Karjera

Mūžizglītības pasākumiem nodarbinātām personām reģistrējusies 5,6 tūkstoši

Žanete Hāka, 30.08.2013

Jaunākais izdevums

Patlaban dalībai Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā «Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām» ir reģistrējušies 5589 pretendenti, no tiem 5415 nodarbinātie apmācību kuponus jau ir saņēmuši, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

NVA aicina neatlikt pieteikšanos apmācībām līdz pēdējam brīdim, bet darīt to tagad, kad vairākās NVA filiālēs apmācību kuponi nodarbinātām personām vēl ir pieejami. Pieteikties mūžizglītības pasākumiem pamatsastāvā vēl ir iespējams NVA filiālēs Aizkrauklē, Balvos, Dobelē, Gulbenē, Krāslavā, Kuldīgā, Ludzā, Preiļos, Rēzeknē, Valkā un Valmierā.

NVA nodarbinātām un pašnodarbinātām personām piedāvā iespēju papildināt darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas, apgūstot profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmas.

NVA atbalstu mūžizglītības apmācībās var saņemt tie strādājošie, kuri visvairāk ir pakļauti bezdarba riskam un kam ir visgrūtāk pielāgoties darba tirgus prasībām: nodarbinātās vai pašnodarbinātās personas, kuras vecākas par 45 gadiem, kā arī personas vecumā no 25 līdz 44 gadiem, ja tām ir noteikta invaliditāte vai apgādībā ir divi un vairāki bērni vecumā līdz 18 gadiem, vai persona ir atzīta par trūcīgu.

Mūžizglītības pasākumos nevar iesaistīties tie strādājošie, kuri ir valsts civildienesta ierēdņa statusā. Mūžizglītības apmācību kuponu nevar saņemt arī tās nodarbinātās personas, kuras iepriekš jau bija ieguvušas izglītību NVA profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas, kvalifikācijas paaugstināšanas vai neformālās izglītības programmās vai šādu izglītību ir ieguvušas vismaz pirms gada, tāpat pasākumā iesaistīties nevar tie, kuri pēdējo divu gadu laikā jau bija piedalījušies ESF projektā «Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām» vai «Profesionālā apmācība bezdarba riskam pakļautām personām».

Maksimālā mūžizglītības apmācību atbalsta summa vienai personai ir 250 lati. Apmācību kupona vērtību 100% apmērā NVA apmaksās personām ar invaliditāti, divu vai vairāku bērnu līdz 18 gadiem vecākiem un trūcīgām personām, kā arī tiem, kam līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai ir atlikuši ne vairāk kā pieci gadi. Atbalsta apmērs pārējiem pasākuma dalībniekiem ir 70% no maksimālās apmācību kupona vērtības. Maksimālais apmācību laiks Mūžizglītības pasākumu ietvaros - seši mēneši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi pieteikšanos dalībai Eiropas Sociālā fonda projektā «Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām», piedāvājot nodarbinātām un pašnodarbinātām personām papildināt un pilnveidot darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Mūžizglītības un algoto pagaidu darbu projektus pagarinās par pusgadu

Žanete Hāka, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par pusgadu - līdz 2014.gada 31.decembrim - būs iespējams pagarināt Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētos mūžizglītības pasākumus nodarbinātajiem un pašnodarbinātajiem cilvēkiem.

Valdība otrdien, 26.novembrī, vienojās, ka ir iespējams pagarināt projektu «Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām», ko līdz šim bija plānots īstenot līdz nākamā gada 30.jūnijam. Šim nolūkam piešķirts papildu finansējums 645,7 tūkstošu latu apmērā.

Papildu finansējums ļaus projektā, kura mērķis ir sniegt atbalstu mūžizglītības pieejamības paplašināšanai nodarbinātām un pašnodarbinātām personām, papildus iesaistīties 3692 cilvēkiem. Šajā projektā var apgūt profesionālās pilnveides programmas, kā arī neformālās izglītības programmas (piemēram, saziņu valsts valodā un svešvalodās, matemātiskās prasmes un pamatprasmes dabaszinībās un jaunajās tehnoloģijās, digitālās prasmes, mācīšanās, sociālās un pilsoniskās prasmes, pašiniciatīvu un uzņēmējdarbību).

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Mūžizglītības pasākumos apmācīti 22,3 tūkstoši cilvēku

Žanete Hāka, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā projekta Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām pieprasītākā apmācība joprojām ir saziņa svešvalodās, ko šā gada deviņos mēnešos apguvis 2191 cilvēks, informē Labklājības ministrija (LM).

Tāpat populāras ir digitālās prasmes, ko šogad apguvuši 184 cilvēki un saziņa valsts valodā, kuru apguvuši 147 dalībnieki.

Paredzams, ka nodarbinātie cilvēki mūžizglītības pasākumos varēs turpināt iesaistīties līdz 2014.gada beigām, nevis tikai līdz nākamā gada 30.jūnijam, kā bija plānots iepriekš. Tādējādi papildus 2014.gadā savas prasmes vēl varēs papildināt 2525 cilvēki.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotais projekts Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām ir paredzēts, lai veicinātu nodarbināto un pašnodarbināto cilvēku no 25 gadu vecuma, izņemot valsts civildienestā nodarbinātos, konkurētspēju, paplašinot mūžizglītības pieejamību visā Latvijas teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalībai Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā «Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām» elektroniski pieteikušies jau 2 932 strādājošie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„Grāmatvedības pamati - 1.līmenis”

Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas Izglītības centrs ar 2013.gada 6.maiju uzsāk jauno mācību sezonu ar mācību programmu „Grāmatvedības pamati – 1.līmenis”

Mācību programma paredzēta grāmatvežiem, kuri uzsāk savu karjeru finanšu jomā un tiem nepieciešamas zināšanas, kā no pašiem uzskaites pamatiem nonākt līdz kompānijas gada pārskatam.

Divu mēnešu, mācoties nelielā grupā, programmas dalībnieki apgūs grāmatvedības pamatus un nodokļus kursā „Grāmatvedības pamati - 1.līmenis” Tā ir LZRA Izglītības centra darba specifika, ka tiek veidotas grupas ar nelielu dalībnieku skaitu, jo Izglītības centra mērķis ir nodrošināt augstu mācību kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Bezdarba līmenis valstī – 8,2%

Žanete Hāka, 14.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī šī gada septembra beigās bija 8,2%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

Septembra sākumā uzskaitē bija 80,9 tūkstoši, bet septembra beigās – 79 tūkstoši bezdarbnieku. Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir samazinājies par 1834 cilvēkiem jeb 2,3%.

Zemākais bezdarba līmenis septembrī reģistrēts Rīgas reģionā – 5,2%, augstākais bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 17,6%. Kurzemes reģionā bezdarba līmenis augustā bija 9,7%, Vidzemē – 9,4% un Zemgalē – 7,8%. Valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis 2014. gada septembrī bija: Rīgā – 4,9%, Jūrmalā – 5,6%, Jelgavā – 6,3%, Valmierā – 6,3%, Ventspilī – 6,6%, Jēkabpilī – 8,5%, Daugavpilī – 8,9%, Liepājā – 12,0%, Rēzeknē – 14,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru