem pieaugot realizācijas cenai, mežizstrādes apgrozījums ir saglabājies iepriekšējā pārskata gada līmenī.

Pārskata gadu AS Inčukalns Timber noslēdzis ar 303,75 tūkstošu latu peļņu.

Pārskata periodā AS Inčukalns Timber veicis vairākas nozīmīgas investīcijas, lai turpmāk uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmuma teritorijā veikti vērienīgi asfalta seguma atjaunošanas darbi, iegādāta jauna zāģbaļķu tehnika.

Lai nākotnē uzņēmums saglabātu mežizstrādes apjomus iepriekšējo gadu līmenī, nākamajā pārskata periodā iecerēts palielināt īpatsvaru augoša meža (cirsmu) iegādei no privātiem mežu īpašniekiem. Papildus tam AS Inčukalns Timber plāno sākt sniegt kokmateriālu transporta pakalpojumus privātiem mežu īpašniekiem, kā arī sākt kokmateriālu iepirkšanu mežā pie ceļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Inčukalns Timber ražošanas objektu būvniecībai nomās zemi no AS Latvijas valsts meži

Žanete Hāka, 14.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien Ministru kabineta komiteja apstiprināja Zemkopības ministrijas rīkojuma projektu par zemes iznomāšanu AS Inčukalns Timber.

2012. gada 3. janvārī AS Latvijas valsts meži (LVM) saņēma AS Inčukalns Timber iesniegumu par zemes nomas tiesību iegūšanu ar apbūves tiesībām uz LVM pārvaldībā esošo zemi, kas ietilpst nekustamajā īpašumā Cūksilu meža masīvs un nekustamajā īpašumā Briežpurva mežiņi, lai to izmantotu rūpnieciskās ražošanas objektu apbūvei (koksnes krautņu, šķirošanas laukumu, kas ietver asfaltētu laukumu, ceļu atjaunošanu un zem tiem esošu lietusūdeņu savākšanas sistēmu, tostarp ceļa pieslēgumu un sūkņu stacijas, izbūvi).

Viena no AS Inčukalns Timber pamatdarbībām ir zāģbaļķu šķirošanas un uzglabāšanas pakalpojumi. Zāģbaļķu piegādēm ir sezonāls raksturs, un, lai zāģētavas nodrošinātu ar pietiekamu izejvielu apjomu, visa gada garumā atkarībā no sezonas zāģbaļķu laukumā vienlaikus jāuzglabā līdz 60 000 m3 sašķirotu zāģbaļķu. Šāda apjoma uzglabāšanai ir nepieciešama liela zāģbaļķu noliktavas platība, jo zāģbaļķi tiek uzglabāti atsevišķi pa sugām un atkarībā no to diametra. AS Inčukalns Timber esošās zāģbaļķu noliktavas teritorijas platība ir 3 ha, un tajā vienlaikus ir iespējams uzglabāt ne vairāk kā 40 000 m3 sašķirotu zāģbaļķu, tāpēc esošā zāģbaļķu noliktavas platība nav pietiekama, lai varētu uzglabāt nepieciešamo sašķiroto zāģbaļķu apjomu. Turklāt siltajā laikā notiek zāģbaļķu laistīšana un notekūdeņi bez attīrīšanas tiek novadīti vidē, jo nav pietiekamas platības notekūdeņu attīrīšanas iekārtu izveidei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rettenmeier grupa iegādājas Ikea Industry Latvia kokzāģētavu Inčukalnā

Dienas Bizness, 12.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rettenmeier grupa, ar galveno mītni Vācijā, Bavārijā, iegādājas Ikea Industry piederošo kokzāģētavu Inčukalnā, informē uzņēmuma valdes loceklis Rolands Rimicāns.

Kokzāģētavas pārstrādes jauda ir 330 00m m3 priedes zāģbaļķu gadā un tā atrodas vienā teritorijā ar SIA Rettenmeier Baltic Timber. Uzņēmuma 215 darbinieki turpinās darbu uzņēmumā.

Ar to Rettenmeier grupa palielina kopējo zāģēšanas kapacitāti no 2,5 milj. m3 uz 2,83 milj. m3. Ikea Industry kokzāģētavai Inčukalnā ir 150 000 m3 gadā žāvēšanas jauda, uzņēmumā ietilpst arī līmēto masīvkoka plātņu ražotne ar jaudu 10 000 m3 gadā.

Uzņēmuma iegādes darījuma rezultātā arī Rettenmeier un Ikea Industry kopuzņēmums A/S Inčukalns Timber pāriet Rettenmeier īpašumā . A/S Inčukalns Timber ir mežizstrādes uzņēmums un nodarbina 49 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Zem viena jumta apvieno Inčukalna kokzāģētavas

Māris Ķirsons, 13.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas kokapstrādes Rettenmeier grupa, iegādājoties SIA Ikea Industry Latvia un pilnībā pārņemot mežizstrādes a/s Inčukalns Timber, kļūs par skujkoku pārstrādes līderi Latvijā

Tādu nākotni iezīmē DB aptaujātie meža nozares uzņēmēji.

Vissvarīgākais jautājums gan ir par to, ko investors Rettenmeier grupa iecerējis darīt nākotnē – kādus koksnes izstrādājumus ražos un cik lielos daudzumos.

«Ar šo uzņēmuma iegādi Rettenmeier palielina savu Austrumeiropas kokzāģētavu skaitu un iegūst pieeju izcilas kvalitātes priedes kokam,» uzsver SIA Rettenmeier Baltic Timber valdes loceklis Rolands Rimicāns.

Visu rakstu Zem viena jumta apvieno Inčukalna kokzāģētavas lasiet 13. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru