Jaunākais izdevums

Starptautiskajā nekustamā īpašumā izstādē forumā MIPIM, kas marta vidū jau 27. reizi notiks Francijas pilsētā Kannās, Rīga uzsvērs attīstības iespējas Skanstes apkaimē, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Pirmais mērķis ir nodot vēstījumu, ka Rīgā kā Baltijas reģiona nozīmīgākajā pilsētā veidojas pilsētas modernais centrs – Skanstes apkaime. Būs grūti atrast kādu citu Eiropas galvaspilsētu, kur pašā centrā ir brīva teritorija attīstībai, kā tas ir Skanstes apkaimē Rīgā. Tur ir plānotas tādas sabiedriski nozīmīgas būves kā Rīgas konferenču un koncertu centrs un Laikmetīgās mākslas muzejs, moderni un energoefektīvi biroji un dzīvojamās ēkas, kā arī inovatīvi infrastruktūras projekti – jauna zemās grīdas tramvaja līnija un kādreizējās mazdārziņu teritorijas revitalizācija ar ielu, inženiertīklu un ilgtspējīgas lietusūdens apsaimniekošanas sistēmas izbūvi,» uz jautājumu, ar kādu mērķi uz MIPIM dodas Skanstes attīstības aģentūra, atbild tās valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags. DB jau ziņojis, ka aģentūru veido vairāki nekustamo īpašumu uzņēmumi, kas ieinteresēti apkaimes attīstībā, – Merks, New Hanza City, ELL Kinnisvara, NP Properties, Hanner, LNK Centre.

Otrs mērķis ir kontaktu dibināšana un t.s. tīklošanās ar potenciāliem investoriem, operatoriem, attīstītājiem un citiem starptautiskiem nekustamā īpašuma tirgus dalībniekiem.

Visu rakstu Kārdinās ar Skansti lasiet 9. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi pasaulē lielākās nekustamā īpašuma konferences MIPIM 2016 konkursam Open Stage pieteikta ideja no Latvijas.

Ideju iesniegusi Rīgas spēkstacija (Riga Powerhouse), un atlikušas tikai 2 dienas, lai par to nobalsotu, spiežot pogu «VOTE» MIPIM Open Stage mājas lapā (Poga – augšā, kreisajā pusē). Konkursa uzvarētājam būs iespēja stundu ilgā sesijā prezentēt savu ideju konferences dalībniekiem.

Šobrīd Rīgas uzņēmēju pieteikums ir otrajā vietā, tam pietrūkst daži simti balsu.

No Latvijas konkursam pieteiktās tēmas autors ir Rīgas spēkstacija. Tās veidotājs Edgars Ivanovs atklāj, ka pieteiktās tēmas mērķis ir globālā līmenī veicināt diskusiju par ieguvumiem no radošu cilvēku līdzās strādāšanas. E. Ivanovs skaidro: «MIPIM pulcējas lielākā daļa lēmumu pieņēmēju nekustamā īpašumā nozarē no visas pasaules, tāpēc esam nolēmuši ne tikai pieteikt dalību Open Stage konkursā, bet arī foruma ietvaros notiekošajā Startup konkursā, kā arī – ja MIPIM rīkotāji būs atsaucīgi – ar netradicionālām metodēm pievērst dalībnieku uzmanību un iepazīstināt ar Rīgas spēkstaciju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Lelde Petrāne, 21.03.2017

Labākais nākotnes megaprojekts

Kashiwa-no-ha Gudrā pilsēta

Čiba, Japāna

Attīstītājs: Mitsui Fudosan Co., Ltd.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – izstādē-forumā MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier) paziņoti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti.

MIPIM balvas tiek piešķirtas 12 kategorijās.

Šogad MIPIM norisinājās 27.reizi,

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aicina uzņēmējus pieteikties dalībai nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM-2018

Lelde Petrāne, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības līdz 30.novembrim pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2018, kas norisināsies Francijā, Kannās, 2018.gada 13.-16.martā.

MIPIM tiek uzskatīts par lielāko, autoritatīvāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā.

Ikgadēji izstāde MIPIM pulcina vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku - sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

Rīgas pilsēta izstādē MIPIM piedalīsies divpadsmito reizi ar mērķi veicināt galvaspilsētas un tajā strādājošo uzņēmumu atpazīstamību kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, kā arī stimulēt investīciju piesaisti konkrētiem attīstības projektiem, tādejādi sekmējot saimniecisko darbību pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Var pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2019

Laura Mazbērziņa, 27.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā «MIPIM 2019», kas norisināsies Francijā, Kannās, 2019. gada 12. - 15. martā.

Šis forums notiks jau 30. reizi. «MIPIM» tiek uzskatīts par lielāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā. Ikgadēji izstāde «MIPIM» pulcē vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

«Gatavojot Rīgas un partneru dalību nākamā gada izstādē vēlamies veicināt pēc iespējas plašāku Rīgas uzņēmēju līdzdalību, iespējams, ka radīsim risinājumu palielināt izstādes dalībnieku skaitu sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru, jo tā ir unikāla iespēja prezentēt gan Rīgas pilsētu, gan Latvijas valsti lielākajā pasaules biznesa forumā,» komentē Armands Krūze, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu medaļnieki noskaidroti

Ingrīda Drazdovska, 23.03.2016

Labākie projekti

Veselības aprūpe:

Karalienes Elizabetes universitātes slimnīca un Karaliskais bērnu hospitālis
Glāzgova, Apvienotā Karaliste
170 tūkst. m2 plašais slimnīcu komplekss ir viens no Eiropas lielākajiem un modernākajiem medicīnas centriem; tas tiek uzskatīts par jaunu standartu medicīniskās aprūpes iestāžu dizainā un pakalpojumu sniegšanā. Komplekss atrodas plašā, skaistā vietā. 14 stāvu ēka tiek aprakstīta kā kuģis (bērnu slimnīca), doks (pieaugušo slimnīcas podiums) un bāka (100% viena pacienta palātu tornis).

Foto: Publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma tirgus arēnā līdztekus tradicionālajiem biroju centriem, mājokļiem sacensība notiek arvien jaunās «olimpiskās» disciplīnās

Nule Kannās Francijā norisinājies viens no lielākajiem nekustamā īpašuma biznesa pasākumiem pasaulē – MIPIM, kurā notiek arī labāko projektu skate – konkurss.

Plašāk par uzvarētājiem - raksta galerijā!

Visu rakstu Medaļnieki noskaidroti lasiet 22. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad investīcijas komercīpašumos Baltijā varētu būt līdzīgā līmenī kā pērn, kad to apjoms pārsniedza pirmskrīzes līmeni.

Pašlaik notiek sarunas par darījumu noslēgšanu, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka šī prognoze piepildīsies. Lielākā aktivitāte, interese varētu būt koncentrēta tirdzniecības objektu segmentā, lēš Colliers International. Pēc uzņēmuma vadītāja Denisa Kairāna teiktā, šogad varētu sagaidīt divus, trīs jaunus tirgus dalībniekus ar gana skaļiem vārdiem šajā industrijā.

Kompānija aprēķinājusi, ka pērn Baltijas valstu komercīpašumos ieguldīti aptuveni 1.4 miljardi eiro, kas ir vairāk nekā 2007. gadā (tiek apkopoti darījumi, kuru summa pārsniedz 400 tūkst. eiro). Investīciju līderis bijusi Igaunija ar vairāk nekā 500 milj. eiro. Starp lielākajiem darījumiem bija Rīgas tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole nonākšana pasaules lielākā aktīvu pārvaldītāja Blackstone Real Estate Partners IV paspārnē. Savukārt Igaunijā viens no interesantākajiem un lielākajiem darījumiem, kādu diez vai tuvākajos gados varētu sagaidīt, piemēram, Rīgā, - astoņu pašvaldības īres namu pārdošana LCN Capital Partners.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai ir iespējas piesaistīt jaunus globālo pakalpojumu centrus; viens no bremzējošajiem faktoriem – atbilstošu darba telpu trūkums, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Pēc Lielbritānijas lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES) starptautiskā līmenī uzvirmojusi interese un sākusies konkurence par iespējamo institūciju un kompāniju pārvilināšanu no šīs valsts, šajā cīņā ir iesaistījušās arī Baltijas valstis. Kā viena no Latvijas priekšrocībām tiek pieminēta ērtā sasniedzamība, savukārt kā viens no vājajiem punktiem – atbilstošu biroju telpu trūkums, savukārt, piemēram, Lietuvas trumpis Baltijas reģionā ir tas, ka tā jau ir nostiprinājusi savas pozīcijas globālo pakalpojumu jomā. Tiesa, pie Latvijas trūkumiem tiek piesaukts arī fakts, ka par valsti un tās iespējām pasaulē joprojām maz ko zina, ka būtu nepieciešama aktīvāka šo iespēju virzīšana un popularizēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Latvijas Giraffe360 uzvar nekustamo īpašumu jomas startup konkursā

Lelde Petrāne, 24.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foruma PropTech Riga ietvaros noticis Latvijā pirmais ar nekustamo īpašumu jomu saistīto startup uzņēmumu konkurss.

Organizatoru mērķis bija pievērst uzmanību inovatīvām tehnoloģiskām idejām un piesaistīt biznesa enģeļu un investīciju fondu uzmanību uzņēmumiem, kas darbojās šajā jomā. Konkursā piedalījās 12 startup uzņēmumi no četrām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Uzvarēja Latvijas kompānija, virtuālo tūru tehnoloģiju ražotājs Giraffe360.

Konkursa žūrijas locekle Ieva Brence uzvarētāju raksturo šādi: «Oriģināla un inovatīva biznesa ideja ar ilgtspējīgu attīstības potenciālu. Lai gan tādas bija arī citiem startup izaicinājuma konkursa dalībniekiem, šajā gadījumā ļoti skaidri tika iezīmēta produkta oriģinalitāte un unikalitāte, attīstības iespējas, prezentācija bija ļoti pārdomāta, akcentējot galveno un iekļaujoties atvēlētajā laikā. Pārliecināja arī konkrētā uzņēmuma komanda, līdz šim sasniegtais. Ir liela ticība uzņēmuma Giraffe 360 turpmākai izaugsmei.»

Komentāri

Pievienot komentāru