Pasaulē

Raidījuma Top Gear vadītāju izteikumi radījuši dusmas Meksikas iedzīvotājos

Lelde Petrāne, 02.02.2011

Jaunākais izdevums

Meksikas vēstnieks Londonā sūdzējies BBC par «aizskarošiem, ksenofobiskiem un pazemojošiem» komentāriem, kas par viņa valsti izteikti populārajā auto raidījumā Top Gear (Latvijā - Gāzi grīdā!), informē BBC portāls.

Eduardo Medina Mora rakstījis BBC par «apvainojumiem», ko izteicis Ričards Hamonds (Richard Hammond), Džeremijs Klārksons (Jeremy Clarkson) un Džeimss Mejs (James May).

Apspriežot Meksikas sporta automašīnu Mastretta svētdienas šovā, Hamonds teicis, ka transportlīdzekļi atspoguļo valstu īpatnības, tāpēc meksikāņu automašīnas ir slinkas, nevarīgas, uzpūtīgas un ar lieko svaru. Pēc tam vadītāji arī nesmuki izteikušies par meksikāņu ēdienu.

Klārksons sacījis - viņš ir pārliecināts, ka nesaņems nekādas sūdzības par viņu komentāriem, jo Meksikas vēstnieks ir aizmidzis.

BBC publiski nekomentē sūdzību, bet norāda, ka šajā sakarā Moram sniegs atbildi.

Šī nav pirmā reize, kad raidījums radījis neapmierinātību. 2008.gadā simtiem skatītāju sūdzējās, jo Klārksons izteica joku par kravas automašīnu vadītājiem, kas slepkavo prostitūtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Uz laiku atstādināts raidījuma Gāzi grīdā! vadītājs Džeremijs Klārksons

LETA--AFP, 11.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu raidorganizācija BBC otrdien paziņoja, ka no auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) uz laiku atstādināts vadītājs Džeremijs Klārksons, jo saķildojies ar producentu.

54 gadus vecais Klārksons palīdzēja raidījumam sasniegt lielu popularitāti. To nedēļā noskatās apmēram 350 miljoni cilvēku 170 valstīs.

Taču tagad Klārksons saņēmis pēdējo brīdinājumu pēc vairākiem skandāliem, tostarp par sūdzībām, ka viņš esot lietojis rasistiskus izteikumus. «Pēc skandāla ar BBC producentu Džeremijs Klārksons ticis uz laiku atstādināts, kamēr notiek izmeklēšana,» paziņoja raidorganizācija. «Neviens cits nav ticis izslēgts.»

Žurnāls Radio Times ziņo, ka Klārksons esot mēģinājis iesist producentam. Tas noticis pagājušonedēļ, bet BBC sūdzību saņēma tikai pirmdien.

Kad atklātībā nonāca ziņas par Klārksona atstādināšanu, fani ierosināja petīciju, lai panāktu viņa atjaunošanu Top Gear vadītāja amatā. «Mēs pieprasām, lai BBC atjaunotu Džeremiju Klārksonu darbā. Brīvību skandāliem!» raksta fani. Pagaidām petīciju vietnē change.org parakstījuši vairāk nekā 122 000 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas raidorganizācija BBC piedāvā Facebook lietotājiem sociālajā portālā skatīties populārā autoraidījuma Top Gear sērijas.

Raidījumu espējams skatīties izmantojot speciālu aplikāciju, kas tapusi sadarbībā ar sociālo mediju studiju Softwind Studio.

Sociālā portāla lietotājiem no sākuma vajadzēs spiest «Man Patīk» pogu Top Gear Facebook lappusē, bet pēc tam tas varēs izmantot Facebook kredītus, lai iegūtu iespēju skatīties raidījuma sērijas 48 stundu ilgā laika posmā.

Raidījums Top Gear ir ieguvis plašu popularitāti – to skatās apmēram 350 miljoni skatītāju vairāk nekā 100 pasaules valstīs.

Facebook jau ir iespējams skatīties citu populāru BBC seriālu - Doctor Who.

Db.lv jau vēstīja, ka martā ASV studija Warner Bros. paziņoja, ka turpmāk ļaus sociālajā portālā iznomāt un skatīties filmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Raidījuma Top Gear komandu Argentīnā apmētā ar akmeņiem un izraida no valsts

LETA--BBC, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) vadītājs Džeremijs Klārksons apgalvo, ka uzņemšanas komanda mašīnas numura zīmes dēļ izraidīta no Argentīnas pēc tam, kad «tūkstošiem» vietējo iedzīvotāju to apmētājuši ar akmeņiem.

Raidījuma speciālizlaidumā tika izmantots Porsche markas auto ar numura zīmi H982 FKL, kurā argentīnieši saskatījuši mājienus uz Folklendu karu 1982.gadā.

«Numura zīme bija sagadīšanās. Kad mums norādīja uz iespējamo pārpratumu, mēs to nomainījām,» tvīto Klārksons. «Tūkstošiem cilvēku mums dzinās pakaļ līdz pat robežai. Tas varēja beigties ar kāda cilvēka nāvi.»

«Tas nebija joks, kas nogāja greizi. Šī bija retā reize, kad mēs neko sliktu neizdarījām,» viņš skaidro.

Klārksons regulāri raksta sleju britu laikrakstā The Sun. Jaunākajā numurā viņš apraksta, ka raidījuma veidotāju komanda pēc pirmajām sūdzībām tviterī esot nomainījusi numura zīmi, bet tik un tā nonākuši sadusmota pūļa varā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesnesis Džastiss Morgans (Justice Morgan), kurš atļāvis raidījuma Top Gear nu jau bijušā slepenā testa pilota Bena Kolinsa (Ben Collins) autobiogrāfijas «Vīrs baltajā tērpā» publicēšanu, skaidro, ka šādu lēmumu pieņēmis tāpēc, ka Stiga identitāte tobrīd jau vairs nav bijis nekāds noslēpums, raksta AFP.

Šā gada septembrī Dž. Morgans atteicās piešķirt kompānijai BBC rīkojumu, ar kuru būtu bijis iespējams apturēt B. Kolinsa autobiogrāfijas publicēšanu. BBC tiesnesim norādīja, ka grāmatas publicēšana pārkāptu konfidencialitātes noteikumus.

Tiesnesis norādījis, ka konfidencialitātes pienākums ir B. Kolinsam pret BBC, taču lēmuma pieņemšanas brīdī raidījuma Top Gear noslēpumainā testa pilota identitāte jau bijusi publiski pieejama. «Attiecībā uz visiem praktiskajiem nolūkiem – ikviens, kurš varētu būt ieinteresēts zināt Stiga identitāti, to tagad zina. Stiga identitāte vairāk nav noslēpums, līdz ar ko tā vairāk nav konfidenciāla informācija,» tā Dž. Morgans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka laika apstākļi nedēļas nogalē nelutināja, šogad apdrošināšanas kompānijas BTA rīkotajā Sieviešu dienas rallijā, kas notika 10. martā, kopumā piedalījās 311 ekipāžas.

«BTA Sieviešu dienas rallija 2012» uzvarētājas:

1.vieta - "NKGTDC34FS4DS2S21? (Karlīna Gatere un Katrīna Gatere);

2.vieta - NORDE LADIES RACING TEAM&NISSAN JUKE (Elīna Freimane un Madara Fuksa);

3.vieta - SPIN FM dīdžejmeitenes (Sanita Pelēķe un Ligita Mieze).

Uzvarētājas citās nominācijās:

Izpalīdzīgākā ekipāža - rallija ģenerālsponsora - BTA Insurance Company simpātija. Par visai dīvainu palīdzības sniegšanas veidu - loga izsišanu konkurentei, pie balvas tika ekipāža - TBA (Trako babuļu asociācija)- Guna Pļaviņa un Ramona Bandone;

Modīgākie kostīmi - Šo nomināciju noteica Modes un izklaides centrs Riga Plaza, pie tās tika SWH ROCK Superdāmas- Arnita Sadauska un Madara Burka;

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Nissan oficiālā pārstāvja Latvijā Norde vadītāju Daini Bremzi

Lelde Petrāne, 05.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Norde vadītājs Dainis Bremze. Norde ir uzņēmums ar 100% privātu kapitālu. Īpašnieki - Dainis, Didzis un Gints Bremzes. Norde uzsākusi visa autocentra totālu rekonstrukciju, nepārtraucot ikdienas darbu, lai no 1. aprīļa sāktu strādāt pēc Nissan jaunā pasaules koncepta. «Tās būs lielas un ļoti modernas, tehnoloģijām piesātinātas un vizuālas pārmaiņas gan pircējiem, gan servisa apmeklētājiem,» sola D. Bremze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Amazon video straumēšanas pakalpojumus paplašina uz vairāk nekā 200 valstīm, tostarp Latviju

LETA--AFP, 15.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta tirdzniecības gigants Amazon paziņojis, ka savus video straumēšanas pakalpojumus papaplašina uz vairāk nekā 200 valstīm, tostarp Latviju, iesaistoties konkurences cīņā ar video straumēšanas pakalpojumu Netflix.

Līdz šim Amazon Prime Video bija pieejams tikai ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Austrijā un Japānā.

Klientiem jaunajos tirgos, tostarp Latvijā, pakalpojums tiek piedāvāts par iepazīšanās cenu 2,99 dolāri (eiro) mēnesī pirmo pusgadu standarta 5,99 dolāri (eiro) vietā.

Netflix šī gada sākumā savu darbību paplašināja uz vairāk nekā 190 valstīm, nodēvējot sevi par pirmo globālo televīzijas pakalpojumu.

Amazon vadošā pārraide ir dāsni finansētais auto raidījums The Grand Tour, kuru vada no BBC auto raidījuma Top Gear (Gāzi grīdā!) aizgājušie Džeremijs Klārksons, Džeimss Mejs un Ričards Hamonds.

Tāpat tā oriģinālo seriālu vidū ir Transparent un Mozart in the Jungle, kas ASV ieguvuši prestižās Emmy balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola zvaigznes Deivida Bekhema (David Beckham) automašīna Porsche 911, kas speciāli pielāgota Bekhema kaprīzēm, nonākusi pārdošanā, ziņo Top Gear.

Automašīna tiek pārdota, izmantojot tiešsaistes izsoļu rīkotāja eBay pakalpojumus.

7. janvāra pēcpusdienā auto cena bija 147 tūkstoši ASV dolāru, taču līdz izsoles beigām vēl bija palikušas piecas dienas un trīs stundas.

D. Bekhems sava Porsche uzlabošanai tērējis aptuveni 75 tūkstošus ASV dolāru.

Klikšķiniet šeit, lai apskatītu sludinājumu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lieldienu brīvdienu laikā latviešu vieglatlēts Gatis Zālītis centās 100 metru distancē pierādīt, ka ir ātrāks nekā automašīna, vēsta VLTX.

G.Zālītis centās apsteigt divas dažādas automašīnas. Pirmā bija Nissan Skyline ar 350 zirgspēkiem. Otrā sāncense bija Volkswagen Passat (140 zirgspēki un divu litru turbo dzinējs).

Sacensībā ar pirmo braucamrīku G.Zālītis guva vieglu uzvaru. «Tā bija godīga uzvara. Cilvēks var attīstīt ātrumu īsākā laika periodā, turklāt īsās distancēs cilvēks ir ātrāks, sevišķi profesionāls atlēts. Šādos gadījumos automašīnai nav daudz izredžu uzvarēt,» komentēja Rivo Dripe, Nissasn Skyline autovadītājs.

Otrajās sacensībās uzvarēja autovadītājs. «Cilvēka spēki pretstatīti mašīnai – tas ir izaicinājums. Gatis [Zālītis] bija pirmais distances sākumā, bet vēlāk automašīna pierādīja savas priekšrocības un uzvarēja,» stāstīja Volkswagen Passat vadītājs Krišjānis Caune.

Komentāri

Pievienot komentāru