Tehnoloģijas

Lai arī pūļa finansēšanas kampaņā neizdodas savākt cerēto, sumo robotus plāno piegādāt visiem atbalstītājiem

LETA, 24.03.2016

Jaunākais izdevums

Lai arī Latvijas robotikas entuziastu projekts SumoBoy pūļa finansēšanas kampaņa vietnē Kickstarter cerēto 100 000 ASV dolāru (90 122 eiro) vietā savācis vien 20 070 dolāru (17 975 eiro), SumoBoy roboti tiks piegādāti visiem atbalstītājiem, sacīja projekta pārstāvis Guntars Graiksts.

Kampaņas mērķis bija sākt robotu rūpniecisku ražošanu. Taču projekta komanda mazos apjomos robotus var izgatavot pati, tāpēc tiks sākta privāta saziņa ar visiem 56 kampaņas atbalstītājiem, un viņi saņems savus SumoBoy robotus.

Tiks arī meklēti alternatīvi ceļi, kā attīstīt projektu. «Tā varētu būt gan jauna kampaņa līdzīgā vietnē Indiegogo, gan arī cita veida pieeja,» atklāja Graiksts, piebilstot, ka viens no virzieniem, kurā attīstīt sadarbību, ir mācību iestādes. «Esam saņēmuši ieinteresētas atsauksmes no dažādām mācību iestādēm gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kickstarter nebija tā vieta, kur piesaistīt šos klientus, to tad darīsim tagad,» piebilda Graiksts.

Kickstarter kampaņas mērķis bija sākt robotu rūpniecisko ražošanu, kas ļautu samazināt to cenu. «Mērķis ir palaist SumoBoy rūpnieciskā ražošanā, jo pašlaik tas tiek pilnībā montēts ar rokām,» iepriekš sacīja Graiksts. Viņš skaidroja, ka jaudīgāka ražošana palīdzētu samazināt cenu, kā arī plašāk izplatīt produktu, līdz ar to pašiem būtu interesantāk, jo attīstītos robotikas kopiena un būtu vairāk sacensību.

Projekts SumoBoy bija izpelnījies pūļa finansēšanas vietnes Kickstarter atzinību, proti, Kickstarter komanda bija atzinusi SumoBoy par «projektu, kas mums patīk» (project we love).

SumoBoy veido piecu cilvēku komanda, kas jau desmit gadus darbojas šajā lauciņā. Šo gadu laikā izdevies atrast līdzsvaru starp elektroniku, mehāniku un programmēšanu.

SumoBoy veido 2014.gadā dibinātā SIA RobotNest, kurā 50% kapitāldaļu pieder Normundam Bergam, 15% - Eināram Deksnim, pa 12,5% pieder Guntim Kuļikovskim un Agrim Ņikitenko, bet pa 5% - Kārlim Berkoldam un Gundaram Miezītim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas robotikas entuziastu projekts SumoBoy izpelnījies pūļa finansēšanas vietnes Kickstarter atzinību.

Kickstarter komanda atzinusi SumoBoy par «projektu, kas mums patīk» («project we love»).

Lai aizsāktu sumo robotu sacensībām paredzēto robotu SumoBoy rūpniecisku ražošanu, Latvijas robotikas entuziasti sāka pūļa finansēšanas kampaņu vietnē Kickstarter, kuras mērķis ir savākt 100 000 ASV dolāru (90 122 eiro), sacīja projekta pārstāvis Guntars Graiksts.

Trīs dienu laikā kampaņu ar 7950 ASV dolāriem (7168 eiro) atbalstījuši 19 cilvēki.

SumoBoy veido piecu cilvēku komanda, kas jau desmit gadus darbojas šajā lauciņā, un šo gadu laikā izdevies atrast līdzsvaru starp elektroniku, mehāniku un programmēšanu. «Komandas puišiem ir labi veicies dažādās sacensībās, un viņi ir iemācījušies veidot kvalitatīvus robotus, ar kuriem var piedalīties sacensībās,» teica Graiksts, uzsverot, ka tieši pašu pieredze ir viens no iemesliem, kāpēc produktam var prognozēt sekmes, jo, salīdzinot ar citiem tirgū pieejamajiem produktiem, SumoBoy trumpis ir kvalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā radīta robota masveida ražošanai Kickstarter kampaņā cer savākt 100 000 eiro

Dienas Bizness, 24.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīts jauns, inovatīvs start-up uzņēmums Robot-Nest, kas ražo programmējamus cīņas mini robotus SumoBOY. Uzņēmums nupat uzsācis Kickstarter kampaņu ar mērķi savākt 100 000 eiro finansējumu masveida ražošanas uzsākšanai un produkta atpazīstamības veicināšanai globālā mērogā, informē SumoBOY projektu vadītājs Egdars Dudko.

SumoBoy ir programmējams, uz Arduino mikorkontrolieri balstīts mini sumo robots, kura pamatuzdevums ir piedalīties robotu sumo sacensībās. Robota programmēšanā tiek izmantota C un C++ programmēšanas valoda. Montāžas plate paredzēta elektronikas un programmēšanas pamatu apguvei. Komplektā iekļauti vairāki desmiti komponenšu, kas ļauj izprast un apgūt robotu darbības pamatprincipus, kā arī iemācīties programmēt.

Visi SumoBOY komandas dalībnieki pārstāv Latvijas robotikas kopienu un ir ilggadēji robotikas entuziasti ar daudzu gadu pieredzi. «Esam uzvarējuši teju visās vietējās un starptautiskajās sumo robotu sacensībās, tāpat esam organizējuši vairākus jauniešu pulciņus un pasākumus. Uzkrātā pieredze un zināšanas ļāvušas radīt pasaules mērogā pirmo profesionālo mini sumo robotikas komplektu,» stāsta uzņēmuma Robot-Nest valdes priekšsēdētājs Agris Nikitenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Uzzini, kurām biznesa idejām piešķirti Atspēriena vairāk nekā 70 tūkstoši eiro!

Lelde Petrāne, 17.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Rātsnamā svinīgā pasākumā tika paziņoti seši Rīgas domes un Swedbank kopīgi rīkotās grantu programmas Atspēriens 2016.gada pavasara konkursa uzvarētāji, kuriem piešķirts finansējums kopumā 71 320 eiro apmērā biznesa ideju īstenošanai un attīstībai. Šā gada laureātu vidū pārstāvētas zināšanu ietilpīgas uzņēmējdarbības idejas informācijas tehnoloģiju un elektroierīču jomās.

Jaunākās grantu programmas Atspēriens atbalstītās uzņēmēju idejas un tām piešķirtā granta izlietojuma mērķi:

SIA RobotNest – robotikas konstruktora SumoBoy attīstība. Granta mērķis - tehniskā prototipa izstrāde un pilnveidošana, mājas lapas uzlabošana, programmēšanas izdevumi, grāmatvedības pakalpojumi, telpu īre;

SIA Custome Shoes Web – IDX Shoes kedu dizainēšanas, ražošanas un tirgošanas platforma. Granta mērķis - video izveides/fotografēšanas izdevumi, grāmatvedības pakalpojumi, mājas lapas uzlabošana, telpu īre, specifiskas licences abonēšana;

Komentāri

Pievienot komentāru