Mazais bizness

Izstrādā iekārtu mēbeļu iepakošanas stūrīšu ražošanai

Anda Asere, 24.04.2013

Jaunākais izdevums

Rūpējoties par mēbeļu drošību un palešu iepakošanu, brāļi Šakeli izstrādājuši iekārtu mēbeļu iepakošanas stūrīšu ražošanai un palešu ietīšanai. SIA Saprana pamatdarbība ir iepakošanas materiālu tirdzniecība.

«Kāds klients pajautāja, vai varam piedāvāt mēbeļu iepakošanas stūrīšus. Nevarējām atrast nevienu, kas tos ražo. Sākām tos izgatavot paši un līmēt no trim daļām – tas bija darbietilpīgi un dārgi. Bija diezgan labas izredzes, ka klients katru mēnesi pirks daudz stūrīšu, tāpēc sāku domāt, kā atrisināt šo problēmu,» atceras Romāns Šakels, SIA Saprana komercdirektors. Pēc divu gadu darba šobrīd tiek izstrādāts trešais prototips, kas izgatavo mēbeļu iepakošanas stūrīšus no putupolietilēna, vienu vienību izgriežot dažu sekunžu laikā.

Šobrīd SIA Saprana saražotos mēbeļu iepakošanas stūrīšus eksportē uz Lietuvu, pārrunu procesā ir līgums ar uzņēmumu Beļģijā. «Latvijā mēbeļu iepakošanas stūrīši nav populārs materiāls, jo visi ekonomē uz iespējamiem papildizdevumiem. Daži klienti mums ir, bet apjomi nav ievērojami – aptuveni 4000 stūrīšu mēnesī. Tas nav daudz. Kopā mēs šobrīd pārdodam ap 40 tūkstošiem mēbeļu iepakošanas stūrīšu mēnesī. Ja noslēgsim līgumu ar uzņēmumu Beļģijā, tie varētu būt 100 tūkstoši mēnesī,» atklāj Romāns. Vadims piebilst, ka labs pārdošanas apjoms būtu ap 500 tūkstošiem mēbeļu iepakošanas stūrīšu mēnesī.

SIA Saprana Romāna izgudroto iekārtu, kas izgriež mēbeļu iepakošanas stūrīšus, vēlas pārdot citiem, piemēram, lieliem mēbeļu ražotājiem. «Romāns to ir izstrādājis, pats visu izdomāja. Tas ir produkts ar augstu pievienoto vērtību,» saka Vadims. Vaicāts, vai, pārdodot iekārtu, nevis stūrīšus, nezaudē zināmu peļņas daļu, Romāns teic, ka pagaidām ir sarežģīti tirgot tikai stūrīšus. Piemēram, vācu kompānijas, ja vien produkta cena neesot trīs reizes zemāka, nemaz nevēlas to iegādāties no ārzemju uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta ar foto - Atspērienā septiņi projekti saņem 39,8 tūkstošus latu

Jānis Rancāns, 27.11.2012

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, AS Swedbank vadītājs Latvijā Māris Mančinskis un Rīgas domes un AS Swedbank grantu programmas Atspēriens otrās kārtas uzvarētāji paziņošanas pasākuma noslēgumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes un Swedbank rīkotajā grantu programmā Atspēriens uzvarējušas septiņas idejas, kurām piešķirts atbalsts 39,8 tūkstošu latu apmērā, pavēstījuši programmas pārstāvji.

Atspēriena otrajai kārtai šogad tikušas iesniegtas 96 uzņēmējdarbības projektu idejas. «Esmu gandarīts, ka šogad grantu programmā Atspēriens esam saņēmuši vairāk nekā 200 pieteikumus uzņēmējdarbības attīstībai un īstenošanai. Tas rāda – ideju ir daudz,» sacīja Swedbank valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis. Viņš arī norādīja, ka neretu klupšanas akmens jaunajiem uzņēmējiem ir biznesa idejas prezentācija un lēmumpieņēmēju pārliecināšana par tās konkurētspēju.

Programmas Atspēriens ietvaros atbalsts piešķirts SIA Saprana idejai par paletes aptīšanas pusautomātiskās iekārtas PWM-1650 ražošanu, SIA Vintage Candella idejai par ekskluzīvu sojas vaska sveču ražošanu vintage stilā un SIA Beltserviss idejai par karstās vulkanizācijas preses konveijera lentu remontam konstruēšanu un izgatavošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru