Būvniecība un īpašums

Northern Horizon Capital pārdod BPT Real Estate privātā kapitāla fondam BaltCap

Žanete Hāka, 26.08.2015

Jaunākais izdevums

Kompānija AS Northern Horizon Capital pārdos savu nekustamā īpašuma pārvaldības meitas uzņēmumu BPT Real Estate AS privātā kapitāla ieguldījumu fondam BaltCap, informē Porta Finance.

Darījums jāapstiprina konkurences uzraudzības iestādēm, un ir paredzams, ka tas tiks noslēgts 2015. gada septembrī. Puses ir vienojušās neizpaust darījuma finanšu nosacījumus.

«Uzņēmuma BPT Real Estate pārdošana ir loģisks noslēgums procesam, kurš turpinājās dažus pēdējos gadus un kura laikā BPT Real Estate pakāpeniski kļuva par nekustamā īpašuma pārvaldības uzņēmumu, kas ir neatkarīgs no Northern Horizon ieguldījumu pārvaldības pamatdarbības. Uzņēmuma pārdošana ļauj Northern Horizon pilnībā koncentrēties ieguldījumu pārvaldības pamatdarbībai. Šajā segmentā mēs redzam daudzas interesantas iespējas piedāvāt mūsu investoriem jaunus ieguldījumu produktus ne tikai Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet arī Baltijas valstīs, kur ir koncentrēta BPT Real Estate darbība. Turklāt pēc darījuma Northern Horizon turpinās uzturēt un paplašināt savu būtisko klātbūtni Baltijas valstīs, izmantojot savas ieguldījumu pārvaldības, fonda administrēšanas un uzņēmumu apkalpošanas komandas,» saka Northern Horizon Capital Group vadītājs Mihaēls Šēnahs.

«Nekustamā īpašuma tirgus Baltijas valstīs sāk līdzināties attīstīto valstu tirgum, kur aizvien lielāka loma ir institucionālajiem investoriem. Šī iemesla dēļ ir krietni palielinājies pieprasījums pēc neatkarīgas īpašuma pārvaldības un nekustamo īpašumu konsultantu pakalpojumiem. «BPT Real Estate» ir viens no vispazīstamākajiem zīmoliem reģionā,. Tieši tādēļ mēs izvēlējāmies investēt kvalificētu speciālistu komandā, kas sniedz visaugstākās kvalitātes pakalpojumus. Mēs sagaidām, ka BaltCap finanšu ieguldījumi un pieredze palīdzēs BPT Real Estate stiprināt savu uzticama un neatkarīga partnera reputāciju Baltijas un Polijas nekustamā īpašuma investoru acīs,» norāda BaltCap ieguldījumu direktors Šarunas Alekna.

«BPT Real Estate strauji aug un ir kļuvusi par vadošo pakalpojumu sniedzēju augstas kvalitātes nekustamā īpašuma pārvaldības pakalpojumiem. Pēc pilnīgas atdalīšanās no Northern Horizon Capital mēs turpināsim piedāvāt īpašuma pārvaldības pakalpojumus visiem Northern Horizon Capital fondiem Baltijas valstīs un Polijā, kā arī apkalposim daudzus citus institucionālos investorus. Mūsu mērķis ir saglabāt vadošā zīmola statusu arī turpmāk, lai garantētu visaugstākos kvalitātes standartus un ieviestu jaunus pakalpojumus ar augstu pievienotu vērtību. Mums ir pārliecība, ka BaltCap kā investors palīdzēs sasniegt šos mērķus straujāk un pēc atdalīšanās no Northern Horizon Capital mēs turpināsim savu izaugsmi pilnīgi neatkarīgi,» atzīst BPT Real Estate Group izpilddirektors Indreks Hāls.

Northern Horizon Capital» finanšu konsultants darījumā bija Porta Finance un juridiskais konsultants -Borenius.

Northern Horizon Capital ir nekustamo aktīvu ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas darbojas Ziemeļvalstīs, Vācijā, Baltijas valstīs un Polijā, kā arī Krievijā. Northern Horizon galvenā uzmanība ir pievērsta tam, lai piedāvātu savu institucionālo investoru bāzi atsevišķām komerciālā nekustamā īpašuma stratēģijām, tostarp specializētām stratēģijām augošās nekustamo aktīvu apakšnozarēs, tādās kā aprūpes iestādes un lauksaimniecības zeme.

BPT Real Estate ir īpašuma un aktīvu pārvaldības sabiedrība, kas darbojas Baltijas valstīs un Polijā, piedāvājot savus pakalpojumus plašai nekustamā īpašuma investoru bāzei visās galvenajās nekustamā īpašuma apakšnozarēs. Ar vairāk nekā 80 darbiniekiem un pārvaldībā esošu gandrīz 1 miljonu kvadrātmetru lielu nekustamo īpašumu BPT Real Estate ir vadošais īpašuma pārvaldības uzņēmums reģionā.

BaltCap ir vadošais neatkarīgs privātā kapitāla investīciju uzņēmums Baltijas valstīs, kas darbojas reģionā kopš 1995. gada. BaltCap kontrolē atrodas vairāk nekā 30 Baltijas valstīs strādājošu uzņēmumu, kuru kopējie gada ieņēmumi pārsniedz 300 miljonus eiro. Pēdējo 5 gadu laikā kopējie ieguldījumi šajos uzņēmumos pārsniedz 150 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Newsec iegādājas Baltijas īpašumu pārvaldītāju BPT Real Estate

Db.lv, 01.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā nekustamā īpašuma konsultāciju sabiedrība Newsec no privātā kapitāla fondu pārvaldnieka BaltCap iegādājusies vienu no lielākajām īpašumu pārvaldīšanas kompānijām Baltijā BPT Real Estate.

BPT Real Estate pieder tāda paša nosaukuma īpašumu apsaimniekošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kā arī kontrolpakete uzņēmumā Projector, kas sniedz tehnisko konsultāciju un TDD (tehniskās uzticamības pārbaudes) pakalpojumus Baltijas valstīs.

Pēc šī darījuma Newsec kļūs par lielāko nekustamo īpašumu pārvaldības kompāniju reģionā. Darījuma summa netiek publiskota.

Newsec vadītājs Baltijā Ugnius Meidus skaidro, ka šis ir stratēģisks solis, lai stiprinātu savu klātbūtni visos trīs Baltijas tirgos un būtiski nostiprinātu savas pozīcijas kā reģionālā nekustamo īpašumu pārvaldītāja un būvniecības vadības eksperta statusā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Konkurences padome izvērtēs BaltCap un OpusCapita apvienošanos

Žanete Hāka, 20.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, kura ietvaros BaltCap Private Equity Fund II L.P. un BaltCap Private Equity Fund II SCSp iegūst izšķirošu ietekmi pār AS OpusCapita (Latvija), AS OpusCapita (Igaunija) un UAB Opus Capita (Lietuva), informē KP.

BaltCap Private Equity Fund II L.P. un BaltCap Private Equity Fund II SCSp realizē izšķirošu ietekmi pār UAB AWT Holding, UAB Ecoservice, UAB Specialus Autotransportas, UAB Komunalinių įmonių kombinatas, AB Specializuotas transportas, BPTRE Holding OÜ, BPT Real Estate AS, BPT Real Estate SIA, BPT Real Estate UAB, BPT Real Estate sp.zo.o, AE projekti Insener OÜ, Insener OÜ, Projector UAB un SIA Projector.

OpusCapita Group Oy realizē izšķirošu ietekmi pār AS OpusCapita, AS OpusCapita un UAB OpusCapita, kā arī SIA OpusCapita Competence Center.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc darbības virziena maiņas BPT Grupa stiprina pilna servisa biroju koncepciju WorkLand, uzlabo savā pārvaldībā esošos tirdzniecības centrus un attīsta brokeru pakalpojumu dienestu, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

No lielākajiem un zināmākajiem uzņēmuma pārvaldītajiem objektiem ir iepirkšanās centrs Olimpia un Galleria Rīga, ir vēl arī mazāki reģionālie centri.

«Veiksmīgi strādā Olimpia pirmais stāvs, centram ļoti palīdzēja Sport Direct ienākšana. Pēc otra šī zīmola veikala atklāšanas Domina Shopping secinājām, ka tas nekādi nav ietekmējis Olimpia veikala darbību, ko pieļāvām. Otrajā stāvā sekmīgi darbojas ēdināšanas zona,» raksturo SIA BPT Real Estate vadītājs Andžejs Neguliners.

Nule tur ir iznomātas lielas platības outlet tipa veikaliem, tostarp Sportland un Denim Dream. Tāpat top plāns par centra otrā stāva rekonstrukciju. Ir vairākas idejas, un viena no tām ir saistīta ar mazumtirdzniecības turpmāku attīstību. DB ziņoja, ka savulaik bija plāns iepirkšanās centra 2. stāvā izveidot outlet zonu, A. Neguliners teic, ka tobrīd tirgotāju interese nav bijusi liela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu fonds "Baltic Horizon Fund" ir izvēlējies "CBRE Baltics" kā galveno aktīvu pārvaldīšanas un grāmatvedības pakalpojumu partneri.

"CBRE Baltics" sniegs fondam Lietuvā, Latvijā un Igaunijā komerciāla nekustamā īpašuma pārvaldīšanas, nomas, grāmatvedības, uzturēšanas un mārketinga pakalpojumus. "CBRE Baltics" ir daļa no starptautiskā nekustamo īpašumu un ieguldījumu uzņēmuma "CBRE" filiāļu tīkla.

"Baltic Horizon Fund" pārvaldīto aktīvu portfeli veido 15 komerciāli nekustamie īpašumi Baltijas valstu galvaspilsētās ar kopējo iznomājamo platību 153 tūkstoši kvadrātmetru. Fondam pieder tādi tirdzniecības centri kā "Europa", "Galerija Centrs" un "Postimaja", kā arī tirdzniecības centrs un biroju komplekss "Domus Pro", biznesa centri "Duetto", "North Star" un citi. Fonda aktīvu portfeļa kopējā vērtība pārsniedz 355 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma investīciju tirgus šogad būs aktīvs; interesi un naudas pieplūdumu komercīpašumos sekmē arī zemās procentlikmes

Salīdzinot ar 2014. gadu, pērn par 25 % audzis kopējais investīciju apjoms gan Centrālās un Austrumeiropas reģionā, gan Baltijā. 2015. gads Baltijā bija ļoti aktīvs, vērtējot pēc kopējā komercīpašumos ieguldīto līdzekļu apjoma, kā arī jaunu investoru ienākšanas. Kopējais investīciju apjoms Baltijas valstīs 2015. gadā sasniedza 1,1 miljardu eiro, kas ir lielākais rādītājs kopš 2007. gada. Tas gan veidoja 9% no kopējā investīciju apjoma Centrālās un Austrumeiropas reģionā, šādu informāciju ir apkopojusi kompānija CBRE. Visvairāk naudas starp Baltijas valstīm ieplūda Igaunijas īpašumu tirgū. Savukārt populārākais sektors – tirdzniecības objekti. DB jau ziņoja, ka starp lielākajiem darījumiem Baltijā bija Rīgas tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole nonākšana pasaules lielākā aktīvu pārvaldītāja Blackstone Real Estate Partners IV paspārnē; pēc Colliers International aprēķiniem, darījumu apjoms Baltijā varētu būt bijis pat lielāks – 1,4 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts sadarbības līgums starp BPT Real Estate, kas ir viens no lielākajiem īpašuma pārvaldīšanas uzņēmumiem Baltijas valstīs, un nekustamā īpašuma attīstītāju SIA Patollo par īpašuma pārvaldīšanas un iznomāšanas pakalpojumiem tirdzniecības centram Galleria Riga.

Pēdējos gados nekustamā īpašuma tirgus Baltijā tuvojas Rietumu valstu līmenim, veidojot jaunu nekustamā īpašuma pakalpojumu segmentu, kur investori uztver nekustamo īpašumu kā finanšu izvietošanas vietu un tāpēc mēdz iepirkt pārvaldīšanas pakalpojumus no trešajām personām.

Tirdzniecības centrs ir atvērts 2010. gadā. Astoņu stāvu ēkas kopējā platība ir 23 500 kvadrātmetri. 2016. gada rudenī tirdzniecības centrā ir gaidāmas vairākas plašas funkcionālās pārmaiņas — tiks atvērti H & M un Mango veikali, kā arī Baltijā pirmais veikals COS.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra Galleria Riga apmeklētāju skaits pērn palielinājies par 8,6%, bet apgrozījums – par 9%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu iepriekš.

Vadības pārstāvji uzskata, ka tirdzniecības centra izaugsmi veicinājuši labvēlīgi ekonomiski rādītāji, kā arī pārdomāta un sekmīga iznomāšanas stratēģija, piesaistot unikālus zīmolus.

2018. gada pavasarī par Galleria Riga jauno īpašnieku kļuva East Capital pārvaldītais fonds East Capital Baltic Property Fund III. «Pagājušajā gadā Galleria Riga esam atvēruši jaunus veikalus un restorānus kopumā vairāk nekā 5 000 kvadrātmetru platībā, galvenokārt tirdzniecības centra augšējos stāvos. Tostarp esam pirmais un līdz šim vienīgais tirdzniecības centrs Rīgā ar savu jumta terasi. Unikālais panorāmas skats un trīs dažādi, veiksmīgi restorānu koncepti piesaistījuši ievērojamu apmeklētāju skaitu kā starp rīdziniekiem, tā pilsētas viesiem. Kopumā apgrozījuma rādītāji un apmeklētāju plūsmas pieaugums ir likumsakarīgs rezultāts mūsu līdz šim īstenotajam stratēģiskajam kursam. To turpināsim īstenot arī šogad, piesaistot arvien jaunus nomniekus,» paveikto komentē Māris Smiltenieks, East Capital Baltics AS vadītājs Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Galerija Centrs", kas atrodas Vecrīgā un ir viens no "Baltic Horizon Fund" īpašumiem, ir pirmais tirdzniecības centrs Latvijā, kas ieguvis sertifikātu "COVID-19 drošs tirdzniecības centrs" (Safe Retail Destination).

Sertifikāts saņemts no vienīgās starptautiski atzītās tirdzniecības centru drošības sertifikācijas programmas "SAFE Shopping Centers". Šis Covid-19 atbilstības sertifikāts apliecina, ka tirdzniecības centrā ir apņemšanās sniegt vislabāko iespējamo drošību gan apmeklētājiem, gan mazumtirgotājiem, gan darbiniekiem.

Sertifikācijas pamatā ir "Riska, noturības un drošības standarts" (Risk, Resilience and Security Standard). Tas ir sadalīts sešās galvenajās jomās, kurās ir vairāk nekā 850 kritēriju, kas paredzēti, lai aptvertu visus operacionālā riska aspektus tirdzniecības centru pārvaldībā. Sākotnējam novērtējumam sekos arī divas ikgadējas atbilstības pārbaudes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu investīciju fonds "Baltic Horizon Fund" ir izsludinājis nekustamā īpašuma pārvaldīšanas un grāmatvedības pakalpojumu konkursu, informē fonda pārstāvji.

Konkursā fonds izvēlēsies partnerus, kas sniegs "Baltic Horizon Fund" piederošā nekustamā īpašuma uzturēšanas, mārketinga, nomas, komerciālās vadības un grāmatvedības pakalpojumus visās trijās Baltijas valstīs.

Starptautiskais konkurss izsludināts atbilstoši fonda darbības noteikumiem, kas nosaka, ka nekustamā īpašuma pārvaldnieks vai pārvaldnieki tiek izvēlēti ik pēc trim gadiem. Fonds plāno paziņot uzvarētāju un nākamo pakalpojumu sniedzēju vai pakalpojumu sniedzējus šogad maijā.

"Izvēloties pakalpojumu sniedzēju, īpašu uzmanību pievērsīsim ne tikai viņu profesionālajai pieredzei un kompetencei, bet arī zināšanām par vides, sociālās atbildības un pārvaldības (ESG) jautājumiem. Mēs strādājam ilgtspējīgi un vadāmies pēc vides, sociālās atbildības un pārvaldības pārredzamības principiem, tāpēc mūsu mērķis joprojām ir partnerība, kas balstīta uz tām pašām vērtībām," atzīmēja fonda vadītājs Tarmo Karotams.

Komentāri

Pievienot komentāru