Jaunākais izdevums

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) ir ierosinājis valstī aizliegt Skype, Hotmail un Gmail, jo to «nekontrolēta lietošana» var apdraudēt Krievijas drošību, runājot valdības komunikāciju un tehnoloģiju komitejas sēdē, paziņoja FDD informācijas un komunikāciju centra vadītājs Aleksandrs Andreječkins.

FDD ir satraukta par to, ka pieaug šo pakalpojumu izmantošana, kuru pamatā ir ārvalstīs izstrādāta šifrēšanas tehnoloģija. «Šo pakalpojumu nekontrolēta lietošana var izraisīt plašu Krievijas drošības apdraudējumu,» skaidroja A. Andreječkins.

Skype, Gmail un Hotmail interneta plūsmas kontrole tiek veikta ārvalstīs, tāpēc to bieži vien izmanto dažādi ekstrēmisti, kas apkaro Krievijas intereses, apgalvo FDD.

Interneta pakalpojumu lietošanas ieteikumi valdībai tiks iesniegti 1. oktobrī, norādīja Krievijas komunikāciju ministrs Iļja Mašuhs. FDD vēlas aizliegt šos pakalpojumus Krievijā, jo nevar tiem pilnībā piekļūt, skaidroja ministrs.

Krievijas drošībnieki jau ne pirmo reizi cenšas ietekmēt šo pakalpojumu izmantošanu, atgādina AFP. Šī gada sākumā atklātībā nonāca FDD vēstule Sverdlovskas pašvaldībai, kurā dienests pieprasa pārtraukt Skype lietošanu darba vajadzībām un izmantot tikai Krievijā tapušas e-pasta pārlūkprogrammas.

Tomēr Krievijas prezidenta administrācijas pārstāvji norāda, ka Kremlis Skype, Gmail un Hotmail nesaskata valsts drošības apdraudējumu. «Andreječkina izteikumi ir viņa personīgais viedoklis un to izsakot viņš ir pārkāpis savas pilnvaras,» aģentūrai RIA Novosti skaidrojis kāds nenosaukts Kremļa pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izplatās jauns Skype vīruss, kas var nozagt privātos datus

Gunta Kursiša, 05.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē sācis izplatīties jauns Skype vīruss, kas var nolasīt datus, kas tiek ievadīti datorā. Lietotāji ar šo vīrusu inficēti arī Latvijā, novēroja Db.lv.

Vīruss izplatās, automātiski no cita inficēta Skype konta nosūtot aicinājumu atvērt saiti, piemēram, it kā jautājot, vai Skype lietotājs redzams fotogrāfijā, kas aplūkojama, atverot inficēto saiti, piemēram, «OMG, is it your pic?», kā arī citās valodās. Pēc tam, kad Skype lietotājs šo saiti atvērs, viņa Skype konts sāks automātiski izsūtīt šādas ziņas citiem lietotājiem.

Inficētajos datoros vīruss nolasa lietotāja ievadīto informāciju, tādējādi varot iegūt arī bankas konta datus, paroles, u.c.

Ja lietotāja dators inficēts, tad tiek ieteikts nekavējoties nomainīt sava Skype konta paroli un pēc tam lietot antivīrusa programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook un Google ieinteresēti pirkt Skype

Gunta Kursiša, speciāli DB, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Facebook un Google atsevišķi plāno sadarboties ar Skype, kopš video konferenču pakalpojumu sniedzējs ir novilcinājis savu akciju pievienošanu fondu biržai un akciju pārdošanu, vēsta Reuters.

Facebook līdzdibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs ir iesaistīts iekšējās diskusijās par Skype pirkšanu. Facebook ir vērsies pie Luksemburgā bāzētās kompānijas, lai noformētu kopuzņēmumu, Reuters vēstījuši dažādi par notiekošo informēti avoti. Arī Google ir piedalījusies sarunās ar Skype, lai radītu kopuzņēmumu, norādījuši avoti.

Darījums ar Skype tiek novērtēts triju līdz četru miljardu ASV dolāru apjomā, Reuters vēstīja pirmais avots. Savukārt otrs avots Skype sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO) novērtēja viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Skype un Google ziņu aģentūrai komentārus nesniedza. Arī Facebook vēl nav gatavs sniegt oficiālu komentāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonu un tērzēšanas pakalpojumu sniedzējs Skype ceturtdienas pēcpusdienā ir piedzīvojis «vispasaules avāriju».

Skype serviss sāka saskarties ar problēmām ap 14:15 pēc Latvijas laika, «izmetot» lietotājus un pēc tam neļaujot tiem vairs pieslēgties sistēmai. Lietotāji, kuri netika atslēgti no Skype, nevarēja veikt zvanus. Arī Skype interneta vietne piedzīvo problēmas.

Savā kontā mikroblogošanas vietnē Twitter Skype norāda, ka ir jau identificējusi problēmu un to drīzumā salabos. Līdz tam Skype piedāvā alternatīvu veidu, kā atjaunot pakalpojuma darbību. Pamācība izlasāma Skype mājas lapā.

Tikmēr pēc Skype avārijas interneta forumos cilvēki sāka avārijā vainot Microsoft, norādot, ka kompānija pēc Skype pārņemšanas to sāk padarīt par tik pat «nestabilu un kļūdām pilnu» kā Windows operētājsistēmas, raksta The Inquirer. Ir pagājušas tikai nedaudz vairāk nekā divas nedēļas kopš Microsoft iegādājās Skype, tāpēc šī avārija izsauc dažādas lietotāju spekulācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas uzņēmums Skype uzsācis paplašināšanos Eiropā un pieņems darbā 400 cilvēkus. Microsoft piederošā kompānija uzsākusi arī agresīvu reklāmas kampaņu, kurā vēršas pret sociālajiem tīkliem.

Jaunus darbiniekus Skype vispirms plāno nolīgt Londonā un Stokholmā, bet pēc tam – Tallinā, Prāgā un Kalifornijā. Paredzēts, ka kopumā Skype darbinieku skaits pasaulē sasniegs 1,6 tūkstošus. Tāpat interneta telefonijas uzņēmums plāno atvērt jaunu tehnoloģiju centru Londonā.

Kā BBC pastāstīja Skype viceprezidents Riks Osterlohs (Rick Osterloh), uzņēmums meklē programmētājus, produktu pārvaldības speciālistus un dizainerus. «Mums ir projekts, kas saistīts ar «lieliem datiem» - kā izmantot lietotāju radītos datus, lai uzlabotu mūsu piedāvāto produktu kvalitāti,» sacīja R. Osterlohs.

Tāpat Skype uzsākusi reklāmas kampaņu, kas nosaukta par «Pienācis laiks Skype». Tās galvenā doma ir, ka sociālajos tīklu lietotāji kļūst par «izolētiem sociālo mediju zombijiem,» kamēr Skype izmantošana ir vienīgais veids kādā iespējams palikt par cilvēku, nepārtraucot socializāciju tiešsaistē, raksta Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas, tomēr, lai šī tehnoloģija tiktu plaši izmantota, nepieciešami vēl vairāki gadi, atzinis Microsoft Skype nodaļas viceprezidents Marks Džilets (Mark Gillett).

Intervijā BBC viņš norādīja, ka 3D attēlošanas tehnoloģijas ir spērušas lielu soli uz priekš un aizvien vairāk cilvēku pērk TV ar šādām iespējām. «Tomēr attēlu uzņemšanas iespējas vēl nav sasniegušas šādu līmeni. Mēs strādājam ar šādām tehnoloģijām – datoram nepieciešams pievienot vairākas kameras, tās precīzi kalibrēt un novirzīt pareizā leņķī,» skaidroja M. Džilets. Skype inženieri pūloties attēlu uzņemšanas procesu padarīt vienkāršāku, kā arī radīt tam paredzētas ierīces. 3D video zvanu iespējas tirgū varētu parādīties tad, kad izdosies sasniegt vienkāršu uzņemšanas procesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Microsoft ar Outlook.com cer gāzt no troņa Gmail

Jānis Rancāns, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft oficiāli laidusi klajā savu jauno tiešsaistes e-pasta pakalpojumu Outlook.com, kas aizstās kompānijas esošo Hotmail un kuram vajadzētu mest izaicinājumu tādam grandam kā Gmail.

Microsoft Outlook.com e-pasta pakalpojums paredzēts, lai aizstātu Hotmail, kuru kompānija iegādājās deviņdesmito gadu nogalē, un vienā pakalpojumā apvienotu dažādus citus Microsoft e-pasta sniedzējus, kā, piemēram live.com un msn.com.

Lietotāji, kuri izmanto citu Microsoft piederošu e-pasta servisu pakalpojumus, līdz vasarai tiks pārcelti uz Outlook.com. Kompānija uzsver, ka šis process notiks automātiski un tiks saglabāti visi lietotāju dati - korespondence, adreses utt. Lai veicinātu Outlook.com izaugsmi, Microsoft plāno organizēt plašu reklāmas kampaņu, kuras apmēri aplēsti 90 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Banka Citadele uzsākusi saziņu Skype

Gunta Kursiša, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele turpmāk saziņā ar saviem klientiem izmantos arī Skype pakalpojumus. Bankas lietotājvārds Skype ir banka_Citadele.

Tādējādi ar banku var sazināties telefoniski, ar e-pasta starpniecību, internetbankas starpniecību un, izmantojot Skype profilu zvaniem un cita veida saziņai.

«Skype priekšrocība ir iespēja, izmantojot internetu, bez maksas zvanīt bankai arī tad, ja esat devies ceļojumā vai komandējumā ārpus Latvijas. Ņemot vērā, ka klienti no ārzemēm jau arī iepriekš zvanīja bankai, izmantojot Skype programmu, nolēmām atvērt bankas Citadele Skype profilu, lai klientiem būtu ērtāka saziņa ar banku,» norāda Citadele Privātpersonu un MVU apkalpošanas direkcijas vadītāja Dace Priede.

Drošības apsvērumu dēļ saziņai ar bankas Citadele Klientu atbalsta centru programmā Skype ir pieejama tikai zvanīšanas iespēja, savukārt ziņu sūtīšanai banka aicina izmantot internetbanku, e-pastu, vai arī bankas Citadele Twitter, Facebook un Draugiem.lv kontus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype britiem piedāvās bezmaksas Wi-Fi

Jānis Rancāns, 04.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Skype Lielbritānijā un Īrijā piedāvās bezmaksas Wi-Fi bezvadu internetu. Tas būs pieejams restorānos, kafejnīcās un citviet, vēsta Lilebritānijas masu mediji.

«Mēs ticam, ka pieeja internetam ikvienam jānodrošina vienkāršā un pieejamā veidā,» norādīja Skype programmu vadītājs Šadi Mahasels (Shadi Mahassel). Lai izmantotu Skype interneta pakalpojumu, lietotājiem vajadzēs iepriekš piereģistrēties.

Savukārt uzņēmumiem, kuri vēlēsies izmantot Skype bezvadu internetu, vajadzēs maksāt fiksētu mēneša maksu sākot no 9,99 mārciņām (ap 8,5 latiem).

Pakalpojumu Skype nodrošinās ar Lielbritānijas bezvadu interneta operatoru Wicoms, kurš izteicies, ka bezmaksas internets veikalos un restorānos palīdzēs uzņēmējdarbībai, kā arī ļaus nodrošināt komunikāciju starp veikalu un pircēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype mēģina novērst paroļu nozagšanas riskus

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype aizturējis paroļu nomaiņas funkciju, lai novērstu paroļu nozagšanas mēģinājumus, vēsta BBC.

Skype paroļu neaizsargātība tika apspriesta Krievijas tehnoloģiju blogos un interneta vietnē Reddit aptuveni pirms trīs mēnešiem. Tika apgalvots, ka problēma ar parolēm ļauj zinātājiem piekļūt lietotāju balss pastkastītei, veciem teksta ziņojumiem un citām lietotāja detaļām, ieskaitot dzimšanas datumu.

Pašlaik Skype veic problēmas analīzi. «Mums ir bijušas ziņas par jaunu drošības problēmu,» raksta inženieris Leons Sendrausks (Leonas Sendrauskas). «Piesardzības dēļ mēs uz laiku liegsim iespēju nomainīt paroli, lai varētu izpētīt šo problēmu,» viņš norādīja, vienlaikus atvainojoties par neērtībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ilggadējais Skype vadītājs: Liela nozīme pirmajam veiksmes stāstam

Anda Asere, 11.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no Baltijas startup jeb tehnoloģiju jaunuzņēmumu priekšrocībām ir valstu lielums, jo šis apstāklis jau no pirmās dienas uzņēmējus spiež domāt globāli

Tā intervijā DB nule Rīgā notikušajā Riga Venture Summit pauda ilggadējais Skype vadītājs Stens Tamkivi (Sten Tamkivi). Viņš ir arī kompānijas Teleport līdzdibinātājs un vadītājs; tā palīdz izvēlēties piemērotāko vietu darbam un dzīvošanai.

Kāds ir jūsu iespaids par startup jomu Baltijā šobrīd?

Interesanti, ka, globāli skatoties uz startup aktivitāti un biznesa vidi Baltijā, visas trīs valstis joprojām ir diezgan līdzīgas, savukārt, ja paraugās detalizētāk, situācija katrā no tām ir atšķirīga. Igaunijai paveicās, ka tai bija Skype. Pasaulē ir pierādījies, ka startup ekosistēmās svarīgs ir viens veiksmes stāsts, kas izraisa turpmāku aktivitāšu vilni. Lietuvai un Latvijai vēl nav bijis savu «vienradžu» (kompāniju, kuru novērtējums pārsniedz vienu miljardu ASV dolāru, – DB), taču aktivitāte ir plaša, ar mazākiem projektiem. Baltijai kopumā ir savas priekšrocības, piemēram, ja kaut kas labs palicis no padomju okupācijas, tad tā ir zinātne un labas inženierprasmes. Personīgi ticu, ka mazai valstij ir priekšrocība – katram, kurš sāk biznesu Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā, pirmā doma ir – kā paplašināt tirgu. Uzņēmēju prātos uzreiz tiek būvēts projekts simt miljoniem cilvēku, nevis tikai vienam miljonam. Kopumā Baltijai ir labs sākums, bāze startup biznesa attīstībai, jo īpaši pēdējos piecos līdz desmit gados, tomēr dažās jomās joprojām stipri iepaliekam. Šobrīd Baltijā ir pieejams agrīnas stadijas kapitāls, bet vēlāk, lai piesaistītu naudu, visticamāk, būs nepieciešams to darīt ārpus reģiona valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Gmail kļuvis par pasaulē lielāko e-pasta pakalpojumu

Jānis Rancāns, 29.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta giganta Google e-pasta pakalpojuma Gmail aktīvo lietotāju skaits sasniedzis 425 miljonus, informē kompānija. Tas nozīmē, ka Gmail apsteidzis Microsoft Hotmail un kļuvis par pasaulē lielāko e-pasta pakalpojumu.

Vēl šā gada janvārī Gmail izmantojuši 350 miljoni lietotāju, bet piecu mēnešu laikā to skaits pieaudzis par 75 miljoniem.

Google arī norāda, ka pašlaik Gmail izmantojot 45 ASV valsts iestādes, bet kompānijas produkti tiek aktīvi lietoti 65 no 100 lielākajām universitātēm, kā arī tos izmanto pieci miljoni dažādu kompāniju.

Tomēr Google e-pasta pakalpojumam esot mazāk unikālo lietotāju un šajā aspektā Gmail atpaliekot no Hotmail un Yahoo e-pasta, aprēķinājusi interneta analītiķu kompānija comScore.

Savukārt aptuveni pirms gada dienas gaismu ieraudzījušajam Google sociālajam tīklam Google+ esot 250 miljoni lietotāju, un lielākā daļa no tiem Google+ piekļūst izmantojot mobilās ierīces, kā, piemēram, planšetdatorus un viedtālruņus. Vairāk nekā puse no Google+ lietotājiem (150 miljoni) esot aktīvi. Savukārt vidējais Google+ lietotājs sociālajā tīklā pavada 12 minūtes, norāda kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņo par jauna komunikācijas risinājuma laišanu tirgū, kas aizstās līdzšinējo komunikācijas platformu uzņēmumiem — Lync.

Skype for Business ir balstīts uz Lync platformas, un papildu pašreizējām Lync iespējām ieviesīs lietotājiem pazīstamo Skype vidi un zvanus uz Skype ID numuriem.

«Komunikācija tās visdažādākajās formās ir daudzu Microsoft risinājumu pamatā. Viens no galvenajiem mūsu izaicinājumiem ir panākt pēc iespējas gludāku informācijas pārnešanu no ierīces uz ierīci un no platformas uz platformu. Ar Skype for Business esam spēruši lielu soli šajā virzienā, veidojot vienotu lietotāja pieredzi uz dažādām ierīcēm un platformām un savietojamu tehnisko risinājumu. Tas ļauj lietotājam vieglāk orientēties dažādu risinājumu izmantojumā un viegli dalīties ar informāciju,» stāsta Andrejs Juščenko, Microsoft Office biznesa grupas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Estonia un jaunajam meitas uzņēmumam Skype ir jācīnās ar informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistu trūkumu - Skype ir 100 vakances, bet Igaunijas IT nozarē kopumā - ap 1000 brīvu darba vietu dažādiem speciālistiem, norāda Microsoft Estonia vadītājs Rains Lāne.

Microsoft pēc tam, kad IT koncerns pērn pārpirka globālo interneta telefonijas uzņēmumu Skype, kura pētniecības un attīstības centrs atrodas Tallinā, ieguvis vēl būtiskāku nozīmi Igaunijas informācijas un telekomunikāciju nozares attīstīšanā un jaunu darba vietu radīšanā nekā līdz šim, uzskata Lāne.

«Līdzko pērn pavasarī paziņojām par pārpirkšanu, Microsoft uzreiz bija lielāka nozīme Igaunijā. Patlaban Microsoft maksā algas 700 darbiniekiem (ieskaitot Skype) Igaunijā un uzņēmumu loks, kas saistīts ar Microsoft, nodarbina aptuveni desmit reizes vairāk cilvēku. Tas ir nozīmīgs fakts arī valdībai, jo tā rodas daudz inovāciju. Šeit atrodas Skype pētniecības un attīstības centrs. Gala efektā arī tas kāpina valsts konkurētspēju,» sacīja uzņēmējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veļas mazgājamā mašīna ilgāk kalpotu, un drēbes pēc mazgāšanas būtu tīras un svaigas, veļas mašīnu nepieciešams kopt un pareizi tīrīt. Gluži tāpat kā citu lielo un mazo sadzīves tehniku ik pa laikam tīram vai mazgājam, arī veļas mašīna jātīra, neskatoties uz to, ka tajā regulāri tiek izmantoti tīrīšanas līdzekļi.

Ja veļas mašīna kalpojusi jau ilgāku laiku, ar laiku kļūs labi pamanāmas netīras, brūnas vai pelēkas nogulsnes gumijotajās blīvēs un veļas mašīnas filtrā.

Taču notīrīt tikai šīs redzamās detaļas nebūs efektīvi, jo tik pat daudz un vēl vairāk nogulšņu un netīrumu uzkrājas veļas mašīnas iekšējās detaļās, kuras nav saredzamas, un tās iztīrīt ar rokām nav iespējams.

Tāpēc svarīgi savu veļas mašīnu pareizi kopt un ik pa laikam iztīrīt jau no tās iegādes brīža, lai mazinātu netīrumu uzkrāšanos, kā arī pēc iespējas novērstu kaļķaina vai dzelžaina ūdens izraisīto bojājumu riskus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Nerealizēto produkciju aicina ziedot labdarībai

Lelde Petrāne, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Zemnieku federācija (LZF) un Latvijas Samariešu apvienība (LSA) aicina Latvijas lauksaimniekus un pārtikas ražotājus produktus, kurus nav iespējams realizēt Krievijas embargo vai citu iemeslu dēļ, ziedot trūkumā nonākušo ģimeņu atbalstam.

Jebkura veida dārzeņus un augļus, piena un gaļas produkciju – arī standartiem neatbilstošus (izmērs, svars, izskats), bet lietojamus uzturā, aicina ziedot pārtikas bankai Paēdušai Latvijai.

Kopīga sadarbība ražotājiem ar nevalstiskajām organizācijām ļautu atgūt kaut mazu ieguvumu no saražotā – noslēdzot ziedojumu līgumu ir iespējams saņemt nodokļu atvieglojumus. Nodokļa atlaidi ziedotājiem piemēro 85 procentu apmērā no summām, kuras ziedotas, bet ne vairāk kā 20 procentus no uzņēmumu ienākuma nodokļa kopējās summas attiecīgajā taksācijas periodā.

Paēdušai Latvijai ir 25 reģionālie partneri, kuriem ir pieejams savs transports, kura izmaksas tiek nosegtas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft ir uzsākusi sarunas par interneta telefona pakalpojumu sniedzēja Skype iegādi, vēsta Financial Times.

Darījuma vērtība varētu būt 8,5 miljardi ASV dolāru, norāda speciālisti. Tas būtu visu laiku lielākais Microsoft pirkums.

Skype izmanto ap 663 miljoniem cilvēku. 2006. gadā par 2,6 miljardiem ASV dolāru Skype iegādājās interneta izsoļu vietne eBay, bet 2009. gadā to atkal pārdeva. Tagad Skype pieder vairākiem investoriem un privātiem kapitāla uzņēmumiem.

Jau rakstīts, ka arī Facebook un Google ir vērsušās pie Skype, lai noformētu kopuzņēmumu. Šo kompāniju darījums ar Skype tiek novērtēts triju līdz četru miljardu ASV dolāru apjomā.

Skype sāncenši, ieskaitot Apple un Google, ir samazinājuši tās vērtību, sākot piedāvāt līdzīgus pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype atvieglos bildētkāru lietotāju dzīvi

Jānis Rancāns, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta telefonijas kompānija Skype nākusi klajā ar sava populārā pakalpojuma papildinājumu, kas Apple iPhone un iPad ierīču īpašniekiem padarīs vienkāršāku dalīšanos ar fotogrāfijām.

Izmantojot Photo Share funkciju, lietotāji turpmāk varēs viens otram nosūtīt ar ierīcēm uzņemtās fotogrāfijas neatkarīgi no to izmēra.

Skype norāda, ka tādējādi varēs izvairīties no e-pasta vēstuļu izmēra ierobežojumiem, kā arī ietaupīt naudu, nelietojot MMS pakalpojumus.

Tāpat Skype uzlabojusi mobilo lietojumprogrammu darbību, padarot to saudzīgāku pret ierīces baterijas resursiem.

Jaunā versija ļaus lietojumprogrammai patērēt mazāk baterijas resursu, tāpēc jūs varēsiet atbildēt uz Skype zvaniem visu cauru dienu, skaidroja kompānijas pārstāvis Džonatans Vatsons.

Jau iepriekš vēstīts, ka Skype par 8,5 miljardiem pārņēma ASV tehnoloģiju milzis Microsoft.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft: Igaunijai mūsu plānos ir svarīga loma

Gunta Kursiša, 16.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ja jūs paskatieties uz pasaules karti un uz Igaunijas izmēru tajā, tad Igaunija mūsu plānos ir ievērojami pārstāvēta,» intervijā Igaunijas biznesa laikrakstam Äripäev pavēstīja Microsoft viceprezidents, kas šonedēļ apmeklēja Tallinu.

«Mēs pieņemam darbā arvien vairāk cilvēku no šejienes. Tāpat mums izveidojusies sadarbība ar izglītības sistēmu, lai mēs būtu droši, ka talantīgākie varētu strādāt pie mums un lai viņiem būtu iespēja paveikt lietas, kas noderīgas visai pasaulei,» intervijā norādīja Microsoft videprezidents.

Viņš piebilda, ka Skype attīstības nodaļā Tallinā strādā 28 dažādu nacionalitāšu darbinieki, ieskaitot latviešus, lietuviešus, krievus, somus un frančus.

Jau vēstīts, ka Igaunijā radītais interneta telefonijas uzņēmums Skype šā gada maijā par 8,5 miljardiem ASV dolāru pārdots Microsoft. Tāpat šā gada vasaras sākumā Skype piedzīvoja vairākas «avārijas», kad Skype lietoj

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā var rasties savs Skype, jautājums ir par varbūtību, tomēr, ņemot vērā spēju iet pa priekšu savam laikam, Latvijai jau ir kaut kas līdzīgs savam Skype - ar «blockchain» tehnoloģiju strādājošais BitFury, uzskata Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

Taujāta, vai Latvijā jau rīt varētu rasties savs Skype, Novicka bija apstiprinoša. «Noteikti var, jautājums ir par varbūtību. Varbūtība vienmēr būs augstāka, ja valsts stratēģiski cels izglītības līmeni augstas kvalifikācijas profesijās un veicinās uzņēmējdarbības sākšanu,» uzskata eksperte.

«Tāpat es teiktu, ka mums jau ir kaut kas līdzīgs savam Skype. Skype bija fenomens tajā laikā, jo toreiz neviens nezināja, kas tas ir, bet mums ir BitFury, kas veido pusi no Latvijas start-up uzņēmumos investētajiem 110 miljoniem eiro,» turpināja Novicka. «Uzskatu, ka tas, ko viņi dara uz «blockchain» tehnoloģijas bāzes, ir daudz sarežģītāk, ja mēs salīdzinām ar Skype.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienas pēcpusdienā populārais interneta telefona un tērzēšanas pakalpojumu sniedzējs Skype atkal bija piedzīvojis plašu «avāriju», novēroja Db.lv.

Daudzi Skype lietotāji tika «izmesti» no sistēmas un pēc tam nav varējuši tai pieslēgties, bet tie kuri netika «izmesti» saskaras ar grūtībām nosūtīt ziņojumus.

Kompānija mikroblogošanas vietnē Twitter ir publicējusi paziņojumu, ka ar problēmām saskaras maza lietotāju daļa, taču ievērojams daudzums Twitter lietotāju apgalvo, ka tā nav taisnība. Lietotāji sūdzas, ka Skype nestrādā Londonā, Vācijā, Krievijā, Ukrainā, Turcijā un pat Dienvidāfrikā. Lietotāji notikušajā vaino Microsoft.

Tomēr ir pārāk agri vainot Microsoft, norāda izdevums The Next Web. Lai arī Microsoft ir pārņēmis Skype, darījums pilnībā tiks pabeigts tikai līdz vasaras beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien interneta sarunu nodrošinātājs Skype paziņojis par ziņapmaiņas pakalpojumu sniedzēja GroupMe iegūšanu savā īpašumā. Līdz ar GroupMe pievienošanu Skype «uzlabos teksta un attēlu ziņojumu apmaiņu», pavēstījis uzņēmums.

Ņujorkā bāzētā un savu darbību nesen uzsākušā uzņēmuma GroupMe pakalpojumi šobrīd izmantojami mobilajos tālruņos teksta un attēlu ziņapmaiņai starp lietotāja izveidotām kontaktu grupām. Ar GroupMe aplikācijām lietotājs var izveidot savu kontaktu grupas un veikt konferenču zvanus ar izveidotajiem kontaktu «lokiem». Pašlaik GroupMe izmanto tādi «tehnoloģiju smagsvari» kā Apple, Google un Facebook.

«GroupeMe sadarbība ar Skype mums ir lieliska iespēja, kas desmitkārtīgi paātrinās mūsu uzņēmuma vīzijas piepildīšanos,» medijiem paziņoja Stīvs Matroki (Steve Matrocci), GroupMe līdzdibinātājs, turklāt GroupMe saskata «dabīgu līdzību» starp Skype un GroupMe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Skype īpašnieki nopelnījuši aptuveni piecus miljardus dolāru

Jānis Rancāns, 11.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skype bijušie īpašnieki pēc tam, kad to iegādājās Microsoft, savas investīcijas būs atguvuši teju trīskāršā apmērā, vēsta CNBC. Darījums ar Microsoft Skype akciju kontrolētājiem, kuru vidū ir tādi privātā kapitāla uzņēmumi kā Silver Lake, ļāvis nopelnīt vairāk nekā 5 miljardus ASV dolāru.

«Investīcijas Skype 2009. gada vasarā prasīja daudz pārliecināšanas. Mēs veicām lielāko investīciju mūsu kompānijas vēsturē un bija nepieciešama liela drosme to izdarīt,» atceras Egons Durbans (Egon Durban), Silver Lake rīkotājdirektors. Pārdodot Skype, investori savas investīcijas ar uzviju atguvuši 18 mēnešu laikā, kas ir rekordīss laiks.

2009. gada novembrī Skype toreizējais īpašnieks, interneta izsoļu organizētājs eBay, noslēdza 70% Skype akciju pārdošanu investoru konsorcijam, ko veidoja Silver Lake Partners, CPPIB un Andreessen Horowitz, par aptuveni 2 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Reklāma audzē Google peļņu

Jānis Rancāns, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google šā gada otro ceturksni noslēdzis ar peļņas pieaugumu 11% apmērā. Peļņas kāpums saistīts ar pieaugušiem ienākumiem no reklāmas, liecina kompānijas paziņojums.

Google ceturtā ceturkšņa peļņa viedoja 2,79 miljardus ASV dolāru. Tādā pašā periodā pirms gada ASV tehnoloģiju gigants strādāja ar peļņu 2,51 miljarda dolāru apmērā. Kompānijas ieņēmumi ceturtajā ceturksnī auguši par 21 procentu.

«Ceturksnis bija īpašs arī ar to, ka mēs nācām klajā ar jauniem produktiem un mūsu ģimenes sastāvā bija Motorola Mobility,» klāstīja Google izpilddirektors Lerijs Peidžs.

12,9 miljardus vērto Motorola Mobility pārņemšanu Google noslēdza šā gada maijā. Pārņemot Motorola Mobility, Google rīcībā nonāk arī 17 tūkstoši dažādu patentu, kas ļaus tai pastiprināt savas pozīcijas «patentu karos».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Irānā cenzē Google meklētāju un Gmail

Gunta Kursiša, 24.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Irāna ierobežojusi pieeju Google meklētājam, kā arī kompānijas e-pasta pakalpojumam Gmail, vēsta BBC.

Irānas valdības noteikumi jau līdz šim paredzēja vairāku Rietumvalstu interneta vietņu pieejas aizliegumu, savukārt pēdējie ierobežojumi Google un Gmail lietošanā noteikti vienlaikus ar pret islāma ticību veidoto video, kas tika ievietots Google video dalīšanās vietnē YouTube. Jau rakstīts, ka skandalozā ASV uzņemtā filma Musulmaņu šķīstums (Innocence of Muslims), kurā izsmiets pravietis Muhameds, izraisījusi vardarbīgus protestus visā pasaulē. 11. septembrī nemieru laikā protestētāji iebruka ASV vēstniecībā Lībijā, kur tika nogalināts ASV vēstnieks Kristofers Stīvenss. Protestētāju sadursmes ar drošības spēkiem notikušas arī citās musulmaņu valstīs, kā arī valstīs, kurās dzīvo ievērojams daudzums islāma piekritēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

No amata atkāpjas Skype boss

Ritvars Bīders, 28.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas veiksmīgākā IT uzņēmuma Skype vadītājs Stens Tamkivi (Sten Tamkivi), kurš šajā amatā pavadījis pēdējos septiņus gadus, nolēmis to atstāt.

Viņa vietā kompānijas vadītāja amatā darbu turpinās Tīts Pānanens (Tiit Paananen), kurš līdz šim bija Skype Izmēģinājumu departamenta vadītājs.

«Mans laiks Skype vadītāja amatā drīz beigsies. Es savus amata pienākumus pildīšu līdz 31. martam,» norādījis S. Tamkivi. Viņš gan neplāno «saraut saites» ar uzņēmumu pavisam, bet gan ir nolēmis doties «akadēmiskajā atvaļinājumā», lai dotos uz Stenfordas Universitāti ASV, kur iecerēts iegūt maģistra grādu.

Gan Stens Tamkivi, gan Tīts Pānanens Skype strādā kopš 2005. gada.

Db.lv jau ziņoja, ka iepriekš MIcrosoft Estonia vadītājs Rains Lāne intervijā Nozare.lv izteicās, ka Microsoft Estonia un jaunajam meitas uzņēmumam Skype ir jācīnās ar informācijas tehnoloģiju speciālistu trūkumu. Proti, Skype ir 100 vakances, bet Igaunijas IT nozarē kopumā - ap 1 000 brīvu darba vietu dažādiem speciālistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru