Jaunākais izdevums

Google piederošā Motorola Mobility laidusi klajā tās pirmo viedtālruni, kas darbojas, izmantojot Intel procesoru.

Jaunais Motorola viedtālrnis Razr i darbojas, izmantojot Google Android operētājsistēmu, raksta pasaules mediji.

Tālrunis šobrīd prezentēts Latīņamerikas un Eiropas tirgū, līdzīgu ierīci Razr M Motorola jau laida klajā iepriekš ASV, tomēr tā darbojās ar Qualcomm mikroprocesoru, kas tāpat kā Samsung Electronics čipi līdz šim bijuši plašāk izplatīti sīkrīku nozarē. Intel procesora izvēle ir diezgan neierasta viedtālruņu un planšetdatoru industrijā.

Intel procesori ir dominējošie personālo datoru nozarē, tomēr kompānija ir bijusi gana lēna savu jaudīgo procesoru adaptēšanā mobilajās ierīcēs ar salīdzinoši īsu baterijas darbības laiku, raksta Reuters.

Piedāvājot līdzīgus tālruņus, kuru lielākā atšķirība ir dažādie procesori – Intel vai Qualcomm ražotie, investoriem būs jauna iespēja salīdzināt abu kompāniju ražoto mikroprocesoru darbību, norāda medijs.

Patlaban tālrunis pieejams Dānijā, Francijā, Grieķijā, Itālijā, Polijā, Spānija, Zviedirjā, Turcijā un Lielbritānijā, liecina informācija Motorola oficiālajā mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google «izķidā» Motorola Mobility

Jānis Rancāns, 20.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google pārdos TV resīveru biznesu Motorola Home, kas nonāca tās rīcībā, kad aizvadītajā gadā interneta gigants pārņēma Motorola Mobility. Darījuma vērtība aplēsta 2,35 miljardu ASV dolāru apmērā.

Motorola Home iegādāsies ASV kompānija Arris, kura pavēstījusi, ka darījuma finansēšanai piesaistīs kredītresursus. Darījuma ietvaros paredzēts arī, ka Google iegūs 16% Arris akciju 300 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta Financial Times.

Paredzēts, ka darījums noslēgsies 2013. gada otrajā ceturksnī un tas vēl jāapstiprina ASV regulatoriem. Kompānijas norāda, ka darījums papildinās Arris patentu portfeli un pastiprinās Motorola Mobility licences.

Runas par to, ka Google paredzējusi šķirties no Motorola Home parādījās jau iepriekš, kad Lielbritānijas televizoru ražotājs Pace pavēstīja, ka izteicis piedāvājumu to iegādāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google ar atlaišanām cīnās par Motorola Mobility «noturēšanu virs ūdens»

Jānis Rancāns, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google iecerējusi par 1,2 tūkstošiem jeb 10% samazināt darba vietu skaitu uzņēmumā Motorola Mobility, lai veicinātu viedtālruņu ražotāja atgriešanos pie rentabilitātes.

Aizvadītā gada augustā no darba Motorola Mobility tika atlaisti jau četri tūkstoši darbinieku, kuru darbs bija saistīts ar vienkāršu mobilo tālruņu izgatavošanu, vēsta Reuters.

«Šie samazinājumi ir turpinājums aizvadītajā vasarā uzsāktajam procesam. Mēs apzināmies, ka [samazinājumu skartajiem] darbiniekiem būs grūti, tāpēc esam apņēmušies viņiem palīdzēt visos iespējamajos veidos,» sacīja Motorola Mobility pārstāve Niki Fenvika.

Paredzēts, ka darbinieki tiks atlaisti Motorola Mobility ASV, Ķīnas un Indijas pārstāvniecībās. Darbiniekiem izplatītajā vēstulē, kompānija atzīst, ka ražošanas izmaksas ir pārāk augstas, nākas strādāt tirgos, kuros uzņēmums nav konkurētspējīgs, kā arī zaudē naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Motorola no Microsoft vēlas «izspiest» četrus miljardus

Jānis Rancāns, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzim Google piederošā kompānija Motorola Mobility vēlas piedzīt no Microsoft ievērojamu kompensāciju par patentētu tehnoloģiju izmantošanu. Saskaņā ar Motorola pārliecību par tās bezvadu komunikāciju risinājumiem Microsoft būtu jāmaksā četri miljardi ASV dolāru gadā.

Tikmēr Microsoft uzskata, ka Motorola var pretendēt uz kompensācijām tikai viena miljona ASV dolāru apmērā. Par iespējamo kompensāciju apmēru tagad būs jālemj Sietlas tiesai. Paredzēts, ka tiesa savu atzinumu sniegs nākamā gada pavasarī.

Motorola arī norāda, ka, izmantojot tās tehnoloģijas, kas ir vitāli nepieciešamas 802.11 LAN bezvadu tīklu un H.264 video standarta darbībai, Microsoft kopumā līdz 2017. gadam nopelnīs 94 milajrdus ASV dolāru. Motorola patentētās tehnoloģijas Microsoft izmanto savās Xbox konsolēs un Surface planšetdatoros, norāda Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Motorola mēģina «iekost» Apple

Jānis Rancāns, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta milzim Google piederošā tehnoloģiju kompānija Motorola Mobility lūgusi ASV Starptautiskajai tirdzniecības komisijai aizliegt visu Apple produktu tirdzniecību. Motorola uzskata, ka Apple pārkāpusi tai piederošos patentus.

ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija piekritusi izskatīt Motorola sūdzību. Ja komisija atzīs to par pamatotu, tirdzniecības aizliegums var skart gan Apple ražotos iPhone viedtālruņus, gan iPad palnšetdatorus un arī Mac datorus.

Motorola uzskata, ka Apple savā iMessage pakalpojumā pretlikumīgi izmanto Google piederošās kompānijas patentētas tehnoloģijas. Kā skaidro tehnoloģiju medijs AllThingsDigital, Motorola ASV Starptautiskās tirdzniecības komisijā ar sūdzību vērsās pēc tam, kad izgāzās abu kompāniju sarunas par izmantoto tehnoloģiju licencēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atzinusi, ka ASV kompānija Microsoft pārkāpusi Motorola Mobility patentus un ļāvusi pieprasīt aizliegt valstī Windows 7 operētājsistēmu un Xbox 360 spēļu konsoli, vēsta BBC.

Tomēr Motorola šīs tiesības nevar izmantot, līdz savu slēdzienu nesniegs ASV tiesa. Minētais pavērsiens ir jaunākais notikums patentu cīniņā starp Microsoft un Motorola. Strīdīgie patenti ir saistīti ar video atskaņošanas tehnoloģijām.

«Kompānijai Motorola ir aizliegts rīkoties saistībā ar tiesas lēmumu un mūsu darbība Vācijā norisināsies bez traucējumiem, kamēr mēs pārsūdzēsim tiesas lēmumu,» norādīja Microsoft. Tāpat kompānija skaidro, ka tiesas lēmums neatstās nekādu iespaidu uz produktu pārdošanu Eiropā, jo Microsoft jau iepriekš pārcēlis produktu izplatīšanas centrus no Vācijas uz Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple iecērt pliķi Google

Jānis Rancāns, 14.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigantam Google piederošajai Motorola Mobility var nākties atsaukt visus Vācijā piegādātos viedtālruņus un planšetdatorus pēc tam, kad tiesa izlēma, ka tikuši pārkāpti Apple patenti.

Minhenes tiesas lēmumu, ar Google atbalstu, jau apstrīdējusi Motorola Mobility. Eksperti tomēr norāda, ka, visticamāk, apelācijas instance atstās spēkā iepriekšējo spriedumu, vēsta The Guardian. Apple uzskata, ka Motorola pārkāpusi patentus, kas apraksta veidu kā notiek ierīcēs notiek izvēlnes ritināšana.

Analītiķi uzskata, ka Minhenes tiesas lēmums diez vai jūtami ietekmēs Motorola ierīču tirdzniecību, jo strīdīgo funkciju var salīdzinoši viegli mainīt. Tomēr tas ir kārtējais Apple panākums globālajā karā ar ierīcēm, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google pārvarējusi pēdējo šķērsli Motorola Mobility pārņemšanā

Gunta Kursiša, 21.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas regulējošā institūcija akceptējusi Google 12,5 miljardu ASV dolāru vērto ASV tālruņu ražotāja Motorola Moblity iegādes darījumu. Tas bija pēdējais akcepts, kas Google bija nepieciešams, lai pārņemtu Motorola Mobilty, vēsta BBC.

Šis iegādes darījums būs lielākais Google vēsturē, un tas jau iepriekš, pirms Ķīnas regulatora akcepta, saņēma arī ASV un Eiropas regulatoru piekrišanu. Pirmo reizi kompānijas vēsturē Motorola Mobility iegāde sniegs Google iespēju ražot mobilos tālruņus un planšetdatorus. Tāpat arī līdz ar Motorola Mobilty iegādi Google kļūs pieejami vairāk nekā 17 tūkst. kompānijas patentu.

Ne ASV, ne Eiropas regulējošās institūcijas neizvirzīja jautājumus par brīvas konkurences bažām, tomēr katrs no regulatoriem norādīja, ka sekos turpmākai Motorola Mobiltiy patentu «stratēģiskai» izmantošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Juris Ulmanis: Lietoju podziņu telefonu, jo pats vēlos kontrolēt savu dzīvi

Kristīne Stepiņa, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēga ir sasniegt mērķi, tikt līdz otram galam, paveikt to, kas eventuāli nav paveicams, izdarīt to, ko nevar izdarīt – izpildīt neiespējamo misiju.

Tā grāmatā Uz Grenlandi – pēc pērlēm atzīst uzņēmējs, zemessargs un pasniedzējs Juris Ulmanis, kurš savā pirmajā polārajā ekspedīcijā ir sajuties kā īsts pērļu zvejnieks. Viņš kopā ar leģendārajiem latviešu alpīnistiem Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu ir uzkāpis vairākās pasaules virsotnēs un sapņo pievarēt arī pašu augstāko – Everestu.

Fragments no intervijas

Daudzi jūs saista ar pirmajiem mobilajiem telefoniem. Kā kļuvāt par ASV kompānijas Motorola Baltijas pārstāvniecības vadītāju?

Kad Arizonas Starptautiskajā menedžmenta skolā ieguvu savu otro maģistra grādu starptautiskajā biznesa vadībā, meklēju darbu. Nelielajā latviešu kopienā bija viens kungs, kurš strādāja Motorolā. Viņš man sarunāja darba interviju. Tā sāku strādāt šajā kompānijā par tirgus analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google izmaiņas jauniegādātajā Motorola sākas ar 20% darbinieku atlaišanu

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google sākusi pirmās lielās izmaiņas šā gada maijā iegādātajā amerikāņu uzņēmumā Motorola Mobilty, paziņojot par 20% kompānijas darbinieku atlaišanu, informē Bloomberg Businessweek.

Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā no darba kompānijā būs jāšķiras aptuveni četriem tūkstošiem darbinieku, no kuriem divas trešdaļas ir strādājošie ārpus ASV. Tāpat Google grasās slēgt aptuveni vienu trešdaļu no 90 Motorola Mobilty ēkām un birojiem, kā arī vienkāršot tās ražoto bezvadu produktu portfolio.

Google norāda, ka līdz ar 20% darbinieku atlaišanu kompānijai izdosies ietaupīt ap 275 miljoniem ASV dolāru.

«Pārmaiņas notiek, lai Motorola mobilo ierīču nodaļa varētu atkal atgriezties pie peļņas,» oficiālā paziņojumā norādījuši Google pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas tehnoloģiju kompānija Nokia prezentējusi jaunākos Windows Phone 8 viedtālruņus – Nokia Lumia 920 un Nokia Lumia 820. Jaunas ierīces demonstrējusi arī Motorola. Abas kompānijas cer, ka tām izdosies «nokost» gabalu no viedtālruņu tirgus, tomēr pagaidām investoru reakcija bijusi rezervēta.

Viedtālrunis Nokia Lumia 920 aprīkots ar 4,5 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8,7 megapikseļu aizmugurējo kameru, kas, izmantojot floating lens tehnoloģiju, bez zibspuldzes spēj uztvert piecas reizes vairāk gaismas. Tāpat viedtālrunis aprīkots ar 1 GB RAM un 32 GB iebūvēto atmiņu, kā arī var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive.

Savukārt Nokia Lumina 820 aprīkots ar 4,2 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8 megapikseļu aizmugurējo kameru, 1 GB RAM, 8 GB iebūvēto atmiņu un var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive. Abi Nokia viedtālruņi atbalsta arī bezvadu uzlādes tehnoloģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Reklāma audzē Google peļņu

Jānis Rancāns, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google šā gada otro ceturksni noslēdzis ar peļņas pieaugumu 11% apmērā. Peļņas kāpums saistīts ar pieaugušiem ienākumiem no reklāmas, liecina kompānijas paziņojums.

Google ceturtā ceturkšņa peļņa viedoja 2,79 miljardus ASV dolāru. Tādā pašā periodā pirms gada ASV tehnoloģiju gigants strādāja ar peļņu 2,51 miljarda dolāru apmērā. Kompānijas ieņēmumi ceturtajā ceturksnī auguši par 21 procentu.

«Ceturksnis bija īpašs arī ar to, ka mēs nācām klajā ar jauniem produktiem un mūsu ģimenes sastāvā bija Motorola Mobility,» klāstīja Google izpilddirektors Lerijs Peidžs.

12,9 miljardus vērto Motorola Mobility pārņemšanu Google noslēdza šā gada maijā. Pārņemot Motorola Mobility, Google rīcībā nonāk arī 17 tūkstoši dažādu patentu, kas ļaus tai pastiprināt savas pozīcijas «patentu karos».

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Motorola ar ilgi gaidīto Moto X centīsies mainīt spēku samēru viedtālruņu tirgū

Jānis Rancāns, 02.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigantam Google piederošā kompānija Motorola Mobility prezentējusi ilgi gaidīto viedtālruni Moto X .

Ierīce aprīkota ar skārienjūtīgu 4,7 collu ekrānu, 1,7 Ghz divkodolu Qualcomm Snapdragon S4 procesoru, 2GB RAM un Android 4.2.2 operētājsistēmu. Viedtālrunis būs pieejams divās versijās – ar 16 vai 32 gigabaitu atmiņu. Papildus tam lietotāji varēs izmantot Google Drive mākoņskaitļošanas pakalpojumu, kurā Moto X īpašniekiem uz diviem gadiem bez maksas tiks piešķirti 50 gigabaiti.

Viedtālruņa lietotāji varēs modificēt tā vizuālo izskatu – būs pieejami dažādu krāsu gan priekšēji, gan aizmugurējie vāciņi. Motorola apgalvo, ka tādējādi iespējams izveidot vairāk nekā divus tūkstošus kombināciju. Tāpat ierīce aprīkota ar balss asistentu, kas var atbildēt uz lietotāja uzdotiem jautājumiem un sniegt palīdzību un kontrolēt viedtālruni. Moto X tiek ražots ASV Teksasas štatā, tādējādi ilustrējot tendenci, kad kompānijas savas ražotnes pārceļ no Ķīnas atpakaļ uz mītnes zemi. Ierīces sastāvdaļas – displeji un mikroshēmas – gan joprojām tiks ražotas Āzijā. Tirdzniecībā ASV ierīce nonāks augusta beigās un maksās sākot no 200 dolāriem. Patlaban nav zināms, kad Moto X varētu nonākt tirdzniecībā Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Motorola izstrādā «saliekamu» viedtālruni

Jānis Rancāns, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta giganta Google paspārnē esošā kompānija Motorola strādā pie jauna projekta, kas ļaus lietotājiem pašiem pielāgot savu viedtālruni.

Projekts nodēvēts par Ara un paredzēts, ka, tam noslēdzoties, lietotājs varēs iegādāties viedtālruņa pamatstruktūru, kam vēlāk pievienot papildus moduļus – tastatūru, bateriju un dažādus sensorus. Kompānija Motorola atklājusi, ka pie šī projekta strādā jau ilgāk nekā gadu.

«Mēs vēlamies aparatūras jomā izdarīt to pašu, ko Android panāca programmatūras laukā – radīt dinamisku, trešās puses izstrādātājiem paredzētu ekosistēmu,» kompānijas Motorola pausto citē BBC. Tādējādi Motorola cer, ka ar savu projektu dos lietotājiem iespējas izlemt, kā izskatīsies to ierīce, kur tā ir izgatavota, cik daudz tā maksā un kādus uzdevumus spēj izpildīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google peļņa, pateicoties reklāmām, uzlec par 17%

Gunta Kursiša, 31.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Google pērnā gada ceturtā ceturkšņa peļņa veido 3,38 miljardus ASV dolāru, kas ir par 17% vairāk nekā pirms gada. Lielākoties veiksmīgos rādītājus Google nodrošināja ieņēmumi no reklāmām, vēsta BBC.

«Mēs noslēdzām 2013. gadu ar vēl vienu lielisku izaugsmes ceturksni,» teikts Google vadītāja Lerija Peidža (Larry Page) paziņojumā.

Tāpat kompānija paziņojusi, ka pēdējā gada laikā pieaudzis zaudējumu apjoms Google līdz šim piederošajā uzņēmumā Motorola Mobility. 2012. gadu kompānija noslēdza ar zaudējumiem 152 miljonu ASV dolāru apmērā, bet 2013. gadā zaudējumi auguši līdz 384 miljoniem ASV dolāru. Šonedēļ Google paziņoja par Motorola Mobility pārdošanu Ķīnas datoru ražotājam Lenovo. Tas labvēlīgi ietekmēja Google akcijas cenu, jo līdz šim Motorola Mobility uz leju rāva visa koncerna kopējos finanšu rādītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Google akciju vērtība samazinājusies par 10%, pēc tam kad kļūdas dēļ, ātrāk nekā paredzēts atklātībā parādījās interneta giganta ceturkšņa darbības pārskats, kas liecina par ievērojamu peļņas kritumu, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Google peļņa aizvadītajā ceturksnī sasniegusi 2,18 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar attiecīgu periodu pirms gada, ir samazinājums 20 procentu apmērā, liecināja ceturtdien publiskots Google pārskats. Šāds peļņas kritums bijis milzīgs pārsteigums daudziem analītiķiem.

Drīz vien kļuva skaidri saprotams, ka kompānijas pārskata publiskošana bijusi kļūda – jo otrajā nodaļā esot bijis ieraksts «gaida Lerija [Lerijs Peidzš – Google izpilddirektors] komentāru».

Tomēr, neskatoties uz to, Google akcijas acumirklī «gāzās lejā», zaudējot līdz 10% no savas vērtības. Pēc tam Google akciju tirdzniecība tika pārtraukta uz divām ar pusi stundām. Pēc tirdzniecības atsākšanas, dienas beigās Google akcijas bija atguvušas divus procentus no zaudētās vērtības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ANO aģentūra Starptautiskās Telekomunikācijas savienība organizēs viedtāruņu ražotāju samitu, lai mēģinātu atrisināt ieilgušos tehnoloģiju kompāniju «patentu karus». ANO norāda, ka iesaistītajām pusēm nepieciešams risināt pašlaik esošo «inovatīvas smacējošo» intelektuālā īpašuma izmantošanas kārtību, vēsta BBC.

Paredzēts, ka ANO organizētas tehnoloģiju kompāniju sarunas norisināsies 10. oktobrī Ženēvā. Kompāniju samitā tiks pārrunāta standartiem būtiski svarīgu patentu, kas nepieciešami, piemēram, 3G bezvadu tehnoloģiju izmantošanai, godīga un nediskriminējoša licencēšana. Par šādu patentu izmantošanu kompānijas nereti prasa augstu samaksu. Šāda problēma likusi Apple un Microsoft vērsties tiesā pret Motorola, kas «negodīgi» izmantojot savas tiesības uz nozarei svarīgām tehnoloģijām. Kompānijas norāda, ka tādējādi ierīču cena pieaug galvu reibinošā ātrumā.

Interneta gigantam Google piederošā Motorola Mobility aizvadītajā gadā pamanījās panākt īsu iPhone un iPad tirdzniecības aizliegumu Vācijā, kad Apple atteicās maksāt licenci. Abu kompāniju strīds bija saistīts ar patentiem, kas tiek uzskatīti par kritiski svarīgiem GPRS datu pārraides standartiem. Līdzīgas tiesvedīvas uzsākušas gan Apple, gan arī Microsoft u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google gatavo planšetdatoru cīņai ar iPad; plānos interneta veikals

Gunta Kursiša, 30.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Google gatavojas iesaistīties sīvā sāncesībā par planšetdatoru tirgus daļu ar Apple. Līdzīgi kā Apple un Amazon, plašāku klientu loka piesaistīšanai arī Google gatavojas atvērt interneta veikalu, vēsta pasaules mediji.

«Līdzīgi kā gadījumā ar viedtālruņiem Nexus One, ko, izmantojot Android bāzi, ražoja kompānija HTC, tiek paredzēts, ka dažiem Android atbalstītiem planšetdatoriem tiks dots arī Google vārds jeb veidots kopīgs zīmols. Kompānija plāno pārdot planšetdatorus no dažādiem ražotājiem, Google pati iekārtas neražos, un tās jau esošie partneri – tādi kā Samsung Electronics un Asus Computer – būs atbildīgi par planšetdatora detaļu ražošanu,» Wall Street Journal pauda anonīms, Google pietuvināts avots.

Vienu kopīgā zīmola planšetdatoru plāno laist klajā interneta veikalā jau šogad, un, visticamāk, tas būs tapis, sadarbojoties ar Taivānā bāzēto kompāniju Asus, norādīja avots. Projekta detaļas patlaban vēl nav pilnībā skaidras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

LMT un Tele2 jau piedāvā nano SIM kartes, kas izmatojamas tikai iPhone 5

Gunta Kursiša, 26.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju LMT un Tele2 centros jau ir iespējams iegūt vismazākās mobilo telefonu SIM kartes, kas pagaidām izmantojamas vien jaunākajā Apple rīkā iPhone 5.

Lai arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā jaunākais Apple sīkrīks pārdošanā nonāks tikai 28. septembrī, un nav zināms, kad jaunie Apple telefoni parādīsies Latvijā, LMT centros nano SIM kartes tiek piedāvātas kopš 21. septembra. Arī Tele2 produktu direktors Juris Breicis pauž, ka, ja kāds klients vēlas iegūt Tele2 numuru ar nano SIM karti, «var jau tagad doties uz kādu no Tele2 klientu apkalpošanas centriem». Savukārt Bite centros šīs SIM kartes būs pieejamas oktobra vidū. «Līdz šim nevens klients nav jautājis pēc nano SIM kartes,» norāda Bite pārstāve Lita Grafa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Mobilais tālrunis svin 40 gadu jubileju

Lelde Petrāne, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais mobilā tālruņa zvans tika veikts, skaitot 40 gadus atpakaļ no šodienas - 1973. gada 3. aprīlī, atgādina BBC.

Martins Kūpers (Martin Cooper), Motorola vecākais inženieris, zvanīja kolēģim citā telekomunikāciju kompānijā un paziņoja, ka viņš runā «pa īstu mobilo tālruni». 85 gadus vecais M. Kūpers tagad pazīstams kā mobilā tālruņa «tēvs».

2012. gadā saskaņā ar Starptautiskās Telekomunikāciju savienības datiem visā pasaulē bija seši miljardi mobilo tālruņu abonentu. Tajā laikā pasaules iedzīvotāju skaits bija septiņi miljardi.

Iepriekš M. Kūpers BBC bija atzinis - viņš domājis, ka sākotnējās šo ierīču izmaksas ( 1983. gadā pirmie modeļi maksāja 3500 ASV dolārus) varētu būt pārmērīgi augstas, lai mobilie tālruņi kļūtu par masu tirgus produktu. Taču apstiprinājušās viņa prognozes par to, ka ierīces kļūs mazākas izmēros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Lenovo paziņo par negaidītu labu peļņu

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 03.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas datoru ražotājs Lenovo paziņojis par daudz labāku peļņas rādītāju nekā iepriekš cerēts. Labais darbības rezultāts skaidrojams ar to, ka uzņēmuma viedtālruņu pārdošanas apjoms vairāk nekā dubultojies, ziņo BBC.

Lenovo tīrā peļņa pagājušā gada pēdējos trijos mēnešos bija 253 miljoni ASV dolāru (vairāk nekā 220 miljoni eiro), analītiķu prognozēto 220 miljonu ASV dolāru vietā (apmēram 191 miljons eiro). Arī ienākumi palielinājušies par 31%, pārspējot ekspertu prognozes.

Pagājušajā gadā uzņēmums iegādājās mobilo ierīču ražotāju Motorola un datu apstrādes giganta IBM serveru biznesu.

Lenovo vadītājs Juankings Jangs sacīja, ka vairāku miljardu dolāru vērto pirkumu dēļ uzņēmums tobrīd atradās uz «starta līnijas jaunām sacīkstēm».

«Rezultāti rāda, ka mēs izvēlējāmies pareizo stratēģiju, mēs veicām pareizos pirkumus un mēs guvām panākumus globāli, tāpēc es esmu pārliecināts, ka mēs esam gatavi uzvarēt,» norādīja J. Jangs savā paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Motorola trešdien prezentējusi savu jauno Razr markas viedtālruni, kas dizaina ziņā ir ļoti līdzīgs oriģinālam, kas laists klajā 2000.gadu vidū, raksta Business Insider.

Jaunajam tālrunim ir 6,2 collu OLED ekrāns ar 876 pikseļu izšķirtspēju un 2,7 collu OLED ekrāns ārpusē ar 800x600 pikseļu izšķirtspēju,piedāvājot tādas funkcijas kā saņemt ziņojumus, mainīt mūzikas izvēli un atbildēt uz epastiem un īsziņām. Tālrunis ir salīdzinoši garš - tā augstums ir 172 mm, taču to salokot, tas kļūst ārkārtīgi mazs - 94 cm. Nesalocītā pozīcijā tālrunis ir ļoti plāns - vien 6,9 mm.

Tālrunim ir arī 5 megapikseļu priekšējā kamera.

Eksperti gan pagaidām par jauno tālruni nav pārāk lielā sajūsmā, taču vēl ir par agru prognozēt Razr panākumus.

Tālruni būs iespējams pasūtīt, sākot no 26.decembra, un tiek plānots, ka ASV tas būs pieejams janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Ātrās palīdzības» rāciju piegādei paredz 94,7 tūkst. Ls

Gunta Kursiša, 17.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) noslēdzis 94,7 tūkst. Ls iepirkumu konkursu par NMPD rāciju piegādi. Paredzēts, ka rācijas piegādās Latvijas uzņēmums Belss.

Saskaņā ar konkursa nolikumu pretendentam jāiesniedz paredzamā līgumcena par simts rāciju piegādi, tomēr līgums ar piegādātāju var tikt slēgts par 60 līdz simts rāciju piegādi. Informācija SIA Belss mājaslapā liecina, ka uzņēmums tirgo kompānijas Motorola ražotās rācijas.

Kopumā NMPD izsludinātajā konkursā savus piedāvājumus iesniedza divi pretendenti, no kuriem Rīgā bāzētās SIA Belss piedāvātā līgumcena bija zemāka.

SIA Belss reģistrēta 1994. gadā, un tās darbības veidi ir elektroinstalāciju ierīkošana, metāla konstrukciju ražošana, vispārīgas lietošanas mašīnu ražošana, elektrisko iekārtu ražošana, biroja tehnikas un datoru ražošana, kā arī televīzijas un radio raidītāju un aparatūras ražošana telefona un telegrāfa sakariem un elektronisko ierīču, telekomunikāciju iekārtu un to daļu vairumtirdzniecība, liecina informācija Lursoft.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no ASV tehnoloģiju milža Apple «tēviem» Stīvs Vozniaks uzskata, ka kompānija, kuras dibināšanā viņš pats piedalījies, kļuvusi augstprātīga.

Sarunā ar tehnoloģiju mediju TechCentral S. Vozniaks norādījis, ka jauno iPhone 5 viedtālruni Apple vajadzējis aprīkot ar platāku ekrānu. «Daļa no manis vēlas, lai Apple nebūtu tik augstprātīga un neuzskatītu, ka ir vienīgie, kas kaut ko saprot. Es gribētu, lai viņi būtu radījuši platāku [iPhone 5],» sacījis S. Vozniaks.

Jaunākais Apple viedtālrunis aprīkots ar tieši tik pat platu displeju, kā tā priekšgājējs iPhone 4S. Displejs gan ir padarīts lielāks, un Apple uzsver, ka tādējādi ierīci ir vieglāk lietot. Apple skaidro, ka, pūloties izveidot pēc iespējas lielāku displeju, tiekot iegūts viedtālrunis, kurš liekas pārāk liels, muļķīgs un neērti lietojams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

15 tehnoloģijas, kas jums varētu likt justies vecam

Gunta Kursiša, 22.07.2013

1989. gads Sega Genesis. Savulaik tirgota par aptuveni 190 ASV dolāriem jeb 101 latu tā kļuva par vienu no populārākajām spēļu sistēmām pasaulē.

Ekrānšāviņš: Youtube

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laiks, kad «piektā» Nokia (Nokia 5110) vai Motorola tālrunis bija aktuālākais «gadžets» jeb sīkrīks, var šķist bijis pavisam nesen, tomēr pašlaik tās būtu noliekamas senlietu un relikviju plauktiņā. Medijs Business Insider apkopojis 14 tehnoloģijas, kas ļaus jums gremdēties atmiņās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Stājas spēkā jaunās Krievijai noteiktās ES sankcijas

LETA--TASS, 16.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) paplašinājusi sankcijas, kas Krievijai noteiktas Ukrainas krīzes dēļ, un iekļāvusi tajā 19 fiziskās un deviņas juridiskās personas. Soda pasākumi stājušies spēkā ar brīdi, kad sankciju saraksta jaunā redakcija pirmdien tika publicēta ES oficiālajā žurnālā.

«Melnajā sarakstā» iekļauts Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs, Valsts domes deputāts Josifs Kobzons, Valsts domes deputāts, kompartijas Maskavas nodaļas priekšnieks Valērijs Raškins un vēl divi Krievijas pilsoņi.

ES sankcijas noteiktas arī 14 Austrumukrainas iedzīvotājiem un deviņām organizācijām - Doņeckas un Luhanskas teroristu «tautas republiku» kaujinieku vienībām.

Sankcijas noteiktas arī prokremlisko teroristu grupējuma «Spartas bataljons» komandierim Arsēnijam Pavlovam, kurš ir pazīstams arī ar pseidonīmu Motorola.

Līdz ar jaunāko ierobežojošo pasākumu stāšanos spēkā ES «melnajā sarakstā» tagad ir 151 Krievijas un Ukrainas pilsonis, kā arī 37 organizācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru