Ražošana

RER valdē ieceļ Savenoku un Pētersoni

Gunta Kursiša, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Uzņēmuma a/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER) valdē notikusi divu valdes locekļu nomaiņa.

Par jaunajiem RER valdes locekļiem ievēlēts Maksims Savenkovs (Maxim Savenkov) un Olga Pētersone. Viņi stājušies valdes locekļu amatos Fjedora Dudkina (Fedor Dudkin) un Ritas Karginas (Rita Kargina) vietā, kas, saskaņā ar uzņēmuma pausto, amatus pametuši pēc savas iniciatīvas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Nikolajs Erhovs (Nikolai Yerokhau), bet valdes locekļa amatā turpina darboties Mihails Morozs un Aleksandrs Suvorkins.

Jaunieceltais valdes loceklis M. Suvorkins iepriekš darbojās Krievijas uzņēmuma UMS ģenerāldirektora amatā, pēc tam kompānijas Tehkom ģenerāldirektora vietieka amatā, kā arī firmas Pokrovka Finans ģenerāldirektora vietnieka amatā. Viņam nepieder RER akcijas.

Savukārt O. Pētersone iepriekš strādāja a/s Latvijas Kuģniecība padomē, kā arī darbojās a/s RER finanšu un ekonomikas direktores amatā. Jaunajai valdes loceklei nepieder RER akcijas. Db.lv jau vēstīja, ka O. Pētersone Latvijas Kuģniecība padomē atgriezās pērnā gada janvāra beigās.

Saskaņā ar žurnāla Top 500 veidotāju apkopotajiem datiem RER, vērtējot pēc 2010. gada apgrozījuma, bija 266. lielākais Latvijas uzņēmums. 2010. gadā RER apgrozījums sasniedz 13,46 milj. Ls, bet zaudējumi - 1,86 milj. Ls. Savukārt šā gada pirmajā ceturksnī Latvijas kuģniecības zaudējumi sasnieguši 9,1 milj. Ls. 2012. gada pirmajā ceturksnī RER apgrozījums bija 7,1 miljons latu, un tas ir par 40,9% lielāks nekā 2011. gada pirmajā ceturksnī, kad uzņēmuma apgrozījums bija 5,04 miljoni latu. Kopējais RER realizācijas apjoms 2011. gadā salīdzinājumā ar 2010. gadu pieaudzis par 169%, un 2012. gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā - par 140,9 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vešņakovs: RER ir perspektīvas sadarboties ar BELAZ un VAZ

NOZARE.LV, 08.06.2012

AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" (RER) valdes priekšsēdētājs Nikolajs Jerohovs (no kreisās) un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs sasveicinās RER apmeklējuma laikā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) ir labas perspektīvas nākotnē sadarboties un piegādāt produkciju Baltkrievijas kravas automašīnu rūpnīcai BELAZ un Krievijas autoražotājam VAZ, šodien preses konferencē pēc RER apmeklējuma sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

BELAZ gatavojas savās automašīnās nomainīt vecās un smagās hidrauliskās piedziņas sistēmas pret modernākām un vieglākām elektriskām sistēmām un RER varētu būt perspektīvs piegādātājs. Arī Toljati rūpnīca VAZ plāno pievērsties elektropiedziņas automašīnu izgatavošanai, un sadarbība ar RER varētu būt perspektīva, sacīja Vešņakovs.

«RER lielāko daļu produkcijas eksportē uz Krieviju, un tāpēc esam cieši saistīti ar šo rūpnīcu. Savulaik krīzes laikā Krievijas vēstniecība Latvijā lūdza Krievijas dzelzceļa prezidentu Vladimiru Jakuņinu izvērtēt sadarbības iespējas ar RER, un tika pieņemti lēmumi, kas RER palīdzēja iziet no krīzes un sākt palielināt ražošanas apjomus,» uzsvēra Vešņakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca drīzumā ieviesīs ražošanā jaunu asinhronās vilces dzinēju

LETA, 28.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) drīzumā ieviesīs ražošanā jaunu asinhronās vilces dzinēju, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

RER sekmīgi pabeigusi individuālos pētījumus projekta Transporta mašīnbūves kompetences centra izveide gaitā, par ko 2011.gada 6.aprīlī noslēgts līgums starp SIA Transporta mašīnbūves kompetences centrs un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kuros tika izstrādātas jaunas asinhronās vilces piedziņas elektrodzinēju sistēmas ar 400 kilovatu (kW) un 180 kW jaudu, kā arī gaisa kondicionēšanas sistēma, kuras tuvākajā laikā plāno ieviest sērijveida ražošanā.

2013.gada decembra sākumā Danske Bank Latvijā parakstījusi līgumu ar RER par aizdevuma izsniegšanu divu miljonu eiro apmērā, kas paredzēts projekta Jaunu asinhronās vilces dzinēju ieviešana ražošanā īstenošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Latvijas eksportspēja

RER: mūsdienās viegli nav strādāt nevienā tirgū

Kārlis Vasulis, speciāli DB
, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiski ietilpīgais uzņēmums – Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca – atguvies no krīzes un paplašina savu produktu klāstu.

A/s Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajā konkursā, eksportspējīgākā komersanta kategorijā, lielo un vidējo komercsabiedrību grupā. Uzņēmums, kas šogad svin 125 gadu jubileju, pēdējos gados ir ievērojami kāpinājis gan apgrozījuma, gan peļņas rādītājus, kā arī eksporta apjomu.

Optimizācijas efekts

RER ir uzņēmusi apgriezienus un atguvusies no krīzes. Uzņēmuma valdes locekle Olga Pētersone skaidro iespaidīgo peļņas pieaugumu līdz 3,17 milj. latu ar veiktajiem pasākumiem materiālu iepirkumu optimizācijā. Tas esot galvenais iemesls, jo RER tiekot ražoti materiālietilpīgi produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Eksportspēja: RER plāno sadarboties ar Japānas Hitachi

Kristīne Stepiņa, speciāli DB, 22.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noturētos Krievijas tirgū un iekarotu Eiropu, RER uzlabo kvalitāti, izstrādā jaunus produktus un plāno sadarboties ar Japānas Hitachi, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

RER Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) konkursā Eksporta un inovācijas balva 2014 startē divās kategorijās – gan Eksportspējīgākais komersants, gan Inovatīvākais produkts – ar savu maiņstrāvas elektropiedziņas komplektu KTEO – 90. RER ir izstrādājis maiņstrāvas elektropiedziņu KTEO – 90 deviņdesmit tonnu kravnesības pašizgāzējam BELAZ. Ar to var radīt tādus transmisijas vilces raksturlielumus, kas ļauj samazināt degvielas patēriņu, tam ir arī vairākas citas būtiskas priekšrocības, kas padarot to savā tirgus nišā unikālu un konkurētspējīgu.

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) ir lielākais elektromašīnbūves uzņēmums Baltijā, kas ražo elektroiekārtas – elektrodzinējus, ģeneratorus un transformerus – elektrovilcieniem, tramvaju un metro vagoniem, kā arī elektroiekrāvējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

RER vadība: Pēc akciju atpirkšanas uzņēmuma vērtība nākotnē pieaugs

Db.lv, 04.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) biznesa plānā paredzēto tuvāko gadu straujo attīstību, valde pieļauj, ka RER vērtība nākotnē pēc akciju atpirkšanas pieaugs, uzskata kompānijas vadība.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome ar 25. maijā nolēma atļaut RER akcionāram Measurestep Enterprises Limited izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, apstiprinot vienas akcijas atpirkšanas cenu – 6,51 eiro.

RER valde ir izvērtējusi piedāvājumu un secinājusi, ka tas atbilst normatīvo aktu prasībām. RER valde pozitīvi vērtē to, ka piedāvātājs plāno turpināt RER komercdarbību saskaņā ar pastāvošo praksi, un tajā nav paredzētas būtiskās izmaiņas.

Pozitīvi vērtējams arī tas, ka Measurestep Enterprises Limited izteiktais piedāvājums neietekmēs RER nodarbinātības politiku – visas darba attiecības tiks turpinātas atbilstoši to noteikumiem. Tāpat piedāvātājs neplāno mainīt RER komercdarbības vietu vai veikt tās reorganizāciju un/vai pārstrukturēšanu, skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valkā bāzētā daudznozaru uzņēmuma SIA Pepi Rer izpilddirektora amatā iecelts pārmaiņu vadības eksperts Vigants Lesausks, kura galvenais uzdevums būs palielināt uzņēmuma eksporta apjomu un attīstīt e-komercijas segmentu.

Šī gada augustā privātā kapitāla fondu pārvaldnieks BaltCap un investīciju uzņēmums Draugiem Capital ieguldīja ievērojamus līdzekļus daudznozaru uzņēmumā Pepi Rer. Uzņēmums pazīstams kā būvniecības, iepakojuma materiālu un attīstošo rotaļlietu ražotājs, kuram pieder ProVent un IGLU zīmoli. Šī darījuma rezultātā BaltCap un Draugiem Capital kļuva par uzņēmuma vairākuma akcionāriem. Pērn Pepi Rer apgrozījums sasniedza 13 miljonus eiro, no kuriem būtisku daļu veido IGLU eksportētāji, organizējot e-komerciju tādos tirgos kā ASV, Kanāda un Eiropa.

“Es ticu, ka mēs varam nest pasaulē Valkas un Latvijas vārdu ar kvalitatīviem produktiem, kas palīdzēs bērniem attīstīties un radoši pavadīt laiku. Mana prioritāte ir rūpes par Pepi Rer darbiniekiem, lai mēs kopā varētu strauji augt, ieviest ražošanas inovācijas un radīt jaunus produktus. Pats esmu pārcēlies uz Valku, lai atbalstītu un aktīvi iesaistītos pilsētas sabiedriskajā dzīvē,” stāsta Vigants Lesausks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātā kapitāla fondu pārvaldnieks BaltCap un investīciju uzņēmums Draugiem Capital investē ievērojamus līdzekļus daudznozaru uzņēmumā SIA Pepi Rer, kas pazīstams kā būvniecības, iepakojuma materiālu un attīstošo rotaļlietu ražotājs ar zīmoliem ProVent un IGLU.

Šī darījuma rezultātā BaltCap un Draugiem Capital kļūst par uzņēmuma vairākuma akcionāriem.

Valkā bāzētais Pepi Rer ir ražošanas un e-komercijas uzņēmums ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kura pamatprodukcija ir polietilēna putas. Pirms astoņiem gadiem rādās IGLU stāsts, kad radošā komanda, attīstot jaunus materiāla pielietojumus, testējot biezās putu loksnes, radīja drošu rotaļlietu konceptu bērnu radošuma attīstībai. IGLU ražošanā ievēro augstus kvalitātes standartus, nepārtraukti uzlabojot produktu. Vairāk nekā 90% IGLU produkcijas tiek eksportēts uz vairāk nekā 25 valstīm, un šobrīd tas ir viens no vadošajiem zīmoliem pasaulē savā segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīcai pērn ievērojami uzlabojušies finanšu rādītāji

Gunta Kursiša, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER) 2012. gadā palielinājusi gan apgrozījumu, gan peļņu, liecina dati uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā.

RER apgrozījums 2012. gadā, salīdzinot ar 2011. gadu, audzis par 16% līdz 26,4 milj. Ls, savukārt peļņa palielinājusies seškārtīgi – līdz 3,1 milj. Ls pēc nodokļu nomaksas, liecina Lursoft dati.

Pērn uzņēmumā vidēji nodarbināti 962 cilvēki, kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada. Uzņēmuma vadība pauž, ka vidējā darba alga aizvadītajā gadā palielinājusies par 3,8%, mēnesī, veidojot 540,22 Ls.

RER galvenie produkcijas veidi ir elektroiekārtas elektrovilcieniem, elektroiekārtas pasažieru vagoniem, elektroiekārtas metropolitena vilcieniem un lējumi. 2013. gadā RER plāno turpināt ritošā sastāva asinhronās vilces piedziņas ražošanas pārprofilēšanu, kā arī cer turpināt aprīkojuma modernizēšanu, pauž uzņēmuma vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca samazinājusi savu dalību SIA RER-Termināls

Žanete Hāka, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā reģistrēta AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca dalības samazināšana meitas uzņēmuma SIA RER-Termināls pamatkapitālā līdz 29,82%, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Otrs dalībnieks SIA BSCT papildus iegādājies 6000 SIA RER-Termināls pamatkapitāla daļas, kopumā tam pieder 8000 SIA RER-Termināls pamatkapitāla daļas, jeb 70,18 %.

Daļu pārdošanas rezultātā saņemta naudas summa 600 000 eiro tika novirzīta AS RER kredītsaistību dzēšanai pret AS Meridian Trade Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca samazinās līdzdalību SIA RER-Termināls

Žanete Hāka, 25.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Uzņēmumu reģistrā tika reģistrēta AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca dalības samazināšana meitas uzņēmuma SIA RER-Termināls pamatkapitālā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

AS RER daļa SIA RER-Termināls pamatkapitālā samazinājusies no 91,23% līdz 82,46%.

Otram SIA RER-Termināls dalībniekam SIA BSCT tagad pieder 2000 no 11400 pamatkapitāla daļām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Kremli saistītie Krievijas oligarhi Iskanders Mahmudovs un Andrejs Bokarjevs turpina aktīvu uzņēmējdarbību Latvijā, izdevies noskaidrot tīmekļa izdevumam "The Insider".

Uzņēmumus Rīgā viņi kontrolē gan personīgi, gan ar starpnieku palīdzību.

Latvijas varasiestādes Bokarjevu un Mahmudovu par draudiem nacionālajai drošībai neuzskata, neraugoties uz to, ka viņi ir Krievijas armijas piegādātāji, "The Insider" ceturtdien norāda publikācijā "Kremļa īstie aģenti Rīgā. Kā kriminālie Krievijas oligarhi, kas saņēmuši Aizsardzības ministrijas pasūtījumus, veic uzņēmējdarbību Latvijā".

Turklāt šie oligarhi joprojām saņem finansējumu Eiropas Savienības (ES) grantu veidā, ko sadala Latvijas iestādes.

Atbilstoši Latvijas uzņēmumu reģistra datiem Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas (RER) akciju 36% kontrolē Krievijas juridiskā persona "TransComponent Holding". Latvijas reģistra datos norādīta Maskavas uzņēmuma vecā adrese Lielajā Lubjankas ielā, tomēr pērn uzņēmums pārcēlies uz Tveru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs gadu laikā AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) iecerējusi ieguldīt 12,1 miljonu latu (17,2 miljonus eiro), lai īstenotu uzņēmuma tehnoloģisko modernizāciju un radītu jaunus produktus, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Iecerētās pārprofilēšanās rezultāti būs redzami 2017.gadā, kad ražošanā jau būs konstruktoru radīti, izmēģinājumos un testos pārbaudīti, kā arī sertificēti jaunākās paaudzes asinhronie vilces dzinēji. Uzņēmuma izveidotais piecu gadu stratēģiskās attīstības plāns paredz RER pacelšanu jaunā – daudz augstākā pakāpē. Iecerētā kopējā attīstības ieguldījumu summa RER ir lielākā pēdējā ceturtdaļgadsimtā.

Lielākās ieguldījumu summas 6,1 miljona latu apmērā ir paredzētas 2014. gadā, bet atlikušos 6 miljonus latu plānots ieguldīt 2015. un 2016. gadā.

2013.gadā uzņēmumā tika nodarbināti 960 strādājošie, šogad to skaits tiek prognozēts 1005 – 1010, bet 2015.gadā jau prognozēts, ka strādās 1350 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Pepi Rer Valkā uzsākusi rotaļlietu ražošanu, vēsta reģionālais medijs Ziemeļlatvija.

Tās ir dažādas ar ādu apvilktas ģeometriskās formas, no kurām kā sava veida lego var izveidot visdažādākās konstrukcijas.

Pepi Rer ir vienīgais putu polietilēna ražotājs Baltijā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā internetā. Pepi Rer ir izteikti uz eksportu orientēts ražojošs uzņēmums. Kopējais eksporta apjoms veidojot 85% produkcijas.

Uzņēmums dibināts 1998. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Reģistrēts AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca meitasuzņēmums

Žanete Hāka, 08.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā ir reģistrēts AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca meitas uzņēmums SIA RER-Termināls, liecina AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca paziņojums Nasdaq Riga.

Jaunā uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,14 miljoni eiro, bet pamatdarbība - materiālu un izejvielu pirkšana un pārdošana.

Izveidotās sabiedrības vienīgais dibinātājs ir AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca, kas veikusi SIA RER-Termināls pamatkapitālā mantisko ieguldījumu – nekustamo īpašumu, kas sastāv no zemesgabala un uz tā esošām ēkām, kā arī ražošanas korpusa ēkas, ko dibinātājs pēdējos gadus nav izmantojis ražošanas procesā.

Mantiskā ieguldījuma tirgus vērtība ir 1 140 000 eiro.

Meitas uzņēmuma dibināšana neietekmēs AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca komercdarbību un finanšu radītājus, skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Valkā ražo burbuļplēvi un montē detaļas autogigantiem

Dienas Bizness, 23.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz industriālās ēkas, kur atrodas viens no Valkā lielākajiem uzņēmumiem – SIA Pepi Rer – joprojām rotājas milzīgs padomju propagandas sauklis «Augstu kvalitāti katrā darba vietā!». Lai arī desmitgades mainās, šī devīze spītē konotācijai ar iepriekšējo valsts iekārtu un joprojām ir aktuāla, raksta laikraksts Diena.

Uzņēmums ar Latvijas kapitālu Pepi Rer, kas ražo putota polietilēna izstrādājumus un pat patentējis parketa apakšklāju ProVent, spējis iekarot eksporta tirgus 15 valstīs, piemēram, Skandināvijā, un plāno paplašināties arī turpmāk – arī uz ASV. Tiek apgūti arī Eiropas Savienības līdzekļi, informē laikraksts.

Plēves izstrādājumus – kopskaitā vairāk nekā 60 – partneri iepērkot pat Nokia un Sony Ericsson vajadzībām. Pepi Rer lielu vērību pievēršot arī zinātniskajam darbam, piemēram, sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes Polimēru mehānikas institūtu. «Partneru novērtējums mūs katrreiz motivē attīstīt ražotni - ja reiz atrodamies Eiropā, tad lai tā arī izskatāmies!» teicis uzņēmuma administrācijas pārstāvis Modris Miķelsons, piebilstot, ka uzņēmums cenšas norobežoties no vietējās politiskās dzīves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca samazinājusi dalību uzņēmumā RER-Termināls

Žanete Hāka, 27.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca dalība meitas uzņēmuma SIA RER-Termināls pamatkapitālā ir samazināta līdz 7,89%, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Otrs dalībnieks SIA «BSCT» papildus iegādājies 2500 SIA «RER-Termināls» pamatkapitāla daļas, kopumā tam pieder 10500 SIA »RER-Termināls» pamatkapitāla daļas, jeb 92,11 %.

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca darbības veids ir elektrisko vilcienu, pasažieru vagonu elektroiekārtu, elektromotoru, ģeneratoru un transformatoru ražošana, to remonts, rezerves daļu izgatavošana; zinātniski-pētnieciskais darbs, eksperimentālās izstrādnes; aparatūras, elektroiekārtu un ierīču projektēšana un izgatavošana, tērauda līdz 3000kg un vieglo metālu liešana no 5-40kg, metāla kalšana, štancēšana, locīšana, metināšana, vispārīgā mehāniskā metālapstrāde, virsmas pārklāšana; lūžņu otrreizējā apstrāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Investējot 3,7 miljonus eiro, Valkā uzbūvēta jauna ražošanas ēka

Monta Glumane, 15.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 3,7 miljonus eiro, Valkā atklāta jauna ražošanas ēka. Nomas tiesības izsoles rezultātā ieguvis vietējais uzņēmums SIA «PEPI RER».

Ražošanas ēka tapusi Eiropas Savienības fonda projekta «Ražošanas teritorijas izveidošana, atjaunojot degradēto teritoriju Valkā» ietvaros. 2018.gada martā tika uzsākti ražošanas teritorijas Valkā, Varoņu ielā 37A, 39A būvdarbi.

Tā rezultātā ir uzbūvēta jauna ražošana ēka 4143.1 kvadrātmetru platībā un ar to saistītā infrastruktūra, labiekārtota teritorija un veikta jaunu industriālo pieslēgumu ierīkošana.

Aktivitātes īstenotas, lai veicinātu ilgtspējīgas ražošanas teritorijas izveidošanu un uzņēmējdarbības attīstību, palielinātu privātās investīcijas, sekmētu nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti pašvaldībā.

Jaunās ražošanas ēkas nomas tiesības izsoles rezultātā ieguvis vietējais uzņēmums SIA «PEPI RER», kas jaunuzbūvētās ēkas izmantos, lai paplašinātu savu ražošanas kapacitāti un radītu jaunas darbavietas. Atjaunotajā degradētajā teritorijā plānotas jaunizveidotas 45 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NASDAQ OMX Riga padomē veiktas izmaiņas

Gunta Kursiša, 20.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušas izmaiņas vērtspapīru biržas a/s NASDAQ OMX Riga padomē – tā padomes priekšsēdētāja amata pienākumus beidzis pildīt Somijas pilsonis Henriks Elfvings, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Ieraksts par izmaiņām amatpersonu sastāvā veikts šā gada 17. janvārī.

Biržas padomē turpina darboties Swedbank Markets administratīvais vadītājs Latvijā Renārs Lūsis, SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Jānis Doniņš, Katarīna Hovimaira un padomes priekšsēdētāja vietnieks Teuvo Rossi.

NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Daiga Auziņa-Melalksne, biržas valdē darbojas arī Liene Dubava un Indars Aščuks.

NASDAQ OMX Riga lielākais īpašnieks ir NASDAQ OMX grupā ietilpstošais Somijas NASDAQ OMX Nordic Oy, kam pieder 92,98% akciju.7,02% akciju pieder a/s Rietumu banka. Biržai NASDAQ OMX Riga pieder 100% Latvijas Centrālā depozitārija akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržās darbību uzsāk likviditāti veicinoša tirgus uzturētāju programma

Mārtiņš Apinis, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas tirgū no šodienas sāk darboties jauna tirgus uzturētāju programma, kas paredzēta likviditātes palielināšanai. Lai rosinātu biedrus iesaistīties šajā brīvprātīgajā programmā, NASDAQ OMX vērtspapīru biržas Tallinā, Rīgā un Viļņā piedāvā biedriem 40% atlaidi tirdzniecības maksām.

Tirgus uzturētāju programmas nosacacījumi paredz, ka NASDAQ OMX Baltijas tirgus biedram – bankai vai brokeru sabiedrībai, kas darbojas kā tirgus uzturētājs – jāuztur konkrētajām akcijām pirkšanas un pārdošanas uzdevumi vismaz 3000 eiro vērtībā tirdzniecības sesijas uzsākšanas un slēgšanas izsolēs un 85% no tirdzniecības laika. Tā investoriem tiks nodrošināta iespēja iegādāties, kā arī pārdot akcijas par iespējami mazāku cenu svārstību. Turklāt visas tirdzniecības sesijas laikā akcijām būs pietiekams piedāvājums un pieprasījums.

Pēc biržas informācijas, pirmais biedrs – LHV Pank – jau pieteicies jaunajai tirgus uztrurētāju programmai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

NASDAQ OMX vadītājs: Baltijas kapitāla tirgum ir nozīmīgs attīstības potenciāls

Lelde Petrāne, 27.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, biržu grupas NASDAQ OMX vadītājs Roberts Greifelds (Robert Greifeld) uzsvēris, ka Baltijas valstu kapitāla tirgum ir nozīmīgs attīstības potenciāls un tā īstenošana sniegs ieguldījumu reģiona ekonomikas izaugsmē.

Savukārt V.Dombrovskis akcentējis, ka pašreizējos apstākļos, kad banku sektora kreditēšana vēl joprojām ir ierobežota, gan esošo uzņēmumu attīstībai, gan jaunu biznesa ideju īstenošanai nepieciešams meklēt alternatīvus finansējuma resursus. Šajā jomā fondu biržas var sniegt būtisku pienesumu, tādēļ premjers aicināja NASDAQ OMX pievērsties šīm iespējām.

Pārrunājot iespējas fondu biržā kotēt valstij pilnībā vai daļēji piederošos uzņēmumus, premjers informējis, ka valdība pašlaik strādā pie valsts kapitālsabiedrību pārvaldes reformas, kuras laikā tiks izvērtēts, kuri uzņēmumi jāpatur valsts īpašumā un kurus iespējams nodot privatizācijai, tostarp arī kotējot biržā. V.Dombrovskis uzsvēris, ka tās kompānijas, kas iekļautas neprivatizējamo uzņēmumu sarakstā, nav nododamas kotācijai biržā. Citos gadījumos šī iespēja ir apsverama, ņemot vērā nozīmīgos ieguvumus, ko sniedz šis process, piemēram, uzlabojumus biznesa kultūrā un uzņēmumu pārvaldības caurredzamībā, kā arī iespēju piesaistīt ārvalstu investīcijas attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

NASDAQ OMX Riga pārdēvē par Nasdaq Riga

Žanete Hāka, 01.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar oktobri NASDAQ OMX Group pāriet uz jaunu zīmolu Nasdaq, informē biržas pārstāvji.

Zīmola maiņa tiek veikta ar mērķi precīzāk atspoguļot Nasdaq grupas globālo stratēģiju. Līdz ar to arī Baltijas biržas turpmāk izmantos jauno zīmolu Nasdaq Riga, Nasdaq Tallinn un Nasdaq Vilnius.

Pēc zīmola maiņas Nasdaq grupas meitassabiedrību juridiskie nosaukumi netiks mainīti. Tas nozīmē, ka attiecīgais juridiskais nosaukums Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vēl aizvien būs NASDAQ OMX Riga, AS, NASDAQ OMX Tallinn AS un AB NASDAQ OMX Vilnius. Tāpat indeksu un tirgus datu produktu nosaukumos joprojām tiks izmantota arī OMX nosaukuma daļa.

Šobrīd Nasdaq grupa darbojas sešos kontinentos, nodrošinot tehnoloģijas vairāk nekā 80 biržās 50 valstīs, piedāvājot globālajiem klientiem plašu produktu un pakalpojumu klāstu. Nasdaq ir attīstījies par diversificētu globālu koncernu ar nozīmīgu klātbūtni vietējos tirgos, pozicionējoties četros darbības virzienos – Tech, Trade, Intel un List, kas attiecīgi apzīmē tehnoloģijas, vērtspapīru tirdzniecību, tirgus informāciju un emitentu pakalpojumus. Nasdaq grupas biržās kotējas vairāk nekā 3400 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 8.5 triljonus ASV dolāru. Vairāk nekā 10 tūkstoši korporatīvo klientu izmanto Nasdaq risinājumus un konsultāciju pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Nomura International plc kļūst par NASDAQ OMX Baltijas biržas biedru

Dienas Bizness, 11.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā bāzētā brokeru un investīciju banku pakalpojumu sabiedrība Nomura International plc ir ieguvusi biržas biedra statusu NASDAQ OMX Baltijas vienotajā tirgū - Rīgas, Tallinas un Viļņas biržās, Db.lv informēja NASDAQ OMX pārstāvis Āris Dreimanis.

NASDAQ OMX Baltijas biržas biedra statuss Nomura International plc un tās klientiem dos iespēju bez starpniekiem veikt investīcijas un darījumus ar 80 Baltijas uzņēmumu akcijām.

Pavisam NASDAQ OMX Baltijas tirgū ir 29 bankas un brokersabiedrības ar vienotās Baltijas biržas biedra statusu.

«NASDAQ OMX Baltijas biržai iegūstot pārstāvi Lielbritānijā tiek paplašināts to investoru loks, kas Baltijas uzņēmumiem var nodrošināt jaunu kapitālu attīstībai. Līdz šim Lielbritānijas finanšu investori, veicot investīcijas Baltijas biržu uzņēmumos izmantoja starpniekus, - tagad Baltijas tirgus ar Lielbritāniju tiek savienots nepastarpināti. Tāpat uzņēmumiem tiek radīta iespēja paplašināt jau esošo investoru bāzi,» teica Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Baltijas tirgus biržu daļas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Olainfarm audzē NASDAQ OMX Riga apgrozījumu

Žanete Hāka, 05.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā mēnesī apgrozījums ar AS Olainfarm akcijām veicināja NASDAQ OMX Riga apgrozījuma kāpumu, liecina biržas apkopotie dati.

NASDAQ OMX Baltijas biržās kopumā veikti 9,8 tūkstoši darījumu, kuru laikā pirkti un pārdoti 28,33 miljoni akciju, liecina biržu apkopotā statistika.

Kopējais apgrozījums bija 21,98 miljoni eiro, no kuriem lielākais apjoms tika veikts NASDAQ OMX Vilnius biržā – 13,27 miljonu eiro vērtībā. NASDAQ OMX Tallinn apgrozījums jūnijā sasniedza 6.98 miljonus eiro, savukārt NASDAQ OMX Riga – 1,73 miljonus eiro.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, apgrozījums audzis vien NASDAQ OMX Riga – par 104%, savukārt pārējās abās biržās - NASDAQ OMX Tallinn un NASDAQ OMX Vilnius apgrozījums jūnijā samazinājies attiecīgi par 47,99% un 73,35%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX alternatīvajā tirgū First North

Žanete Hāka, 14.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas advokātu birojs Varul kļuvis par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu NASDAQ OMX organizētajā Baltijas alternatīvajā tirgū First North, informē biržas pārstāvji.

Baltijas Sertificētā konsultanta statuss tiek piešķirts sertificētajiem konsultantiem, kas ir ieguvuši šo statusu vairāk nekā vienā NASDAQ OMX Baltijas biržā. No 2011.gada Varul darbojas kā sertificētais konsultants NASDAQ OMX Tallinn biržā un pirmdien ieguvis statusu arī NASDAQ OMX Riga biržā, tādējādi kļūstot par pirmo Baltijas sertificēto konsultantu.

«Baltijas Sertificētie konsultanti iegūst iespēju sniegt konsultāciju pakalpojumus uzņēmumiem vairākās Baltijas valstīs neatkarīgi no sertificētā konsultanta reģistrācijas valsts,» skaidro NASDAQ OMX Baltijas tirgus Biržas pakalpojumu vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq biržai jauna vadība Baltijā un Ziemeļvalstīs fiksētā ienākuma vērtspapīru tirgus un pēc-tirdzniecības (Post-trade jeb vērtspapīru uzskaites, norēķinu, klīringa un citi pakalpojumi) jomā, informē biržas pārstāvji.

Arminta Saladžienė (Arminta Saladžiene), līdzšinējā Nasdaq Baltijas tirgus vadītāja, pārņems Nasdaq vērtspapīru pakalpojumu vadību (Nasdaq Securities Services). Savā jaunajā amatā viņa uzraudzīs regulētos tirgus, nodrošinot vērtspapīru pēc-tirdzniecības pakalpojumus klientiem Ziemeļvalstīs un Baltijā, kā arī biržas pakalpojumus klientiem Islandē un Baltijā. Tāpat Arminta tiek virzīta regulētās finanšu iestādes Zviedrijā Broker Services AB padomes priekšsēdētājas amatam, un vienlaikus Arminta turpinās vadīt Baltijas biržu un centrālo vērtspapīru depozitāriju padomes (sagaidāms regulatora lēmums).

«Pēc-tirdzniecības jeb vērtspapīru uzskaites un norēķinu joma Eiropā pašlaik piedzīvo būtiskas pārmaiņas. To veicina gan izmaiņas uzraudzības jomā, gan tehnoloģiju attīstība. Esmu priecīga par šo iespēju strādāt pie stratēģiskām iniciatīvām, attīstot Nasdaq Vērtspapīru norēķinu biznesa virzienu,» komentē Arminta Saladžiene. «Esmu vadījusi Nasdaq Baltijas tirgu pēdējos piecus gadus, un mans darbs ietvēra arī Nasdaq tehnoloģiju un uzņēmējdarbības atbalsta kompetenču centra vadību Viļņā. Esmu gatava turpināt strādāt kopā ar mūsu talantīgo komandu, lai vēl vairāk stiprinātu vērtspapīru norēķinu un biržas pakalpojumu piedāvājumu mūsu klientiem Ziemeļvalstīs un Baltijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru