Jaunākais izdevums

Sākot no šā gada janvāra, saimniecisku aprēķinu dēļ uzņēmējdarbību Smiltenē pārtraukusi SIA Ievas Konditoreja, kuras veikals un kafetērija atradās pilsētas centrā netālu no autoostas, informē reģionālais medijs Ziemeļlatvija.

Ēkas īpašnieks, Cēsu uzņēmums, kas nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem, jau piedāvā nomāt telpas citiem interesentiem. Uzņēmuma pārstāvis Mairis Stapulonis skaidrojis, ka telpu nomas līgums ar SIA Ievas Konditoreja tika noslēgts 2012. gada 26. martā un bija spēkā līdz 2015. gada 26. martam, taču uzņēmums Ievas Konditoreja nolēma līgumu izbeigt priekšlaicīgi. «Attiecībā uz telpu nomas maksu nekas nemainījās. Tā bija tāda pati, kā sākot no pirmās līguma noslēgšanas dienas,» Ziemeļlatvijai teicis M. Stapulonis.

Viņš uzsvēris, ka uzņēmums ir atvērts ikvienam telpu īres piedāvājumam, taču piebildis, ka ēku būtu labi arī turpmāk apsaimniekot kādam sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam, jo šis objekts savulaik celts speciāli šādam nolūkam.

Kā liecina informatīvā vietne zl.lv, Ievas Konditoreja darbojas arī Cēsīs un Valmierā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Neviens nepiesakās pirkt Ievas maiznīca un Ievas konditoreja kustamo mantu

Žanete Hāka, 15.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien nenotika par labu likvidējamai AS Latvijas Krājbanka ieķīlātās SIA Ievas Maiznīca un SIA Ievas Konditoreja kustamās mantas izsole, jo nebija pieteicies neviens izsoles dalībnieks, informē bankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Kustamās mantas lietu kopība sastāv no 113 vienībām - maizes ceptuves un konditorejas iekārtām un aprīkojuma, mēbelēm, biroja tehnikas un transporta līdzekļiem. Izsoles sākumcena ir 49 tūkstoši latu.

Janvārī uzņēmumu mantas jau tika izsolītas, un izsolē piedalījās trīs pretendenti, bet neviens no tiem nesolīja. Pirms tam mantas tika piedāvātas izsolē pērnā gada oktobrī, tomēr tām nepieteicās neviens pircējs. Kustamā īpašuma sākumcena toreiz bija 76 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Restarts: Kas neriskē, tas necep maizi

Raivis Bahšteins, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Liepspēks atjaunojusi maizes smaržu Pārgaujas ugunsdzēsēju tornī, pirms diviem gadiem drosmīgi iekārtojoties maksātnespējīgās Maiznīcas Ieva vietā, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Valmierieši ir ieminuši stingru taciņu pēc svaigas maizes un konditorejas uz veco ugunsdzēsēju torni, kas savus vairāk nekā simtgadīgos sarkanos ķieģeļus zibina Pārgaujas rajona sirdī blakus autoostai. Pirms 20 gadiem ēka, kas bija beigusi kalpot brīvprātīgo glābēju vajadzībām, sāka pievilkties ar maizes smaržu, jo durvis vēra SIA Maiznīca Ieva ceptuve. Valmierieši atceras lodziņu, pie kura viņus apkalpoja līdz pat 2012. gadam, kad gan Maiznīca Ieva, gan tās meitas uzņēmumi Ievas maiznīca un Ievas konditoreja nonāca finansiālās grūtībās. Tās uzņēmuma īpašnieks pamatoja ar nesen piedzīvotās krīzes sekām un demogrāfisko situāciju valstī, kas uz leju nospiedusi maizes patēriņa apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Bizness reģionos: Konkurē un papildina tradicionālo piedāvājumu

Lāsma Vaivare, 28.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta pasākumi Siguldā pulcē cilvēku pūļus, veicina biznesu un uzlabo pilsētas tēlu

«Ja ir sniegs, tad Sigulda ir ziemas sporta galvaspilsēta,» ar smaidu sejā DB saka Lauris Bukovskis. Viņš ir SIA Kripatiņas konditoreja līdzīpašnieks. Uzņēmums saimnieko kafejnīcās Fazenda, no kurām jaunākā – šomēnes nosvinējusi gada jubileju – atrodas Siguldā. Sporta un tūrisma pasākumi apkalpojošajam biznesam ir ļoti būtiski. «Maizītes vairs neņem līdzi kā senos laikos, kad brauca ar vilcienu «zied ievas Siguldā» skatīties. Tagad atbrauc ar mašīnām, iet paēst. Sestdienās, svētdienās cilvēku tāpat ir trīs reizes vairāk kā darbadienās, ja ir kāds pasākums – vēl vairāk,» viņš saka. Pasākumu laikā klientu pietiekot visiem ēdināšanas uzņēmumiem, grūtāk ir ar darbiniekiem – aktīvajā tūrisma sezonā tie nepieciešami lielā skaitā, ārpus tās – daudz mazāk. Noturēt, piemēram, labu viesmīli ir samērā grūti, jo viņš izvēlēsies doties strādāt uz Rīgu, kur ēdināšanas sfērā nav tik izteikti jūtama sezonalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru