Foto

Pārdod Elkor līdzdibinātāja īpašumā esošu tirdzniecības centru pie Brīvības pieminekļa

Gunta Kursiša, 16.04.2012

Jaunākais izdevums

Pārdošanā nonācis vienam no Elkor grupas līdzdibinātājiem un vairāku vērtīgu nekustamo īpašumu saimniekam Andrejam Vlasovam piederošs tirdzniecības centrs pretī Brīvības piemineklim – Brīvības ielā 19.

Elkor grupas līdzdibinātājs A. Vlasovs savā īpašumā Valsts a/s VEF uzņēmumu VEF veikals Brīvības ielā 19 iegādājās 2000. gada februārī. Šī pirkuma maksa bija viens lats, bet tāpat arī tika dzēsti VEF nodokļu parādi 530 tūkst. Ls apmērā, iepirkš vēstīja portāls pietiek.com.

Komercplatība tiek pārdota par 4,389 tūkst eiro kvadrātmetrā (aptuveni 3,080 tūkst. Ls), un kopumā tiek pārdotas 369 kvadrātmetru telpas pagrabstāvā un 286 kvadrātmetru telpas pirmajā stāvā, liecina portālā nordhaus.lv ievietotais sludinājums.

Kopējā cena komecplatības, kurā patlaban atrodas Elkor Fashion Podium Outlet, cena ir 2,950 milj. eiro (aptuveni 2,070 mil. Ls). Sludinājumā minēts, ka renovētās ķieģelu ēka un tās iekšējā apdare ir ļoti labā stāvoklī, un tajā ir visas ērtības, turklāt ēka atrodas pilsētas centra aktīvajā kvartālā.

A. Vlasovam pieder lielākā daļa Elkor grupas nekustamo īpašumu.

2001. gadā Elkor grupā ietilpa ap 60 veikalu un restorānu, tostarp Domotehnika, Mobitel, M Daile, Elkor foto, Sporta Stils tīkli, Idators, Killtec, Ketter, Lotto, Verry, Podium, Elkor logi, Hi—Fi studio, Elkor sistēma, Siemens centrs, Sony centrs, Panasonic/Technics, Dickens, Paddy Whealan’s u.c. Elkor grupas īpašumā pagājušās desmitgades sākumā ir arī nekustamie īpašumi Brīvības bulvārī 21, Brīvības gatvē 201 un Brīvības ielā 88, saskaņā ar pietiek.com publicēto informāciju.

Patlaban Elkor grupā ietilpst Elkor centrs, Podium, Elkor serviss, Elkor līzings u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor mērķis, piedāvājot klientiem 11% atlaidi pirkumam, bija piesaistīt jaunus klientus no ārvalstu tūristu vidus un parādīt Latviju kā ārzemniekiem draudzīgu un izdevīgu iepirkšanās vietu, tā pārmetumus par vietējo pircēju diskrimināciju skaidro Elkor.

Mūsu piedāvājumā nekur nebija teikts par priekšrocībām vai īpašu pretimnākšanu kādai konkrētai valsts iedzīvotāju grupai.

«Ar šādu akciju Elkor vēlējās pievērst Rīgas viesu uzmanību saviem veikaliem un preču piedāvājumam. Ņemot vērā, ka tuvojas aktīvākie tūrisma sezonas mēneši, uzņēmums izveidoja akciju, kas piedāvātu ārvalstu tūristiem iespēju iegādāties preces par pēc iespējas izdevīgākām cenām. Šādi tika plānots veicināt tūristu iztērēto līdzekļu ieplūšanu Latvijas ekonomikā, kā arī veidot pozitīvu tēlu ārzemnieku acīs, lai tie arī nākamajā Rīgas apmeklējuma reizē izvēlētos iepirkties Elkor veikalos. Domājot par atlaidēm, ņēmām vērā citu Rietumeiropas un ASV veikalu pieredzi, kas arī rīkojas līdzīgi un nesaņem par to pārmetumus,» norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākts tirgotāja SIA "Elkor Food & Wine" maksātnespējas process, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmuma maksātnespējas procesu pasludinājusi 15.februārī, par procesa administratoru ieceļot Jāni Ābiku.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elkor Food & Wine" 2022.gadā strādāja ar 606 362 eiro apgrozījumu un 123 157 eiro zaudējumiem. Uzņēmums ar zaudējumiem strādā kopš 2018.gada.

Patlaban "Elkor Food & Wine" ir reģistrēta viena aktīva struktūrvienība-veikals.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elkor Food & Wine" kopš pagājušā gada oktobra ir pati savu kapitāldaļu turētāja. Pirms tam uzņēmums piederēja Andrejam Vlasovam, bet vēl pirms tam - Ilzei Laurānei (iepriekš Popova). "Elkor Food & Wine" pamatkapitāls ir 31 240 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgotāja SIA "Elkor centrs" pasludināts par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Rīgas pilsētas tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu pasludinājusi trešdien, 21.februārī. Par "Elkor centra" maksātnespējas procesa administratoru iecelta Kristīne Kļaviņa.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratorei līdz 2024.gada 22.martam.

Šogad 21.februārī "Elkor centram" bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 73 435 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka VID pērn novembrī "Elkor centram" piemēroja aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, kā arī kapitāldaļu atsavināšanai un pārreģistrācijai.

2022.gadā "Elkor centrs" strādāja ar 3,058 miljonu eiro apgrozījumu un 25 273 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17 066 eiro. "Elkor centra" vienīgā īpašniece kopš pagājušā gada novembra ir pati kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalu "Elkor" īpašnieces Ilzes Laurānes (agrāk Popovas) parāda dēļ piemērots zvērināta tiesu izpildītāja aizliegums atsavināt kapitāldaļas visās viņai piederošās kompānijās un reģistrēt jaunas komercķīlas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, aizliegums atsavināt kapitāla daļas un reģistrēt komercķīlas piemērots attiecībā uz SIA "ETG", SIA "Elkor grupa", SIA "Elkor Gift Shop", SIA "Elkor Food & Wine", SIA "HSP Solution" un SIA "Elektrodrošība". Laurāne piecos no šiem uzņēmumiem ir vienīgā īpašniece, bet "ETG" viņai pieder 99% kapitāldaļu, kamēr atlikušais 1% pieder SIA "Plus īpašums".

Visi minētie uzņēmumi Laurānes īpašumā nonāca pērn laikā no augusta līdz decembrim, nepilnu gadu pēc tam, kad nomira "Elkor" izveidotājs un kompāniju iepriekšējais īpašnieks Aleksandrs Popovs.

Vienlaikus pagājušā gada nogalē, īsi pirms Ziemassvētkiem, pārjaunotas četras komercķīlas, kuru devēja ir Laurāne, bet ņēmēja - "Rietumu banka". Viņa par labu bankai ieķīlājusi visas sev piederošās "ETG" kapitāldaļas. Kopējā ķīlu maksimālā prasījumu summa ir 31,44 miljoni eiro. Kā trīs ķīlu parādniece minēta "ETG", bet kā vienas - "Elkor grupai" piederošais SIA "Elkor centrs".

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor: nonākšana Kipras uzņēmuma īpašum Elkor veikalu darbu nemainīs

Gunta Kursiša, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Elkor Centrs nonākšana Kiprā reģistrētā uzņēmuma Trialgo Limited īpašumā saistīta ar biznesa attīstību un nekādā veidā neietekmēs Elkor veikalu darbības rutīnas – klienti īpašnieku maiņu neizjutīs, norāda Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Tāpat Elkor valdes loceklis uzsver, ka SIA Elkor Centrs ir tikai viens no vairākiem SIA Elkor Grupa piederošajiem uzņēmumiem.

Jau rakstīts, ka pirmdien, 11. jūnijā, SIA Elkor Centrs mainījušies īpašnieki, tai nonākot Kiprā reģistrētās Trialgo Limited īpašumā. Iepriekš 100% uzņēmuma daļu piederēja SIA Elkor Grupa.

Kiprā reģistrētajam uzņēmumam Trialgo Limited Latvijā pilnībā vai daļēji pieder trīs kompānijas – SIA Elkor Centrs, 100% 2001. gadā dibinātā daudznozaru uzņēmuma SIA Neobalts daļu, kā arī 75% pērnā gada augustā dibinātā plastmasas iepakojumu ražotāja Pack & Pack daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikalu ķēdes Elkor skandalozo akciju izmantojuši vairāki simti cilvēku, no kuriem lielākā daļa bijuši Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņi, pavēstīja Elkor valdes loceklis un mārketinga direktors Ronalds Freimanis.

Runājot raidījumā Dienas rīts, viņš tomēr norādīja, ka pašlaik uzņēmums vēl neesot apkopojis galīgos datus. «Mēs uzskatām, ka esam piesaistījuši jaunu klientu grupu,» sacīja R. Freimanis, piebilstot, ka uzņēmums radījis tūristiem draudzīgu iespaidu.

Elkor pārstāvis skaidroja, ka uzņēmums savas akcijas plāno ilgāku laiku uz priekšu. Tāpēc jaunākā akcija, kuras ietvaros Latvijas iedzīvotājiem tiek piedāvāta 11% atlaide, nav uzskatāma par sava veida atvainošanos. R. Freimanis arī uzsvēra, ka Elkor pastāvīgi organizē dažādas akcijas, kuras ir nozīmīgākas nekā minētā.

Db.lv jau vēstīja, ka no piektdienas, 27. aprīļa, Elkor plāno «apsveikt» Latvijas iedzīvotājus Latvijas neatkarības deklarācijas pieņemšanas dienā, 4. maijā, un vienu nedēļu piedāvās atlaides pirkumiem 11% apmērā. Šis, pēc Elkor teiktā, ir nākamais uzņēmuma atlaižu politikas solis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielveikala Elkor klienti piefiksējuši kādu atlaižu akciju, kas diskriminē Latvijas rezidentus, proti, pārdevēji Elkor veikalā Rīgā, Brīvības gatvē esot šķirojuši pircējus pēc valodas - ja tikusi uzrādīta Latvijas nepilsoņa vai nerezidenta pase, tad pirktajai precei tikusi piemērota 11% atlaide, savukārt Latvijas rezidentiem šāda atlaide tikusi liegta.

Tiesībsargs šādu praksi uzskata par diskriminācijas aizlieguma pārkāpumu, vēsta LNT raidījums Degpunktā.

Raidījums bija devies uz attiecīgo veikalu Rīgā, kā «pircēju» sev līdzi ņemot krieviski runājošo Aleksandru. Ierakstā ar slēpto kameru raidījums guvis apstiprinājumu no veikala pārdevēja puses, ka Aleksandrs, uzrādot pasi, varēs saņemt atlaidi par pirkumu.

Uzzinot par šādu Elkor realizētu atlaižu akciju, Tiesībsarga biroja darbinieki pauduši par to sašutumu un paši sazinājušies ar veikala vadību, lūdzot iesniegt precīzāku informāciju un paskaidrojumus par to, kādēļ veikalā ieviesta tieši šāda atlaižu sistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25.augusta pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Obelisks tika nogāzts pēc aptuveni septiņas stundas ilga darba, krītot izraisot skaļu blīkšķi un augstas ūdens šļakatas no blakus esošā baseina. Sanākušie vērotāji padomju armijai veltītā obeliska krišanu sagaidīja ar ovācijām.

Pieminekļa kompleksa demontāža notikusi trīs dienas. Otrdien, 23.augustā, nogāzta trīs karavīru bronzas statuja, trešdien, 24.augustā, no rīta kritusi sievietes tēla figūra, bet ceturtdienas rītā sākti sagatavošanas darbi, lai sagatavotos pēdējam pieminekļa demontāžas posmam - augstā obeliska gāšanai.

Darbi ceturtdien norit apmēram no plkst.10. Kā norādīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), lēmums par obeliska demontāžu tieši tagad un šādos apstākļos pieņemts trešdienas vakarā pēc konsultācijām ar būvniekiem un drošības dienestiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot veikalu tīklu, Elkor decembrī plāno atvērt jaunu bērnu preču veikalu Elkor Kids, informēja SIA Elkor Centrs valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Veikala izveidē plānots investēt vairāk nekā 125 000 eiro.

«Lai īstenotu šo ieceri, uzņēmums saņēma aizdevumu no AS Rietumu banka, reģistrējot komercķīlu,» norāda Vizulis, sīkāku informāciju neatklājot.

Jaunais Elkor Kids atradīsies tirdzniecības centra Rīga Plaza telpās, tā platībai būs 1059 kvadrātmetri.

SIA Elkor Centrs dibināta 2003.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 17 074 eiro. Pērn Elkor Centrs divkāršoja apgrozījumu, sasniedzot 12,36 miljonus eiro, 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 5,9 miljoni eiro. Elkor Centrs pērn nopelnīja 11 216 eiro, bet 2012.gadā - 10 998 eiro, liecina Firmas.lv dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor plāno vairāk pievērsties apģērbu un apavu segmentam, kā arī rudenī atvērt tirdzniecības centru Krasta ielā.

Šā gada pavasarī plašu rezonansi ieguva mazumtirdzniecības veikalu Elkor atlaižu kampaņa, kuras laikā, uzrādot Latvijas ārvalstu pilsoņa pasi, bija iespējams saņemt 11% atlaidi pirkumiem. Toreiz daļa sabiedrības izteica sašutumu, ka tiek diskriminēti Latvijas pilsoņi. Uzņēmuma mārketinga direktors un valdes loceklis Ronalds Feldmanis norāda, ka kampaņa izraisījusi patiesu lielu ažiotāžu un publicitāti, taču uz tirdzniecības rezultātiem tā iespaidu nav atstājusi, jo pusgada rezultāti ir ar pozitīvu tendenci. SIA Elkor grupa apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā, audzis aptuveni par 10%. Pieaugums vērojams visos preču segmentos, tomēr tas ir samērā atšķirīgs. Viņš atzīmē, ka viens no lielākajiem pieaugumiem ir tieši apģērbu segmentā, kur apgrozījums, salīdzinot ar pērno gadu, audzis par 30%. Savukārt elektronikas preču segmentā, kas visu laiku bijis Elkor vadošais virziens, pieaugums vērojams 10% apmērā. Apgrozījuma pieaugums skaidrojams ar kopējo ekonomikas stabilizāciju, ko parādot arī valsts statistikas dati. Savukārt pircēji saprot, ko var un ko nevar atļauties, un daudz mierīgāk var plānot savus izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par 1,5 miljoniem eiro apdrošina Brīvības pieminekli

Žanete Hāka, 17.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot tradīciju godāt un rūpēties par valsts būtiskākajiem simboliem, apdrošināšanas akciju sabiedrība BTA Baltic Insurance Company Latvijas proklamēšanas dienas priekšvakarā jau 13. gadu pēc kārtas Rīgas pašvaldības aģentūrai Rīgas pieminekļu aģentūra pasniegusi dāvanu – Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisi par kopējo apdrošinājuma summu 1,5 miljoni eiro, informē uzņēmums.

Brīvības piemineklis aizvien ir vienīgais Latvijā apdrošinātais piemineklis.

Brīvības pieminekļa apdrošināšana ir BTA iniciatīva un dāvinājums valstij, lai nodrošinātu šī Latvijas neatkarības simbola drošību. Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisē ir iekļauta aizsardzība pret visiem pamatriskiem – ugunsnelaimēm, dūmu, vētras, krusas, plūdu un mehānisko transportlīdzekļu iedarbības, šķidrumu noplūdes no bojātiem cauruļvadiem, zemes noslīdējumiem un iegruvumiem, īpašuma ļaunprātīgas bojāšanas un citiem draudiem. Kopš 2008. gada, kad sabiedrībā plaši izskanēja informācija par vairākiem pieminekļa apgānīšanas gadījumiem, Brīvības piemineklis ir apdrošināts arī pret apgānīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir sākta pieminekļa demontāžas laukuma iekārtošana Uzvaras parka teritorijā, informē Rīgas domē.

Pirmdien, 22.augustā, saistībā ar plānoto pieminekļa kompleksa demontāžu Uzvaras parka teritorijā sākas būvlaukuma iekārtošanas darbi. Dienas laikā tiks izvietota būvlaukuma norobežojošā sēta. Objekta apkārtnē tiks ieviesti gājēju un transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumi, par ko tiks ziņots atsevišķi.

Rīgas rātsnama 4.stāva vestibilā plkst.10 notiks preses konference, kurā sniegs jaunāko informāciju par pieminekļa demontāžas tālāko procesu. Pasākumā piedalīsies Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange un Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs.

Kā ziņots, Valsts drošības dienesta (VDD) vērtējumā Pārdaugavā izvietotā Latvijas okupāciju slavinošā pieminekļa demontāžas laikā nav izslēdzamas provokācijas, tajā skaitā prokremliski noskaņotu personu centieni apturēt vai aizkavēt pieminekļa nojaukšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor veikala izveidē investē 660 000 eiro

Lelde Petrāne, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot savu darbību un veikalu tīklu, Elkor atvēris jaunu bērnu preču veikalu ELKOR KIDS, kas atrodas tirdzniecības centra Rīga Plaza telpās.

«Šī 1059 m2 lielā veikala izveidē ir ieguldīti EUR 660 000, kas investēti veikala izbūvē, labiekārtošanā un preču nodrošināšanā. Savukārt ELKOR KIDS vieta izvēlēta, domājot par mūsu pieejamību Elkor klientiem dažādos Rīgas rajonos,» norāda Elkor valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Elkor ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1989.gadā Rīgā. Elkor mazumtirdzniecības tīkla veikali piedāvā elektronikas preces, apģērbus un apavus sievietēm, vīriešiem un bērniem, preces sportam un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes pakalpojumus. 2013. gadā Elkor apgrozījums sasniedza 55 miljonus latu, savukārt nodokļu maksājumi pārsniedza 10 miljonus latu, informēja G. Vizulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Anniņmuižas vēsturiskā ēka pacietīgi gaida savu atdzimšanu

Lelde Petrāne, 09.08.2019

Dzīvojamā ēka ir apmesta ķieģeļu mūra celtne ar paaugstinātu cokola stāvu. Šajā stāvā agrāk atradušās saimniecības telpas.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anniņmuižas vēsturisko ēku Rīgā, Jūrmalas gatvē 76 (oficiāli - vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis «Anniņmuižas dzīvojamā ēka») šobrīd iecerēts pārdot, savukārt, Anniņmuižas biedrība «Riga Annenhof» saskata tajā potenciālu kļūt par visas apkaimes kultūras vietu.

Anniņmuižas izcelsme ir sena. Pirmās rakstītās ziņas saistās ar 17. gadsimta pirmo pusi, taču ēka, par kuru ir šis raksts, ir jaunāka un nav uzcelta vecajā muižas vietā, bet gan novirzīta nedaudz uz Rīgas pusi teritorijā, ko pirms tam aizņēma muižai piederošs mežs. Par Jaun-Anniņmuižas celtniecības laiku var uzskatīt 19. gadsimta otro pusi - laiku pēc 1865. gada un, visai iespējams, pat pēc 1875. gada. Katrā ziņā 1904. gada shematiskais plāns parāda, ka ir uzcelta jaunā dzīvojamā ēka un eksistē parka teritorija un teritorija ap celtni tā, kā to detalizēti parāda vēlākie plāni, liecina Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes rīcībā esošais objekta vēsturiskās izpētes materiāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Elkor jauna koncepta food&wine bistro izveidē iegulda vairāk nekā 800 000 eiro

Dienas Bizness, 22.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elkor, paplašinot savu darbības klāstu, uzsāk jaunu darbības virzienu, un oktobra sākumā vērs durvis jaunam food&wine koncepta bistro, kura izveidē investēti vairāk nekā 800 000 eiro un radītas 60 jaunas darba vietas, informē Elkor valdes loceklis Gunārs Vizulis.

Bistro atradīsies Brīvības bulvāra 19 ēkā, ar skatu uz Brīvības pieminekli un Elkor food&wine piedāvās arī vīna veikalu ar vairāk nekā 2500 vīna veidiem.

Uzņēmumā informē, ka telpu interjeru veidojis vācu dizaina uzņēmums Aichinger, savukārt ēdienkarti konsultējis Vācijas gastronomijas konsultants Helmuts Šullers (Helmut Schüller).

2013. gadā Elkor apgrozījums sasniedza 55 miljonus latu, savukārt nodokļu maksājumi pārsniedza 10 miljonus latu. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 750 darbinieku.

Elkor ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1989.gadā Rīgā. Elkor mazumtirdzniecības tīkla veikali piedāvā elektronikas preces, apģērbus un apavus sievietēm, vīriešiem un bērniem, preces sportam un tūrismam, bērnu preces, pārtiku, interjera priekšmetus. Tāpat uzņēmums sniedz tehnikas servisa un apkopes pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Home atklāts divas reizes lielāks Elkor Tehnika veikals un jauns Elkor Home veikals 2.stāvā. Pārveidē investēti 1,5 miljoni eiro.

Atjaunotais veikals kopumā aizņem 5500 kvadrātmetrus un sastāv no trīs daļām. Pirmajā stāvā atrodas lielākais no veikaliem - Elkor Tehnika. Otrajā izvietots mājas preču un interjera priekšmetu veikals Elkor Home. Pēc rekonstrukcijas tiem pievienojies arī bērnu preču veikals Elkor Kids.

Līdz ar veikala paplašināšanu radītas 20 jaunas darba vietas.

Elkor veikals Spice Home telpās darbojas kopš 2010.gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada nogalē negaidīti miris mazumtirdzniecību veikalu tīkla "Elkor" dibinātājs un īpašnieks Aleksandrs Popovs, informē SIA "Elkor grupa" valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

A. Popovs mūžībā aizgāja 2020.gada 26.decembrī, 52 gadu vecumā.

Uzņēmējdarbību A.Popovs uzsāka 1989.gadā ar apģērbu ražošanu un tirdzniecību un gadu gaitā "Elkor" attīstīja līdz vienam no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā.

"Elkor" 32 gadu pastāvēšanas vēsturē ir strādājuši vairāk nekā 10 000 darbinieku.

"Elkor" veikalu tīklu pārvalda SIA "ETG". Kompānijas kapitālā 99% piederēja A.Popovam. Viņš bija arī vienīgais "Elkor grupas" īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrības sašutums par Elkor piemēroto atlaižu politiku nav ietekmējis uzņēmumu, norāda pati kompānija.

Mārketinga speciālisti gan atzīst, ka Elkor komunikācijā ar sabiedrību par 11 % atlaižu piemērošanu nerezidentiem var atsaukties uz uzņēmuma finansēm. Reklāmas aģentūras DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns norāda, ka Elkor ar savām aktivitātēm līdzīgi kā referendums par otru valsts valodu piesaistīja sabiedrības uzmanību. Iespējams, tas vairoja to pircēju skaitu, kas mīl šo veikalu, bet mazināja otru daļu. «No vienas puses, tas bija drosmīgi, no otras – tuvredzīgi,» vērtē A. Rubīns, piebilstot, ka pastāv jautājums – vai pirkumu pieauguma apjoms ir lielāks par zaudētajiem apjomiem.

Patlaban nav vērojama kampaņas negatīvā ietekme, veicam monitoringu, stāsta Elkor valdes loceklis, mārketinga direktors Ronalds Feldmanis. Martā notikušā kampaņas mērķis bijis piesaistīt ārvalstu tūristus, informācija par to tika izvietota specializētajos izdevumos, viņš skaidro. No vairākiem simtiem aizpildīto akcijas kuponu 70% aizpildījuši Eiropas valstu iedzīvotāji. Viņš arī atvainojās, ja kādam tikušas sagādātas neērtības saistībā ar notikušo. Elkor vēl vērtēšot, vai turpināt 11 % atlaižu piemērošanu ārvalstu tūristiem, taču ilgtermiņa mārketinga stratēģijas rezultātā no 27.aprīļa visiem Latvijas iedzīvotājiem tiks piedāvāta 11% atlaide pirkumiem. Nekādi dokumenti no iedzīvotājiem netikšot prasīti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Elkor un Apranga: pircēji piesardzīgi atgriežas veikalos

Gunta Kursiša, 17.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī joprojām nevar runāt par strauju Latvijas ekonomikas atlabšanu, tomēr tirgū vērojami pozitīvi signāli un tendences, Db.lv stāsta Elkor veikalu mārketinga direktors Ronalds Feldmanis, norādot, ka paredzams, ka pavasara un vasaras sezonā apģērbu un apavu cenas varētu samazināties par 0,03%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Atjaunos Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisi miljona vērtībā

Lelde Petrāne, 15.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī šogad, Valsts svētku laikā, tiks atjaunota Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polise 1 miljona latu vērtībā, kas ietver arī aizsardzību pret huligānisma un morālā kaitējuma risku, kas diemžēl ir visbiežākie kaitējumi mūsu valsts simbolam, informē BTA Insurance Company.

Šogad reģistrēts viens apdrošināšanas gadījums, kas saistīts ar Brīvības pieminekļa apgānīšanu - dabisko vajadzību nokārtošana uz pieminekļa kāpnēm. Vēl skumjāku šo faktu padarot tas, ka vainīgais bija Latvijas pilsonis. Par attiecīgo negadījumu BTA izmaksāja 150 latu lielu apdrošināšanas atlīdzību Rīgas Pieminekļu aģentūrai, pieminekļa sakopšanas darbu veikšanai. Izmaksātā kompensācija vēlāk tika piedzīta no vainīgās personas regresa kārtībā.

Kopumā deviņu gadu laikā kopš BTA apdrošina Brīvības pieminekli atlīdzības izmaksātas par 14 gadījumiem, kas saistīti ar dabisko vajadzību kārtošanu pie pieminekļa. Starp pārkāpumu veicējiem 8 bijuši Latvijas iedzīvotāji un 6 ārvalstu pilsoņi (2 Igaunijas pilsoņi, 2 Zviedrijas pilsoņi, 1 Lielbritānijas pilsonis un 1 nezināms). Par kaitnieciskiem nodarījumiem Brīvības piemineklim kopš 2003. gada kopumā izmaksātas atlīdzības 2250 latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

FOTO: Ielūkojies, kā izskatās Brīvības piemineklī

Dienas Bizness, 17.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brīvības piemineklim šogad jubileja - aprit 80 gadu kopš tā atklāšanas. Smagās durvis Brīvības pieminekļa aizmugurē ikdienā ver vienīgi monumenta uzraugi, kas rūpējas par telpām pieminekļa iekšienē. Taču īpašās reizēs šāda iespēja ir arī citiem, otrdien raksta laikraksts Diena.

Telpa ir vēsa, bet skaista. Tās vidū uz paaugstinājuma novietota Goda grāmata. Pirmais ieraksts veikts pirms četriem gadiem, parakstoties Rīgas pilsētas vadībai.

Grūti iedomāties, ka vēl pirms četriem gadiem te bijusi slotu glabātava, taču radusies ideja svinīgās ziedu nolikšanas padarīt īpašākas. Tagad viesi var ienākt un atstāt savu vēlējumu. Uz trepju margām sakārtas vainagu lentes. Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis skaidro – bijis žēl tās mest ārā un kopš 2006. gada sakrāta ievērojama kolekcija. Tās atstājuši pat karaļi un imperatori.

Kamēr aplūkojam pieminekļa iekštelpu, apkārt rosās Regīnas kundze – viņa ir viena no tiem, kas ikdienā rūpējas par pieminekli. Klāt ir gandrīz katru dienu un, kā slavē G. Gailītis, laukumā dzenās pat pāris koku lapu. Sieviete ir kautrīga un labāk strādā nekā runā, bet par savu darbu viņa saka: «Man tā ir goda lieta.» Arī no malas jūtams, ka viņai piemineklis ir dārgs un savu darbu vēlas izdarīt pēc iespējas labāk. Viņa pieminekli un tā apkārtni kopj kopš 2008. gada. Toreiz, kad uz šejieni nosūtīta no Brāļu kapiem, sieviete bijusi pārsteigta, bet pateicīga par uzticību. Viņa uzskata, ka piemineklis ir jāsargā. Vairākkārt lūdz mums, lai pasakām, ka sveces plastmasas trauciņos likt nevajag, jo tās bojā pieminekļa pamatni, un, kādā brīdī pat nepabeidzot iesākto teikumu, steidz aizrādīt jauniešiem, kuri apsēdušies uz trepēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim jau vairāk nekā 300 ziedotāji atbalstījuši Brīvības pieminekļa izgaismošanas ideju - saziedoti 22 737 eiro, informē Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonds.

Nesen fonds saņēmis divus ievērojamus ziedojumus: mērķa ziedojumu 1800 eiro apjomā, ko, godinot sava tēva Oskara Neimaņa piemiņu, ziedojusi Kristīne Saulītis un novēlējuma ziedojumu 1025 eiro no Valdas Jaunzemis ģimenes.

«Savulaik mans vectēvs ziedoja naudu Brīvības pieminekļa celšanai. Mūsu ģimenē piemineklis ir Brīvības simbols. Ziedojums ir mana tēva Oskara Neimaņa piemiņai. Veicu to kā mērķa ziedojumu, izprotot, ka piemineklis ir jāizgaismo tā, lai tā vērtības atvērtu sabiedrībai visā pilnībā. Tam nepieciešami ievērojami līdzekļi, jo izgaismojumam jābūt mūsdienu tehnoloģiskām iespējām atbilstošam un ilgtermiņā derīgam», komentē Kristīne Saulītis, Pasaules Brīvo Latviešu apvienības valdes priekšsēdētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieminekļa Uzvaras parkā demontāža varētu izmaksāt līdz pat pāris miljoniem eiro

Db.lv, 25.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieminekļa Uzvaras parkā demontāža varētu izmaksāt līdz pat pāris miljoniem eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Pašlaik tiek izstrādāts pieminekļa demontāžas projekts, tiek aptaujāti būvuzņēmēji, kas varētu veikt pieminekļa demontāžu. Līdztekus tiek gaidīti Saeimas veiktie grozījumi likumā, kas vienkāršotu objekta novākšanas procedūru. Tiek vērtēts arī iespējamais objekta demontāžas veids.

Pašvaldība nekavēsies sākt demontāžas darbus, tomēr ir arī sarežģījumi, jo objekts ir "milzīgs betona klucis, kuru nevar ar āmuru apgāzt vienā dienā", teica V.Ķirsis.

Grūtības varētu sagādāt nepieciešamās tehnikas nodrošināšana, jo objekts ir liels, un, iespējams, tā būs jāmeklē ārzemēs. Pašreizējais plāns paredz demontēt pilnīgi visu pieminekļa kompleksu, turklāt pastāv vairāki varianti, kur vēlāk nogādāt demontētās pieminekļa sastāvdaļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Svinīgi atklāts restaurētais Brīvības piemineklis

Rūta Lapiņa, 19.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 19. oktobrī, piedaloties valsts augstākajām amatpersonām, Rīgas domes vadībai, Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem un ārvalstu vēstniekiem, tika svinīgi atklāts restaurētais Brīvības pieminekli, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Brīvības pieminekļa aprūpe un restaurēšana tika sākta šā gada augustā. Darbus veica SIA «Global Project» (valdes priekšsēdētājs Haralds Rutkovskis) un restaurācijas speciālisti Sarmīte Gaismiņa, Ivo Graudums, Edgars Janočko, Kaspars Burvis. Darbu izmaksas sasniedza gandrīz 190 000 eiro.

Darbu gaitā vispirms fotofiksācijās tika dokumentēts objekta stāvoklis pirms aprūpes-restaurācijas, kā arī apsekots pieminekļa tehniskais stāvoklis, izvērtējot, kartējot un identificējot bojājumus un precizējot plānotos aprūpes darbus.

Akmens virsmu tīrīšanu sāka ar 19 metrus augstā obeliska travertīna daļu, kur pielietoja mikroabrazīvo tīrīšanas metodi, kā arī veica travertīna atsāļošanu no vara savienojumu sāļiem. Tam sekoja šuvju izkalšana un virsmu skalošana, izmantojot augstspiediena ūdens mazgāšanas tehnoloģiju. Granīta virsmas tika tīrītas ar karstu ūdens strūklu zem spiediena.

Komentāri

Pievienot komentāru