Tehnoloģijas

Microsoft «laidīs pensijā» Windows Live Messenger, dodot ceļu Skype

Gunta Kursiša, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi, ka kompānija plāno «laist pensijā» Windows Live Messenger (WLM), kas agrāk tika saukts par MSN Messenger, to aizvietojot ar Skype, vēsta BBC.

WLM visā pasaulē, izņemot Ķīnu, tiks «slēgts» 2013. gada martā. Šāds solis pierāda kompānijas apņemšanos fokusēt savus spēkus uz Skype.

Jaunumi par WLM «laišanu pensijā» izskan 18 mēnešus pēc tam, kad programmatūru izstrādes gigants paziņoja, ka maksās 8,5 miljardus ASV dolāru par Skype pārņemšanu.

WLM tika laists klajā 1999. gadā, kad tas bija pazīstams ar nosaukumu MSN Messenger. Laika gaitā šī rīka pamatfunkcijai – ziņu sūtīšanai - tika pievienota iespēja nosūtīt un saņemt fotoattēlus, veikt videozvanus un spēlēt spēles. 2009. gadā WLM bija 330 miljoni aktīvi lietotāji.

Šā gada sākumā WLM aizvien bija divreiz vairāk lietotāju nekā Skype, pauda interneta analīzes kompānija Comscore. Tomēr tajā pašā laikā WLM lietotāju skaits ASV sarucis par 48% līdz 8,3 miljoniem unikālo lietotāju. Tajā pašā laikā Skype lietotāju skaits ir palielinājies.

«Ja kompānijai ir divi savā starpā konkurējoši produkti, tas var beigties ar «kanibālismu», tādēļ ir labāk fokusēties uz vienu produktu,» norādīja Braiens Blaus (Brian Blau) no IT pētījumu un konsultāciju uzņēmuma Gartner.

«Turklāt WLM nav piemērota komunikācijas platforma televīzijai vai firmas Xbox konsolei, savukārt Skype ir,» norāda Gartner pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft martā «izslēgs» Windows Messenger

Gunta Kursiša, 11.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi par Windows Live Messenger, kas agrāk bija pazīstams ar nosaukumu MSN Messenger, darbības pārtraukšanu šā gada 15. martā, informē BBC.

Sākot no 15. marta Microsoft aicina Windows Live Messenger lietotājus izmantot Skype, e-pastā lietotājiem norādījusi kompānija.

Microsoft iegādājās Skype 2011. gada oktobrī, veicot 8,5 miljardus ASV dolāru apjomīgu darījumu. Pērnā gada novembrī tika paziņots par Windows Live Messenger laišanu pensijā, taču konkrēts datums netika paziņots. Tajā pašā laikā Messenger lietotājiem tika sniegta iespēja sazināties ar Skype kontaktiem.

«Ja kompānijai ir divi savā starpā konkurējoši produkti, tas var beigties ar «kanibālismu», tādēļ ir labāk fokusēties uz vienu produktu,» iepriekš saistībā ar Microsoft paziņojumu norādīja Braiens Blaus (Brian Blau) no IT pētījumu un konsultāciju uzņēmuma Gartner.

Komentāri

Pievienot komentāru