Jaunākais izdevums

Noslēgta administratīvo tiesu ēkas būvniecība Baldones ielā, informēja būvniecības uzņēmums Arčers.

Jaunbūvē turpmāk atradīsies Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams un Administratīvā apgabaltiesa.

Ēkā izvietotas divas atsevišķas tiesu institūcijas ar telpām un aprīkojumu dažādu funkciju izpildei, personālam un apmeklētājiem. 1.stāvā paredzētas abu tiesu kancelejas un apmeklētāju telpas, augšējos stāvos izvietotas kopumā 23 tiesu zāles un personāla telpas. Divas tiesu zāles aprīkotas ar videokonferenču iekārtām.

Pagrabstāvā ir abām tiesām kopīga konvoja zona. Vairākām tiesu zālēm nodrošinātas trīs atsevišķas ieejas – apmeklētājiem, personālam un konvojam.

Ēka aprīkota ar speciālām drošības sistēmām, informācijas izziņošanas iekārtām un piekļuves kontroles sistēmām. Ēkas telpas pieejamas invalīdiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Monolītā dzelzsbetona karkasa ēkai ir četri stāvi, gāzbetona bloku ārsienas un starpsienas, fasādē izmantotas stiklotas alumīnija konstrukcijas. Ēkas kopējā platība ir 7090 kvadrātmetri.

Jaunbūves piebraucamie ceļi un gājēju celiņi ir ar betona bruģakmens segumu. Pagalmā izveidota arī atpūtas teritorija, izkopjot jau tur esošos vērtīgos kokus un papildus izveidojot zemākus stādījumus, kā arī veicot citus apzaļumošanas darbus. Pie ēkas ir autostāvvieta 78 automašīnām.

Tiesu ēkas būvniecība tika uzsākta 2012.gada jūlijā.

Projekta pasūtītājs ir VAS Tiesu namu aģentūra, arhitekts – Aldis Polis, bet ģenerāluzņēmējs – SIA Arčers.

Kopējās projektēšanas, būvniecības un teritorijas labiekārtošanas izmaksas veido 6,7 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas meži mobilo sakaru iepirkums radījis priekšrocības vienam pretendentam

Db.lv, 28.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā rajona tiesa ir atzinusi, ka SIA “Rīgas meži” 2019. gada 5. septembrī izsludinātajā konkursā “Mobilo sakaru pakalpojuma iegāde” iekļautais kritērijs par bāzes staciju skaitu radījis acīmredzamas priekšrocības vienam pretendentam.

Šādu acīmredzamu priekšrocību noteikšana vienam no pretendentiem ir nepamatota, bet attiecīgās nolikuma prasības vērtējamas kā prettiesiskas.

No jaunākās tiesu prakses secināms, ka objektīvi nepastāv viens kritērijs, kas efektīvi ļautu pārliecināties par piedāvātā pakalpojuma kvalitāti, tostarp par tādu nav atzīstams arī bāzes staciju skaits bez konkrētākas sasaistes ar citiem parametriem.

Tiesas izpratnē objektīvākais rezultāts varētu tikt iegūts, bāzes staciju skaitu vērtējot kopsakarā ar citiem radio pārklājumu ietekmējošiem tehniskajiem parametriem, tādiem kā bāzes staciju izvietojums, antenu veids, radio signāla elektromagnētiskā intensitāte un to traucējošie apstākļi, apkārtējās vides raksturs, reljefs u.c. Turklāt attiecībā uz konkrētu ģeogrāfisku lokāciju visobjektīvākais novērtējums ir attiecīgo operatoru pārklājuma un pakalpojuma pieejamības mērījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināta - Kuģis vai māja: tiesa publisko fotogrāfijas

Zane Atlāce - Bistere, 19.01.2018

Valsts vides dienesta veiktā fotofiksācija administratīvā pārkāpuma konstatēšanas laikā 2011. gada nogalē.

Avots: Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nams

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Pretēji izskanējušajai informācijai, tiesa konkrētajā lietā nelēma par to, vai ziņu fotoattēlā redzamā māja būtu kuğis.

Pretēji izskanējušajai informācijai, ka Pāvilostas novada Sakas pagasta pludmales stāvkrastā uzceltais atpūtas nams juridiski atzīts par kuģi, tiesa konkrētajā lietā nelēma par to, vai ziņu fotoattēlā redzamā māja būtu kuğis. Laikā, kad tiesa taisīja spriedumu, māja nemaz nebija uzcelta, teikts Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība (LATB) paziņojumā.

LATB valdes priekšsēdētāja Lauma Paegļkalna norāda, ka lietas ietvaros, pretēji presē izskanējušai informācijai, pēc būtības netika vērtēts jautājums par to, vai attiecīgā konstrukcija ir māja vai kuģis, jo par to lietā strīda nebija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēkabpils tieslietu nama būvlaukumā ar simbolisku kapsulas iemūrēšanu ēkas pamatos tika atzīmēts projekta būvniecības pirmais posms. Visus būvniecības darbus plānots pabeigt nākamā gada vasaras sākumā, bet būvniecības kopējās izmaksas lēšamas aptuveni 6,8 miljonu eiro apmērā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Jaunais tieslietu nams būs vairāku Tieslietu ministrijas padotības iestāžu mājvieta, kas veidos jaunu administratīvo centru pakalpojumu saņemšanai. Aptuveni 5500 kvadrātmetru telpās trīs stāvos atradīsies Zemgales rajona tiesa Jēkabpilī, Jēkabpils zemesgrāmatas nodaļa, Jēkabpils prokuratūra, Uzņēmuma reģistra Jēkabpils reģionālā nodaļa, Valsts zemes dienests, Valsts valodas centrs, Valsts probācijas dienests, Dzimtsarakstu birojs un Tieslietu nozares arhīvs.

Būvlaukumā šobrīd aktīvākais darba process saistīts ar ēkas nesošā karkasa betonēšanu, kā arī ārējo inženierkomunikāciju būvniecību. To plānots pabeigt līdz vasaras beigām, lai rudenī varētu uzsākt jumta seguma izbūvi.

Komentāri

Pievienot komentāru