Kā top?: Pildītās pankūkas uzņēmumā Latvijas Pārtikas ražotājs 

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatu uzņēmuma SIA Latvijas Pārtikas ražotājs darbībā, aplūkojot, kā tiek izgatavotas pildītās pankūkas.

Žanete Hāka, 26.02.2016
1/22

Izejvielas uzņēmums lielākoties iegādājas no vietējiem ražotājiem, piemēram, liellopu gaļu un cūkgaļu, miltus un pārējās sastāvdaļas, ko iespējams iepirkt Latvijā.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Kompānija dibināta 2010.gadā, taču pērnā gada oktobrī no Ādažiem pārcēlusies uz Stopiņu novadu, stāsta uzņēmuma komercdirektors Andris Freimanis. Patlaban Ādažos palikusi vien uzņēmuma gaļas produktu ražotne.

Patlaban kompānija ražo četras dažādas svaigās kulinārijas produktu grupas – salātus, pankūkas, sviestmaizes un gaļas produktus.

SIA Latvijas Pārtikas ražotājs izgatavo aptuveni desmit veidu dažādas pankūkas, taču to skaits tiek mainīts atbilstoši pieprasījumam - klasiskie veidi paliek, taču uzņēmums domā arī par jaunu pankūku garšu izveidi.

Viņš uzsver, ka iecienītākās pankūkas ir ar maltās gaļas pildījumu, tad seko ar biezpienu un siera-šķiņķa pildījumu.

Uzņēmums savu produkciju piegādā gan lielveikalu tīkliem, gan mazāka izmēra tirgotājiem.

SIA Latvijas Pārtikas ražotājs apgrozījums 2014.gadā bijis 2,51 miljoni eiro. 2016.gadā uzņēmuma apgrozījumu plānots palielināt par 30%. 2015.gadā SIA Latvijas pārtikas ražotājs iegādājās jaunas ražošanas telpas un iekārtas. Ieguldījums uzņēmuma attīstībā ļauj palielināt kulinārijas produkcijas ražošanas apjomus vismaz trīs reizes, informē uzņēmums.

Nākotnē uzņēmums plāno turpināt paplašināties, investējot ražotnes būvniecībā.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā tiek izgatavotas pildītās pankūkas un kartupeļu pankūkas.

Jaunākais izdevums