Nekustamais īpašums

Projekta īpašnieks: Liepājā būtiski augusi interese par dzīvokļiem jaunajos projektos

Lelde Petrāne, 24.03.2015

Jaunākais izdevums

Pēdējo mēnešu laikā Liepājā būtiski palielinājusies interese par dzīvokļa iegādi jaunajā projektā. To sekmējusi ekonomiskās situācijas uzlabošanās pilsētā pēc AS Liepājas metalurgs darbības atjaunošanas, kā arī Saeimas lēmums par tā dēvētā «nolikto atslēgu» principa ieviešanu kā izvēles iespēju, norāda projekta Mēness Nams pārdošanas vadītāja Ilze Ozoliņa.

Par dzīvokļiem jaunajā projektā lielākoties interesējas pilsētas iedzīvotāji.

«Tomēr jāņem vērā arī citi aspekti – piemēram, īres maksas Liepājā pašlaik daudzos gadījumus pārsniedz hipotekārā kredīta ikmēneša maksājumu,» skaidro I. Ozoliņa.

Mēness Nams pašreizējie īpašnieki ekonomisko izdevīgumu savam projektam skaidro ar to, ka ēka tika iegādāta ekonomiskās krīzes laikā par summu, kas bija zemāka nekā tās būvniecībā ieguldītās izmaksas. «Ja šodien māja tiktu būvēta no jauna, tad izmaksas par vienu kvadrātmetru sasniegtu 1000 eiro,» norāda Mēness Nams pārdošanas vadītāja Ilze Ozoliņa.

Pārdošanā ir dzīvokļi ar balto, pelēko vai gala apdari, un to cena ir, sākot no 330 eiro par kvadrātmetru.

Jaunais dzīvokļu projekts atrodas Reiņu meža ielā, Liepājā. Pašreizējais ēkas īpašnieks pirms aptuveni sešiem mēnešiem iegādājās 57 no 71 mājā esošā dzīvokļa. Pārdošanā esošo dzīvokļu platība ir, sākot no 33 kvadrātmetriem līdz 100 kvadrātmetriem.

Projekta Mēness Nams īpašnieks ir SIA Reiņu Meža iela, kas 100% apmērā pieder AS Dotcom Enterprises.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Daudzdzīvokļu projektā Liepājas klusajā centrā investēs 1,3 miljonus eiro

Monta Glumane, 22.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 1,3 miljonus eiro, SIA "Celtnieku iela" Liepājā, Celtnieku ielā, attīstīs jaunu dzīvokļu projektu "Rietumu apartamenti", informē uzņēmumā.

Plānots, ka restaurētajā četrstāvu ēkā tiks izbūvēti 34 dažādas platības dzīvokļi ar pilnu apdari. Kopējais plānoto investīciju apjoms ir 1,3 miljoni eiro, ieskaitot ēkas iegādes izmaksas nepilnu 290 000 eiro apmērā.

Jauno dzīvokļu platība būs diapazonā no 21 līdz 80 kvadrātmetriem ar telpu plānojumu no vienas līdz četrām istabām. Lielākā daļā dzīvokļu būs ar balkonu un divām vannas istabām. Ēkas kāpņu telpa iecerēta plaša, un topošo iemītnieku drošībai tā būs slēdzama. Visu dzīvokļu ārdurvis būs ugunsdrošas, kā arī ikviens dzīvoklis tiks aprīkots ar audio domofonu.

Ēkas pagrabstāvā tiks izbūvētas mantu glabātuves. Projektā paredzēts izbūvēt arī autostāvvietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgā būvē lielāko pašapkalpošanās automazgātavu Latvijā; iepērk zemes gabalus attīstības plāniem

Lelde Petrāne, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 800 tūkstošus eiro, Bauskas ielā 105, Rīgā, netālu no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas nodaļas, SIA Wash & Drive uzsākusi būvēt Latvijā lielāko pašapkalpošanās automazgātavu, kurā būs iespējams nomazgāt līdz pat tūkstotim automašīnu dienā.

Jauno autmoazgātavu plānots atklāt jūnijā.

«Divi no trīs auto vadītājiem atzīst, ka labprāt biežāk izmantotu automazgātavu pakalpojumus, tomēr vadītājus no tā attur garās rindas un salīdzinoši augstās izmaksas. Veidojot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu, mēs radām iespēju šoferiem savu auto nomazgāt piecu līdz septiņu minūšu laikā, ieguldot divus eiro. Latvijā lielāko pašapkalpošanās automazgātavu esam nolēmuši ierīkot tieši Bauskas ielā, jo tur ir viena no blīvākajām satiksmes kustībām Rīgā un netālu atrodas daudzu autovadītāju apmeklētā CSDD tehniskās apskates vieta,» norāda Augusts Iesalnieks, SIA Wash & Drive valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Investējot 375 000 eiro, Liepājā būvē vēl vienu Wash & Drive automazgātavu

Dienas Bizness, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 375 000 eiro, Liepājā, Ziemeļu ielā uzsākta nu jau otrās Wash & Drive pašapkalpošanās automazgātuves būvniecība Kurzemē, kuru plānots pabeigt vasaras otrajā pusē, informē uzņēmumā.

Plānots, ka tā spēs apkalpot līdz pat 500 klientiem diennaktī. Nākotnē automazgātavas plānots būvēt arī Saldū, Talsos, Kuldīgā, Ventspilī un Grobiņā.

Kopumā automazgātavā būs četras atvērta tipa mazgāšanas kabīnes vieglajiem automobiļiem. Papildus augstspiediena mazgāšanas rīkam būs pieejama arī putu birste, ar kuru klients var kārtīgi nomazgāt savu auto, kā arī putekļsūcējs. Automazgātavā atradīsies arī naudas maiņas aparāts, lai autovadītāji varētu samainīt naudaszīmes pret monētām.

Skaidrojot pašapkalpošanās tīkla attīstību nākotnē, Wash & Drive uzņēmuma vadība norāda, ka Latvijas tirgū ir augsts pieprasījums pēc šādiem risinājumiem. Tādēļ kopumā divu līdz trīs gadu laikā SIA Wash & Drive vadība visā Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas ar 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro. Nākamā automazgātava tiks atklāta Valmierā jūnija otrajā pusē. Uzņēmuma vadība prognozē, ka nākotnē Wash & Drive tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 tūkstošiem automašīnu visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Vietējie investori par 4,5 miljoniem eiro no Ektornet iegādājas tirdzniecības namu Kurzeme

Žanete Hāka, 03.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējo investoru apvienība SIA Lielās ielas centrs no nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet iegādājās tirdzniecības namu Kurzeme, kas ir viens no lielākajiem lielveikaliem Liepājā.

Kopējā darījuma summa ir 4,5 miljoni eiro, informē Ektornet pārstāvji.

Skaidrojot nekustamā īpašuma iegādi, SIA Lielās ielas centrs īpašnieki uzsver, ka uzņēmums ir izvirzījis mērķi nostiprināt tirdzniecības nama Kurzeme pozīcijas, veidojot to par vadošo lielveikalu Liepājā. Jaunie īpašnieki plāno piesaistīt vairākus plaši pazīstamus un starptautiskus veikalu zīmolus, kā arī veikt tirdzniecības nama modernizāciju. Paredzams, ka kopējās investīcijas tirdzniecības nama attīstībā būs ap 500 tūkstošiem eiro.

Tirdzniecības nams Kurzeme atrodas pilsētas centrā, pie Rožu laukuma. Tā apkārtnē ir pašvaldības iestādes, universitāte un komercrakstura ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Investē vairāk nekā miljonu eiro automazgātavu celtniecībā Rīgā un Jelgavā

Zane Atlāce - Bistere, 06.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro, Jelgavā un Rīgā uzsākta Wash & Drive pašapkalpošanās automazgātavu būvniecība. Plānots, ka automazgātavas spēs apkalpot līdz pat 1000 automašīnu diennaktī. Pārskatāmā nākotnē jaunas automazgātavas plānots celt arī Daugavpilī, Rīgā un Ventspilī, informē uzņēmumā.

Jelgavas automazgātavā būs četras, savukārt, Rīgā – sešas atvērta tipa mazgāšanas kabīnes vieglajiem automobiļiem. Papildus augstspiediena mazgāšanas rīkam būs pieejama arī putu birste un putekļsūcējs. Rīgas automazgātavā tiks piedāvāta jauna riepu disku mazgāšanas programma. Automazgātavās atradīsies arī naudas maiņas aparāts, naudaszīmju apmaiņai pret monētām. Jelgavā autmozagātava tiks atvērta oktobrī, bet Rīgā – novembrī.

Wash & Drive uzņēmuma vadība norāda, ka Latvijas tirgū ir augsts pieprasījums pēc šādiem risinājumiem. Tādēļ kopumā divu līdz trīs gadu laikā uzņēmums visā Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Investēs 12 miljonus eiro pašapkalpošanās automazgātavu tīkla Wash & Drive izveidē

Dienas Bizness, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 12 miljonus eiro, vairāk nekā 20 Latvijas pilsētās plānots izveidot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu Wash & Drive.

Divu līdz trīs gadu laikā visā Latvijā plānots izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas ar 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem. Uzņēmuma vadība prognozē, ka tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 tūkstošiem automašīnu.

«Pirmo automazgātavu esam jau atklājuši Rīgā, Duntes ielā, tirdzniecības centra SKY and More autostāvvietā, maijā atklāsim vēl vienu automazgātavu Liepājā, vēl sešas šobrīd ir projektēšanas stadijā. Tomēr, lai straujāk attīstītu automazgātavu tīklu, šobrīd visā Latvijā aktīvi vedam sarunas par iespēju iegādāties vai nomāt zemes gabalus, kas piemēroti automazgātavas būvniecībai,» norāda SIA Wash & Drive valdes loceklis un līdzīpašnieks Augusts Iesalnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvo dzīvokļu segmentā Liepāja piedāvājuma ziņā var konkurēt ar kūrortpilsētu Jūrmalu, norāda Rietumkrasta Nams projekta vadītāja Ilze Ozoliņa.

«Nedaudz vairāk nekā pirms mēneša ekspluatācijā nodevām projektu Rietumkrasta nams, pašlaik 6 no 29 dzīvokļiem ir nopirkti vai rezervēti. Interese ir gan no pilsētas iedzīvotājiem, gan arī rīdziniekiem un citu valstu iedzīvotājiem, kuri nekustamo īpašumu Liepājā vēlas iegādāties, lai pavadītu brīvdienas pie jūras,» skaidroja I. Ozoliņa.

«Dzīvokļu platības ir, sākot no 50 līdz 220 kvadrātmetriem, un pašlaik vislielākā interese ir par lielajiem dzīvokļiem, kuru platība ir virs 100 kvadrātmetriem, jo šajā segmentā Liepājā ir ļoti mazs piedāvājums,» sacīja I. Ozoliņa, vienlaikus norādot, ka pircēji meklē piedāvājumu, kas būtu līdzvērtīgs privātmājai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajos piecos mēnešos Liepājā vērojama augsta interese par dzīvokļiem jaunajos projektos, norāda projekta Ezermalas Nams attīstītāji un īpašnieki, kas pagājušā gada nogalē nodeva ekspluatācijā jaunu daudzdzīvokļu ēku Liepājā, Ezerkrasta rajonā. Dažu mēnešu laikā projektā ir pārdoti vai rezervēti jau 35 no 89 dzīvokļiem.

«Mēs redzam, ka kopumā nekustamā īpašuma tirgus Liepājā pamazām atdzīvojas. Cilvēki kļūst optimistiskāki par saviem ienākumiem un arī par nākotnes stabilitāti. Lielā mērā to sekmēja gan Saeimas lēmums par tā dēvētā «nolikto atslēgu» principa kā izvēles iespējas ieviešanu, gan kopējās ekonomiskās situācijas uzlabošanās pilsētā,» skaidro Ezermalas Nams projekta vadītāja Ilze Ozoliņa.

Būtisks faktors, kas ietekmē interesi par jaunajiem projektiem Liepājā, ir salīdzinoši augstās gan īres, gan pārdošanas cenas padomju laika dzīvokļiem.

«Liepājā pirms krīzes tika iesākti, bet netika pabeigti vairāki nekustamā īpašuma projekti. Šodien to cena ir būtiski zemāka nekā to būvniecības izmaksas, līdz ar to tirgū ir pieejams netipisks piedāvājums, kas rada augstu interesi. Papildus tam jāņem vērā arī fakts, ka jaunajos projektos komunālie maksājumi ir par trešdaļu mazāki,» norāda I. Ozoliņa, vienlaikus skaidrojot, ka hipotekārā kredīta ikmēneša maksājums par dzīvokļiem šajā projektā ir no 100 līdz 200 EUR mēnesī, kas ir ievērojami zemāk nekā īres maksa Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta ar foto - Pašapkalpošanās automazgātavu tīkla Wash & Drive izveidē plāno investēt 12 miljonus eiro

Dienas Bizness, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu līdz trīs gadu laikā pašapkalpošanās automazgātavu tīkls Wash & Drive Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro, informē SIA Wash & Drive valdes loceklis Augusts Iesalnieks.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka Wash & Drive tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 tūkstošiem automašīnu visā Latvijā.

Savukārt septembrī plānots atklāt pirmo Wash & Drive tīkla pašapkalpošanās automazgātavu Vidzemē. Tā tiek būvēta Cēsīs, investējot 350 tūkstošus eiro.

«Vidzemē pašapkalpošanās automazgātavas plānojam būvēt vēl piecās pilsētās - Valmierā, Siguldā, Ogrē, Salaspilī un Madonā. Cēsu automazgātava būs pirmā Vidzemes reģionā,» skaidro A. Iesalnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atroti piedurknes un nomazgā auto pats

Linda Zalāne, 14.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākusies cīņa par pašapkalpošanās automazgātavu nišas ieņemšanu Latvijā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Rīgā pirmā bezkontakta automazgātuve Ehrle atvērta 2010. gadā un līdz šim ar šādu zīmolu Latvijā darbojas 29 mazgātavas, 12 no tām atrodas Rīgā. 2014. gadā konkurences cīņā iesaistījās SIA Wash and Drive, kas līdz šim izveidojis trīs mazgātavas – pa vienai Rīgā, Cēsīs un Liepājā. Tajās autovadītāji var paši ņemt rokās darbarīkus un nomazgāt savus auto.

«Velkot paralēles ar pārtikas tirdzniecību, gribam būt Rimi vai Maxima, kas aptver visu tirgu. Šogad būs mūsu atspēriena gads, atvērsim vēl 12 mazgātavas Latvijā. Rīgā būs sešas, pārējās – reģionu lielākajās pilsētās,» stāsta SIA Wash and Drive valdes loceklis Augusts Iesalnieks. SIA Wash and Drive ir dibināts 2015.gadā, tās īpašniece ir a/s ALPS Investments (līdz 2015. gadam – a/s Dotcom Enterprises), SIA BTCG un Augusts Iesalnieks, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Veiksmīgākie alus eksportētāji pērn - Cēsu alus un Valmiermuižas alus

LETA, 05.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Īpaša vērība 2017.gadā alus darīšanas jomā pievērsta ilgtspējīgai attīstībai, uzsverot vienotas vides, sociālā un ekonomiskā attīstības nozīmi.

Konkursa Latvijas Alus gada balva 2017 nominācijā Lielākais kāpums alus eksporta tirgū par labākajām atzītas alus darītavas Cēsu alus un Valmiermuižas alus, aģentūra LETA uzzināja no konkursa organizatores, biedrības Alus brālība.

Alus darītava Cēsu alus atzīta par labāko lielo uzņēmumu grupā, bet Valmiermuižas alus - par labāko mazo uzņēmumu grupā.

Alus darītava Cēsu alus šogad saņēma balvu kā labākā arī nominācijā Lielākais alus tirdzniecības kāpums HoReCa grupā, bet nominācijā Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā par uzvarētāju atzīta zīmola Tērvetes alus darītava AS Tērvetes AL, bet atzinības rakstus šajā grupā saņēma Bauskas alus un SIA Alus nams.

Komentāri

Pievienot komentāru