Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārziņu nomas bizness gan Rīgā, gan Pierīgā gatavojas jaunajai sezonai, un aug klientu vēlme iekopt savu mazdārziņu.

Savu pirmo sezonu "Dobnīca" noslēdza ar četriem eksperimentāliem dārziem. "Klientu atsauksmes bija pozitīvas un izdevās iekopt, izaudzēt arī bagātīgu ražu," biznesa portālam db.lv stāsta "Dobnīcas" izveidotāji Ieva un Arnolds Vestmaņi.

Db.lv jau rakstīja, ka pilsētnieki Ieva un Arnolds Vestmaņi Ķekavas novada Vimbukrogā 2019. gadā izveidoja interaktīvu dārziņu nomas biznesu "Dobnīca".

"Dobnīca" radīta mūsdienu cilvēkam, kurš vēlas pavadīt laiku pie dabas un reizē izaudzēt produktus savai lietošanai, bet laika prioritāšu dēļ viņam nepietiek resursu nepārtrauktai sava dārza uzturēšanai. Klients var izvēlēties kopt savu dārziņu pats, vai uzticēt dažādus darbus "Dobnīcas" komandai.

"Dobnīcas" izveidotāji novērojuši, ka šogad klientu interese ir augusi, tāpēc plāno piesaistīt vismaz 20 jaunus klientus.

"Dobnīca" piedāvās dārza nomu, sēklu un stādu pakas, to iekopšanu klienta dārzā, kā arī konsultēšanas un dārzu uzturēšanas pakalpojumu sezonas laikā.

Šogad plānots ieguldīt līdzekļus piebraucamā ceļa uzlabošanai, ierīkot ūdens padeves vietu un komposta kastes, kā arī iekārtot atpūtas stūrīti ar soliņiem esošajiem klientiem.

Šobrīd "Dobnīcas" izveidotāji audzē stādus - tiek diedzēti seleriju, puravu, baklažānu, bazilika, paprikas, pētersīļu stādi. Drīzumā pievienosies galviņkāposti, brokoļi, rožkāposti, ziedkāposti, kolrābji, kā arī tiek gatavota zeme dārza darbu uzsākšanai. Dārziņi klientiem būs pieejami no 6. aprīļa un to nomas maksa būs 90 eiro uz visu sezonu.

Iespēju iekopt savu dārziņu piedāvā arī Pārdaugavā ierīkotajā brīvdabas atpūtas teritorijā "Esena Pārdaugavas dārzi".

"Pieprasījums pēc mazdārziņiem pēdējo nedēļu laikā ir vismaz desmit reizes lielāks kā iepriekš," atklāj Dinnija Laksa, "Esena dārzi" valdes locekle un direktore.

Pagājušajā sezonā brīvdabas atpūtas teritorijā tika iekopti aptuveni desmit pirmie mazdārziņi. Šogad iekopti jau aptuveni 30 un teritorijas apsaimniekotāji cer, ka to skaits varētu sasniegt līdz pat 45 vai vairāk.

Pārsvarā mazdārziņus izvēlas iekopt jaunas ģimenes ar bērniem, bet klientu vidū ir arī cilvēki ap 55 gadu vecumu, kā arī jaunieši ap 30 gadu vecumu. Tiek iekoptas dobītes ar garšaugiem, dārzeņiem vai citiem augiem un puķēm.

Mazdārziņu cena "Esena Pārdaugavas dārzi" ir atkarīga no izvēlētās zemes platības un arī no klientam vajadzīgā iekārtojuma komplekta - telts vai namiņa veida, instrumentu novietnes, siltumnīcas, utt. Smagāku vai klientam netīkamu darbu veikšanu par atsevišķu samaksu varēs uzticēt teritorijas apsaimniekotāju ieteiktiem palīgiem.

Db.lv jau rakstīja, ka brīvdabas atpūtas teritorija ierīkota 64 hektāru platībā un tika atklāta 2018.gada jūnija sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru