Restorāni dalās pieredzē par laimīgo vistu olu izmantošanu 

Augošajai tendencei atteikties no sprostos dētu vistu olu izmantošanas šogad pievienojušies vairāki uzņēmumi - picēriju tīkls «Čili Pizza» ar 23 picērijām, restorāni «36.Line», «Ferma», «Kaļķu vārti», «Domini Canes», «Goldingen room», «ID Gourmet», «KOYA», «Martinelli», «OGLE», «Zilā Govs», «Colonel Brew Pub & Kitchen», kokteiļbārs «Mākonis Cocktails & Design», kafetērija «DOMA», viesnīcas «Wolmar» un «Dome Hotel & SPA», informē biedrība «Dzīvnieku brīvība».

Monta Glumane, 05.4.2018

Foto: SCANPIX

Kokteiļbāra «Mākonis Cocktails & Design» pārstāvis Lauris Grass biznesa portālam db.lv stāstīja, ka olas tiek iepirktas no zemnieku saimniecības «Rītnieki». Viņš atzīst, ka tas sadārdzina ēdienu cenu. «Viss neapstājas pie tā, ka vistas tiek turētas brīvos apstākļos un skaidra pa pļavu. Svarīgi ir arī tas, ko šīs vistas ēd.» Par to, ka kokteiļbāra ēdienu sastāvā ir dabiskas vistu olas, bāra vadītāji informē klientus, to norādot gan ēdienkartē, gan sociālajos tīklos.

Raksts turpinās pēc reklāmas

Restorāna «Ferma» menedžeris Raimonds Palms paskaidro, ka saistībā ar dabisko vistu olu izmantošanu cenas palielinātas netiek, jo izmaksu pieaugums nav tik būtisks. Ēdienkartē speciāli tas netiek norādīts, taču, ja kāds interesējas, tad par to tiek informēts.

Restorāna «KOYA» pārstāve Ilze Strūberga db.lv pastāstīja, ka dabiskās vistu olas uzņēmums pasūta no SIA «Augļu serviss». Klientam ēdienu cenas netiek paaugstinātas, taču pašizmaksa kļūst dārgāka. Par dabisko vistu olu izmantošanu restorānā uzņēmums klientus informē sociālajos tīklos. «Nebūs tā, ka par to liksim pie restorāna plakātus.»

Viesnīcas «Wolmar» saimniece Liāna Dance pastāsta, ka dabiskās vistu olas iepērk no zemnieku saimniecības «Jaunzemi». Līdzīgi kā citur ēdienam tiek saglabāta tā pati cena. «Uz tā rēķina cenas palielināt nevaram, tā ir pievienotā vērtība. Iespēju robežās cenšamies atbildīgi izvēlēties arī citus produktus no zemnieku saimniecībām.»

Restorāns «Kaļķu vārti» dabisko vistu olas izmanto jau vairākus gadus. Olas tiek pasūtītas gan tieši no zemnieku saimniecībām, gan piegādātājiem, uzmanību pievēršot, ka olas atzīmētas ar skaitli 1, kas nozīmē, ka tās ir dabiskās vistu olas. Vaicājot par ēdienu cenu izmaksām, restorāna izpilddirektore Sandra Sirmace paskaidro: «Restorāna cenas jau tā ir samērā augstas, tāpēc uz ēdienu cenām tas neatsaucas. Olas restorāna ēdienkartē tiek izmantotas salīdzinoši maz.» Pēc izpilddirektores domām, ēdienu cenu vairāk veido izmantotās tehnoloģijas un citi produkti. Tāpat viņa uzsver, ka gan sprostos dēto, gan brīvo vistu olu uzturvērtība ir vienlīdzīga. «Biedrība «Dzīvnieku brīvība» iestājas par to, ka vistas ir brīvas, nevis par olu kvalitāti.»

Tevi varētu interesēt

Nepieciešams arī atcelt ierobežojumu ārvalstu studentiem strādāt 20 h/nedēļā, kā arī samazināt minimālo algu ārvalstu darbiniekiem līdz nozares vidējai algai.

Sestdien Siguldas pilsdrupās norisinājās otrais ziemas garšu festivāls, kurā dažādus gardumus galdā cēla astoņi ēdinātāji.

Izejvielu sadārdzinājums un darbaspēka pieejamība būs galvenie ēdināšanas nozares izaicinājumi...

Otrdien, 18.oktobrī publicēts jaunākais White Guide Nordic labāko restorānu saraksts, kurā iekļauti...

2015. gadā saražoti 698,2 milj. dažādu mājputnu olu – par 7,7 %...

Nepalaid garām

Nākamajā gadā uzņēmējiem gaidāms ne viens vien izaicinājums, taču tajā pašā laikā...

Par čeku loterijas devumu ēnu ekonomikas apkarošanā un nodokļu ieņēmumu palielināšanā varēs...

Ekonomikas izaugsmes bremzēšanās ir vērojama, taču vismaz tuvāko gadu laikā tik dziļa...

Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi saredz iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, taču ļaut strādāt...

Novembra sākumā Rīgā, Ģertrūdes ielā atklāts salons BG Suits, kas piedāvā gan...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

Jau ilgstoši saistībā ar valsts ekonomisko un pārtikas krīzi gandrīz visi plaukti...

Par piena pārstrādes uzņēmuma AS «Krāslavas piens» padomes priekšsēdētāju iecelta tā mātes...

«Orkla Foods Latvija» šogad ražošanā investē 755 tūkstošus eiro, informē «Orkla Foods...

Saldumu ražotājs SIA «Skrīveru saldumi» reģistrējis jaunu komercķīlu, ieķīlājot visu mantu...

Kūpināta siera uzkodu ražotājs SIA Top Food iekaro pašmāju tirgu un tagad...

Graudu pārstrādes uzņēmums AS Rīgas dzirnavnieks nākamnedēļ prezentēs Latvijas simtgadei par...

Mušļu un putru ražotājs SIA Felici (zīmols Graci) šo gadu sācis ar...

Nelegālais gaļas pārstrādes cehs Grobiņā atklāts, kad Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)...

Pēc samazinātā PVN ieviešanas Latvijai raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem būtiski audzis pieprasījums pēc tomātiem un bioloģiski audzētām ogām un āboliem.

Pārbaudot dienesta rīcībā esošo informāciju un, veicot kontrolpirkumu, Pārtikas un veterinārais...