Jaunākais izdevums

Ar mecenātu atbalstu Jaunpiebalgas novadā atklāta restaurētā Svētā Toma baznīca, kas nosvinējusi savu 140 gadu jubileju.

Baznīcas sienu un griestu restaurāciju laikā no pērnā gada aprīļa līdz oktobrim veica SIA Rufs, un darbu kvalitātes novērtēšanu veica Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, liecina informācija Jaunpiebalgas Svētā Toma baznīcas atbalsta fonda mājas lapā.

Baznīcas logi tika atjaunoti, finansējumu piesaistot akcijas «Mans logs mūsu baznīcai» ietvaros, un ziedotāji atrasti visiem 42 baznīcas logiem, un 2012. gada februārī atjaunošana ir pabeigta.

Kā norādīts baznīcas fonda interneta vietnē, kopš Jaunpiebalgas Svētā Toma atbalsta fonda izveidošanas atsaukušies daudzi ziedotāji, tāpat atjaunošanas darbi ritējuši, piedaloties baznīcas draudzei, Jaunpiebalgas novada domei, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai. Restaurācijas darbu laikā nosusināti baznīcas pamati pa visu tās perimetru, restaurētas centrālās ieejas durvis, salabots jumts un tornis, baznīcā ierīkots ūdensvads un kanalizācija, izveidots stāvlaukums 30 automašīnām, restaurētas iekštelpas, izgatavoti jauni logi, veikti baznīcas uzmērījumi un atjaunots tās arhitektoniskais projekts, restaurēts Kārļa Zāles veidotais piemineklis un labiekārtota tā apkārtne, nomainot veco bruģi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikviens interesents un tūrists, kas apmeklēs Jaunpiebalgas baznīcu, tagad varēs to apskatīt arī nakts tumsā. Turpinot baznīcas atjaunošanu, Pētera Avena labdarības fonds Paaudze atbalstījis baznīcas izgaismošanas projektu, lai lielākā luterāņu baznīca ārpus Rīgas varētu priecēt savus apmeklētājus arī tumšās vakara stundās, teikts paziņojumā medijiem.

«Baznīca kļuvusi ne tikai gaišāka un pamanāmāka, bet jaunā apgaismes sistēma arī ļāvusi septiņas reizes mazāk patērēt elektroenerģiju un samazināt izdevumus,» baznīcas atjaunošanas projektu komentē Jaunpiebalgas Svētā Toma baznīcas atbalsta fonda priekšsēdētājs Tālavs Jundzis.

Svētā Toma baznīca ir viena no visskaistākām luterāņu baznīcām Latvijā. Tā atrodas Vidzemes augstienē, netālu no mājām, kurās dzīvoja gleznotājs Kārlis Miesnieks un rakstnieki Brāļi Kaudzītes. Baznīcā ērģeļspēli mācījies komponists Emīls Dārziņš. Izcilais Vidzemes augstienes dievnams - Jaunpiebalgas evaņģēliski luteriskā baznīca, iesvētīts 1804.gada 4.jūlijā. 1871. – 1873. g. dievnamu kardināli pārbūvēja pēc Matiasa fon Holsta projekta. Baznīcā ir 800 sēdvietas, tās altāris un kancele griezti ozolkokā. Kad 2004.gadā Jaunpiebalgas baznīca atzīmēja savu 200.gadadienu, dievnams tika nodēvēts Svētā Toma vārdā. 2011.gada rudenī tika pabeigts restaurācijas pirmais posms - baznīcas torņa fasādes un ārsienu restaurācija un krāsošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ceļu būvdarbi pašlaik notiek 115 ceļu posmos, līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar virkni satiksmes organizācijas izmaiņu un ierobežojumu, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".'

Visā valsts teritorijā turpinās aktīva ceļu būvniecības sezona, un patlaban sākas remontdarbi uz reģionālajiem autoceļiem Kuldīga-Skrunda-Embūte (P116) starp Kuldīgu un Skrundu un Ērgļi-Jaunpiebalga-Saliņkrogs (P33) no Ērgļiem līdz Cirstiem.

Jauns luksofora posms ieviests uz reģionālā autoceļa Alūksne-Liepna (P41), kā arī Valmiera-Smiltene (P18) posmā no Jaunvāles līdz Smiltenei. Uz Rīgas apvedceļa (A5), posmā no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai (A8), vakara un nakts stundās darbosies divi luksofora posmi, sākot no šīs nedēļas, viens luksofora posms darbosies arī pa dienu.

Uz Tallinas šosejas (A1), posmā no Zvejniekciema līdz Duntei, ātrums ierobežots 50 un 70 kilometriem stundā (km/h) un vienā posmā satiksme organizēta ar luksoforu. Tāpēc posma šķērsošana var prasīt 20 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Izstādē-gadatirgū Izvēlies Piebalgu! varēs saņemt arī VID konsultācijas

Lelde Petrāne, 11.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, šā gada 13. augustā, Jaunpiebalgā notiekošajā izstādē-gadatirgū Izvēlies Piebalgu! tā apmeklētājiem būs iespēja konsultēties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu speciālistu, kā arī ar citu valsts iestāžu pārstāvjiem.

Pasākuma ietvaros visas dienas garumā VID nodokļu speciāliste atbildēs uz interesentu jautājumiem un sniegs praktiskus padomus par dažādiem ar saimnieciskās darbības uzsākšanu un nodokļu nomaksu saistītiem jautājumiem, informēs par VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS) un tās efektīvu izmantošanu sadarbībā ar VID, kā arī atbildēs uz citiem ar nodokļu jomu saistītiem jautājumiem. Būs pieejami arī informatīvi vizuālie materiāli par pieslēgšanos VID EDS, Gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu un elektronisko algas nodokļa grāmatiņu, informē VID.

Izstādē paredzētas arī Lauku atbalsta dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta, Lauksaimniecības datu centra un citu valsts iestāžu pārstāvju konsultācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka piešķīrusi 6,1 miljonu eiro aizdevumu SIA “Firma Madara 89 īpašumi”, kas paredzēts jaunu veikalu top! būvniecībai un renovācijai Cēsīs, Jaunpiebalgā, Grundzālē, Aknīstē, Zvejniekciemā un Ādažos.

Jau 2023. gada nogalē un 2024.gada sākumā pircējiem būs pieejami trīs jaunuzcelti veikali –Jaunpiebalgā, Grundzālē un Aknīstē. Atverot jaunos veikalus, šajās pilsētās tiks slēgti šobrīd jau esošie mini top! veikali, kas ir mazāki kvadratūras ziņā, ar mazāku sortimentu un novecojušu infrastruktūru.

Tāpat ieplānoti divi pilnīgi jauni veikali Zvejniekciemā un Ādažos, kuru atvēršana plānota 2024.gada nogalē un 2025.gada sākumā.

Jaunie veikali būs plaši, būvēti izmantojot mūsdienīgus risinājumus, veikali tiks aprīkoti ar energoefektīvām iekārtām un apgaismojumu, tiks izbūvētas arī telpas darbiniekiem, izveidota noliktava un sakārtota preču piegāde. Līdz ar plašāku tirdzniecības zāli tiks piedāvāts plašāks preču klāsts, tostarp vietējā top! gatavie kulinārijas un konditorejas izstrādājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

VARAM sagatavojusi priekšlikumus 105 reģionālajai reformai svarīgu ceļu posmu sakārtošanai

LETA, 29.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās ministrija (VARAM) sadarbībā ar Satiksmes ministriju (SM) sagatavojusi priekšlikumus 300 miljonu eiro programmai, kuras īstenošanas rezultātā tiks uzlabota novadu centru sasniedzamība, sakārtojot 105 ceļu posmus teju 900 kilometru (km) kopgarumā.

Investīciju programma tika veidota sadarbībā ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un plānošanas reģioniem. Saraksta izstrādei VARAM lūdza visiem plānošanas reģioniem sadarbībā ar pašvaldībām sagatavot un iesniegt priekšlikumus ar prioritāri pārbūvējamo un atjaunojamo valsts reģionālo un vietējo autoceļu posmiem reģionā ietilpstošajās pašvaldībās.

Darba procesā vairākiem būtiskiem ceļu posmiem tika rasti risinājumi to sakārtošanai jau 2020.gadā. Līdz ar to valsts budžetam tika pieteikti tie autoceļu posmi, kam nepieciešams papildu budžets.

Plānots atbalstīt līdz pat 900 kilometriem (km) valsts reģionālo un vietējo autoceļu, kuru pārbūve un atjaunošana ir prioritāra administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai. Šo autoceļu pārbūvei un atjaunošanai nepieciešami 300 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ceļu tīklā visos Latvijas reģionos turpinās intensīva būvdarbu sezona, kopumā darbi turpinās 106 posmos, informē VSIA Latvijas valsts ceļi.

Būvdarbi vienlaikus divos posmos notiek uz reģionālā autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja (P11) no Zeltiņiem līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Mačkēni-Dauguļi (V218) un posmā no Limbažiem līdz Tūjasmuižai, kā arī no Sērenes līdz Zalvei uz autoceļa Sērene-Kalnieši (P86).

Sākta seguma atjaunošana autoceļa Ventspils-Piltene (P122) posmā no Tārgales līdz Piltenei.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem:

• uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Zvejniekciema līdz Duntei ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h, vienā posmā satiksmi organizē ar luksoforu un posma šķērsošana var prasīt 20 minūtes;

• uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Smiltenes pagrieziena līdz Grundzālei notiek seguma atjaunošana, divos posmos satiksmi organizē ar luksoforu, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, remontposma šķērsošanas laiks ir 25 minūtes;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā, Turaidas un Jomas ielas krustojumā, ar ABLV Charitable Foundation atbalstu pēc restaurācijas uzstādīts vēsturiskais vides objekts Globuss, informēja Jūrmalas pilsētas dome.

Globuss netālu no Dzintaru koncertzāles tika uzstādīts pagājušā gadsimta 70. gadu sākumā, līdz ar to daudzu pilsētas viesu uztverē tas ir šī laika simbols, ko apliecina arī globusa kartē iezīmētās valstu teritorijas. Kartē ar gaismas aplīšiem ietvertas arī Jūrmalas sadraudzības pilsētas kopš 70. gadiem.

Pagājušā gada maijā Globuss tika demontēts restaurācijai, jo vides objekts bija cietis laikapstākļu un cilvēku neapzinīgās rīcības dēļ.

Skulptūras Globuss, kuras diametrs ir divi metri, vēsturiskā veidola atjaunošanas procesā izgatavota jauna ekvatora un meridiānu vara apdares paneļu nesošā konstrukcija, kā arī atbalsta kāja novietnei pret zemi. Lai aizsargātu no ārējās vides ietekmes globusa nesošo konstrukciju, tā atjaunošanai izmantots ilgmūžīgs materiāls, cinkots tērauds. Daļa laikapstākļu ietekmē cietušo vara apdares paneļu tika restaurēta, daļa – veidota no jauna, izmantojot vēsturisko vara apstrādi cizelēšanas tehnikā, un izvietota uz ekvatora, meridiāniem un globusa lodes nesošās konstrukcijas. Tāpat Globusam atjaunoti kustības un gaismas mehānismi – tas atkal griezīsies ap savu asi, un lampiņas izgaismos skulptūrā atzīmētās Jūrmalas sadraudzības pilsētas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzpakalpojumu uzņēmums “Tele2” pēdējā mēneša laikā uzstādījis vēl 18 jaunas 5G bāzes stacijas dažādās Latvijas vietās. Tagad “Tele2” 5G tīkls darbojas arī Bukaišos, Gulbenē, Iecavā, Jaunpiebalgā, Sabilē, Sauriešos, Tārgalē ,Tērvetē un Tukumā.

Kopumā “Tele2” ir uzstādījis 5G mobilo sakaru bāzes stacijas 34 apdzīvotās vietās Latvijā.

5G bāzes staciju skaits pēdējā mēneša laikā ir palielināts arī pilsētās, kur jau iepriekš 5G bija pieejams – Rīgā, Valmierā, Kuldīgā, Bauskā un Daugavpilī.

“Šobrīd lielā tempā uzstādām jaunās 5G bāzes stacijas dažādās apdzīvotās vietās, lai līdz gada beigām mūsu 5G tīkls būtu pieejams nepilnam pusmiljonam Latvijas iedzīvotāju. Visstraujāk 5G pārklājums palielinās Rīgā, un 5G stacijas tagad ir ne tikai galvaspilsētas centrā, bet arī Bolderājā, Imantā, Ķengaragā, Mūkusalā, Vecmīlgrāvī un citviet,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

“Paralēli 5G tīkla izvēršanai Latvijā mēs laboratorijā pārbaudām un pārliecināmies par 5G mobilā interneta ātrumu – esam gandarīti, ka lejupielādes ātrums “Tele2” tīklā jau sasniedz vairāk nekā 2 Gbps.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzpakalpojumu uzņēmuma “Tele2” dati liecina, ka datu patēriņš 5G tīklā no šī gada sākuma ir palielinājies par 500%. Savukārt klientu skaits, kas ikdienā izmanto viedierīces, kas atbalsta 5G tehnoloģiju, sasniedz jau vairāk nekā 32 000.

Kā atzīmē “Tele2”, tad aktīvākie 5G tīkla lietotāji ir klienti Daugavpilī, Olainē, Rīgā un Mārupē.

“Kopš pavasara mēs esam ļoti aktīvi sākuši izvērst 5G tīklu visā Latvijā. Šobrīd tas ir pieejams jau 39 apdzīvotās vietās un bāzes staciju skaits turpina pieaugt,” stāsta “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

“Kā redzam pēc statistikas datiem, klienti labprāt izmanto iespēju pieslēgties 5G tīklam. Par to liecina arī 5G ierīču pārdošanas apjoma pieaugums – pieaug gan pārdoto 5G viedtelefonu, gan rūteru skaits. Piemēram, pārdoto 5G rūteru skaits no šī gada sākuma palielinājies par 475%.”

“Tele2” jau iepriekš ziņoja, ka ieguvēji no 5G tīkla izvēršanas ir ne tikai tie klienti, kuri izmanto 5G tehnoloģiju, bet arī 4G tīkla lietotāji, jo “Tele2” 5G tīklu primāri izvērš vietās, kur nepieciešama papildu kapacitāte 4G tīklā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mobilie sakari

BITE paplašina interneta pārklājumu Jēkabpils un Raunas novados

Lelde Petrāne, 03.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators BITE uzlabojis interneta pārklājumu - atklātas jaunas bāzes stacijas Jēkabpils novada Zasā un Raunas novada Drustos.

BITES dati liecinot, ka interneta lietotāju skaits un viņu patērētā interneta apjoms strauji pieaug ne vien Rīgā, bet arī Latvijas mazpilsētās. Piemēram, pērn mobilajā telefonā patērētā interneta apjoms BITES tīklā uz vienu lietotāju Raunas novadā ir palielinājies par 168%, bet Jēkabpils novadā – par 105%. Aprēķināts, ka viens interneta lietotājs ik mēnesi iztērē vidēji 3,8GB datu. Šāds interneta apjoms dod iespēju nosūtīt aptuveni 37 000 e-pastus, vairāk nekā 5 milj. ziņu mobilajā aplikācijā WhatsApp, gandrīz 40 stundas straumēt mūziku vai 19 stundas internetā skatīties ļoti augstas kvalitātes (HD) video.

Jaunās bāzes stacijas ne tikai paplašina BITES 4G interneta pārklājumu Zasā, Drustos un ceļa posmā Rauna-Jaunpiebalga, bet arī nodrošina lielāku interneta ātrumu un jaudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem sūtījumu piegādes pakalpojumu sniedzējiem Latvijā “DPD Latvija” jūnijā uzsāks paku skapju tīkla paplašināšanu. Investējot 1 miljonu eiro, līdz šī gada rudenim plānots uzstādīt 50 jaunus paku skapjus.

Līdz ar šīs paplašināšanās noslēgšanu kopējais paku skapju skaits pārsniegs 300, kopā vairāk nekā 100 dažādās apdzīvotās vietās Latvijā.

“DPD“ paku skapji tiks uzstādīti vairāk nekā 10 jaunās pilsētās un apdzīvotās vietās visā Latvijas teritorijā, tostarp, Tīrainē, Ilūkstē, Jaunpiebalgā, Pāvilostā, Zaubē un Kalnciemā. Vienlaikus tiks uzstādīti papildu paku skapji arī tādās pilsētās kā Salaspils, Piņķi, Mārupe, Preiļi, Aizkraukle, Valmiera, Ventspils, Liepāja un Rīga.

“Paku skapju pakalpojumu izmanto arvien lielāks skaits Latvijas iedzīvotāju. “DPD Latvija“ dati liecina, ka paku sūtījumu skaits uz Latviju šī gada pirmajos četros mēnešos ir pieaudzis par 22% pret šādu pat periodu pagājušajā gadā. Sekojot šai tendencei, arī “DPD“ paplašina sava pakalpojuma pieejamību Latvijas iedzīvotājiem, veicinot ne tikai ātrāku iespēju saņemt komerciālos sūtījumus, bet arī ļaujot privātajiem sūtījumiem pēc iespējas ātrāk sasniegt savu adresātu. Plašais DPD paku skapju pārklājums ļauj Latvijas iedzīvotājiem saņemt sūtījumu jebkurā Latvijas pilsētā pat vienas darba dienas laikā, savukārt Baltijā – vienas darba dienas laikā,” skaidro “DPD Latvija“ valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunpiebalgas vidusskolas direktora vietnieks informātikas jomā, skolotājs

Artis Beķeris ir direktora vietnieks informātikas jomā un skolā māca informātiku un programmēšanas pamatus. Viņa pedagoģiskā darba stāžs ir 26 gadi un visi šie gadi nostrādāti Jaunpiebalgā un Jaunpiebalgas vidusskolā.

Artis Beķeris ir veiksmīgi piesaistījis finanses no dažādiemfondiem, organizācijām, privātpersonām. Ar skolēnu vecāku atbalstu 2007.gadā vidusskolā izveidots informācijas tehnoloģiju centrs (ITC) ar interaktīvo tāfeli multimediju projektoru, dokumentu kameru, kuru izmanto visu priekšmetu skolotāji un skolēni, uzņēmēji, ierēdņi un interesenti, lai apgūtu jaunākās tehnoloģijas. Pats arī ir Jaunpiebalgas vidusskolas absolvents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Mūzikas instrumentus rada pat no caurulēm un tukšiem gāzes baloniem

Monta Glumane, 23.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietu un materiālu otrreizēja pārstrāde ir tendence arī mūzikas instrumentu tapšanas procesā - to izveidei noder pat caurules un tukši gāzes baloni, Db.lv pārliecinājās jaunatklātajā izstādē Mūzikas instrumentu būve Latvijā.

Izstādē apkopoti 35 Latvijas mūzikas instrumentu izgatavotāju darbi, piemēram, klasiskās ģitāras, vijoles, čelli, alti, klavihordi, cītaras, cimboles, kokles, dažādi perkusijas instrumenti, marimbas, kā arī basītes, ģīgas, dūdas, stabules un elektriski instrumenti.

Vairums instrumentu top Vidzemē un Rīgas apkārtnē, bet ir pārstāvētas arī tādas vietas kā Krāslava, Jaunpiebalga, Rēzekne, Jūrkalne, Ugāle, Cēsis un Ikšķile.

Instrumentu darināšanai visbiežāk tiek izmantots koks,metāls, māls, bet bungu virsmām - āda. Tāpat arvien vairāk tiek izmantoti netradicionālie materiāli, piemēram, plastmasas caurules, tukši gāzes baloni. Otrreizēja pārstrāde ir viens no veidiem kā šobrīd izpaužas mūzikas instrumentu būvētāji. «Es domāju, ka mūzikas instrumenti arī turpmāk tiks radīti no visa, kas ir apkārt. Tas var attīstīties neierobežoti, bet ir jāizveido tāda vide, lai meistari viens otru redz un saprot, ko otrs dara un spēj viens otru papildināt un pilnveidot,» komentē izstādes organizētājs Rihards Valters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Satiksmei atvērts valsts ceļš P33 Ērgļi - Jaunpiebalga - Saliņkrogs

Dienas Bizness, 29.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc rekonstrukcijas darbiem no 27.novembra satiksmei atvērts valsts ceļš P33 Ērgļi - Jaunpiebalga - Saliņkrogs, kas ir AS Latvijas Valsts ceļi pārziņā, vēsta reģionālais medijs dzirkstele.lv. Līdz ar to ievērojami tiks atslogots pašvaldības nozīmes ceļš Ranka - Lācītes, jo ceļa posms no pagrieziena uz Ranku satiksmei bija slēgts pilnībā.

«Esam parakstījuši darbu pabeigšanas aktu, kurā gan ir viens atliktais darbs – ceļa apzīmējumu veikšana, taču tas tiks izdarīts, kad ļaus laika apstākļi. Šobrīd noņemam remontdarbu ceļa zīmes un liekam situācijai atbilstošās zīmes,» stāstījis VAS Latvijas Autoceļu direkcija Gulbenes nodaļas vadītājs Laimonis Aumeistars.

Viņš dzirkstele.lv atgādinājis autovadītājiem, ka uz autoceļa būs ātrumu ierobežojošā zīme 70, kura tiks noņemta pēc ceļa apzīmējumu veikšanas. Ceļam tiks saglabāta C kategorijas klase.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ivars Saide 20 savas dzīves gadus ir strādājis šovbiznesa industrijā - bijis gan gaismotājs, gan dīdžejs, bet ar laiku sapratis, ka vēlas būt uzņēmējs un šobrīd veiksmīgi Balvos vada SIA Čivix, kas izstrādā, realizē un gaismo dažādus projektus.

Strādāt viņš sācis jau 14 gadu vecumā kā dīdžejs, paralēli mācoties un apgūstot skatuves tehniku. «Tas ir vairāku dzīves sakritību un mērķu kopums. Mana ikdiena jau no mazotnes ir bijusi ļoti dinamiska, jo pa dienu biju skolā, bet vakarā - darbā. Tas bija traks laiks,» atceras I. Saide.

Biznesa portāls db.lv pie uzņēmēja viesojās Latgales brauciena laikā, jo viņu kā vienu no aktīvākajiem vietējiem uzņēmējiem ieteica Balvu novada pašvaldībā.

Lai pasākuma pēcgarša būtu feina, viss ir jāizdara nevainojami un jaudīgi

Pats savu uzņēmumu - SIA Čivix - I. Saide dibinājis pirms pieciem gadiem. «Izlēmu dibināt uzņēmumu, kur es varu attīstīt savas idejas un gūt vēl nebijušu pieredzi,» stāsta I. Saide. Viņš lepojas, ka Balvu uzņēmums darbojas plašā mērogā. Tā, piemēram, tas gaismojis tādus pasākumus kā TV3 Jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē, Guntara Rača un grupas Saldās Sejas koncerts Jaunpiebalgā, Latvijas dziedošo aktieru salidojums Ikšķilē un citus. Uzņēmumam aktīvākais laiks ir vasaras sezona, kad komandai vajadzīgi papildspēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Atļauj SIA Firma Madara 89 pārņemt vairākus SIA Baf Ltd veikalus

Lelde Petrāne, 22.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut SIA Firma Madara 89 iegādāties septiņus un nomāt trīs SIA Baf Ltd veikalus.

KP lietas izpētē secināja, ka šī darījuma rezultātā būtiski nesamazināsies konkurence, kā arī neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis tirgū. Abu uzņēmumu apgrozījums ir salīdzinoši neliels, kā arī darījuma rezultātā rodas nebūtiska koncentrācija, tāpēc netiks radītas barjeras jaunu konkurentu ienākšanai attiecīgajā tirgū.

SIA Firma Madara 89 īpašumā iegādājas septiņus veikalus Trapenē, Rankā, Jaunpiebalgā, Variņos, Palsmanē, Mālpilī un Skrīveros, bet nomā trīs veikalus Lejasciemā, Lizumā un Madonā.

SIA Firma Madara 89 ir viens no zīmola top! partneriem, kas kopā ar vairākiem citiem uzņēmumiem ir izveidojusi uzņēmumu SIA Iepirkuma grupa. SIA Firma Madara 89 mājas lapā publicētā informācija liecina, ka Latvijā pašlaik darbojas 24 top! un 23 mini top!, un desmit Labais šī uzņēmuma pārtikas veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Raunas novadā, Parka ielā piektdien, 31.jūlijā tiks atklāts EKO laukums jeb šķiroto atkritumu pieņemšanas vieta, informē uzņēmumā.

Atkritumu šķirošanas infrastruktūra tiek attīstīta, balstoties uz Ziemeļvidzemes reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu. Mērķis ir panākt, lai otrreizējai pārstrādei tiktu nodotas pēc iespējas vairāk izejvielas un iedzīvotāji varētu samazināt savus rēķinus par nešķirotu atkritumu izvešanu.

EKO laukumā no privātpersonām bez maksas tiks pieņemti tie atkritumu, kas ir derīgi otrreizējai pārstrādei - papīrs un kartons, dzērienu kartona iepakojums (tetrapakas un elopakas), polietilēna plēve, PET dzērienu pudeles, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas iepakojums, pudeļu un burku stikls, sadzīves metāla priekšmeti, neizjauktas sadzīves elektriskās un elektroniskās iekārtas, kā arī noteikti veidi sadzīvē radušies bīstamie atkritumi.

Komentāri

Pievienot komentāru