Jaunākais izdevums

Pasaulē lielākais konteineru kuģis CSCL Globe izbraucis savā pirmajā reisā un devies no Šanhajas uz Eiropu, paziņoja kuģa īpašniece Ķīnas kuģniecības kompānija China Shipping Container Lines.

400 metrus garais un 60 metrus platais kuģis izbrauca no Šanhajas Janšanas ostas, norādīts kompānijas paziņojumā.

CSCL Globe ir pirmais no pieciem 19 100 TEU (divdesmit pēdu ekvivalenta vienības) konteineru kuģiem, ko CSCL 2013.gadā pasūtīja no Dienvidkorejas kuģubūves kompānijas Hyundai Heavy Industries. Kuģis tika piegādāts novembrī.

Tas ir pasaulē lielākais un modernākais konteineru kuģis, pārspējot Dānijas kuģniecības kompānijas Maersk Line 18 000 TEU kuģi kravas jaudas ziņā, paziņoja CSCL.

Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra Sjiņhua rakstīja, ka jaunais kuģis būs energoefektīvāks, un radīs mazāk oglekļa dioksīda izmešu nekā parastie 10 000 -TEU konteineru kuģi. Kuģis var vienā reizē pārvadāt 200 miljonus planšetdatoru.

Ķīnas valsts kontrolētā kuģniecības konglomerāta China Shipping Group meitaskompānijas CSCL akciju vērtība pirmdien palielinājās par 4,82% jeb līdz 3,70 Ķīnas juaņām (0,49 eiro) Šanhajas biržā, un par 1,33% jeb līdz 2,29 Honkongas dolāriem (0,24 eiro) Honkongas biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Ja kravu no Ķīnas gribi saņemt līdz Ziemassvētkiem – jāsāk domāt jau tagad!

Sadarbības materiāls, 20.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai esi aizdomājies, kur tiek ražotas tavas Ray-Ban brilles, Converse kedas, Nike sporta apģērbs, Calvin Klein apakšveļa un Iphone, no kura tu, pavisam iespējams, šo lasi? Šie ir tikai daži no produktiem, kas tiek ražoti Ķīnā, un esam pārliecināti, ka lielākā daļa pasaules iedzīvotāju ir turējuši rokā preci, uz kuras drukātiem burtiem ir rakstīts “MADE IN CHINA”. Tas pierāda to, ka Ķīna ir viena no lielākajām ražotājvalstīm pasaulē, ņemot vērā importa un eksporta apjomus, un saistībā ar Latviju, Ķīna ierindojas 6. vietā pēc importēto kravu apjoma. 2020. gadā Ķīna bija trešais lielākais eksporta partneris Eiropas Savienībā (10,5%) un vislielākais importa partneris, veidojot 22,4% no visām precēm.

Aptuveni 90% visu pasaules preču tiek pārvadāti ar konteineriem, veicot starptautiskās kravu piegādes no viena kontinenta uz otru. Lielākā daļa preču no Ķīnas tiek transportētas, izmantojot tieši jūras kravu pārvadājumus ar konteineru kuģiem, taču, kā zināms, pasaulē joprojām valda konteineru krīze, kas izpaužas kā konteineru deficīts, augstas kravu pārvadājumu izmaksas un sastrēgumi ostās.

Esošā situācija liek aizdomāties – vai konteineru krīze ietekmēs preču plūsmu no Ķīnas Ziemassvētku laikā? Ja esi ieplānojis pasūtīt kravu no Ķīnas, un tas var būt jebkas – telefona vāciņi, makšķerēšanas piederumi, matu gumijas, portatīvie datori – tad lasi tālāk, jo, iespējams, tev nāksies izskatīt citas alternatīvas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais konteineru kuģis pirmoreiz ieradies Lielbritānijā, ziņo BBC. CSCL Globe savā pirmajā braucienā no Ķīnas devās 2014. gada 4. decembrī.

Honkongā reģistrētais CSCL Globe, kas garumā pārsniedz 400m, pietauvojies Felikstovā. Tajā tika vesti 19 000 standarta konteineru.

Iepriekšējais lielākais kuģis, kas pietauvojās šajā ostā, bija Maersk Triple-E, kas ieradās novembrī, atvedot aptuveni 18 tūkstošus konteineru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī uz svētdienu Rīgas ostā ienāca konteinerkuģis MSC MARITINA V, kas ir lielākais Rīgu jebkad apmeklējušais konteinerkuģis.

266 metrus garais un 37 metrus platais kuģis kuģo zem Madeiras (Portugāles) karoga, un tā maksimālā ietilpība ir 4533 TEU (20 pēdu konteineri).

Kuģa operators ir Šveicē bāzētā starptautiskā kompānija MSC (Mediterranean Shipping Company), kas Rīgas ostu iekļāvusi savas regulārās konteineru līnijas maršrutā.

MSC MARITINA V Rīgas ostā vispirms piestāja un tika apkalpots pie SIA “Rīgas Centrālais Termināls” piestātnēm, un tagad tas pārtauvots pie SIA “Baltic Container Terminal”, kur turpinās kuģa kraušanas darbi. No Rīgas ostas konteinerkuģis šodien dosies tālāk uz Havras ostu Francijā.

Rīgas osta ir vienīgā osta Latvijā, caur kuru notiek regulāro līniju konteinerpārvadājumi. Pašreiz konteinerpārvadājumus caur Rīgu veic sešas regulāro konteineru līnijas - CMA CGM, Maersk, Mediterranean Shipping Company (MSC), Sea Consortium Pte. Ltd Trading, Unifeeder un Samskip Multimodal B.V.

Komentāri

Pievienot komentāru