Pasaulē

«Levitējošu» golfa mobili iespējams iegādāties par 58 tūkstošiem

Jānis Rancāns, 05.09.2013

Jaunākais izdevums

Luksusa klases preču mazumtirgotājs Hammacher Schlemmer tirdzniecībā piedāvā levitējošu golfa mobili – transportlīdzekli uz gaisa spilvena. Iegādāties to iespējams par 58 tūkstošiem ASV dolāru.

Transportlīdzeklis paredzēts tam, lai veiksmīgi varētu pārvarēt smilšainu apvidu vai arī ūdenstilpnes golfa laukumā. Golfa transportlīdzeklis aprīkots ar 65 zirgspēku divcilindru Hirth dzinēju, kura jaudas pietiek, lai paceltos aptuveni 2,7 metru augstumā un attīstītu 70 kilometru stundā lielu ātrumu. Hammacher Schlemmer arī atzīmē, ka transportlīdzeklis nenodara nekādu postu golfa laukuma zāles pārklājumam.

Kompānija sola, ka transportlīdzekļa «zemā profila aerodinamiskais» dizains nodrošina to, ka tā vadība nav sarežģīta. Golfa transportlīdzeklis aprīkots ar motociklam līdzīgu stūri un fly-by-wire reversās vilces sistēmu. Transportlīdzeklis arī esot ļoti kluss. Transportlīdzeklī pietiek vietas četriem pasažieriem, bet bagāžas nodalījumā ietilpst divas golfa piederumu somas.

Eksperti tikmēr norāda, ka šādam transportlīdzeklim varētu būt salīdzinoši grūti atrast pielietojumu, jo daudziem golfa laukumiem ir ļoti stingri noteikumi, kas regulē, ar kādiem transportlīdzekļiem pa tiem var pārvietoties. Dienvidkarolīnas May River golfa kluba vadītājs Gregs Vrobels sarunā ar mediju Marketwatch skaidroja, ka golfa laukumu īpašnieki ir ļoti konservatīvas dabas un nelabprāt maina savus noteikumus.

Tāpat Hammacher Schlemmer pārdotajam transportlīdzeklim ir salīdzinoši liela cena. Pārsvarā, vienkārši golfa transportlīdzekļi maksājot aptuveni no četriem līdz astoņiem tūkstošiem dolāru. Cena gan ir augstāka transportlīdzekļiem, kas aprīkoti ar dažādām «ekstrām», piemēram, vējstiklu un mūzikas atskaņošanas sistēmām.

Neskatoties uz pieminētajām problēmām, Hammacher Schlemmer norāda, ka interese par «levitējošu golfa transportlīdzekli» ir visai augsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO, VIDEO: Golfu var spēlēt ikviens

Laura Mazbērziņa, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai spēlētu golfu, nav jābūt aristokrātam, un šā stereotipa laušana ir viens no Ozo golfa kluba mērķiem.

Par kluba apmeklētāju un golfa spēlētāju var kļūt ikviens, kurš ir ar mieru respektēt golfa laukuma noteikumus, spēles etiķeti un apģērba kodeksu, ar ko nezinātājs var iepazīties uz vietas, stāsta Armands Puče, Ozo golfa kluba (SIA Golfs & karti) direktors un līdzīpašnieks, Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents. Viņaprāt, katram golfa spēlētājam ir jābūt gatavam izaicinājumam un jāsaprot, ka jebkurš hobijs prasa laiku un enerģiju. Lai sāktu spēlēt golfu, ir nepieciešami vien seši eiro. Ja spēle iepatiksies, interesentam, lai varētu spēlēt golfa laukumā un piedalīties sacensībās, būs nepieciešama Latvijas Golfa federācijas izdota Handikapa (HCP) karte. To var saņemt, nokārtojot Zaļās kartes testu vai atjaunojot iepriekšējā gada HCP karti. Zaļās kartes testam ir teorētiskā un praktiskā daļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Cer uz pasaules golfa tūristiem

Linda Zalāne, 20.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagaidām golfs Latvijā popularitātes ziņā atpaliek no citiem sporta un aktīvās atpūtas veidiem, tomēr nozares nākotnes perspektīvas ir pozitīvas, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēdējos trīs gados golferu skaits pieaug un lēnām tiek iznīdēts stereotips, ka šis sporta veids ir pieejams tikai turīgiem ļaudīm. Golfs pamazām ieņem savu vietu ne vien sportistu, bet arī atpūtnieku pulkā.

Šobrīd Latvijā ir viens 18 bedrīšu laukums Ozo Golf Club, pieci deviņu bedrīšu golfa laukumi Viesturi (Jaunmārupē), Reiņa trase (Krimuldā), Odiņi (Tukumā), Avoti (Valmierā) un Usma (Ugālē), kā arī nākamajā gadā pēc rekonstrukcijas tiks atklāts 29 bedrīšu komplekss Jūrmala Golf Course (Salienā). Līdz ar tā atvēršanu Latvija kļūs interesanta arī pasaules golfa tūristiem, kuri kolekcionē vietas, kur spēlējuši golfu. Vēl Latvijā ir četri golfa laukumi, kuros ir četras līdz sešas bedrītes, informē Latvijas Golfa federācija. Tās aplēses liecina, ka Latvijā ir ap 1000 aktīvu spēlētāju, kas ikdienā regulāri spēlē golfu, kā arī piedalās sacensībās. Kopējais spēlētāju skaits ir lielāks, un ik gadu golferu skaits palielinās par 100–200 cilvēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Atvērs pirmo Ufogolf laukumu Latvijā

Lelde Petrāne, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežaparkā 1.septembrī tiks atvērts pirmais Ufogolf laukums Latvijā.

Ufogolf ir disku golfs - Latvijā līdz šim vēl neapgūts un plašākai sabiedrībai ne tik ļoti pazīstams sporta veids. Disku golfs ir «lidojošā šķīvīša» spēle, kas bieži tiek salīdzināta ar frisbiju, bet patiesībā šī spēle ir ļoti līdzīga golfam. Tradicionālajā golfā spēlētāja uzdevums ir trāpīt bumbiņu bedrītē, savukārt disku golfā spēlētāja galvenais uzdevums ir iemest disku grozā.

Šajā spēlē uzsvars tiek likts uz to, ka aktivitāte notiek brīvā dabā, nepiespiestā un sakārtotā vidē. Ar ikvienu veikto metienu groza virzienā spēlētājam ir iespēja uzlabot savu sniegumu. Toties pati galvenā diska golfa būtība ir tā, ka to var spēlēt jebkurā gadalaikā un ikviens - garš un īss, tievs un omulīgs, meitene un zēns, kā arī opis un oma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņojusi, ka sadarbībā ar uzņēmumu Ufogolf disku golfa parkam Mežaparkā (Rīgā, Latvijā) turpmāk būs airBaltic nosaukums.

Disku golfs, pazīstams arī kā frisbija golfs, kļuvis par vienu no visstraujāk augošajiem sporta veidiem pasaulē, jo sevišķi tādās valstīs kā Igaunija, Somija un Zviedrija. Tā ir aktivitāte brīvā dabā visai ģimenei, ko iespējams baudīt visu gadu.

Lai popularizētu šo brīvdabas aktivitāti Latvijā un piesaistītu ziemeļvalstu ceļotājus Rīgai, airBaltic nolēmusi sadarboties ar lielāko disku golfa parku Rīgā.

Ņemot vērā airBaltic apņemšanos rūpēties par saviem lojālajiem klientiem un mērķi piesaistīt jaunus biedrus tās lojalitātes programmai, airBaltic Club biedriem šajā parkā būs īpašas priekšrocības. Proti, airBaltic Club biedriem ir tiesības uz vienu bezmaksas spēli mēnesī. Turklāt VIP un Executive biedriem, kā arī Planies NFT īpašniekiem piedāvājumā iekļauta neierobežota bezmaksas piekļuve parkam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hokejists Ozoliņš pārtrauc profesionālo sportista karjeru un iestāsies Repšes dibinātajā biedrībā

LETA, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hokejists Sandis Ozoliņš pieņēmis lēmumu noslēgt savu karjeru sportā un iestāties politiķa Einara Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 paziņoja hokejists.

Plānots, ka Ozoliņš kļūs par biedrības ģenerālsekretāru.

«Vēlos pateikt paldies saviem vecākiem, ģimenei, treneriem, komandas biedriem un citiem, kas mani atbalstīja hokejista gaitās. Tāpēc ar šo pateicību vēlos paziņot, ka beidzu profesionālās hokejista gaitas. Sportā esmu bijis ilgus gadus un šo darbu esmu veicis ar milzīgu mīlestību un atdevi. Ir pienācis laiks,» sacīja Ozoliņš.

Taču stāstot par saviem nākotnes plāniem Ozoliņš sacīja, ka esot nopietni apdomājis, ko darīt tālāk un pirms kāda laika pieņēmis lēmumu iesaistīties Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums. Esmu gatavs strādāt Latvijā un ar savu turpmāko darbu darīt lietas, kas nestu labumu sabiedrībai kopumā,» piebilda Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latvijā pirmais golfa laukums nosvinējis 20 gadu jubileju

Zane Atlāce - Bistere, 24.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Golfa laukumā Viesturi 22.jūlijā notika jubilejas turnīrs, kurā piedalījās arī vairāki golfa spēlētāji, kuri ar savu golfa spēli pirms 20 gadiem 1998.gada jūlijā atklāja Latvijā pirmo golfa laukumu un tādējādi aizsāka Latvijas golfa tradīcijas.

Spēlētāji turnīra laikā dalījās atmiņās par 20 gadus veciem notikumiem, savukārt vairāki no viņiem saņēma piemiņas medaļas Golfa pamatlicējs Latvijā.

Medaļu saņēma golfa laukuma Viesturi pirmā direktore Sandra Opīte, Latvijā pirmais golfa treneris Vilnis Baltiņš Jr, golfa kluba Viesturi pirmais prezidents Gunārs Pīlādzis, golfa laukuma Viesturi un Latvijas golfa federācijas pirmais sabiedrisko attiecību veidotājs Kristians Rozenvalds, portāla Golfs.lv redaktors Gundars Galkins, kā arī spēlētāji: diplomāts Pēteris Elferts, Vitālijs Gavrilovs ar sievu Lidiju Gavrilovu un Aldis Puisītis ar sievu Daigu Puisīti.

«Šo 20 gadu laikā ir izaugusi jauna golferu paaudze. Savulaik golfa laukumā Viesturi, saviem tobrīd golfu spēlējošajiem vecākiem līdzi nāca arī mazās meitenītes - Krista un Māra Puisītes, tāpat arī Laura Jansone. Tagad viņas ir jau izaugušas, izmācījušās Amerikā, kļuvušas ne tikai par daudzkārtējām Latvijas čempionēm, bet arī parādījušas sevi dažādās Pasaules golfa tūrēs ar cerībām Latviju pārstāvēt Olimpiskajās spēlēs,» pasniedzot medaļu Aldim Puisītim, teica golfa laukuma Viesturi izpilddirektore Ļubova Micenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Pētījums: Latvijā uzņēmēju vidū populārākais sporta veids ir riteņbraukšana

Dienas Bizness, 27.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzturētu sevi labā fiziskā formā, uzņēmēji Centrālajā un Austrumeiropā visbiežāk priekšroku dod individuāliem sporta veidiem – riteņbraukšanai, peldēšanai un skriešanai. Tostarp Latvijā uzņēmēji dod priekšroku riteņbraukšanai, liecina jaunākais KPMG uzņēmējdarbības vides pētījums Ekonomikas pulss 2014.

20% uzņēmēju priekšroku dod riteņbraukšanai, 15% peldēšanai un 14% skriešanai, savukārt sporta zāles apmeklēšanu, golfu un tenisu kā iecienītāko sportisko aktivitāti minēja pa 8% respondentu. Savukārt tādi populāri komandas sporta veidi kā futbols (4%) un basketbols (2%) starp populārākajām uzņēmēju fiziskajām aktivitātēm tika minēti ievērojami retāk.

«Nelielas atšķirības ir novērojamas arī starp Baltijas valstu uzņēmējiem. Piemēram, Latvijā un Lietuvā uzņēmēji kopumā aizraujas ar salīdzinoši līdzīgām sportiskām aktivitātēm. Gan Latvijā, gan Lietuvā vispopulārākā sportiskā nodarbe ir riteņbraukšana, kam seko sporta zāles apmeklējumi un teniss. Lietuvā salīdzinoši populāras uzņēmēju vidū ir arī jogas nodarbības. Nedaudz atšķirīga situācija ir novērojama Igaunijā, kur līderos ir golfs, kam seko skriešana, bet riteņbraukšana ierindojas tikai trešajā vietā,» skaidro KPMG Baltics SIA partnere Armine Movsisjana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Microsoft Latvia vadītāju Ēriku Eglīti

Lelde Petrāne, 08.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. «Esmu Microsoft Latvia vadītājs. Tas nozīmē, ka pārstāvu uzņēmumu Latvijā un Latviju uzņēmumā, kuram 119 pasaules valstīs ir aptuveni 120 000 darbinieku, 640 000 sadarbības partneru un 1,4 miljardi Windows ierīču lietotāju. Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība ir jau 15 gadus – aktīvi līdzdarbojamies IT nozares stiprināšanā sadarbībā ar mūsu vairāk nekā 500 partnerorganizācijām,» skaidro Ē. Eglītis.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Īsā atbilde: man patīk!

Nedaudz izvēršot: cilvēka mūžu veido nejaušību un apzinātu rīcību sakritības laikā un telpā. Kad 14 gadu vecumā ieguvu programmējamo kalkulatoru un pirmo programmēšanas pieredzi, nevarēju iedomāties, ka kādreiz vadīšu šāda mēroga uzņēmuma pārstāvniecību Latvijā. Tomēr visas manas apzinātās izvēles ir vijušās ap IT nozari, palaikam tajās iejaucoties arī kādai nejaušībai. Tomēr nejaušības neatnāktu, ja nebūtu līdzdalības nozares notikumos - ja gribi cerēt uz vinnestu, ir jānopērk loterijas biļete!

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Tramps pieņēmies svarā un tagad uzskatāms par aptaukojušos

LETA--AP, 15.02.2019

Janvārī, kad federālās valdības darbs bija daļēji apturēts, Tramps uzaicināja uz Balto namu futbola komandu «Clemson Tigers» un tai pasūtīja cienastu – burgerus, frī kartupeļus un picas.

Foto: AFP/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidents Donalds Tramps pēdējos gados ir pieņēmies svarā par dažiem kilogramiem un tagad oficiāli ir uzskatāms par aptaukojušos, liecina viņa medicīniskās pārbaudes rezultāti.

Baltais nams ceturtdien publicēja Trampa jaunākās medicīniskās pārbaudes rezultātus, saskaņā ar kuriem viņa ķermeņa masas indekss tagad ir 30,4. Tramps ir sešas pēdas un trīs collas (1,905 metrus) garš, bet viņa svars ir pieaudzis no 236 mārciņām (107,05 kilogramiem) 2016.gada septembrī līdz 243 mārciņām (110,22 kilogramiem) tagad.

Ķermeņa masas indekss tiek aprēķināts kā ķermeņa svara un auguma garuma attiecība. Ja indekss ir 30 vai lielāks, tas nozīmē aptaukošanos. Apmēram 40% amerikāņu ir aptaukojušies, un tas palielina viņu risku saslimt ar sirds slimībām, diabētu un dažām vēža formām.

Tramps nelieto alkoholu un nesmēķē, tomēr viņš maz nododas fiziskiem vingrinājumiem. Trampa iecienītākais fiziskās aktivitātes veids ir golfs, un viņš ir izteicies, ka pietiekami daudz staigā pa Baltā nama kompleksu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Atraktīvie Google biroji visā pasaulē

Zane Atlāce - Bistere, 21.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slepenā istaba Ontario birojā, iekštelpu basketbola laukums Cīrihes ofisā, golfs uz biroja ēkas jumta vai mūzikas istaba Toronto birojā – tik dažādi un atraktīvi ir tehnoloģiju uzņēmuma Google biroji visā pasaulē.

Ieskats dažādajos Google birojos foto galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Golfa laukuma un viesnīcas izveidē Piņķos investēti 11 miljoni eiro

Daiga Laukšteina, 26.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc piecu gadu projektēšanas un būvdarbiem pirmo Nicklaus Design golfa laukumu Baltijā Jūrmala Golf Club & Hotel spēlētāji iedzīvinās jau pēc nedēļas – 1. aprīlī. Tie nav joki.

Savukārt pirmais sezonas atklāšanas turnīrs paredzēts 7. aprīlī, protams, ja laika apstākļi būs pietiekami labvēlīgi. Patlaban rezervētas jau pārsimts spēles, tostarp 80 aizņēmuši golfa tūristi no Somijas. Tieši Ziemeļvalstu spēlētājiem Latvija ir pievilcīgs galamērķis. Ir ērta, diezgan lēta nokļūšana, turklāt te aktīvā sezona ir garāka. Golferiem arī apnīk pulcēties vienā un tajā pašā vietā, tāpēc daudzveidīgs piedāvājums ir vilinošs. Arī Latvijas priekšrocība būtu pēc skaita vairāki golfa laukumi, taču pagaidām Jūrmala Golf Club & Hotel ir tikai viens līdzvērtīgs «cīņu biedrs» – Ozo golfa klubs, kur arī ir laukums ar 18 bedrītēm. Taču, ņemot vērā, ka spēlētāji migrē, par sīvu konkurenci nav runas. Korekcijas prognozēs ievieš fakts, ka Latvijā šobrīd ir ap 1500 aktīvu golfa spēlētāju, kas ir diezgan maz. «Līdz ar to plānojam ap 20% vietējo un 80% viesu spēlētāju. Pašlaik vēl golfs Latvijā, kā arī Baltijā, nav plaši pazīstams un starptautiski pārstāvēts sporta veids, tāpēc viens no Jūrmalas laukuma mērķiem ir paplašināt golfa saimi un spēles atpazīstamību, radot atbilstošu vidi spēlētājiem ar dažādu prasmju līmeni,» akcentē SIA Jūrmala Golf Course izpilddirektors Kārlis Lūsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas biznesa inkubatorā atbalstu meklē arī disku golfs

Agrita Aune, speciāli DB, 16.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas biznesa inkubatora vadītājs Rihards Zariņš laikrakstam Dienas Bizness atzīst, ka Jūrmalas uzņēmējdarbību lielā mērā raksturo sezonalitāte, bizness balstīts uz tūristiem un atpūtniekiem.

Biznesa inkubatorā Jūrmalā atbalstam pieteikušies pretendenti, kas pārstāv dažādas nozares, – četri dažādas kosmētikas ražotāji (biokosmētika, mājražotāji), somu dizains (unikālas sieviešu rokassomiņas), pāris sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju, kā arī divi aktīvās atpūtas pakalpojuma sniedzēji. Abi pēdējie projekti Jūrmalā ir vēl nebijuši – disku golfs, ko piedāvā spēlēt parkos un mežos, kā arī pārvietojamas virvju trases.

SIA Baltic disc golf nodarbojas ar disku golfa laukumu projektēšanu, izveidi un būvniecību, inventāra tirdzniecību un pasākumu organizēšanu. Uzņēmums dibināts pagājušajā gadā, pagaidām tajā ir divi darbinieki, nākotnē plānoti pieci.«Darbojamies kopā ar biedrību Latvijas Disku golfa klubs, lai popularizētu šo aktīvās atpūtas veidu un rīkotu bezmaksas apmācības,» atzīmē uzņēmuma līdzdibinātājs Elviss Brauns. Latvijā izveidoti laukumi Rīgā, Mežaparkā, Gulbenē, Talsos, Cēsīs, kā arī divi laukumi Ērgļos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Hackmotion aproce palīdz analizēt golfa spēlētāju sniegumu, nākotnē vēlas iesaistīties arī rehabilitācijā.

«Esam saglabājuši vīziju un fokusu, ka gribam palīdzēt cilvēkiem apgūt kustības. Sports ir tikai viena nozare, golfs – tikai apakšnozare tam, kur atradām vajadzību pēc šāda produkta,» saka Jānis Linde, SIA Hackmotion līdzīpašnieks. Sākotnējā doma bija uzlabot snovborda prasmes, taču, reāli izmēģinot produktu, uzņēmums secināja, ka tas jāvienkāršo un jāatrod joma, kur tas ir izteikti vajadzīgs. «Bija indikācijas, kas lika apšaubīt, vai snovbordā varētu būt pietiekami daudz un maksātspējīgu klientu. Bijām divos akseleratoros – Build- It Igaunijā un Startup Sauna Somijā – un saņēmām daudz ieteikumu no cilvēkiem, kuri ir investējuši biznesos un paši veidojuši uzņēmumus, ka šādu produktu labāk piedāvāt golfa spēlētājiem. Sākumā stūrgalvīgi negribējām tam ticēt, bet tad nointervējām pietiekami daudz snovbordistu un aizbraucām uz Somijas ziemeļiem, kur ir viens no galvenajiem snovborda apmācības centriem pasaulē, kas bija ieinteresēts nopirkt varbūt divus kostīmus. Sapratām, ka tad, ja snovborda mekā ir interese tikai par diviem kostīmiem, no tā nav iespējams izveidot biznesu,» norāda Jānis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro pagājušā gada 5.augustā sākās 31. vasaras olimpiskās spēles. Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija notika Marakanas stadionā.

Tā bija pirmā reize, kad olimpiskās spēles notika Dienvidamerikā. Vēl tās bija zīmīgas ar to, ka kopš seniem laikiem olimpiskajās spēlēs nebija pārstāvēts golfs, taču nu tas olimpiskajās spēlēs atgriezās.

Raksta galerijā skatāma to norises vieta gadu pēc lielā notikuma.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

FOTO: Kādreizējā olimpiskā spožuma tagadējais posts

FOTO: Atklāta rekonstruētā Murjāņu sporta ģimnāzijas sporta halle

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošināšanas riskos aizvien biežāk vēlas iekļaut netradicionālus sporta veidus

Zane Atlāce - Bistere, 18.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Papildu klasiskiem sporta veidiem, kā futbols, basketbols, teniss un peldēšana, aizvien biežāk iedzīvotāji vēlas aktīvās atpūtas riskos iekļaut mazpazīstamus un daudziem pat nedzirdētus sporta veidus, novērojusi apdrošinātāju kompānija Gjensidige Latvija.

Turklāt paredzams, ka arī turpmāk šī tendence turpināsies. Tas ir izskaidrojams gan ar pēdējos gados strauji pieaugošo iedzīvotāju vēlmi pievērsties fiziskām aktivitātēm, gan ar plašo informācijas pieeju un vēlmi atšķirties.Sporta veidi, kas pēdējos gados piepulcējušies klasiskajiem sporta veidiem, iegādājoties nelaimes gadījuma apdrošināšanu ir Roll balls (indiešu sporta veids), lakross, ledus burāšana, ziemas frīstails (slēpošana) un Pentanka spēle.

«Nelaimes gadījumu apdrošināšanu visbiežāk izvēlas cilvēki, kuri ikdienā saskaras ar regulārām fiziskām aktivitātēm, vai viņu darba specifika var radīt draudus veselībai. Pārējie iedzīvotāji apdrošināšanu izvēlas salīdzinoši retāk,» stāsta Gjensidige Latvija personu apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.Vēlamo sporta veidu izvēli nelaimes gadījumu apdrošināšanā lielākoties nosaka sezonalitāte. Ziemā visbiežāk cilvēki apdrošinās pret traumām, ko var gūt slēpojot, braucot ar snovbordu, vadot sniega motociklu, bet vasarā vispopulārākie sporta veidi ir volejbols, futbols, skrituļslidošana un visa veida ūdens sporta veidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodibināts jauns uzņēmums - SIA TIFF, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma dibinātāji ir latviešu hokejistam Sandim Ozoliņam piederošais, šomēnes reģistrētais KDR Solutions un Maltā reģistrētajam IVN Investment Limited piederošais IVN Invest.

Par TIFF valdes locekļiem iecelti Sandis Ozoliņš un Jekaterina Kotova, kura ir arī SIA IVN Invest vienīgā valdes locekle.

Uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 3000 eiro, bet juridiskā adrese reģistrēta Ādažu novada Baltezera Kalnsētās. Kopā ar TIFF šajā adresē ir reģistrēti vēl divi Sandim Ozoliņam piederoši uzņēmumi - SIA Sporta Projekti un SIA KDR Solutions.

Lursoft dati rāda, ka Sandis Ozoliņš ir viens no īpašniekiem tādiem uzņēmumiem, kā SIA Golfs&Karti un SIA Golfa Parks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Vairo disku golfa popularitāti Latvijā

Laura Mazbērziņa, 31.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Disku golfa stiprā puse ir tā pieejamība visiem un jebkurā vecumā. Šo sporta veidu var atļauties ikviens, jo nav nepieciešams ieguldīt naudas līdzekļus, teic viens no šīs sporta spēles popularizētājiem Latvijā, Chilli Disc Golf dibinātājs Elviss Brauns.

Viņa uzņēmums izveidots 2016. gadā, kad kopā ar domubiedru Pēteri Pabērzu nolēmuši arī citus iepazīstināt ar savu sirdslietu. Latvijā pašlaik publiski pieejami ir kopumā 18 disku golfa laukumi, no tiem trīs ir Chilli Disc Golf izveidotie laukumi Gulbenē, Alūksnē, Palsmanē.

Disku laukumu iekārtošana notiek pēc pašvaldību un zemes īpašnieku pasūtījuma - puiši paveic visu, sākot no disku golfa laukuma plānošanas un būvprojekta izstrādes, līdz inventāra nodrošinājumam, laukuma dizaina izstrādei un apkalpošanai. 18 celiņu disku golfa laukuma ierīkošana izmaksā 12 līdz 18 tūkstošus eiro (bez PVN). «Pašvaldības ir tās, kuras pasaulē ievieš disku golfa laukumus saviem iedzīvotājiem. Latvijā tas attīstās pamazām, daudzi ir privātie laukumi, kas arī nav slikti. Uzskatu, ka tendencei ir jābūt tādai, ka šiem laukumiem ir jābūt pieejamiem bez maksas. 90% pasaules disku golfa laukumu ir bez maksas, jo tos, līdzīgi kā bērnu rotaļu laukumus, izveidojušas pašvaldības. Šāda aktivitāte mudina cilvēkus pavadīt laiku svaigā gaisā un saliedēties,» uzskata E. Brauns.

Komentāri

Pievienot komentāru