Jaunākais izdevums

Pillar grupas uzņēmums Pillar Investment Group, SIA noslēdzis darījumu ar AS Reverta par lidsabiedrības airBaltic jaunās centrālās biroja ēkas iegādi. Kopējā darījuma summa ir 6,19 miljoni eiro.

«Samazinoties pēckrīzes nekustamā īpašuma portfeļa apjomiem, Pillar grupa ir nolēmusi ieguldīt brīvos līdzekļus īpašumos ar nākotnes ienākumu potenciālu, šādā veidā kompensējot zaudējumus no atlikušā pēckrīzes portfeļa pārvaldīšanas. Šim mērķim tika izveidota nekustamā īpašuma investīciju kompānija Pillar Investment Group, kura veic ieguldījumus naudas plūsmu nesošos komercīpašumos. Esam gandarīti, ka savu investīciju darbību esam uzsākuši ar tik vērienīgu un nozīmīgu projektu. Jāpiebilst, ka mēs kā jaunais ēkas īpašnieks pārņemsim arī esošos nomas līguma nosacījumus ar airBaltic,» atzīmēja Pillar Investment Group izpilddirektors Andris Kovaļčuks.

Biroju ēka atrodas Tehnikas ielā 3, Rīgas lidostas teritorijā. AirBaltic biroja kopējā platība ir 6217 m2 un tas ir izvietots četros stāvos ar atvērta tipa stāvu plānojumu. Ēkā atrodas arī 11 konferenču zāles un vairākas pārrunu telpas. Šobrīd ēkā strādā 362 biroja darbinieki, kā arī ik dienu maiņas ietvaros ēku izmanto līdz 600 pilotu un stjuartu. Pārdošanas darījumu konsultēja starptautiskās kompānijas Colliers International un Catella Corporate Finance.

Pillar grupa, kas izveidota 2008. gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS un tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. Pillar grupā ietilpst Pillar Management, SIA, Pillar Holding Company, KS, New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. Kopumā Pillar pārraudzībā atrodas aptuveni 400 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 50 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 20 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar grupas pārdošanas apjomi deviņos mēnešos sasniedz 12,5 miljonus eiro

Dienas Bizness, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņu mēnešu laikā Pillar realizējis nekustamos īpašumus par 12,5 miljoniem eiro. Salīdzinājumam - 2014. gada deviņu mēnešu laikā Pillar darījumu apjoms bija 26,9 miljonu eiro apmērā, informē uzņēmumā.

Šī gada deviņos mēnešos kopumā noslēgti 272 darījumi, kas ir par 42% mazāk nekā 2014. gada deviņos mēnešos. Tas skaidrojams ar to, ka ir ievērojami samazinājies Pillar pārvaldāmo nekustamo īpašumu portfelis.

Būtisks darījumu skaita pieaugums tika novērots privātmāju sektorā. Šogad pārdotas jau 69 privātmājas, kas ir divas reizes vairāk nekā pārdots 2014. gada deviņos mēnešos. Veicinošs faktors šādam pieaugumam bija šī gada septembrī uzsāktā privātmāju un zemesgabalu pārdošanas akcija.

Sērijveida mājās pārdoti 166 dzīvokļi - Rīgā 93 dzīvokļi un ārpus Rīgas 73 dzīvokļi. Tāpat šogad noslēgti darījumi par 14 zemes gabalu un 1 komercobjekta pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā

Žanete Hāka, 17.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada novembrī veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Turpinot ABLV grupā esošo sabiedrību strukturālo reorganizāciju, mainīti nosaukumi vairākām sabiedrībām. Pillar Investment Group, AS meitas sabiedrības Pillar Investment 1, SIA jaunais nosaukums ir NHC 1, SIA, Pillar Investment 2, SIA — NHC 2, SIA, bet Pillar Investment 3, SIA — NHC 3, SIA.

Papildus tam novembrī ir reģistrētas jaunas Pillar Investment Group, AS meitas sabiedrības — NHC 4, SIA, NHC 5, SIA un NHC 6, SIA, ar katras sabiedrības pamatkapitālu 10 000 EUR. Attiecīgi, ABLV Bank, AS ir iegūta netieša būtiska līdzdalība minētajos uzņēmumos (caur Pillar Holding Company, KS, kuras biedrs (komandīts) ir ABLV Bank, AS, kurai pieder 88% Pillar Investment Group, AS akcijas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar pārdošanas apjomi sasnieguši 12,9 miljonus eiro

Žanete Hāka, 07.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gads nekustamā īpašuma grupai Pillar iezīmējās ar jaunu posmu — New Hanza City būvniecību, kā arī turpinājās darbs pie īpašuma portfeļa pārdošanas, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kopumā 2016. gadā Pillar noslēdza vairāk neā 200 pārdošanas darījumus par kopējo summu 12,9 miljoni eiro. Gada laikā Pillar īpašumā esošo nekustamā īpašuma objektu skaits samazinājies līdz 245.

2016. gada laikā sērijveida mājās pārdoti 106 dzīvokļi — Rīgā 77 dzīvokļi un ārpus Rīgas 29 dzīvokļi. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 13 dzīvokļi. Pateicoties rīkotajai izpārdošanas akcijai, teicami rezultāti sasniegti privātmāju un zemes gabalu pārdošanā — pārdotas 38 privātmājas un 37 zemesgabali. Jāatzīmē, ka 2016. gada laikā Pillar veiksmīgi realizējis 6 dažāda lieluma komercobjektus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ABLV Bank nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību

Žanete Hāka, 05.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sākumā veiktas vairākas izmaiņas ABLV grupas sastāvā, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

AS ABLV Bank kā vienīgais dalībnieks 2016. gada 28. janvārī ir nodibinājusi jaunu meitas sabiedrību SIA ABLV Advisory Services, kuras pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Izmaiņas notikušas arī ABLV grupā ietilpstošo Pillar sabiedrību sastāvā. SIA Pillar 10 ir mainīts nosaukums uz Pillar Investment 1, SIA, kā arī ir notikusi dalībnieku maiņa – ar 2016. gada 27. janvāri vienīgais dalībnieks ir SIA Pillar Investment Group.

Nosaukums mainīts arī sabiedrībai SIA Schaller Kyncl Architekten Riga, kuras jaunais nosaukums ar 2016. gada 2. februāri ir SIA Pillar Architekten.

Savukārt 2016. gada 25. janvārī tika nodibināta jauna sabiedrība SIA Pillar Investment 2, kuras pamatkapitāls ir 10 tūkstoši eiro. Šīs sabiedrības vienīgais dalībnieks ir SIA Pillar Investment Group. 2016. gada 3. februārī tika nodibināta jauna sabiedrība SIA Pillar 22 ar pamatkapitālu 200 tūkstošu eiro eiro apmērā un tās vienīgais dalībnieks ir KS Pillar Holding Company.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septembrī pabeigti infrastruktūras pirmās kārtas izbūves darbi topošā darījumu un atpūtas kvartāla - New Hanza - teritorijā. Pašreiz notiek izbūvēto sistēmu testēšanas un pārbaudes darbi ar mērķi izbūvēto apjomu nodot ekspluatācijā 2017.gada nogalē. Pirmie celtniecības darbi teritorijā tika uzsākti 2016. gada jūlijā un to kopējās izmaksas sasniedz 8,4 miljonus eiro.

Viena no pirmās kārtas lielākajām būvēm ir lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēma, tostarp, apjomīgs ūdens rezervuārs. Sistēma ietver sevī augstas ražības sūkņu staciju lietus ūdens savākšanai un to pakāpeniskai novadīšanai pilsētas kanalizācijas sistēmā. Sūkņu stacijas komplekss nodrošinās, ka pat spēcīgākajās lietusgāzēs neveidosies apjomīgas peļķes.

Vienlaikus izbūvētas arī inženierkomunikācijas — ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas Mihaila Tāla ielā un tai pieguļošajā ielā. Ielās ieklāts asfalts, tās sadalītas braukšanas joslās, izveidoti gājēju celiņi, atjaunots zālājs. Tāpat izbūvēts jauns, ar luksoforu regulējams ielu krustojums uz Pulkveža Brieža ielas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Projekta New Hanza attīstībā ieguldīti 21,3 miljoni eiro

Lelde Petrāne, 15.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada sākumā Pillar grupas uzņēmumi turpinājuši darbu pie projekta - Rīgas pilsētas daļas New Hanza attīstības. Līdz šim Pillar projekta New Hanza attīstībā ieguldījis ap 21,3 miljoniem eiro — teritorijas sakārtošanā, plānoto ēku projektēšanā, esošo ēku rekonstrukcijā, Pillar administratīvā biroja celtniecībā, inženierkomunikāciju, ceļu izbūvē, kā arī citos ar teritorijas attīstību saistītos projektos.

Salīdzinoši labvēlīgie laika apstākļi gada pirmajos trīs mēnešos ļāvuši Pillar praktiski nepārtraukt uzsāktos New Hanza teritorijas infrastruktūras 1. kārtas celtniecības darbus, kur tiek izbūvēti ūdens apgādes, sadzīves kanalizācijas, siltumapgādes un elektrības tīkli, kā arī liela apmēra lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēma un ielu tīkls. Tas ļaus 2017. gada vasarā uzsākt ABLV galvenās mītnes kompleksa būvniecību.

Liels darbs ieguldīts arī teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukcijas projekta sagatavošanā. Šobrīd tiek veikti pēdējie šīs ēkas rekonstrukcijas būvprojekta saskaņošanas darbi, lai vasaras otrajā pusē uzsāktu rekonstrukcijas darbus. Ēka tiks rekonstruēta saskaņā ar arhitektu biroja Sudraba arhitektūra arhitekta Reiņa Liepiņa piedāvāto projektu, kas paredz to pārveidot par modernu un multifunkcionālu kultūras centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sāk teju 20 miljonus eiro vērtā loģistikas parka izbūvi Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 08.07.2020

"Pillar Capital" padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis (no labās), "Pillar Contractor" izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un "Pillar Capital" valdes loceklis Pēteris Guļāns.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot vismaz 18,3 miljonus eiro, akciju sabiedrība "Pillar Capital" (iepriekš "New Hanza Capital, AS") uzsākusi A klases noliktavu un loģistikas parka "A6" būvniecību Rīgā, Maskavas ielā 462.

"Pillar Capital" īpašumā esošajā Maskavas ielas zemes gabalā šobrīd atrodas vairākas noliktavas ēkas, no kurām lielākā daļa būvēta pirms aptuveni 10 gadiem. Lai pilnībā izmantotu īpašuma potenciālu un brīvo zemes platību, tiek veidots vienots loģistikas un noliktavu parks. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā ēku platība pārsniegs 50 000 kvadrātmetrus, ierindojot jaunizveidoto loģistikas parku starp lielākajiem Rīgas teritorijā.

Sildot ekonomiku, NHC būvēs 18,3 miljonus vērtu loģistikas parku 

"New Hanza Capital" valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu,...

Loģistikas parka kapsulas svinīgajā iecementēšanas pasākumā 8.jūlijā piedalījās "Pillar Capital" padomes priekšsēdētājs Ernests Bernis, "Pillar Capital" valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns, "Pillar Capital" valdes loceklis Pēteris Guļāns, "Pillar Contractor" izpilddirektors Jānis Lāčaunieks un "Pillar Contractor" izpilddirektora vietnieks Rūdolfs Legzdiņš.

"Celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas ekonomikas lejupslīdes laikā var veicināt tās atlabšanu. Lēmumu par investīcijām pieņēmām tieši Covid krīzes laikā, jo mums ir svarīgi ieguldīt arī savu artavu, lai Latvija no krīzes izietu pēc iespējas ātrāk. Protams, loģistikas parks ir arī būtisks investīciju objekts "Pillar Capital" mērķu izpildei, stiprinot uzņēmumu kā vienu no lielākajiem un efektīvākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Latvijā," norāda Edgars Miļūns.

Maskavas ielas loģistikas parka būvniecības laikā "Pillar Capital" piesaistīs ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās apmēram 180 cilvēku. Ģenerāluzņēmējs ir uzņēmums "Pillar Contractor", savukārt projektēšanu veic "Pillar Architekten".

Paredzams, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz 2021.gada 31.jūlijam. Jaunajām ēkām paredzēts iegūt BREEAM sertifikātu, kas apliecinās to augsto kvalitāti, energoefektivitāti un atbilstību pasaules standartiem, turklāt tās būs pirmās noliktavas ēkās Latvijā ar BREEAM sertifikātu.

"Uzsākot ēku plānošanu un projektēšanu, lielu vērību pievērsām efektivitātei un energoefektivitātei. Sadarbībā ar noliktavu plauktu sistēmu ekspertiem izdevās uzprojektēt ēkas ar nestandarta kolonnu soli, kas ļauj efektīvāk izvietot plauktu sistēmas, tādejādi mazākā platībā izvietot vairāk preču. Esam gandarīti, ka modernās telpas būs pieejamas arī mazākiem uzņēmumiem, jo nomniekiem platības būs pieejamas sākot no aptuveni 800 kvadrātmetriem," norāda Pēteris Guļāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esam starpstadijā – ir parādījušies ārējie klienti, strādājam ar citiem pasūtītājiem, taču daļa no administratīvās puses mūs joprojām cieši saista ar banku»

Tā intervijā DB atzīst Edgars Miļūns, likvidējamās ABLV Bank grupā ietilpstošās SIA Pillar Management izpilddirektors, AS New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs. Jāatgādina, ka tieši pirms gada nogranda ziņa par ABLV bankas likvidāciju, raisot neziņu arī par tās lielo nekustamā īpašuma «saimniecību» un iecerēto New Hanza teritorijas attīstību Rīgas centrā.

Fragments no intervijas, kas publicēta 27. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

Kā pabeidzāt 2018. gadu?

Ņemot vērā februāra notikumus un to sekas, teiktu, ka gadu beidzām ļoti labi. Pillar grupa ietver sevī pilnu nekustamā īpašuma attīstīšanas ciklu. Sākotnēji tā apkalpoja pamatā vienu pasūtītāju un, protams, līdz ar tā grūtībām mūsu ikdiena būtiski mainījās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru, vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar uzsācis jaunu darbības virzienu, attīstot un būvējot energoefektīvas daudzdzīvokļu mājas Rīgā.

Pillar pirmais jaunais daudzdzīvokļu projekts jau tiek būvēts Mežciemā, vēlāk plānots attīstīt mājas arī citos Rīgas rajonos – Pļavniekos, Dārzciemā, Čiekurkalnā un citviet.

“Piedāvājums ar moderniem un energoefektīviem mājokļiem Rīgā un tās apkārtnē joprojām ir nepietiekams. Lai gan šobrīd ekonomikā ir virkne izaicinājumu, pieaugušas būvniecības izmaksas, kredīti mājsaimniecībām kļuvusi dārgāki, mums ir pārliecība, ka pieprasījums pēc moderniem un energoefektīviem mājokļiem saglabāsies un pieaugs,” norāda Pillar Capital, AS, Attīstības direktors Pēteris Guļāns.

Būtisks faktors, kas šobrīd palielina interesi par jaunu un mūsdienīgu mājokļu iegādi, ir augstās energoresursu cenas. Pillar dati rāda, ka visstraujāk uzturēšanas izmaksas kāpušas pirmskara un padomju laikā būvētos namos. Šodien mājas tiek celtas ievērojami citādi. Augstākas energoefektivitātes prasības jaunbūvētajām ēkām ir noteiktas arī būvnormatīvos, turklāt īpašumu attīstītāji nereti būvē vēl energoefektīvākus mājokļus nekā likumā noteikts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sarūk Pillar īpašumu portfelis

Lelde Petrāne, 09.11.2016

Noskaidrots NHC teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukcijas meta konkursa uzvarētājs. Rekonstrukcijas laikā paredzēts šo ēku transformēt par modernu un multifunkcionālu kultūras centru

Vizualizācija

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties salīdzinoši pozitīvām tendencēm nekustamā īpašuma tirgū, Pillar grupa turpinājusi samazināt savu nekustamā īpašuma portfeli. Šogad realizēti 150 nekustamie īpašumi par 9,3 miljoniem eiro.

Deviņos mēnešos Pillar pārdevis 82 sērijveida dzīvokļus — 58 no tiem ir dzīvokļi Rīgā, bet 24 dzīvokļi ārpus Rīgas. Jaunajos projektos kopumā pārdoti 12 dzīvokļi. Tāpat pārdotas 30 privātmājas, 22 zemesgabali un citi objekti.

Līdz ar to Pillar arvien vairāk resursus velta nākamajam darbības ciklam, kas saistīts ar projekta New Hanza City (NHC) attīstību. Pateicoties tam, šā gada 4. jūlijā Pillar uzsāka NHC infrastruktūras izbūvi, kas iekļauj pirmās kārtas ielu un nepieciešamo inženierkomunikāciju, t.sk. ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas, izbūvi. Šos darbus paredzēts pabeigt līdz 2017.gada vasarai. Šī projekta ģenerāluzņēmēja funkcijas veic Pillar Contractor, SIA. Pēc inženierkomunikāciju darbiem - 2017. gada otrajā ceturksnī - paredzēts uzsākt ABLV galvenās mītnes un papildu biroju ēkas būvniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Likvidējamās "ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS "Pillar Capital" koncerna jaunajā dzīvojamajā projektā "Pillar Mežciema mājas" pabeigti apjomīgākie būvdarbi, informē "Pillar Capital" pārstāvji.

"Mežciema mājas" ir pirmais "Pillar Capital" attīstītais energoefektīvas daudzdzīvokļu mājas projekts Rīgā, kuram drīzumā sekos daudzdzīvokļu mājas arī citās Rīgas apkaimēs - Pļavniekos, Dārzciemā, Čiekurkalnā un citviet.

Jaunais daudzdzīvokļu projekts atrodas Eizenšteina ielā 47a blakus Biķernieku mežam. Projekta pirmo kārtu veido viena 10 stāvu ēka ar 79 dzīvokļiem. Ēkā būs pieejami divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 45 līdz 87 kvadrātmetriem. Ēku plānots nodot ekspluatācijā šī gada rudenī.

Pillar attīstīs energoefektīvas dzīvojamās mājas Rīgā  

Piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru, vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs...

Projektā plānotas investīcijas 8,6 miljonu eiro apmērā.

Projekts tiek realizēts, piesaistot ilgtermiņa sadarbības partneri - investoru "ASG Resolution Capital".

"Pillar Capital" būvēs gandrīz nulles enerģijas ēkas, kur daļu no koplietošanas vajadzībām nepieciešamo elektroenerģiju nodrošinās saules paneļi. Katrā dzīvoklī tiks uzstādīta autonoma ventilācijas iekārta, kas ļaus rūpēties par mikroklimatu telpās. Katrā dzīvoklī paredzēta palīgtelpa, kā arī balkons vai terase ēkas pirmajā stāvā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēkas teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai.

"ASG Resolution Capital" 2021.gadā strādāja ar 577 526 eiro apgrozījumu un cieta 3 312 512 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. "ASG Resolution Capital" reģistrēta 2018.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 80 206 460 eiro. Uzņēmuma patiesās labuma guvējas ir Asja Berne un Nika Berne.

"Pillar Capital" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 21,564 miljoni eiro, kas ir par 17,8% mazāk nekā 2020.gadā, kā arī uzņēmums cieta 7,205 miljonu eiro zaudējumus, kas ir 3,4 reizes vairāk nekā 2020.gadā. Kompānija "Pillar Capital" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 135,187 miljoni eiro. Kompānijas patiesās labuma guvējas ir Nika Berne un Nadežda Fiļa.

Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, biroju ēkas Elizabetes ielā 23 un Brīvības gatvē 275, loģistikas parks "A6", kultūrvieta "Hanzas perons", kā arī citi īpašumi "New Hanza" teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«New Hanza» kvartālā plānotā biroju centra būvniecība aizkavēsies aptuveni par gadu un tiks pabeigta 2021.gadā, trešdien diskusijā «Latvija-Rīga-Skanste 2024» sacīja projekta attīstītāja «Pillar Management» valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Sākotnēji «ABLV Bank» vajadzībām projektēto 16 stāvu biroju ēku bija plānots nodot ekspluatācijā 2020.gadā, taču šā gada februārī «ABLV Bank» problēmu dēļ «Pillar» zaudēja savu galveno pasūtītāju un finansētāju. Miļūns norādīja, ka šo iemesla dēļ biroju centra projekts piedzīvos izmaiņas un aizkavēsies aptuveni par gadu.

«Tomēr turpinām darbu pie iesāktās biroju ēkas neatliekamajiem būvniecības darbiem. Sākotnēji tā bija projektēta ar fokusu uz banku, kā galveno ēkas lietotāju. Patlaban ēkas koncepts tiek pārveidots, lai ēka būtu piemērota jebkuram potenciālajam A klases biroju nomniekam,» skaidroja Miļūns.

Viņš norādīja, ka «Pillar» patlaban ir atvērts jauniem sadarbības piedāvājumam un jaunu investoru piesaistei, notiek finansējuma struktūras maiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital, AS jūlijā uzsācis biroju ēkas būvniecību Rīgā, Mihaila Tāla ielā 1, kas būs pirmā no New Hanza teritorijā uzbūvētajām biroju ēkām.

Tās attīstībai Pillar Capital piesaistījis finansējumu 18,77 miljonu eiro apmērā.

Ēkas pamatdaļai būs 6 stāvi ar izvirzījumu līdz 12 stāviem torņa daļā. Iznomājamā platība sasniegs 12 000 m², bet ēkas kopējā platība – 17 000 m². Savukārt ēkas pirmajā stāvā plānotas komerctelpas, no kurām 300 m² tiks atvēlēti ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam.

Jaunās biroju ēkas nomnieku ērtībām būs pieejamas 96 autostāvvietas, no kurām 65 izbūvēs iekštelpās, tostarp ar elektroauto uzlādes punktiem. Ap ēku New Hanza teritorijā pieejamas vēl līdz 500 stāvvietām. Pie ēkas būs pieejama velonovietne kopumā 330 velosipēdiem un elektroskūteriem, no kuriem 175 vietas atradīsies zem speciāli izbūvētas nojumes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot energoefektīvu mājokļu attīstību Rīgā, nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar uzsācis jaunu daudzdzīvokļu ēku projekta Dreiliņu priedes attīstību. Projektā plānotas investīcijas 14 miljonu eiro apmērā.

Dreiliņu priedes ir moderns, funkcionāls un energoefektīvs daudzdzīvokļu projekts Dreiliņos — Baltinavas ielā 17, Rīgā. To veido trīs ēkas: viena deviņstāvu un divas – četrstāvu ēkas, kurās kopumā būs pieejami 122 dzīvokļi. Tostarp divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 47 līdz 86 kvadrātmetriem. Katrā dzīvoklī ir paredzēta atsevišķa saimniecības telpa ērtākai mantu uzglabāšanai un balkons vai terase.

Domājot par estētisku un drošu vidi, pagalmu plānots ne tikai bagātīgi apzaļumot, bet arī izbūvēt bērnu rotaļu laukumu atpūtai svaigā gaisā. Iedzīvotāju ērtībām teritorijā būs autostāvvietas, kā arī novietnes ar elektroauto uzlādes iespējām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ABLV Bank iegādājusies Pillar Investment Group akcijas

Žanete Hāka, 20.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS ABLV Bank iegādājusies KS Pillar Holding Company piederošās 13 200 000 AS Pillar Investment Group akcijas, liecina bankas paziņojums Nasdaq Riga.

Līdz ar to AS ABLV Bank no šā gada 16. decembra ieguvusi būtisku — 88% lielu līdzdalību AS Pillar Investment Group.

AS Pillar Investment Group darbības mērķis ir ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus komercīpašumos, kā arī pārvaldīt īpašumu portfeli, lai palielinātu nomas ienākumus un īpašumu vērtību ilgtermiņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu, daudzdzīvokļu ēkas projektā Pillar Dārzciema liepas Rīgā, Trasuna ielā nosvinēti spāru svētki.

Jaunais projekts atrodas vienstāvu apbūves ieskautā teritorijā Dārzciemā. To veido viena A+ energoefektivitātes klases ēka, kurā būs pieejami 49 divu, trīs un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari.

"Šis ir jau trešais Pillar īstenotais augstas energoefektivitātes daudzdzīvokļu ēkas projekts Rīgā”, atzīmē Pillar Capital, AS Attīstības direktors Pēteris Guļāns.

Kopējās investīcijas projektā plānotas gandrīz 6 miljonu eiro apmērā. Ēkas pirmajā stāvā būs pieejama slēdzama koplietošanas telpa bērnu ratiņu un velosipēdu novietošanai. Ikdienas komfortam ēkā paredzēts lifts. Iedzīvotāju ērtībām tiks nodrošināta arī labiekārtota, slēgta, gaiša teritorija, izgaismoti gājēju celiņi un bērnu rotaļu laukums. Tuvākajā apkaimē ir vairāki bērnudārzi un skolas, kas ģimenēm ar bērniem atvieglos ikdienas maršruta plānošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzdzīvokļu ēku projektam "Trebū HOME" nosvinēti trešās kārtas spāru svētki, informē nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe".

"Trebū HOME" projekts tiek īstenots Pļavniekos, teritorijā starp Lubānas, Salnas un Kupriču ielām. Investējot 150 miljonus eiro, projekta teritorijā desmit gadu laikā plānots uzbūvēt vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām.

"Trebū HOME" trešās kārtas būvniecības darbi tika uzsākti 2019. gada februārī un paredz četru daudzdzīvokļu ēku izbūvi ar 178 pilnas apdares dzīvokļiem. Ēku kopējā platība pārsniegs 14 000 kvadrātmetru. Trešās kārtas būvdarbus veic "Pillar Contractor". Bez jau minēto četru daudzdzīvokļu ēku būvniecības, uzņēmums veiks arī ārējo inženiertīklu un piebraucamo ceļu izbūvi, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbus. Trešās kārtas būvniecību plānots pabeigt 2020. gada trešajā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital, AS jūlijā uzsāka A klases biroju ēkas būvniecību Rīgā, Mihaila Tāla ielā, un šonedēļ ēkas pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, tādējādi jauno biroju ēku simboliski nododot nākamajā būvniecības fāzē.

Ēkas būvniecība ir New Hanza teritorijas nākamais attīstības posms. Biroja ēkas attīstībā plānots ieguldīt vairāk kā 26 miljonus eiro, piesaistot ap 30 apakšuzņēmēju un celtniecības darbu veikšanai nodarbinot vismaz 150 cilvēku.

Pillar grupas speciālisti veltījuši īpašu uzmanību tam, lai biroju ēka būtu ne vien funkcionāli pārdomāta un mūsdienīga, bet arī atbilstu ilgtspējīgas celtnes principiem — to apliecinās BREEAM Excellent sertifikāts.

“Kapsulas iemūrēšana ir ne tikai biroja ēkas būvniecības sākums, tas ir viens no nākamajiem posmiem pilsētvides attīstībā nākamajām paaudzēm. Ar šīs biroju ēkas attīstību pilsēta iegūst vēl vienu mūsdienu ilgtspējas prasībām atbilstošu vietu. Mājsēde un pandēmija reiz beigsies, un cilvēki labprāt atgriezīsies birojos. Protams, tie vairs nekad nebūs tādi, kā pirms pandēmijas, jo prasības ir mainījušās, tomēr ērti, pārdomāti un kvalitatīvi biroji būs nepieciešami vienmēr. Ja New Hanza teritorija kādreiz ir tikusi uzskatīta par degradētu vidi, tad tagad šajā vietā notiek būtiska attīstība par privātiem līdzekļiem sakopjot teritoriju, izbūvējot inženierkomunikācijas, jaunas ielas, uzbūvēta kultūrvieta Hanzas Perons. Attīstot katru jaunu projektu, dzimst individuāli spēcīga, pamatīga un ar savu zīmolu — New Hanza — veidota vieta. Vietai kurai jau tagad ir un kurai būs arvien lielāka nozīme Rīgas teritorijā” uzsvēra Pillar Capital, AS izpilddirektors Edgars Miļūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu laikā uzņēmums Pillar Contractor ir pastāvīgi attīstījies, un tuvākie gadi plānoti tikpat dinamiski, atklāj Jānis Lāčaunieks, Pillar Contractor izpilddirektors.

2024.gads iesācies uzņēmumam labvēlīgi, un esošais līgumu portfelis jau tagad ļauj teikt, ka šis gads būs kārtējais izaugsmes gads, teic J.Lāčaunieks. Viņš atzīmē, ka Pillar Contractor mērķis ir kļūt par Latvijas Top 10 lielāko būvniecības nozares uzņēmumu, izvērtējot iespējas arī konkurēt eksporta tirgos. Mērķi ir augsti, taču, ja viss notiks tā, kā iecerēts, mēs tos varētu sasniegt salīdzinoši drīz, domā J.Lāčaunieks. Ceram, ka topā mēs varētu iekļūt ap 2025. gadu, bet jaunu eksporta tirgu apgūšana būs mūsu nākamās piecgades izaicinājums, teic Pillar Contractor izpilddirektors.

Pēdējos gados izaicinājumu nav trūcis - pandēmija, karš, inflācija. Kas visbūtiskāk skāra Pillar Contractor?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota pirmā Pillar attīstītā energoefektīvā daudzdzīvokļu ēka Mežciemā Sergeja Eizenšteina ielā, informē projekta attīstītāji.

Projekts Pillar Mežciema mājas atrodas tieši blakus Biķernieku mežam, ēkā pieejami 79 dzīvokļi platībā no 45 līdz 87 kvadrātmetriem.

Jaunā daudzdzīvokļu ēka atbilst augstākās A+ energoefektivitātes klasei un ir gandrīz nulles enerģijas ēka, kur daļu no koplietošanas vajadzībām nepieciešamās elektroenerģijas nodrošinās uz ēkas jumta uzstādīti saules paneļi. Par mikroklimatu dzīvokļa telpās rūpējas katrā dzīvoklī ierīkota autonoma ventilācijas iekārta, savukārt klusumu dzīvokļos nodrošina īpaši augstas skaņas izolācijas logi.

Domājot par iedzīvotāju ērtībām un prasībām pēc mūsdienīgas vides, katrā dzīvoklī izbūvēta noliktavas telpa, kā arī balkons vai terase. Īpaša uzmanība pievērsta teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai. Jaunie mājas iemītnieki sava mājokļa atslēgas varēs saņemt jau decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pillar pārdošanas darījumu skaits uz pusi mazāks

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015. gads nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupai Pillar bija pārmaiņu gads, kura laikā veiktas nepieciešamās reorganizācijas jaunam darba cēlienam un būtiski samazināts pārraudzībā esošo nekustamo īpašumu skaits, liecina ABLV Bank paziņojums Nasdaq Riga.

Kopumā 2015. gadā Pillar noslēdza 373 pārdošanas darījumus par kopējo summu 18,1 miljons eiro. Salīdzinot ar 2014. gadu, pārdošanas darījumu skaits ir uz pusi mazāks, kas pamatots ar pārvaldībā esošā īpašumu portfeļa būtisku samazinājumu — gada laikā nekustamā īpašuma objektu skaits samazinājies no 730 līdz 420.

2015. gada laikā ir izdevies dubultot privātmāju un zemes gabalu pārdošanas darījumus – pārdotas 90 privātmājas un 32 zemesgabali. Savukārt sērijveida mājās pārdoti 203 dzīvokļi – Rīgā 118 dzīvokļi un ārpus Rīgas 85 dzīvokļi. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 37 dzīvokļi. 2015. gadā tika pārdots arī pēdējais brīvais dzīvoklis premium klases mājā Elizabetes Park House.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošajai A klases biroja ēkai New Hanza teritorijā, Mihaila Tāla ielā 1, Rīgā, nosvinēti spāru svētki, atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu.

Visa projekta attīstības kopējās investīcijas pārsniegs 30 miljonus eiro un celtniecības darbus ir plānots pabeigt 2023. gada pavasarī.

“Spāru svētki būvniekiem vienmēr bijuši nozīmīgs būvniecības posms un atskats uz jau paveikto. Esam gandarīti par būvnieku līdz šim ieguldīto darbu un kvalitāti, kuru drīzumā varēs novērtēt arī biroju nomnieki. Mūsdienīgs birojs ir kas vairāk par energoefektivitāti un pārdomātu plānojumu. New Hanza biroji būs vieta, kur tikties klātienē ar kolēģiem, lai smeltos iedvesmu, spēcinātu komandas garu un tiektos pēc jauniem panākumiem,” spāru svētkos atzīmēja ēkas attīstītāja Pillar Capital, AS valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītājs "Pillar" ekspluatācijā nodevis divas par privātiem līdzekļiem izbūvētas jaunas ielas Rīgā, New Hanza teritorijā.

Turpmāk ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim būs publiski pieejama Gustava Kluča iela un Roberta Hirša iela, tādejādi "Pillar" turpina New Hanzas teritorijas labiekārtošanu un attīstību, informē uzņēmums.

Līdz ar jauno ielu izbūvi izveidotas arī bruģētas gājēju ietves, uzstādīti gaismekļi, kas tiek automātiski regulēti atbilstoši dienasgaismas intensitātei, kā arī iestādi jauni 15 koki, kuru stādīšanai izmantotas pazemes koku kastes. Ielām ir 2 joslu brauktuves ar autostāvvietām abās ielu pusēs. Maksimālais braukšanas ātrums abās ielās ir 30 km stundā, turklāt automašīnu ātruma slāpēšanai izbūvēti paceltie krustojumi.

Ielu izbūves darbi tika uzsākti 2019. gada augustā. Abu projekta īstenošanas izmaksas, ietverot arī ielu būvniecības darbus, ir 2,7 miljoni eiro. Kopumā infrastruktūras attīstībā New Hanza teritorijā "Pillar" investējis jau vairāk nekā 19 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspluatācijā nodota jaunā A klases biroja ēka New Hanza teritorijā, Mihaila Tāla ielā 1. Potenciālajiem nomniekiem jau šobrīd ēkā rezervēti vairāk nekā 50% no kopējās 12 680 m2 iznomājamās platības, turpinoties sarunām par darījumu nosacījumiem un telpu pielāgošanu katram nomniekam.

New Hanza birojs būs viena no energoefektīvākajām ēkām Rīgā. Par savu jauno biroju mājvietu to jau izvēlējušies tādi uzņēmumi kā nekustamo īpašumu aģentūra AVER Brokerage, zvērinātu revidentu komercsabiedrība Nexia Audit Advice, finanšu tehnoloģiju uzņēmums ECNG un citi.

Nomnieku vidū īpaši pieprasītas ir telpas līdz 250 m2. Pateicoties New Hanza biroju ēkas formai, katrs telpas kvadrātmetrs ir racionāli izmantojams un dod iespēju nomniekiem piedāvāt telpas sākot pat no 150m2.

Biroju ēkas nomniekiem būs pieejamas plašas un mūsdienu prasībām atbilstošas kopstrādes un socializēšanās telpas kopumā 500m2 platībā, kuras atradīsies koplietošanas virtuve, plaša atpūtas istaba, telpa nelielām konferencēm, vairākas dažāda izmēra tikšanās telpas, atsevišķas darba stacijas, bērnu stūrītis, telpa īsām spēka diendusām, kā arī āra terase. Šādu telpu esamība ļaus nomniekiem efektīvāk plānot nepieciešamā biroja platību un noslodzi, kā arī uzņēmumiem ar nelielu darbinieku skaitu, kuriem ir nepieciešami kompakti biroji, dos iespēju baudīt mūsdienu moderno biroju priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgumam tuvojas būvniecības darbi vienā no lielākajiem un modernākajiem loģistikas centriem Latvijā — A6 Loģistikas parks Rīgā, Maskavas ielā.

Jaunā loģistikas parka būvniecības darbi tika uzsākti 2020. gada jūlijā un to paredzēts nodot ekspluatācijā šā gada rudenī. Kopējais finansiālais ieguldījums A6 loģistikas parka izveidē pārsniegs 20 miljonus eiro.

Būvniecības ietvaros ir izveidots vienots loģistikas un noliktavu parks, izbūvējot vairāk kā 30 000 m2 jaunas noliktavas platības. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā noliktavām paredzēto ēku platība teritorijā pārsniegs 50 000 m2. Nomniekiem piedāvāto telpu platības ir pieejamas sākot no 680 m2.A6 ir pirmais loģistikas parks Latvijā, kas projektēts un būvēts saskaņā ar BREEAM ēku ilgtspējas standartiem, kas ir apliecinājums augstiem starptautiskiem energoefektivitātes kvalitātes risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru