Citas ziņas

Izveido megauzņēmumu ar «sapņu pozīciju Eiropas kinoteātru tirgū»; ietilpst arī Forum Cinemas

Lelde Petrāne, 18.03.2013

Jaunākais izdevums

SF Bio un Finnkino ir parakstījuši vienošanos par apvienošanos, kopīgi veidojot lielāko kinoteātru grupu Ziemeļu reģionā. 60 % jaunā uzņēmuma daļu īpašnieks būs Ratos un 40% daļu īpašnieks – Bonnier.

SF Bio un Finnkino, kas Baltijas tirgos darbojas ar Forum Cinemas nosaukumu, ir vadošie uzņēmumi savos tirgos, un abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem nosaukumiem. Jaunais uzņēmums darbosies Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Īpašnieki - Ratos un Bonnier - atbalstīs jaunās kinoteātru grupas ilgtermiņa izaugsmes mērķus gan esošajos, gan jaunajos tirgos.

«Šis ir labākais iespējamais darījums Bonnier,» norāda Jūnass Bonjers (Jonas Bonnier), Bonnier AB izpilddirektors, akcentējot uzņēmuma lielās izaugsmes iespējas.

«Ratos un Bonnier ir ļoti spēcīga īpašnieku kombinācija jaunajai kinoteātru grupai ar dziļām, ilgtermiņa zināšanām par nozari, kā arī finansiālu jaudu,» atzīmē Suzanna Kempbela (Susanna Campbell), Ratos izpilddirektore. «Mēs veidojam reģionā lielāko kinoteātru grupu, kur spēcīgi vietējie zīmoli apvienosies, lai būtu vēl konkurētspējīgāki un spētu nodrošināt pievilcīgu filmu piedāvājumu Ziemeļu un Baltijas reģionos,» viņa piebilst.

«Jaunajam uzņēmumam būs sapņu pozīcija Eiropas kinoteātru tirgū,» uzsver Jans Bernhardsons (Jan Bernhardsson), SF Bio un jaunās kinoteātru grupas izpilddirektors. «Gan SF Bio, gan Finnkino šobrīd attīstās ar peļņu. Kopā mēs iegūsim jaudu turpmākām investīcijām, lai varētu piedāvāt kinoteātru apmeklētājiem labu filmu izlasi un labāko iespējamo kinoteātra apmeklēšanas pieredzi.»

Uzņēmuma vērtība ir aptuveni 3 miljardi Zviedrijas kronu. Jaunās kompānijas apgrozījums būs aptuveni 2,6 miljardi Zviedrijas kronu un peļņa pirms nodokļiem (EBITA) – 360 miljoni Zviedrijas kronu. Darījums paredz SF Bio un Finnkino apvienošanos, nepiesaistot Bonnier un sākotnēji - arī Ratos finansējumu.

SF Bio ir lielākā kinoteātru grupa Zviedrijā, un tai pieder kinoteātri arī Norvēģijā. Kopā SF Bio ir 43 kinoteātri ar 282 kinozālēm un 38 000 skatītāju vietu. Finnkino Oy, kas Baltijas tirgos darbojas ar Forum Cinemas nosaukumu, ir lielākais kinoteātru operators Somijā un Baltijā ar 24 kinoteātriem, 158 kinozālēm un 27 000 skatītāju vietu.

SF Anytime, kas ir daļa no SF Bio, nav iesaistīta apvienošanās darījumā.

Darījuma noslēgšanai nepieciešama konkurenci regulējošo iestāžu atļauja, un plānots, ka darījums tiks pabeigts 2013. gada aprīļa beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas Telia Company paziņojusi, ka 9,2 miljardus kronu (870 miljoni eiro) vērta darījuma ietvaros iegādājas Bonnier Broadcasting. Ziemeļvalstu telekomunikāciju operators tādējādi paplašina savu plašsaziņas līdzekļu biznesu, ziņo Reuters.

Bonnier Broadcasting, kas pieder prominentai zviedru ģimenei, ietver tādus zīmolus kā Zviedrijas TV4, straumēšanas pakalpojumu C More un Somijas MTV.

Telia darbojas septiņos Ziemeļvalstu un Baltijas tirgos, nodrošinot sakaru un TV pakalpojumus.

Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmumiem apvienošanās darījumi palīdz konkurences cīņā ar lielajiem spēlētājiem interneta vidē.

Reuters norāda, ka pirms septembrī gaidāmajām vēlēšanām Bonnier darījums gan ir politiski jūtīgs temats, jo Zviedrijas valdība ir Telia lielākais īpašnieks ar 37 procentiem akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) otrdien atļāvusi Zviedrijas telekomunikāciju kompānijai «Telia Company» iegādāties Zviedrijas mediju koncerna «Bonnier» struktūrvienību «Bonnier Broadcasting», paziņojusi «Telia Company».

Par darījumu tika paziņots pagājušā gada jūlijā. Tā vērtība ir 9,2 miljardi zviedru kronu (860 miljoni eiro).

«Bonnier Broadcasting» ir holdingkompānija, kurai pieder televīzijas kompānija «TV4», digitālās televīzijas un straumēšanas pakalpojumu sniedzējs «C More» un Somijas telekanāls MTV3.

«Telia Company» ir lielākais īpašnieks SIA «Latvijas mobilais telefons», kur tai tieši un netieši pieder ap 60% kapitāldaļu. «Telia Company» tieši pieder arī 49% «Tet» kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mediju aģentūru PHD Latvia turpmāk vadīs Andis Kulinskis

Dienas Bizness, 10.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no 21.septembra, mediju aģentūru PHD turpmāk vadīs Andis Kulinskis, bet valdes locekļa amatu atstās uzņēmuma ilggadējais direktors Raivis Balodis, teikts PHD Latvia paziņojumā presei.

A.Kulinskis norāda, ka nākotnē pieaugs digitālās komunikācijas un tā dēvēto lielo datu (Big Data) nozīme, tāpēc svarīga ir spēja analizēt tendences, lai iedarbīgi uzrunātu dažādas auditorijas.

A. Kulinskis reklāmas un mediju pārdošanas jomā darbojas jau 12 gadus, sākotnēji strādājot Dienas Bizness (Bonnier Group) pārdošanas nodaļā, vēlāk uzsākot darbu Latvijas lielākajā interneta mediju kompānijā Inbox.lv. Kopš 2008. gada Andis bija Inbox.lv pārdošanas daļas direktors.

Raivis Balodis vadīja PHD Latvia no uzņēmuma dibināšanas dienas kopš 2006.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar DB galveno redaktori Līvu Melbārzdi

Lelde Petrāne, 04.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild laikraksta Dienas Bizness un portāla db.lv galvenā redaktore Līva Melbārzde. Dienas Bizness ir vienīgais speciāli uzņēmējdarbībai un ekonomikai veltītais laikraksts Latvijā. Šā gada 13. aprīlī būs pagājuši 24 gadi kopš laikraksta Dienas Bizness pirmā numura iznākšanas. Dienas Biznesa vērtīgākais aktīvs ir profesionāli, konkrētās tautsaimniecības nozarēs specializējušies žurnālisti ar pieredzi, kas tiek rūpīgi veidota vairāku gadu garumā.

- Kāpēc jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Kad pirms teju desmit gadiem sapratu, ka savā profesionālajā dzīvē vēlos kaut ko mainīt, es uzdevu sev jautājumu, ko man patiešām patiktu darīt. Atbilde bija- rakstīt. No vairākiem izdevumiem, kas tobrīd meklēja reportierus, izvēlējos Dienas Biznesu, jo, aizejot uz pārrunām, man momentā bija sajūta- jā, šī no visiem aspektiem ir tā darbavieta, kurā es vēlos strādāt. Nozīme bija arī tam, ka šī laikraksta profils ir saistīts ar ekonomiku un biznesu, kas bija jomas, kurās biju darbojusies arī pirms tam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kinoteātru tīkls MC Theatres noslēdzis 870 miljonu eiro vērtu līgumu, lai iegādātos Stokholmā bāzēto kompāniju Nordic Cinema Group Holding, kas darbojas septiņās Ziemeļvalstīs, tostarp ir Baltijas valstu kinoteātru tīkla Forum Cinemas īpašnieks.

AMC paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīts, ka tas iegādājas Nordic Cinema Group Holding no privātā investīciju fonda Bridgepoint un Zviedrijas mediju grupas Bonnier Holding 8,25 miljardu Zviedrijas kronu jeb 870 miljonu eiro vērtā darījumā.

Darījumam ir jāsaņem Eiropas Komisijas apstiprinājums par konkurences normu ievērošanu. Gaidāms, ka pārņemšanas atļauja tiks saņemta šā gada pirmajā pusē.

Nordic Cinema Group Holding ir 68 kinoteātri un mazākuma daļas nepilnu 50% apmērā vēl 50 saistītajos kinoteātros, kuriem kompānija sniedz dažādus koppakalpojumus. Nordic Cinema Group Holding kinoteātri ir tirgus līderi Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Otrajā vietā pēc tirgus daļas tie ir Norvēģijā. Grupai ir arī kinoteātri Dānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

EK atļauj ASV kinoteātru operatoram AMC Theatres iegādāties Forum Cinemas īpašnieku

LETA, 23.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) devusi atļauju Ķīnas kapitāla kontrolētajam ASV kinoteātru tīklam AMC Theatres iegādāties Stokholmā bāzēto kompāniju Nordic Cinema Group Holding, kas darbojas septiņās valstīs, tostarp ir Baltijas valstu kinoteātru tīkla Forum Cinemas īpašnieks.

AMC janvārī paziņoja, ka iegādājas Nordic Cinema Group Holding no privātā investīciju fonda Bridgepoint un Zviedrijas mediju grupas Bonnier Holding 8,25 miljardu Zviedrijas kronu (870 miljonu eiro) vērtā darījumā. Darījumam bija nepieciešama EK atļauja.

EK secināja, ka Zviedrijas kompānijas nonākšana AMC kontrolē neradīs konkurences problēmas, jo abu kompāniju uzņēmējdarbība ģeogrāfiski nepārklājas.

Nordic Cinema Group Holding ir 68 kinoteātri un mazākuma daļas nepilnu 50% apmērā vēl 50 saistītajos kinoteātros, kuriem kompānija sniedz dažādus koppakalpojumus. Nordic Cinema Group Holding kinoteātri ir tirgus līderi Zviedrijā, Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Otrajā vietā pēc tirgus daļas tie ir Norvēģijā. Grupai ir arī kinoteātri Dānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru