Nekustamais īpašums

Investējot 21 miljonu eiro, Šampēterī taps jauns dzīvojamo ēku komplekss

Laura Mazbērziņa, 05.06.2018

Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja «Astor Group» uzņēmums SIA «Dyalcomm Group» ir uzsācis jauna dzīvojamo ēku kompleksa «IRIS Shampeteris Apartments» būvniecību Šampētera rajonā. Projektu plānots realizēt četrās kārtās, kā rezultātā tiks uzbūvētas vairākas dzīvojamās ēkas ar aptuveni 300 mājokļiem. Kompleksa būvniecības kopējās izmaksas ir vairāk nekā 21 miljons eiro.

Būvniecības pirmās kārtas ietvaros tiks uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar kopējo platību 4566 kvadrātmetri. Patlaban ir uzsākti pirmās ēkas – 24 mājokļu nama - būvniecības darbi. Kopējās projekta pirmās kārtas izmaksas ir vairāk nekā 5 miljoni eiro. Pirmās mājas nodošana ekspluatācijā plānota nākamā gada pavasarī.

«Daudzdzīvokļu kompleksā «IRIS Shampeteris Apartments» atradīsies apzaļumoti laukumi, privāts kanāls un dīķis, gājēju celiņi un atpūtas zonas. Visi dzīvokļi būs pieejami ar panorāmas tipa logiem un ar pilnu apdari. Katram mājoklim paredzēts balkons un pirmā stāva dzīvokļiem - terases. Dzīvojamo ēku norobežotajā teritorijā tiks nodrošināta diennakts apsardze un videonovērošana,» komentē Māris Stafeckis, «Astor Group» pārstāvis.

«IRIS Shampeteris Apartments» dzīvokļu cenas būs, sākot no 83 500 līdz 136 065 eiro.

Latvijā «Astor Group» ir investējis liela apjoma dzīvojamo un komerciālo projektu, tirdzniecības centru, viesnīcu, kā arī pārtikas ražošanas un IT tehnoloģiju attīstībā.

Tev varētu interesēt arī:

Bonava attīstīs savu pirmo dzīvokļu projektu Pārdaugavā

Elizabetes ielā Rīgā plāno atvērt Radisson RED zīmola viesnīcu

Gatavojoties Rail Baltica, pie Origo būvēs jaunu viesnīcu

Aizvien biežāk privātmājas būvē savām vajadzībām, nevis pārdošanai

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies IRIS Shampeteris Apartments otrā kārta, ekspluatācijā nododot 72 dzīvokļus. Uzsākts darbs pie projekta trešās un ceturtās kārtas, kas paredz vēl 160 dzīvokļu būvniecību. Kopējās projekta izmaksas sasniedz vairāk nekā 21 miljonu eiro.

Šobrīd norit IRIS Shampeteris Apartments trešās kārtas projektēšanas darbi, savukārt būvniecību iecerēts īstenot nākamā gada vasarā. Tās ietvaros tiks uzbūvēti 48 dzīvokļi.

IRIS Shampeteris Apartments kompleksa būvniecība uzsākta 2018. gadā un projekts tiek realizēts četrās kārtās, uzbūvējot vairākas dzīvojamās mājas ar aptuveni 230 dzīvokļiem.

“Sākoties pandēmijai, pārdošanas tempi nekustamo īpašumu nozarē samazinājās, taču kopš vasaras vidus interese par jaunu mājokļu iegādi ir strauji augusi. Pēdējo divu mēnešu laikā pircēju aktivitāte bija īpaši liela. Šobrīd esam pārdevuši 75% no realizētajiem mājokļiem. Tāpat daļa dzīvokļu ir vēl rezervēti, un pagaidām pieejami ir tikai 12 dzīvokļi,” komentē nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Astor Group uzņēmuma vadītājs Andris Brikšķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsniedz 25 miljonu eiro kredītu Astor Group viesnīcu īpašumu biznesa attīstībai

Db.lv, 17.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumu Banka ir izsniegusi 25 miljonu eiro kredītu Astor Group uzņēmumiem, kas nodarbojas ar daudzu Rīgā pazīstamu viesnīcu īpašumu pārvaldīšanu un attīstību, piemēram, Radisson Blu Daugava, Radisson Blu Rīdzene, Park Inn by Radisson Valdemara, Park Inn by Radisson Residence Riga Barona un Radisson Hotel Old Town Riga.

Finansējums izsniegts gan uzņēmuma apgrozāmiem līdzekļiem, gan nākotnes attīstībai un saistību refinansēšanai.

Saskaņā ar uzņēmuma stratēģiju, Astor Group tuvākajā laikā plāno atsevišķu īpašumu renovāciju un to funkciju paplašināšanu. Tāpat uzņēmums iecerējis uzlabot esošo īpašumu infrastruktūru, lai panāktu ilgtspējīgāku enerģijas izmantošanu.

“Darījums ar Astor Group atspoguļo Rietumu Bankas darbības fokusu – mēs finansējam nozīmīgus, liela mēroga uzņēmumus un to projektus Latvijā un citās Baltijas valstīs, izprotot uzņēmuma biznesa specifiku un izstrādājot tam individuāli piemērotu risinājumu. Mēs augstu vērtējam Astor Group tirgus pozīciju un nākotnes potenciālu Rīgas viesmīlības jomā,” saka Jeļena Buraja, Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Šampētera dzīvojamo māju kompleksa pirmajā kārtā investē 5,5 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 18.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šampēterī, IRIS Shampeteris Apartments (IRIS) projekta pirmās kārtas ietvaros top divas dzīvojamās ēkas. Pirmās kārtas kopējās izmaksas ir 5,5 miljoni eiro, no kurām bankas Citadele finansējums ir 3,4 miljoni eiro.

Projekta realizētājs ir nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Astor Group uzņēmums SIA Dyalcomm Group.

Interese par mājokļu iegādi pieaugusi vēl būvniecības stadijā - uzsākot otrās ēkas būvniecību un pirmās ēkas iekšdarbus, dzīvojamo ēku kompleksā pārdota vai rezervēta jau ceturtā daļa mājokļu. Pirmo ēku plānots nodot ekspluatācijā šī gada februāra beigās.

«IRIS ir apliecinājums tam, ka nav jāatstāj pilsēta, lai nokļūtu ārpus tās kņadas un burzmas. Projekts ir radīts cilvēkiem, kas augstu vērtē mieru, komfortu un mūsdienu tehnoloģijas. Redzam, ka atkal atgriežas tendence sev tīkamāko mājokļa variantu izvēlēties vēl būvniecības stadijā. 25% IRIS mājokļu jau ir pārdoti vai rezervēti, turklāt absolūts vairākums iegādāti, izmantojot hipotekāro aizdevumu. Tas liecina par pieaugošo aktivitāti mājokļu tirgū,» teic Astor Group pārstāvis Māris Stafeckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ekspluatācijā nodota pirmā kompleksa IRIS Shampeteris Apartments ēka

Monta Glumane, 16.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota pirmā no 21 miljonu eiro vērtā projekta IRIS Shampeteris Apartments daudzdzīvokļu ēkām Šampēterī, informē projekta attīstītāji.

Trīsstāvu Mājā A ir izbūvēti 24 mājokļi ar pilno apdari. Kopumā projekta pirmajā kārtā top trīs dzīvojamās ēkas ar 72 dzīvokļiem.

Projekta realizētājs ir nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Astor Group uzņēmums SIA Dyalcomm Group. Projekta būvniecību veic SIA FFB.

Kā informē projekta attīstītāji, gandrīz 70% jaunizveidoto dzīvokļu ir pārdoti un tos lielākoties iegādājušies jaunie profesionāļi, kuriem šis ir pirmais patstāvīgi iegādātais mājoklis, kā arī tie, kas līdz šim dzīvojuši netālu no jaunā projekta. Pārsvarā IRIS projekta dzīvokļus iegādājas vietējie iedzīvotāji, bet atsevišķu dzīvokļu īpašnieki ir arī ārzemnieki, kas uz Latviju pārcēlušies, jo šeit strādā. Lielākoties mājokļi ir iegādāti, izmantojot hipotekāro kredītu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot viesnīcu tīklu Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, Radisson Hotel Group uzņēmums Radisson Hospitality AB paziņojis par zīmola Radisson viesnīcas atvēršanu Vecrīgā.

Šobrīd viesnīcas nosaukums ir Astor Riga Hotel, taču 2018. gada nogalē tā kļūs par Radisson Old Town Riga Hotel.

«Mēs esam priecīgi parakstīt līgumu par pirmo zīmola Radisson viesnīcu Baltijas valstīs. Rīgā tiek pārstāvēti četri no mūsu astoņiem viesnīcu zīmoliem un Radisson Old Town Riga lieliski papildina mūsu portfeli šajā reģionā. Ar topošo viesnīcu mēs demonstrējam savu apņemšanos saglabāt vadošo pozīciju Baltijas valstīs,» informē Radisson Hotel Group izpilddirektors, viceprezidents un galvenais attīstības vadītājs Elijs Jounss (Elie Younes).

Līdz šim Baltijā pārstāvētas zīmolu Radisson Blu un Park Inn by Radisson viesnīcas, taču tuvākajā laikā ir plānots ieviest divus jaunus zīmolus – Radisson RED un Radisson.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Ieguldot vairāk nekā 4 miljonus eiro, Rīgā atjaunots “diplomātu nams”

Db.lv, 19.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Bigbank” 2,75 miljonu eiro aizdevums ļāvis atdzimt vienai no Rīgas jūgendstila pērlēm – Stabu ielā jeb “diplomātu namam” atjaunota fasāde, veikts vērienīgs telpu remonts, ierīkotas mūsdienīgas inženierkomunikācijas, informēja “Bigbank” korporatīvo darījumu nodaļas vadītājs.

Teju pirms 100 gadiem celto arhitekta Vilhelma Hofmaņa namu Stabu ielā rekonstruējis viens no nekustamo īpašumu investīciju grupas “Astor Group” uzņēmumiem. Tā ir Latvijas uzņēmumu grupa, kas Latvijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 20 gadus.

Pirmās brīvvalsts laikā šo namu valsts uzdāvināja Latvijas pirmajam ārlietu ministram Zigfrīdam Annai Meierovicam (1887–1925). Lai gan izcilais politiķis namā nav dzīvojis, to līdz pat 2008. gadam apsaimniekoja Meierovica dzimtas mantinieki.

“Arī patlaban namā turpina valdīt diplomātijas gars – tās nomnieku vidū ir vairāku valstu vēstniecības. Nama rekonstrukcija tika veikta atbilstoši augstākajām kvalitātes prasībām. Kultūrvēsturiskas ēkas atjaunošana prasa izpratni un individuālus risinājumus, arī operatīvu rīcību,” stāsta “Bigbank” korporatīvo darījumu nodaļas vadītājs Mareks Grodskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21. septembrī no plkst.11:00 līdz plkst.16:00 norisināsies līdz šim lielu interesi un atsaucību guvušais Atvērto durvju dienas maratons. Atvērto durvju diena ir lieliska iespēja visiem, kam šobrīd aktuāla mājokļa iegāde - pasākuma ietvaros būs iespēja apmeklēt 22 jaunos projektus Rīgas centrā, Teikā, Pārdaugavā, Mārupē, Piņķos, Ādažos un Jūrmalā.

Maratona dalībnieki: Club Central Residence II (Centrs), CENTRUS (Centrs), Bibliotēkas Nams (Centrs), Lāčplēša 13 (Centrs), Kr.Barona 30 (Centrs), Ernesta Birznieka - Upīša 10 (Centrs), Blaumaņa 34 (Centrs), Krišjāņa Valdemāra 69 (Centrs), Park Alley II (Centrs), Aleksandra Čaka 36 (Centrs), Jaunā Teika (Teika), Hausmaņa terases (Purvciems), River Breeze Residence (Klīversala), Filozofu Rezidence (Pārdaugava), Kuldīgas 32 (Āgenskalns), IRIS SHAMPETERIS APARTMENTS (Pleskodāle - Šampēteris), Bišumuiža (Bišumuiža), Bieriņu Rezidences (Mārupe), Zelta Rasa III (Mārupe), Saliena (Piņķi), Ciemats Dailas (Ādaži), Summer House (Jūrmala).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sliktākais scenārijs, ka pandēmijas ietekmē nekustamo īpašumu varēs iegādāties par sviestmaizi vai ar ļoti lielām atlaidēm, nav piepildījies, un aktivitāte tirgū ir pārsteidzoši rosīga, liecina Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) veiktā biedru, sertificētu aģentu aptauja.

"Vēl pavasarī bija grūti iedomāties, ka tirgus būs tik aktīvs. Pārdošanas darījumu skaits nav samazinājies, salīdzinot ar 2019.gadu.Jaunas ģimenes, vietējie klienti pērk dzīvokļus jaunajos projektos (ja bankas piešķir finansējumu), krieviski un angliski runājoši nerezidenti, kuriem Latvijā jau ir īpašums, vēlas iegādāties plašāku mājokli un pārcelties uz pastāvīgu dzīvi. Ir pamanāms to cilvēku pieplūdums, kuri Latviju izvēlējušies kā zaļu valsti un iegādājušies mājokli atpūtai ar mērķi iegūt termiņuzturēšanās atļaujas (TUA). Tas vairāk attiecināms uz Jūrmalu vai lauku īpašumiem," komentē Mercury Group īpašniece Irina Alazova.

Īres segments piedzīvo pārmaiņas 

Spītējot vīrusam, pandēmijai un ierobežojumiem, nekustamā īpašuma tirgus nav panīcis, tas šogad...

Aktīvi ir bijuši arī tie pircēji, kuri nekustamo īpašumu uzskata par drošu investīciju, kuri nestabilos apstākļos iegulda mājokļos, komercobjektos ar mērķi izīrēt/iznomāt, tādējādi gūstot pasīvus ienākumus, vēlāk, iespējams, objektu pārdodot tālāk. "Kopumā esam apmierināti ar pārdošanas apjomiem un kvalitāti. Mercury Group notikums ir projekta Iris Shampeteris Apartments otrās kārtas nodošana ekspluatācijā. No 72 dzīvokļiem 85% realizējām vēl pirms ēku nodošana ekspluatācijā. Plānojam sākt nākamās kārtas. Pozitīva scenārija gadījumā - atceļot ierobežojumus un uzvarot Covid-19 - sagaidāma klientu - nerezidentu pieplūdums, jau tagad ir aktīva interese apmeklēt Latviju ar mērķi izvēlēties īpašumu un iegūt TUA. Tādējādi nav izslēgts kvalitatīvu objektu trūkums un cenu pieaugums premium segmentā, īpašumiem ārpus pilsētām, kā arī komercīpašumiem. Arī vietējo pircēju tirgus būs stabils un veiksmīgi attīstīsies pie optimālas attiecības starp cenu, kvalitāti, istabu skaitu, platību, atrašanās vietu, kā arī banku lojalitāti," teic I.Alazova.

Starlex Real Estate vadītājs Egīls Smilktiņš un uzņēmuma komercnodaļas vadītājs Artūrs Lazdiņš ir vienisprātis - sliktākais scenārijs, ka varēs iegādāties nekustamo īpašumu par sviestmaizi vai ar ļoti lielām atlaidēm, nepiepildījās un inerces rezultātā iesāktie darījumi martā 75% gadījumos tika pabeigti. "Turpmākajos mēnešos tirgus piemērojās jaunajai situācijai, klienti ļoti pārdomāja ikvienu darbību, tomēr interese neapsīka. Tiesa, darījumu gaita bija gausāka, arī banku piesardzīgās politikas dēļ. Vasarā tirgus nedaudz atguvās un rudenī pat pārspēti iepriekšējā gada analogo mēnešu rezultāti. Nebijušu interesi sajutām no zemju un privātmāju potenciālajiem pircējiem, tomēr, līdz ar pandēmijas otro vilni, piesardzība ir atgriezusies," abi teic.

Investīciju segments ir viens no retajiem, kur interese un darījumi neapsīkst pat šobrīd. "Pavasarī un vasarā mums izdevās pārdot vairākus lielus investīciju objektus, vairāki darījumi ir procesā. Pēc konsultācijām vēršas arī attīstītāji, kuri plāno attīstīt ciematus, atgriezusies ir arī rindu māju ideja. Vēl viena gada tendence - iespējamais nomas maksas samazinājums. Pragmatiski domājoši iznomātāji bija uz sadarbību vērsti un tā vietā, lai paliktu ar tukšām telpām, samazināja nomas maksu, pat par 50%. Viesnīcu segmentā daudzi centās pārprofilēties, viesnīcas pārveidot par apartamentiem. Tas daļēji palīdzēja saglabāt ienākumus un daži piemēri ir veiksmīgi, tomēr reālāk to izdarīt ir nelieliem boutique tipa objektiem. Saistībā ar daļēju strādāšanu no mājām, ir pārdomas par biroju aktualitāti nākotnē. Uzņēmumi pārskata platības, atsevišķi nomnieki to samazina vai piedāvā apakšnomu. Telpas gan samazina salīdzinoši neliela daļa biroju nomnieku, tie šo gadu ir pārdzīvojuši labāk par tirdzniecības telpu nomniekiem," spriež Starlex Real Estate pārstāvji.

Koordinējot ēkas Riverside Offices iznomāšanu, viņi novērojuši, ka potenciālie nomnieki biežāk pievērš uzmanību gaisa kvalitātei, kopējai darba videi. Ņemot vērā attālinātā darba iespējamību, arī tehnisko nodrošinājumu nomnieki uztver nopietnāk. "Starp notikumiem varam atzīmēt nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likumu, kas stājās spēkā 2020.gada 1.augustā. Turpmāk darījumos ar nekustamo īpašumu iesaistītajiem starpniekiem būs jāreģistrējas Ekonomikas ministrijas izveidotajā reģistrā, kura virsmērķis ir izskaust "kaktu mākleru" darbošanos, veicināt godprātīgu nekustamā īpašuma aģentu darbu un celt industrijas prestižu. Mērķis ir cēls, virziens ir pareizais, tomēr šobrīd jautājumu ir vairāk nekā atbilžu," komentē Starlex Real Estate pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Baltic no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta saņēmis saskaņojumu Satekles Biznesa centra būvprojektam.

Ambiciozais biroju komplekss atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.

Topošais 12 000 m2 plašais Satekles Biznesa centra biroju komplekss kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī divas pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma ēkas. Kompleksa galvenajai ēkai būs septiņi stāvi un jau šobrīd ir zināms, ka par jaunās ēkas enkurnomnieku kļūs AS SEB banka, pārceļot uz Satekles Biznesa centru savu galveno biroju.

“Esam gandarīti, ka Personu apvienības SN&L (SARMA & NORDE Arhitekti un Lauder Architects) izstrādātais risinājums, kas pilnībā atbilda mūsu iecerei par ilgtspējīga biznesa centra attīstības vīziju pilsētas centrā, ieguvis atļauju tā turpmākai realizācijai arī no galvaspilsētas attīstību uzraugošo institūciju puses. Tas ir lielisks apliecinājums tam, ka Linstow Baltic stratēģiskā vīzija par to, kā turpināt attīstīt Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas apkārtni saskan ar Rīgas redzējumu un ambīcijām mūsdienīgas un ilgtspējīgas pilsētvides izveidē. Vienlaikus Linstow Baltic uzsver, ka augsti novērtē Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu par zaļā koridora principa ieviešanu praksē, kas ir ievērojams atbalsts nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem,” norāda Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā ceturtdien būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas, taču informācija par cietušajiem nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.14.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Satekles ielu, kur sagruva piecstāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas.

Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs, lai efektīvāk koordinētu konstrukciju pārmeklēšanas darbus. Notiek cilvēku evakuācija no blakus esošās ēkas un sagruvušo konstrukciju pārmeklēšana.

Tajā darbojas VUGD, AS "Latvijas gāze", pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs. Notikuma vietā strādā 34 glābēji ar sešām autocisternām, glābšanas automobili un autokāpnēm.

Aģentūra LETA novēroja, ka kvartāls ap notikuma vietu ir daļēji norobežots. Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rīgā turpina ienākt jauni viesmīlības objekti un zīmoli

Ingrīda Drazdovska, 27.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu tirgus Rīgā ir gana piesātināts, tomēr kā šogad, tā turpmāk ir sagaidāma jaunu viesmīlības objektu, zīmolu ienākšana.

2017. gadā nozare atzīmēja sengaidītu notikumu – viesnīcas Kempinski Grand Hotel Riga atklāšanu. «Tā bija tik ilgi gaidīta, un caur saviem kanāliem daudziem ceļotājiem paver šo galamērķi,» vērtē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis (šobrīd pārstāv arī pašmāju kompāniju Mogotel). Viņaprāt, šāda līmeņa viesnīcas un zīmola parādīšanās ietekmē galamērķa prestižu.

Colliers International atzīmē, ka pērn, līdztekus Kempinski, jau pieminētā Mogotel ir nostiprinājusi savu klātbūtni, Vecrīgā atverot Rixwell Domus Hotel kādreizējās viesnīcas Kolonna vietā un Rixwell Hotel Konventa sēta.

Pērc avīzi elektroniski DB HUB vietnē:

Komentāri

Pievienot komentāru