Jaunākais izdevums

Autotirgotāja Domenikss vadība vērsusies pie Augstākās Tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča, prasot sodīt Rīgas Centra rajona tiesas tiesnesi Raimondu Bulu par apzinātu traucēšanu uzņēmuma prasībā pret kompāniju Saliena.

Pat to šodien vēsta laikraksts Telegraf. Domenikss iesniegums jau nosūtīts izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā, kuras priekšsēdētājam saskaņā ar likumu par tiesnešu disciplināratbildību ir tiesības lemt par rajonu tiesu tiesnešu sodīšanu.

Salienas pārstāvji apgalvo, ka visi darbi izdarīti kā nākas un grib piedzīt no Mersedesu tirgotāja soda naudu 53 588 Ls. Tiesneša Raimonda Bula lēmums piedzīt šo summu kā prasības nodrošinājumu saniknojusi Domenikss vadību, kas lūgusi Augstākās Tiesas priekšsēdētāju disciplināri sodīt tiesnesi, vēsta Telegraf.

Jāatgādina, ka pērn rudenī DnB Nord Līzings lūdza Augstākās tiesas priekšsēdētāju ierosināt disciplinārlietu pret tiesnesi Raimondu Bulu, kurš uzsāka uzņēmuma maksātnespējas lietu bez pietiekamiem dokumentālajiem pierādījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Saliena plāno jau šogad pabeigt golfa apartamentu Saliena Golf Estate celtniecību, sacīja Saliena valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Saliena, turpinot attīstību, izveidojis un sācis Baltijā pirmā Golf Estate koncepta realizāciju. Pasaulē nekustamo īpašumu tirgū golfa komplekss un tam blakus dzīvojamais rajons tiek apzīmēts ar terminu Golf Estate, kas tiek atzīts par prestižu un pieprasītu dzīves vietu.

Šodien tika prezentēta Saliena Golf Estate koncepta pirmā kārta. Ir uzbūvētas pirmās divas mājas ar 25 dzīvokļiem, viena no tām nodota ekspluatācijā februārī, bet otra - aprīlī. Atlikušās projekta mājas paredzēts uzbūvēt līdz šī gada beigām, sacīja Makarovs.

Pagājušā gada jūlijā Saliena paziņoja par plāniem Salienas golfa kompleksa tuvumā uzbūvēt piecas mazstāvu dzīvokļu mājas un astoņas rindu mājas. Projektā plānots ieguldīt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu). Dzīvokļu platība būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, tajos būs divas līdz četras istabas, un katrā mājā būs tikai no 12 līdz 20 dzīvokļiem. Dzīvokļu pārdošanas vidējā cena ir, sākot no 1400 eiro (980 lati) par kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Domenikss iesniedzis prasību tiesā pret uzņēmumu SIA Saliena, apsūdzot to saistību nepildīšanā un pieprasot samaksāt līgumsodu gandrīz 320 tūkst. Ls apmērā.

Prasība tiesā iesniegta saistībā ar Salienas teritorijā plānoto jauna automobiļu tirdzniecības un servisa centra izbūvi, kas tiek kavēta SIA Salienas neizdarības, kavēto darbu un termiņu, kā arī saistību nepildīšanas dēļ, savā paziņojumā norāda Domenikss.

SIA Domenikss un SIA Saliena 2006.gada augustā savstarpēji parakstītais nekustamā īpašuma pirkuma līgums paredzēja, ka SIA Saliena pabeigs zemesgabalu nodalīšanu no citiem tās nekustamajiem īpašumiem, izstrādās un saskaņos valsts un pašvaldību iestādes detālplānu projektam Biznesa parks, kā arī izbūvēs zemesgabaliem piebraucamo ceļu un ievilks komunikācijas, lai līdz pērnā gada beigām Salienas pilsētas teritorijā SIA Domenikss varētu celt jaunu automobiļu tirdzniecības un servisa centru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Golfa Villas projekts tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja Honka mājas projektu.

Projekts Saliena ir uzsācis attīstīt ekskluzīvu privātmāju rajonu Golfa Villas pie Jūrmalas Golfa laukuma, tādējādi turpinot pirms vairākiem gadiem uzsākto Golf Estate konceptu.

Par jauno projektu lielu interesi jau izrāda golfa cienītāji no dažādām valstīm, kas novērtē projekta vienu no galvenajām priekšrocībām - privātmājas atradīsies tikai 200 metru attālumā no golfa kluba ēkas.

Jaunais projekts atbildīs premium klasei. Šobrīdbūs pieejamas deviņas somu ražotāja Honka pasaulē augsti novērtētās koka mājas 200 - 250 kv.m. platībā. Golfa Villas projekts tiek attīstīts kopā ar pircēju, būvējot viņa izvēlētu somu ražotāja Honka mājas projektu. Tas nozīmē, ka pircējs var līdzdarboties projekta īstenošanā no zemes izvēles līdz atslēgu nodošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums – Saliena Golf Estate Phase 1

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA Saliena Golf Estate Phase 1, kura pamatkapitāls ir 2,204 milj. Ls, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

Kompānijas juridiskā adrese ir Babītes novada Babītes pagasta Piņķi – Rūpnieku iela 8. Pašlaik Lursoft gan vēl nav pieejamas ziņas par SIA Saliena Golf Estate Phase 1 darbības veidiem. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā darbojas Lielbritānijas pilsonis Maikls Džeimss Makarovs (Michael James Makarov), bet valdes locekļa amatā iecelts Lielbritānijas pilsonis Rūperts Čārlzs Edvards Viljamss (Rupert Charles Edward Williams).

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Saliena Business and Office Park, kura pamatkapitāls ir 884,5 tūkst. Ls. Šī uzņēmuma juridiskā adrese sakrīt ar Saliena Golf Estate Phase 1 adresi, tāpat arī valdē amatus ieņem tās pašas personas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijā lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Saliena 2015. gadu vērtē kā ļoti veiksmīgu gan pārdoto mājokļu, gan jaunu projektu attīstīšanas jomā. Pateicoties uz vietējo tirgu orientētai koncepcijai, lielākā daļa jauno mājokļu īpašnieku ir vietējie iedzīvotāji.

2015. gadā tika nodotas ekspluatācijā pirmās piecas un uzsākta celtniecība vēl 18 privātmājām, kas atbilst attīstītāja uzsāktajam konceptam «Ideālā māja». Tas radīts vietējam pircējam un paredz sabalansētu cenu. Koncepts paredz arī atšķirīgu pieeju sadarbībā ar pircēju – tas iegādājas mājokli vēl projekta stadijā. Cikla ilgums no mājas izvēles katalogā līdz atslēgu saņemšanai ilgst 6 – 9 mēnešus.

Saliena vasarā paplašināja mājokļu programmu vietējam pircējam ar dzīvokļiem. Trīs mēnešu laikā tika noslēgti darījumi par 70% šīs programmas mājokļu. Tie esot labākie pārdošanas rādītāji vietējam tirgum pēdējos 8 gados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esam gatavi palikt projektā un attīstīt to kaut 40 gadus, ja to prasīs tirgus situācija, pauda SIA Saliena valdes priekšsēdētāja Maikls Makarovs (Michael James Makarov).

Salienas teritorijas attīstības projekta īstenošanas temps ir tieši atkarīgs no ekonomiskās situācijas valstī. Savulaik attīstītāji — SIA Saliena plānoja, ka aptuveni 10 gados (līdz 2018. gadam) netālu no Piņķiem varētu tapt pilsētiņa, kurā būtu ap 2000 jaunu mājokļu, biznesa parks, vērienīgs tirdzniecības parks un realizēti citi projekti.

Viņš teic, ka esot grūti pateikt, kāds ir bijis cenu samazinājums tirgū. «Savu māju cenas esam samazinājuši vidēji par 42%. Pārdošanu skaits pēdējos 9 mēnešos norāda uz to, ka tas ir pareizais cenu līmenis mūsu mājām, kuras atrodas labā vietā, labiekārtotā vidē un kas ir kvalitatīvi uzbūvētas,» sprieda SIA Saliena valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekta attīstītājs Saliena Development SIA uzsācis vērienīgu Salienas mežaparka labiekārtošanu, kā rezultātā plānots vienu no nekustamā īpašumu projekta parkiem izveidot par aktīvās atpūtas centru iedzīvotājiem. Parka labiekārtošanā turpmāko desmit gadu laikā paredzēts ieguldīt aptuveni 300 000 eiro, teikts paziņojumā medijiem.

Salienas teritorijā kopumā šobrīd tiek attīstīti un labiekārtoti trīs parki, kas paredzēti iedzīvotāju atpūtai. Mežaparks ir lielākais parks Salienā un tā teritorija aizņem gandrīz 12 ha. Attīstītāja plānotās investīcijas ļaus nākotnē uzlabot aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu vietu, kurā būs izveidotas trases pastaigām, riteņbraukšanai, skriešanai un nūjošanai, bet ziemā tās būs izmantojamas distanču slēpošanai. Plānots izbūvēt arī sporta zonu volejbola laukumam ar tribīnēm.

Mazajiem un lielajiem bērniem tiks izveidotas Meža kaķa trases ar šķēršļu elementiem, kā arī bērnu rotaļu laukums ar dabas elementiem. Plānots izveidot arī estrādi ar soliņiem kopīgiem pasākumiem un skatu laukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 20.maijā Salienā notiks pamatakmens ielikšana Britu vidusskolas būvniecībai Latvijā (British School of Latvia), informē SIA Saliena mārketinga vadītāja Zanda Ancāne.

Jaunā skola būs viena no astoņām prestižajām britu King's College skolām pasaulē, kura ar izcilību darbojas izglītības sistēmā Lielbritānijā un ārpus tās jau 45 gadus. Latvijas Britu vidusskola būs pirmā šāda līmeņa Lielbritānijas izglītības iestāde Latvijā.

Latvijas Britu vidusskolā mācības varēs apgūt visa vecuma bērni, sākot no pirmskolas (no 3 gadiem) līdz vidusskolai (18 gadiem). Plānots, ka ar pilnu noslodzi skola varēs nodrošināt kvalitatīvu izglītības apguvi aptuveni 580 audzēkņiem. Mācības nodrošinās pedagogu komanda no Lielbritānijas.

Šis būs jau trešais skolas projekts Salienā.

Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena jau dzīvo 300 ģimenes no 11 dažādām valstīm, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, tiek veidots viens no lielākajiem augstākā līmeņa golfa kompleksiem Baltijā, kā arī atrodas Starptautiskā skola. Salienas iedzīvotāju atpūtai izveidoti trīs parki 14 ha platībā. Tuvumā atrodas ledus halle, sporta komplekss ar baseiniem, futbola laukums un ezers. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Saliena turpina attīstīt nekustamā īpašuma projektu Pierīgā, kur izstrādājusi jaunu privātmāju konceptu Ideālā māja. Tas paredz jauno mājokļu būvniecību, visā procesā cieši sadarbojoties ar klientu un ļaujot izvēlēties zemes platību, izvietojumu, māju stāvu skaitu un plānojumu, kā arī papildkomplektācijas un apdari.

Šis būvniecības modelis tiks izmantots turpmākai dzīvojamai apbūvei Salienā.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, norādīja: «Ideālās mājas projekts ir jauns koncepts Latvijā. Mēs esam pārliecināti, ka šis būs ļoti pieprasīts koncepts.»

Ideālā māja no projekta sākuma ir gatava pēc 6 mēnešiem. Mājām tiek piedāvātas dažādas papildkomplektācijas energoefektivitātei, dārzam un atpūtas zonai vai klimata kontrolei, tādejādi atbilstot konkrētajām vajadzībām un finanšu prasībām.

Nekustamo īpašumu projekts Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts projekts ar dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Projektā Saliena dzīvo 180 ģimeņu no 11 dažādām valstīm, ir izveidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena Development SIA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss” 2020. gadā strādājis ar 37,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 1,57 miljonu eiro lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Gadā, kad auto mazumtirdzniecības apjomi valstī samazinājušies par 26%, SIA “Domenikss” apgrozījums sarucis par 18%, savukārt peļņa, salīdzinot ar 2019. gadu, kāpusi par 45%. Nodokļos valstij SIA “Domenikss” 2020. gadā ir samaksājis teju 5,3 miljonus eiro, no kā nozīmīgākā daļa bija PVN un VSAOI nomaksa.

“Gads uzņēmumam ir noslēdzies ļoti veiksmīgi, neskatoties uz to, ka tas ir bijis viens no izaicinošākajiem jaunāko laiku autobūves un mazumtirdzniecības nozaru vēsturē. Rezultāts sasniegts, pateicoties stratēģiskiem vadības lēmumiem, finanšu izmaksu disciplīnai, apjomīgam darbam efektivizācijas uzlabošanā, kā arī kolektīva spējai operatīvi pielāgoties darbam jaunajos apstākļos, nodrošinot nemainīgi augstu apkalpošanas kvalitāti,” stāsta uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto tirgotāja SIA «Domenikss» valdē šī gada 29.jūlijā iecelta jauna valdes locekle Jolanta Jēkabsone, savukārt valdē darbu pārtrauca valdes loceklis Raitis Zeltiņš, informē uzņēmumā.

Raitis Zeltiņš darbu SIA «Domenikss» uzsāka 2018. gada 7. maijā kā uzņēmuma finanšu direktors, savukārt 2018. gada 9. novembrī tika iecelts uzņēmuma valdē. Šajā laikā Raita virsvadībā īstenoti vairāki projekti, tai skaitā finanšu un kontroles sistēmas pilnveidošana.

Turpretim «Domenikss» jaunā valdes locekle Jolanta Jēkabsone jau iepriekš strādājusi uzņēmumā no 1998. līdz 2013. gadam, sevi apliecinot dažādos nozīmīgos amatos kā galvenā grāmatvede, IT projektu vadītāja, finanšu direktore, administratīvā un finanšu direktore. No 2014. līdz 2019. gadam Jēkabsone bijusi AS «Eco Baltia» valdes locekle un finanšu direktore, vadot ne vien uzņēmuma grāmatvedības, finanšu un IT operācijas, bet arī juridisko departamentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Salienā ar apsaimniekotāju varēs sazināties, izmantojot mobilo aplikāciju

Laura Mazbērziņa, 29.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekts Saliena izstrādājis speciālu mobilo aplikāciju iedzīvotājiem ar mērķi nodrošināt ātru saziņu ar apsaimniekošanas kompāniju un uzlabot apkārtējās vides kvalitāti.

Aplikācijas galvenais uzdevums ir nodrošināt informācijas apmaiņu iedzīvotājiem ar apsaimniekošanas uzņēmumu. Galvenā aplikācijas funkcija ļauj iedzīvotājiem ziņot apsaimniekotājam par problēmām, kuru novēršanu apsaimniekošanas komanda var uzsākt nekavējoties. Turpmāk par ikdienišķiem jautājumiem - no atstātiem gružiem uz ielas līdz logu tīrībai kāpņu telpās - varēs paziņot ar fotogrāfiju, kas nosūtīta ar vienu pogu. Turklāt aplikācija ļauj izsekot paveikto darbu progresam un pārliecināties par apsaimniekošanas komandas operativitāti. Šobrīd aplikācija tiek testēta un jau drīzumā aplikācija sāks darboties un būs pieejama Salienas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Salienai pērn bijis pārdošanas rekordgads; šogad plāno būvēt arī dzīvokļus

Ingrīda Drazdovska, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Saliena 2011. gadā noslēgusi 32 nekustamā īpašuma pārdošanas darījumus, informē kompānija.

Pagājušais gads ir bijis rekordgads pārdoto māju skaita ziņā, jo darījumu skaits ir pārsniedzis pat pirmskrīzes gadu tirdzniecības rādītājus. Galvenais pieauguma iemesls bijis izmaiņas imigrācijas likumā. Tās stimulēja interesi par nekustamo īpašumu Latvijā no nerezidentu puses.

«Uzskatu, ka iespēja saņemt uzturēšanās atļauju, iegādājoties Latvijā nekustamo īpašumu, ir bijis viens no veiksmīgākajiem valdības pieņemtajiem lēmumiem pēdējo gadu laikā,» vērtē SIA Saliena valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs (Michael James Makarov). Citādi būtu bijis vēl vairāk bankrotējošu uzņēmumu un nekustamo īpašumu tirgus būtu pavisam iznīcis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Saliena ir izdevies izveidot jaunu konceptu vietējam pircējam ar nosaukumu Ideālā māja, nodrošinot atbilstošu cenu līmeni. Risinājums atrasts kopā ar koka paneļu māju ražotāju Ostby.

Pērn Salienā ir uzsākta 7 jaunā koncepta māju būvniecība, bet nākotnē ar šo projektu kompānija saista ambiciozus plānus, uzbūvējot vismaz 100 šādas privātmājas. Cenas kompānija sauc par demokrātiskām - no 189 000 eiro.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, stāstīja: «Saliena sadarbībā ar tās grupas uzņēmumu Ostby vairākus gadus ir meklējusi risinājumus, lai piedāvātu vietējam pircējam atbilstošu mājokļa piedāvājumu. Kopīgas sadarbības rezultātā ir izdevies organizēt optimālu ražošanas procesu gatavām koka mājām, kas arī ir atslēga zemākai cenai. Pēc mūsu aprēķiniem, iegādājoties māju kredītā, ikmēneša maksājums būtu no 594 eiro mēnesī, kas bieži vien ir līdzīgs īres maksājumam par dzīvokli lielai daļai Latvijas ģimeņu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijai Saliena pērnais gads ir bijis viens no veiksmīgākajiem pēdējo gadu laikā. Tā pabeigusi īstenot Golf Estate konceptu ar dzīvokļu un rindu mājām, kā arī uzsākusi darbību jaunā privātmāju segmentā, orientējoties uz vietējo pircēju un tā vajadzībām. Tajā pašā laikā kompānija ir piesardzīga par šā gada prognozēm.

Michael Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, komentē: «Jau no pērnā gada beigām ārvalstu pircējs ir kļuvis piesardzīgāks un nogaidošāks, vērojot globālās situācijas attīstību un izmaiņas Latvijas likumdošanā saistībā ar imigrācijas likumu. Varam jau šobrīd prognozēt, ka Salienai šis gads būs izaicinājumiem bagāts, pielāgojoties valsts politikas un ģeopolitiskās situācijas izmaiņām.»

Pozitīvas izmaiņas nekustamo īpašumu tirgū ir sagaidāmas, pateicoties nesen veiktajiem grozījumiem maksātnespējas likumā, kas paredz «nolikto atslēgu» principu piemērot pēc kredītņēmēju brīvprātības principa. Savukārt, nekustamo īpašumu tirgus vēl ilgi var izjust sekas, ko radīja stingrāki ierobežojumi imigrācijas likumā, kā rezultātā ārvalstu pircēji, kas nav Eiropas Savienības rezidenti, ir kļuvuši daudz piesardzīgāki pret mājokļu iegādi Latvijā, skaidro uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15 gadu laikā projekta izveidē Salienā ieguldīti vairāk nekā 250 miljoni eiro. Babītes novadā šo gadu laikā izveidota Rietumeiropai atbilstoša dzīves telpa, kur blakus mājām ir parki, bērnu laukumi, veikali, sporta iespējas un izglītības iestādes, intervijā žurnālam "Dienas Bizness" stāsta Saliena Group vadītājs Maikls Makarovs (Michael Makarov).

"Mēs šeit sākām no zaļas pļavas. Ja nemaldos, iepriekš šeit cilvēki audzēja burkānus," viņš saka.

Fragments no intervijas:

Kāds bijis galvenais biznesa izaicinājums?

Latvijā uzņēmējdarbībai kopumā un tostarp arī nekustamo īpašumu attīstīšanas jomā ir tikai viens izaicinājums – tirgus apjoms. Pie maza tirgus ir samērā sarežģīti attīstīt lielus projektus, bet, kā redzat, tas ir iespējams. Viss ir jādara ar īpašu pieeju un ar dvēseli, tad arī ir rezultāts.

Šādas vides radīšana prasa lielus ieguldījumus?

Vairāk nekā 250 miljonu eiro investīcijas 15 gados ir tie finanšu resursi, kas bija nepieciešami, lai no pļavas izveidotu skaistu dzīves telpu. Latvijas mērogā šī jau ir neliela pilsēta. Investīcijās ir iekļauts viss – gan partneru īstenotie skolu, golfa laukuma un citi projekti, gan arī mājokļu celtniecība, infrastruktūras izveide un apkārtējās vides labiekārtošana un uzturēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto tirgotājs Domenikss pērn par 27% samazinājis darbinieku skaitu; tagad ir vakances

Lelde Petrāne, 21.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu tirgotājs Domenikss pērn par 27% samazinājis darbinieku skaitu, aģentūrai BNS pavēstījis Domenikss direktors Viktors Troicins.

«2009.gadā darbinieku skaitu samazinājām par apmēram 27%, lielākoties atsakoties no dažādu palīgdarbu un asistentu pozīcijām,» viņš teicis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekta Saliena teritorijā plānots izveidot multifunkcionālu jāšanas manēžu, kas būs viens no modernākajiem šāda veida sporta centriem Baltijā, informē Saliena Development pārstāve Zanda Bāliņa.

Projekta attīstītājs ir SIA Jurmala Equestrian & Leisure. Pašlaik jau izstrādāts projekta koncepts un notiek projekta saskaņošana būvvaldē.

Jāšanas sporta centrs būs viens no modernākajiem Baltijā, un tajā varēs rīkot ne tikai vietējā, bet arī starptautiska līmeņa sacensības. Saskaņā ar izstrādāto projektu, jāšanas sporta centrā atradīsies 2500 kv.m liela slēgta jāšanas manēža, 5000 kv.m liels āra izjādes laukums ar 400 āra sēdvietām, staļļi ar 46 zirgu vietām un ģērbtuvēm un dušas telpām, kā arī bērnu laukums, specializēts zoo veikals, veterinārs, restorāns un daudzas citas aktivitātes, kas būs pieejamas visiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Linstow tirdzniecības centra projekta Salienā attīstība ir apstādināta

LETA, 25.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas iepirkšanās centru apsaimniekotājs «Linstow Center Management» (LCM) ir apstādinājis tirdzniecības centra projekta Salienā, Babītes pagastā attīstību, aģentūrai LETA pastāstīja LCM pārstāvji.

«Konkrētā projekta attīstība patlaban ir apstādināta. Ņemot vērā tirgus izmaiņas, šobrīd plānots strādāt pie projekta attīstības koncepta izmaiņām,» informēja LCM, nekomentējot, kādu konkrēti tirgus izmaiņu dēļ plānotas projekta attīstības koncepta izmaiņas.

LCM pārstāvji arī pastāstīja, ka jauna informācija par projektu varētu sekot 2020.gadā.

2013.gadā LCM toreizējais valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds sacīja, ka LCM pašlaik negatavojas strauji attīstīt tirdzniecības centra projektu Salienā, Babītes pagastā, taču atteicies no projekta nav.

«Šis projekts nav nolikts plauktā, bet mēs pašlaik arī negatavojamies to strauji attīstīt. Šim projektam vēl ir nepieciešams laiks, lai tas nobriestu, jo tur ir nepieciešami cita tipa tirgotāji, nekā mums ir, piemēram, Alfā vai Origo. Salienā ir nepieciešami lielu mērogu tirgotāji. Līdz ar to tie ir sarežģītāki lēmumi un investīcijas. It īpaši šīs dienas situācijā. Tādēļ es vēlreiz varu teikt - šis projekts nav nolikts plauktā, bet mēs ar to arī nesteidzamies. Alfa pilnīgi noteikti tiks paplašināta pirms Salienas attīstīšanas,» sacīja Gronvolds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projektu attīstīšanas kompānija SIA Saliena piesaistījusi investoru no Šveices – Divertimento Investment AG, kas ieguldīs Salienas golfa kompleksa uzlabošanā, kā arī noteiktos mājokļos.

Attīstītājs informē, ka Šveices kompānija vairākos zemes gabalos Salienā plāno attīstīt nekustamo īpašumu projektus, kas saistīti ar Salienas golfa laukuma uzlabošanu un kvalitatīva dzīvojamā sektora būvniecību. Latvijā Divertimento Investment AG pārstāv tās meitas kompānija Baltic Resort Group SIA.

Nozīmīga investora piesaiste apliecinot, ka Latvijas nekustamā īpašuma tirgus sāk atgūt investoru interesi un uzticēšanos pēc ekonomiskās lejupslīdes.

Saliena ir lielākais nekustamā īpašuma projekts Baltijas valstīs (455 ha), kas atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. Šobrīd Salienā dzīvo ap 200 ģimeņu, ierīkota infrastruktūra, izveidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā. Tajā atrodas arī Latvijas Starptautiskā skola.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saliena šovasar paplašināja pērn rudenī uzsākto speciālo programmu vietējam tirgum, papildinot līdzšinējo privātmāju Ideālā māja piedāvājumu ar dzīvokļiem un rindu mājām vietējiem pircējiem. Trīs mēnešu laikā noslēgti darījumi par 70% šīs programmas mājokļu. Tie esot labākie pārdošanas rādītāji vietējam tirgum pēdējos 8 gados.

To varot skaidrot ar vietējo iedzīvotāju pieprasījuma pieaugumu pēc jauniem mājokļiem un labvēlīgāku bankas politiku.

Michael Makarov, Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs, komentē: «Pēdējos gados novērojām vietējo iedzīvotāju intereses pieaugumu par īres iespējām Salienā. Tāpēc pirms trim mēnešiem uzsākām speciālu mājokļu programmu vietējam pircējam, ņemot vērā tā prasības un finanšu iespējas. Šis projekts ir pilnībā sevi attaisnojis. Dažu mēnešu laikā kopā ir noslēgti darījumi par 70% šīs programmas dzīvokļiem un rindu mājām. Ņemot vērā lielo pieprasījumu, nolēmām šajā segmentā palielināt dzīvokļu piedāvājumu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Salienā pirmā mazstāvu dzīvokļu ēka tiks pabeigta nākamgad februārī

LETA / Db.lv, 17.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA Saliena Salienas golfa kompleksa tuvumā uzsācis pirmo divu trīsstāvu dzīvokļu māju būvniecība. Pirmo māju plānots pabeigt nākamā gada februārī, bet otro - aprīļa vidū, žurnālistiem sacīja Salienas valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

Dzīvokļu platības būs no 45 līdz 128 kvadrātmetriem, tajos būs divas līdz četras istabas, un katrā mājā būs tikai no 12 līdz 20 dzīvokļiem.

Jau ziņots, ka, ieguldot 5,5 miljonus eiro, SIA Saliena šopavasar sāka nākamo posmu Salienas teritorijas attīstības projektā - daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būvniecību.

Pavisam paredzēts uzbūvēt piecas nelielas dzīvojamās mājas (maksimālais dzīvokļu skaits katrā - 20). Šogad varētu tapt divas ēkas.

«Mūs patiešām interesē vietējais tirgus. Tas šobrīd galīgi nav atmodies. Ceram, ka vietējos pircējus varētu interesēt cenu ziņā pieejami dzīvokļi energoefektivās mājās,» sacīja SIA Saliena valdes priekšsēdētāja Maikls Makarovs. Projektu izstrādāja arhitektu birojs Sarma&Norde, un šobrīd tehniskais projekts tiek skaņots. M. Makarovs pauda cerību, ka būvniecību varētu sākt šā gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotāja "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" līdz ar īpašnieka maiņu gatavojas samazināt pamatkapitālu par 2,053 miljoniem eiro, liecina publiskotā informācija "Firmas.lv".

Pamatkapitālu paredzēts samazināt no 3,738 miljoniem eiro līdz 1,685 miljoniem eiro.

Kā pamatkapitāla samazināšanas iemesls norādīts komercdarbības apjoma samazināšanās.

Pamatkapitāla izmaiņas vēl nav reģistrētas.

Uzņēmumā stāstīja, ka "Domenikss" vienīgā īpašniece Benita Danilenko ir noslēgusi pārdošanas darījumu, kas paredz, ka par vienīgo "Domenikss" īpašnieku kļūst Somijas auto nozares uzņēmums "Veho Oy AB". Darījumu ir apstiprinājusi Konkurences padome (KP) un "Daimler AG" koncerns, un šobrīd norit pēdējie darbi, lai sagatavotu uzņēmumu atbilstoši pārdošanas nosacījumiem, tostarp pamatkapitāla samazināšana.

Pēc pārdošanas darījuma SIA "Domenikss", kā daļa no "Veho" grupas, turpinās darboties kā atsevišķs uzņēmums, saglabājot tā zīmolu, birojus un servisa centrus Rīgā un Sauriešos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome ir apstiprinājusi darījumu, kura ietvaros Veho iegādājas SIA Domenikss – Mercedes-Benz ģenerālpārstāvi Latvijā.

Darījums ietver Mercedes-Benz pasažieru un komercauto importu, mazumtirdzniecību un apkopi. Kompānija Domenikss piederēja tās dibinātājai un prezidentei Benitai Danilenko.

Veho ir automobiļu izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā Daimler Grupas ražotās vieglās automašīnas un komerctransportu, kā arī plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus.

2020. gadā Veho apgrozījums bija 1,1 mljrd. eiro, bet tā darbinieku skaits bija 2200.

Uzņēmums tika dibināts kā Mercedes-Benz galvenais izplatītājs Somijā 1939. gadā un kopš tā laika ir ģimenes īpašumā. Līdz ar šo iegādi tiks ievērojami nostiprinātas Veho pozīcijas Baltijas reģionā. Ņemot vērā nozares attīstību Latvijā un Mercedes zīmola augsto statusu un popularitāti, Veho jau ilgstoši uzskata Domenikss par spēcīgu spēlētāju tirgū ar labi pārvaldītu, uz klientu un zīmolu orientētu organizāciju. Darījums ir kā papildinājums Silberauto biznesa iegādei Igaunijā un Lietuvā, ko Veho veica 2019. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Daimler Truck AG” ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss” ir atklājis lielāko kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centru Latvijā, kura izveidē investēti divi miljoni eiro.

Līdz ar jaunā centra atvēršanu Pierīgā SIA “Domenikss” plāno kāpināt pārdoto kravas automobiļu apjomu, kā arī vairākkārt palielināt servisa darbu apjomu kravas automašīnu un autobusu segmentā - līdz 2025. gadam par 300%.

Jaunais kravas automobiļu tirdzniecības un servisa centrs, kā arī lielgabarīta automašīnu mazgātava, atrodas Sauriešos un ir izvietots divās ēkās ar kopējo platību 2560 m2 . Vienā no ēkām atrodas kravas automašīnu tirdzniecības salons, servisa telpas, un kravas automašīnu rezerves daļu noliktava. Otrā darbojas kravas automašīnu mazgātava.

“Jaunā centra atvēršana ir stratēģiski nozīmīgs solis SIA “Domenikss” biznesa paplašināšanā gan kravas auto tirdzniecībā, gan pēcapkopē. Šo paplašināšanās projektu mēs esam plānojuši ilgstoši, bet kopš 2018. gada rūpīgi pievērsušies tā īstenošanai. Ieguldījumus centra izveidē turpinājām, neskatoties uz pandēmijas radīto ekonomisko krīzi. Uzskatām, ka ieguldījumi ir pamatoti, ņemot vērā skaidro prognozi pieprasījuma kāpumam iekšzemes komerctransporta nozarē. Piemēram, 2020. gadā “Domenikss” vairāk nekā trīs reizes palielināja pārdoto kravas automašīnu skaitu, bet kopā ar partneriem šis skaits attiecībā pret 2019. gadu bija 10 reizes lielāks. Īstermiņā - pārvadājumu un piegādes autoparka paplašināšanu ietekmē Covid-19 viestās izmaiņas preču apritē, proti, pieaug vajadzība uzturēt un atjaunot esošo autoparku, jo jaunu auto piegāde ir ierobežota. Savukārt ilgākā termiņā - Eiropas Savienības prasības, vides politikas tendences pasaulē un globālās auto industrijas attīstības tendences liks izmantot videi draudzīgākas automašīnas arī Latvijā, kam sekos nepieciešamība veikt liela gadagājuma autoparka nomaiņu. Līdz ar to šajā segmentā redzam augstu potenciālu un priekšrocības “Domenikss” līderpozīciju attīstīšanai,” saka SIA “Domenikss” padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

Komentāri

Pievienot komentāru