Sports

Rīgas Dinamo Sanda Ozoliņa vadībā uzsāk savu desmito KHL sezonu

LETA, 22.08.2017

Jaunākais izdevums

Latvijas komanda Rīgas Dinamo leģendārā Sanda Ozoliņa vadībā šodien Omskā uzsāk savu desmito Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu.

Rīdzinieki plkst.16 pēc Latvijas laika viesos spēkosies ar Omskas Avangard komandu. Maču tiešraidē varēs skatīties kanālā Viasat Sport Baltic.

Turpinājumā tiks aizvadīti vēl trīs izbraukuma mači - ceturtdien rīdzinieki spēkosies ar Novosibirskas Sibirj, sestdien duelēsies ar Astanas Baris, bet pirmdien krustos nūjas ar Hantimansijskas Jugra. Pēc tam būs piecu mājas spēļu sērija, kas sāksies 31.augustā ar maču pret Maskavas Spartak.

FOTO: Latvija, uzvara! Atskats uz basketbola nedēļas nogali

Rīgas Dinamo rīcībā šajā izbraukumā būs vārtsargi Jānis Kalniņš un Džastins Pīterss; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Gunti Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Kristaps Zīle un Viljams Rens; uzbrucēji Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Terijs Galjardi, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Lukass Lesio, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilens, Gints Meija, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

Izbraukumā līdz nav devušies uzbrucēji Edgars Kulda un Frenks Razgals, kuri pārstāvēs Latvijas izlasi Baltijas kausa turnīrā Igaunijā, bet smaga pleca savainojuma trenēties joprojām nevar uzbrucējs Georgs Golovkovs. Savukārt jaunie hokejisti vārtsargs Antons Naumovs, aizsargs Renārs Kārkls un uzbrucējs Juliāns Misjus kopā ar Rīga komandu Jekaterinburgā piedalās Pasaules kausa turnīrā jauniešu vienībām.

Dinamo starpsezonā piedzīvojusi pārmaiņas treneru kolektīvā, Normundu Sējēju amatā nomainot Sandim Ozoliņam, kuram šī ir pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Viņam asistēs Aleksandrs Ņiživijs un Rodrigo Laviņš, bet ģenerālmenedžera pienākumus pildīs Ģirts Ankipāns.

Starpsezonā vienībai pievienojās kanādiešu vārtsargs Džastins Pīterss, kurš aizvadījis 83 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un cīnās par vietu Kanādas izlases sastāvā startam 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tāpat Kanādas izlases sastāvā augusta sākumā notikušajā turnīrā Sočos piedalījās arī Dinamo šīs sezonas hokejisti aizsargs Karls Stolerijs un uzbrucējs Brendons Makmilens, kuri arī spēlējuši planētas spēcīgākajā līgā. Tāpat no hokeja dzimtenes Kanādas Dinamo rindas papildinājis uzbrucējs Lukass Lesio.

No starpsezonas jaunieguvumiem visvairāk spēļu NHL aizvadījis Kalgari dzimušais uzbrucējs Terijs Galjardi, kuram ir ASV un Kanādas dubultpilsonība. ASV izlasē spēlējušais Galjardi laukumā bijis 321 NHL mačā, bet amerikāņu aizsargam Viljamam Renam un uzbrucējam Denijam Kristo nav pasaules labākās līgas spēļu pieredzes.

Tāpat Dinamo rindas papildinājis lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks, kurš sešas sezonas spēlējis Liepājas Metalurga komandā un šajā laikā iemācījies tekoši runāt latviešu valodā. Ališausks kļūs par otro lietuviešu hokejistu KHL, jo 2008./2009.gada sezonā Sanktpēterburgas SKA rindās spēlēja Darjuss Kasparaitis.

No pērnās sezonas pamatsastāva vietu komandā saglabājuši vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle un Uvis Balinskis, kā arī uzbrucēji Gunārs Skvorcovs, Miķelis Rēdlihs, Frenks Razgals, Nikolajs Jeļisejevs, Miks Indrašis, Gints Meija, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Roberts Lipsbergs, Georgs Golovkovs un kanādietis Koltons Gilīss. Tāpat komandā vietu saglabājis nomināli trešais vārtsargs Antons Naumovs.

Pēc piecu gadu prombūtnes Ziemeļamerikā Latvijā atgriezies uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kā arī komandas rindas papildinājis vēl viens šīs pozīcijas spēlētājs Oskars Batņa. Dinamo pievienojušies arī jaunie hokejisti aizsargs Renārs Kārkls, kā arī uzbrucēji Emīls Ģēģeris un Juliāns Misjus.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Dinamo aizvadīja trīs pārbaudes spēļu turnīrus. Vispirms Latvijas vienība sacensībās Minskā piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs, bet pēc tam aizvadīja turnīru Vācijas pilsētā Kaselē, uzvarot KHL vienību Bratislavas Slovan no Slovākijas un Vācijas otrās līgas vienību Kaseles Huskies, bet piekāpjoties Maskavas apgabala Vitjaz. Savukārt tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā Latvijas Dzelzceļa kauss rīdzinieki vispirms pārspēja Minskas Dinamo un Kazaņas Ak Bars vienības, bet pēc tam divas reizes atzina Jaroslavļas Lokomotiv pārākumu.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rietumu konferencē spēlēs 13 komandas, bet Austrumu konferencē būs 14 vienības. Rīgas Dinamo spēlēs Bobrova divīzijā, kur iekļautas arī Minskas Dinamo, Helsinku Jokerit, Sanktpēterburgas SKA, Bratislavas Slovan un Maskavas Spartak komandas.

Latvijas klubs, līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, pa četrām reizēm tiksies ar Jokerit un Minskas Dinamo, bet ar pārējiem klubiem spēlēm pa divām reizēm, reizi mājās un viesos.

Pa 56 spēlēm regulārajā čempionātā KHL klubi aizvadīja arī pirmajās divās - 2008./2009. un 2009./2010.gada - KHL sezonās, bet pēc tam divas sezonas spēlēja pa 54 mačiem, bet īsākais bija 2012./2013.gada regulārais čempionāts, kad katra komanda izspēlēja pa 52 cīņām. Savukārt iepriekšējās trīs sezonās komandas aizvadīja pa 60 mačiem katra.

Šī gada kalendārs saīsināts, jo no 29.janvāra līdz 25.februārim turnīrā būs pārtraukums, kas saistīts ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm. Zīmīgi, ka pēc pārtraukuma Rīgas Dinamo atliks aizvadīt vien divas spēles, viesos pret Minskas Dinamo un 1.martā mājās pret Helsinku Jokerit, noslēdzot regulāro sezonu.

KHL regulārajā čempionātā bez Olimpiādei paredzētās pauzes būs arī divi pārtraukumi, kas atvēlēti izlašu vajadzībām. Tāpat kalendārā janvāra vidū būs neilgs pārtraukums saistībā ar KHL Zvaigžņu spēli.

Rīgas Dinamo šī gada nogalē plāno startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus Dinamo palika bez izslēgšanas turnīra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Miķelis Rēdlihs papildlaikā izrauj Rīgas Dinamo šosezon pirmo uzvaru savā laukumā

LETA, 17.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vārtus pagarinājumā gūstot Miķelim Rēdliham, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Čerepovecas «Severstaļ» vienību, tiekot pie šosezon pirmās uzvaras savā laukumā.

Iepriekšējās astoņās spēlēs savā laukumā «Dinamo» cieta astoņus zaudējumus. Treneru kolektīvā un sastāvā būtiskas izmaiņas veikusī Rīgas komanda pēdējās 19 spēlēs piedzīvojusi 17 zaudējumus, bet pēdējos piecos mačos gūtas divas uzvaras.

Pamatlaikā laukuma saimnieku labā vārtus guva amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo un Gunārs Skvorcovs, bet pagarinājumā ar precīzu metienu atzīmējās Miķelis Rēdlihs.

Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, turklāt pirmajā minūtē sadursmē ar «Dinamo» uzbrucēju Gintu Meiju divi viesu hokejisti guva savainojumus. Tiesa, pirmās puslīdz bīstamās situācijas pie vārtiem izveidoja pretinieki, taču Rīgas komandas vārtsargs Jānis Kalniņš bija uzdevumu augstumos. Tuvojoties perioda vidum, rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tas palika neizmantots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Daugaviņš: Rīgas Dinamo trūkst killera instinkta

LETA, 16.10.2017

Rīgas Dinamo spēlētāji Guntis Galviņš (nr.58), Miks Indrašis (nr.70) un Ņižņijnovgorodas Torpedo spēlētājs Kaspars Daugaviņš (nr.16).

Foto: Sintija Zandersone/ LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas komandai Rīgas «Dinamo» tāpat kā visam pašmāju hokejam kopumā trūkst «killera» instinkta, uzskata valstsvienības kapteinis un cita Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas «Torpedo» uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas «Dinamo» svētdien savās mājās ar 1:3 atzina Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas «Torpedo» pārākumu, ko trenē latviešu speciālists Pēteris Skudra.

«Spēlējām labi un diezgan veiksmīgi izpildījām dotos uzdevumus. Iemetām vajadzīgos brīžos, sanāca labs darba mačs. Centāmies rīdziniekiem nedot iespējas. Pāris momentus viņi izspieda, bet kopumā spēli kontrolējām diezgan labi,» pēc cīņas žurnālistiem norādīja Daugaviņš. «Par 95% izdevās noturēt savu līmeni, jo pirmajā trešdaļā skraidījām ne tā, kā gribējām. Kopumā Rīgas «Dinamo» hokejistiem pārāk bīstamus momentus pie mūsu vārtiem veidot neļāvām. Bija uzmetieni un atlēcieni, bet mačs no mūsu puses tika aizvadīts diezgan stabili.»Zīmīgi, ka Rīgas «Dinamo» galvenā trenera vietas izpildītājs pašlaik ir Ģirts Ankipāns, kurš iepriekš divus gadus palīdzēja Skudram «Torpedo» komandā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Dibinātājs: 2018.gadā Zviedrijas komanda debitēs KHL un mājas spēles aizvadīs Tallinā

LETA, 07.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas projekts Crowns no 2018./19.gada sezonas spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), mājas spēles aizvadot Tallinā, laikrakstam Aftonbladet pavēstījis vienības dibinātājs Leifs Kārlsons.

Jau pirms 18 mēnešiem Svenska Crowns komanda vēlējusies iestāties KHL un mājas spēles aizvadīt dažādās Zviedrijas arēnās, tomēr toreiz tas neizdevās. Tagad Kārlsons pavēstījis, ka vienība no 2018.gada spēlēs KHL, tomēr atzinis, ka vispirms nepieciešams noformēt budžetu.

Kā vēsta Aftonbladet, Crowns komanda varētu piedalīties arī Baltijas kausa izcīņā, kur sezonā trijos turnīros sacentīsies Latvijas klubu izlase, kā arī Lietuvas un Igaunijas valstsvienības. Tiek plānots, ka trīs gadus katrā no šiem turnīriem pievienosies arī pa Zviedrijas komandai. Jau iepriekš bija zināms, ka pirmajās sacensībās Tallinā no 25.līdz 27.augustam spēlēs arī Zviedrijas pirmās divīzijas jeb trešās spēcīgākās līgas klubs Hammarby.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dinamo Rīga treneru korpusam palīdzēs Aigars Cipruss un Edgars Masaļskis. Abi kopā ar komandu ir devušies izbraukumā, informē klubs.

Jau vēstīts, ka pirms divām nedēļām Dinamo no amata atbrīvoja tobrīd galvenā trenera aisistentus Rodrigo Laviņu un Aleksandru Ņiživiju, bet viņu vietā stājās Ģirts Ankipāns. Pagājušajā nedēļā pēc abpusējas vienošanās S.Ozoliņš amatu atstāja un tagad šos pienākumus pilda Ģ. Ankipāns.

Aizvadītajā sezonā Cipruss arī bija Dinamo Rīga galvenā trenera asistents. Šosezon Cipruss pildīja galvenā trenera pienākumus Dinamo Rīga bērnu komandai, kas spēlē Latvijas čempionāta U14 grupā (pēc aizvadītām trim spēlēm, komanda izcīnījusi trīs uzvaras pamatlaikā).

Hokejista karjeras laikā Cipruss 2008./2009.gada sezonā pārstāvēja Dinamo Rīga komandu. 32 mačos šajā sezonā Cipruss guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Tāpat hokejista karjeras laikā Cipruss aizvadījis 172 spēles Latvijas izlases kreklā. Izlases labā nu jau guvis 50 vārtus un atdevis 62 rezultatīvas piespēles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Latvijas hokeja izlase pirmo reizi kopš 2009.gada iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA, 16.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada.

Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

Latvijas hokejisti B apakšgrupā ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā ceturtdien tiksies ar A apakšgrupas uzvarētāju Zviedriju.

Vienīgos vārtus šajā mačā Latvijas izlases labā guva Andris Džeriņš.

Savukārt «sauso» uzvaru Latvijas izlases vārtos izcīnīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja visas 19 pretinieku mestās ripas.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pēc abpusējas vienošanās atstājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo galvenā trenera amatu, vēsta klubs.

AS Dinamo Rīga padome par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprinājusi Ģirtu Ankipānu, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Rīgas Dinamo piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

Pašlaik 45 gadus vecais Ozoliņš maija beigās negaidīti tika apstiprināts Rīgas Dinamo galvenā trenera amatā. Leģendārajam latviešu aizsargam šī bija pirmā pieredze pie kādas komandas stūres.

Daļu no iepriekšējās sezonas Ozoliņš bija viens no Rīgas Dinamo galvenā trenera Normunda Sējēja palīgiem.

Ozoliņš par hokejista karjeras beigām paziņoja 2014.gadā, kad tobrīd vēl bija Rīgas Dinamo kapteinis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākot 11. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu, hokeja klubs Dinamo Rīga ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Latvijā bāzētu kuģu tehniskās pārvaldības uzņēmumu LSC, liecina medijiem sniegtā informācija.

Abas puses atzinīgi vērtē uzsākto sadarbību, paužot cerību, ka tā ļaus stiprināt komandas sniegumu šajā sezonā.

«Mūsu flotē uz kuģiem strādā vairāk nekā 1400 jūrnieki no dažādām valstīm, kas gan paši aktīvi splēlē hokeju, gan arī seko līdzi KHL spēlēm, līdz ar to esam gandarīti, ka varam veicināt sporta veidu, kas mūsu darbiniekiem ir nozīmīgs. Patiesi ceru, ka «Dinamo Rīga» šajā sezonā uzvarēs ne vienu vien spēli, lai radītu prieku saviem līdzjutējiem,» uzsver «LSC» valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

Kuģu tehniskās pārvaldības uzņēmums «LSC» pieņemto lēmumu uzsākt sadarbību ar «Dinamo Rīga» skaidro ar vēlmi audzēt uzņēmuma zīmola atpazīstamību potenciālo darba ņēmēju vidū, kas skatās KHL spēles dažādās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Indrašis: Visu laiku ir sajūta, ka tūlīt tiks salauzta šī neveiksmju sērija

LETA, 29.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo uzbrucēju Miku Indraši nomāc vienības garā neveiksmju sērija, taču ar katru spēli ir cerības to salauzt, sarunā ar aģentūru LETA atklāja hokejists.

Rīgas Dinamo piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas komanda ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā, turklāt ceturtdien galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš.

Ozoliņš atstāj Rīgas Dinamo galvenā trenera amatu

«Uz ledus par to nedomāju, taču aizbraucot uz mājām, vai ierodoties arēnā, par šīm neveiksmēm domāju. Visu laiku ir tā sajūta, ka tūlīt būs un varam to visu salauzt. Tomēr pretinieki nav nekādi muļķi, arī viņi grib uzvarēt. Visi cenšas un grib vinnēt, iemest vārtus. Vienmēr kaut kas pietrūkst, kaut kādas nianses. Mums nav tādas veiksmes kā pretiniekiem, kuriem, piemēram, gadās rikošets, pēc kura ripa ielido vārtos. Mums vārti nāk ļoti grūti. Ir ilgi jāgaida. Daudz smagāk jāstrādā, lai gūtu vārtus,» stāstīja Indrašis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Dinamo izstājas no visām KHL struktūrām

LETA, 27.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Dinamo Rīga" padome pieņēmusi lēmumu izstāties no visām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) struktūrām, teikts kluba svētdien izplatītajā paziņojumā.

Lēmums pieņemts, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā.

"Lēmums izstāties no KHL ir pieņemts, tādējādi paužot nepārprotamu kluba vadības nostāju. Šādas militāras un humānas krīzes laikā neredzam nekādu iespēju sadarbībai ar KHL," paziņojumā citēts kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" ģenerālsponsors ir Krievijas uzņēmums "Gazprom Export".

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) uzskata, ka šī brīža politiskajā situācijā nav pieļaujama Latvijas sporta komandu, tostarp privāto sporta klubu, dalība Krievijā organizētos čempionātos.

"Dinamo" janvārī regulārā čempionāta pārtraukšanas brīdī ieņēma 12.vietu Rietumu konferencē un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīgā bāzētais klubs KHL spēlēja no 2008./2009.gada sezonas, kas šim turnīram bija pirmā formātā, kurā bez Krievijas komandām čempionātā spēlēja arī ārvalstu vienības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Ņižņijnovgorodas «Torpedo» treneru korpusam.

Pašlaik 46 gadus vecais Ozoliņš kļuvis par «Torpedo» galvenā trenera Deivida Ņemirovska palīgu. Viņam uzticēts darbs ar komandas aizsargiem.

«Ozoliņš ir atstājis vairāku spilgtus ierakstus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un starptautiskajā hokejā. Šāds meistars ir ieradies trenēt mūsu hokejistus, tostarp jaunos, kuriem vēl ir daudz ko pierādīt,» teica «Torpedo» ģenerāldirektors Jans Golubovskis. «Esmu pārliecināts, ka Ozoliņa klātbūtne mums sniegs jaunas idejas un uzlabos mūsu spēli. Komandā viņš atbildēs par darbu ar aizsargiem.»

Ozoliņš vēl pagājušās sezonas sākumā par galveno treneri strādāja Latvijas komandā Rīgas «Dinamo», tomēr neveiksmīga vienības snieguma dēļ viņu nomainīja Ģirts Ankipāns. Leģendārajam latviešu aizsargam šī bija pirmā pieredze pie kādas komandas stūres.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošās Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» jauno kapteini ievēlēts uzbrucējs Miks Indrašis, informē klubs.

Par kapteiņa asistentiem ievēlēti uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Koltons Gilīss, Meija un aizsargs Georgijs Pujacs, kuri ar saviem pienākumiem mainīsies.

Pirms tam kapteiņa pienākumus pildīja Gints Meija.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Rīgas «Dinamo» galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš.

Rīgas «Dinamo» komanda šosezon piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas.

Lasi Arī:

Indrašis: Visu laiku ir sajūta, ka tūlīt tiks salauzta šī neveiksmju sērija

Ozoliņš atstāj Rīgas Dinamo galvenā trenera amatu

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: No meitām pie mammām

Anda Asere, 21.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No meitu un mammu kleitu komplektu kolekcijas apģērbu zīmols Linden Leaf pārorientējas uz sieviešu kleitām un atver otru veikalu Vecrīgā.

Otru veikalu apģērbu zīmola Linden Leaf radītāja Sanda Liepiņa-Liepa izlēma izveidot tūristu dēļ, kuri Vecrīgā ir sastopami biežāk nekā K. Valdemāra ielas tālākajā centra pusē. «Jau divus gadus piedalos Kalnciema ielas tirdziņā un tur sastopu daudz tūristu. Esmu sapratusi, ka arī viņiem patīk manas kleitas un dāmas no citām valstīm ir gatavas tās pirkt. Manas pircējas ir aizvedušas kleitas uz Jaunzēlandi, Austrāliju, Ķīnu, Kanādu, tas nozīmē, ka man ir izdevies trāpīt dažādām gaumēm,» viņa saka.

Sanda novērojusi, ka tūristi visbiežāk izvēlas vienkāršākās kleitas un ne itāļi, ne skandināvi nav mežģīņu cienītāji. Viņa gan pieļauj, ka tas tāpēc, ka tūristi, kuri atbrauc uz Latviju, ir vienkāršāki un pauž to, arī iepērkoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Veikals, līdz kuram pircējam ir jāizaug

Biznesa Plāns, 06.02.2019

Sociālās uzņēmējdarbības veikals ne tikai ir

iespēja nedaudz nopelnīt, tā vienlaikus ir iespēja

integrēties sabiedrībā, uzsver Gunta Dubulte.

Foto: Matīss Markovskis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais sociālais uzņēmums Valmierā Čaklās bites bode piedāvā preces ar citādu pievienoto vērtību.

Čaklās bites bode ir nodibinājuma Iespēju tilts struktūrvienība līdzās pirms trim gadiem izveidotajam Dienas aprūpes centram personām ar garīga rakstura traucējumiem. Centrs izveidots, lai uzlabotu šīs ikdienā mazāk redzamās sabiedrības daļas dzīves kvalitāti, un tā apmeklētāji, lai gan visi tiek saukti par bērniem, ir 18 līdz pat 52 gadus veci. Daudzos no viņiem rosās radošais gars un vēlme realizēties šādā veidā.

Likums sekoja idejai

Palēnām dienas centra apmeklētāju veikums krājies kaudzītē, līdz Iespēju tilta cilvēki sākuši apsvērt domu, ko ar to iesākt tālāk, ņemot vērā, ka līdzīgā virzienā darbojas arī citi tā saucamo riska grupu pārstāvji – jaunās māmiņas, seniori. «Varbūt viņiem nav simts preču, bet viņi ar prieku saražo piecas. Veikals ir iespēja ne tikai piepelnīt klāt kādu kapeiku, bet tā ir arī iespēja integrēties sabiedrībā,» stāsta projekta vadītāja Sanda Kalniņa un viņas kolēģe Gunta Dubulte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Rīgas Dinamo mačam zem klajas debess būvēs tribīnes ar 8500 vietām

Rūta Lapiņa, 12.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hokeja klubs «Dinamo Rīga» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēli pret Minskas «Dinamo» 2018. gada 20. janvārī aizvadīs atklātajā hokeja laukumā Rīgas 84. vidusskolā.

Klubs informē, ka spēle norisināsies Rīgas domes Sporta kompleksa hokeja laukumā, Lielvārdes ielā 141, kur tiks uzbūvētas skatītāju tribīnes 8500 skatītājiem, kā arī izveidota spēles norisei nepieciešamā infrastruktūra.

Spēles sākums plānots plkst. 13.00.

Klubs atgādina, ka pirmā KHL spēle zem klajas debess tika aizvadīta šā gada 2. decembrī Helsinkos starp Helsinku «Jokerit» un Rīgas «Dinamo». Šāda iniciatīva uzsākta, lai pavērtu iespēju ikvienam līdzjutējam sajust kaut vai nelielu daļu hokeja pirmsākuma atmosfēras, kad hokeja spēles tika aizvadītas zem klajas debess.

Pirmskolas vecuma bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem biļetes cena ir 1 eiro, bet visiem pārējiem līdzjutējiem – 10 eiro. Tirdzniecībā biļetes būs pieejamas no 15. decembra. Savukārt līdzjutējiem, kas iegādājušies 10. sezonas abonementus, ieeja uz šo spēli būs bez maksas, informācija par spēles apmeklējumu abonementu īpašniekiem tiks izsūtīta atsevišķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vidzemes plānošanas reģions: Reģionā par vismaz 150 plānots samazināt sabiedriskā transporta reisu skaitu

LETA, 15.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) par vismaz 150 reisiem plānots samazināt esošo sabiedriskā transporta maršrutu reisu skaitu, paziņoja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Āboliņa.

Šāds secinājums VPR radies, salīdzinot Autotransporta direkcijas (ATD) iesūtīto maršrutu reisu sarakstu ar pašreizējā maršruta tīklā esošajiem.

«Piemēram, veicot reisu salīdzinājumu, redzams, ka reisā Rīga-Valmiera ir par desmit reisiem mazāk, tajā pat laikā ar ideju par dzelzceļu kā «mugurkaulu» tur ir maz sakara, jo ar dzelzceļu sakrīt tikai reisa galapunkti. Tajā pat laikā ir samazināti arī četri Rīga-Cēsis reisi, kas arī darīts, sekojot jaunajai politikai - pārcelt pasažierus uz vilcieniem. Jā, konkrētajā maršrutā ceļā pavadītais laiks ir ievērojami īsāks, taču tajā pat laikā virknei pasažieru šis maršruts nav piemērots,» paziņoja VPR Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Inita Ozoliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Pie Ušakova kepkas top hokeja laukums Dinamo mačam zem klajas debess

Rūta Lapiņa, 09.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie Rīgā esošā atkritumu kalna, kas atrodas starp A. Deglava un Dzelzavas ielām, un kuru dēvē par «Ušakova kepku», tiek gatavots āra hokeja laukums, kur Kontinetālās hokeja līgas spēli 20. janvārī aizvadīs hokeja klubs «Dinamo Rīga».

Spēle tiks aivadīta atklātajā hokeja laukumā, kas tiek gatavots Rīgas 84. vidusskolas teritorijā, un tur iecerēts uzbūvēt tribīnes 8500 skatītājiem.

Rīgas «Dinamo» 20. janvārī mērosies spēkiem ar Minskas «Dinamo».

LASI ARĪ:

Rīgas Dinamo mačam zem klajas debess būvēs tribīnes ar 8500 vietām

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Papildināta - Ozoliņš negaidīti kļuvis par Rīgas Dinamo galveno treneri

Zane Atlāce-Bistere, 29.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo galveno treneri pirmdien, 29.maijā, AS Dinamo Rīga padomes sēdē apstiprināts Sandis Ozoliņš.

Pirms lēmuma pieņmšanas padome izvērtējusi vairākus Latvijas un ārvalstu galvenā trenera amata kandidātus. S.Ozoliņš daļu no iepriekšējās sezonas bija viens no Rīgas Dinamo galvenā trenera Normunda Sējēja palīgiem.

Ilgi nebija jādomā, vai piekrist šim amatam, atzīst S.Ozoliņš, izsakot pateicību par par doto iespēju un izrādīto uzticību.

Viņš atzina, ka savulaik kā spēlētājs ne vienmēr uztvēris treneru sacīto, taču tagad, kļūstot vecākam, S.Ozoliņš vairāk atzīst savas kļūdas un uzskata, ka uzkrātā pieredze ir ļoti vērtīga. Viņš informēja, ka plāns treniņprocesam ir izveidots un komandas mērķis ir iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Ostapenko vēsturisko sezonu noslēdz ar skaistu uzvaru pār Plīškovu

LETA, 26.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete un šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Aļona Ostapenko ceturtdien ar skaistu uzvaru pār spēcīgo čehieti Karolīnu Plīškovu noslēdza sev un valstij vēsturisko sezonu.

Ostapenko sezonas noslēguma turnīra «WTA Finals» apakšgrupas trešajā mačā guva panākumu ar rezultātu 6-3, 6-1.

Mačs iesākās ļoti līdzīgā cīņā, tomēr Plīškovai neizdevās salauzt Latvijas sportisti un pēc tam viņa padevās. Otrajā setā Ostapenko pie savas serves zaudēja vien trijās izspēlēs, no kurām divas bija Latvijas sportistes dubultkļūdas.

«Zaudēju pirmajos divos mačos, tomēr ir lieliski šeit būt un noslēgt šādi sezonu. Viņa ir lieliska spēlētāja ar lielisku sezonu, bet man šodien nebija, ko zaudēt, tāpēc centos izbaudīt katru mirkli,» pēc dueļa pauda Ostapenko, savu sezonu nosaucot par lielisku.

Ostapenko šobrīd ir WTA ranga septītajā vietā un gadu noslēgs vai nu šajā pozīcijā, vai arī būs astotā. Savukārt Plīškova šobrīd atrodama trešajā pozīcijā, turklāt joprojām arī pretendē uz atgriešanos līderpozīcijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Koziols: Līdz līguma parakstīšanai ar Hārtliju vēl neesam tikuši

LETA, 23.05.2017

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs (no kreisās) un Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols

Foto: Ieva Makare/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Hokeja federācija (LHF) arī pēc pasaules čempionāta turpina sarunas ar valstsvienības galveno treneri Bobu Hārtliju par tālāko sadarbību, taču pagaidām līdz līguma parakstīšanai abas puses vēl nav tikušas, sacīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība Hārtlija vadībā pagājušajā nedēļā noslēdza dalību pasaules čempionātā, izcīnot desmito vietu, kas ir komandas labākais sasniegums kopš 2012.gada. Latvijas izlase bija ļotu tuvu tam, lai pirmo reizi kopš 2009.gada iekļūtu ceturtdaļfinālā, tomēr pēdējā spēlē nespējot nosargāt uzvaru pār Vāciju, vēlāk tai zaudējot "bullīšu" sērijā, izslēgšanas spēlēs neizdevās iekļūt.

Pērnā gada nogalē Hārtlijam stājoties pie izlases stūres, līgums ar viņu tika noslēgts pēc sistēmas 1+1. Jau pasaules čempionāta laikā LHF uzsāka pārrunas par sadarbības turpināšanu, abām pusēm pie sarunu galda sēžoties arī pēc planētas meistarsacīkstēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Hokejists Oskars Bārtulis kļuvis par Krievijas pilsoni

LETA, 01.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreizējais Latvijas izlases hokejists Oskars Bārtulis pieņēmis Krievijas pilsonību, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

LHF saņēmusi 31 gadu vecā Bārtuļa iesniegumu, kurā vēstīts, ka aizsargs atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību.

Līdz ar to Bārtuļa karjera Latvijas izlasē ir noslēgusies.

Tikmēr pats hokejists no plašākiem komentāriem atturējās.

Bārtulis aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ufas «Salavat Julajev», kuras sastāvu aizsargs papildināja Ziemassvētku laikā, kad pameta finansiālu problēmu nomākto Vladivostokas «Admiral». Tiesa, viņš nebija pirmā izvēle Ufas kluba treneriem, bet regulārā čempionāta desmit spēlēs viņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Piešķir 110 000 eiro pasaules hokeja čempionāta sagatavošanās darbiem

Laura Mazbērziņa, 16.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība apstiprinājusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto rīkojuma projektu par 110 000 eiro piešķiršanu Latvijas Hokeja federācijai, lai segtu izmaksas saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem sagatavošanu.

2017. gada 19. maijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (International Ice Hockey Federation, IIHF) gadskārtējā kongresa balsojumā tika nolemts, ka 2021. gadā pasaules čempionāts hokejā vīriešiem norisināsies Baltkrievijā (Minskā) un Latvijā (Rīgā). Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

Latvijas Hokeja federācija lūdza piešķirt papildus valsts budžeta līdzfinansējumu, lai kvalitatīvi sagatavotos čempionāta norisei. Ņemot vērā, ka ministrijas budžetā nav sporta pasākuma sagatavošanai nepieciešamais papildu finansējums, IZM lūdza finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Šis jautājums tika skatīts un atbalstīts arī Rīcības komitejas 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas uzraudzībai sēdē, aicinot finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisa pirmā rakete un šī gada French Open čempione Aļona Ostapenko pirmdien publicētajā WTA rangā ieņem desmito vietu, kļūstot par valsts pirmo tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet pirmo reizi karjerā par līderi kļuvusi spāniete Garvinje Mugurusa.

2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Pirms ASV atklātā čempionāta publicētajā rangā Ostapenko bija 12.vietā, bet tagad pakāpusies uz desmito pozīciju.

Iepriekšējās divas nedēļas tenisisti spēkojās ASV atklātajā čempionātā, kur Ostapenko apstājās trešajā kārtā. Pēc zaudējuma Latvijas tenisiste provizoriskajā rangā bija desmitā, taču uz pirmo desmitnieku tīkoja vēl vairākas spēlētājas. Sestdien US Open triumfēja Sloeina Stīvensa, kura divu amerikāniešu duelī ar rezultātu 6-3, 6-0 pieveica Medisonu Kīzu, neļaujot savai tautietei ielauzties ranga desmitniekā, tādējādi labāko desmit pulkā iekļuva Ostapenko.

Ostapenko vasaras sākumā sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas viņai pasaules rangā ļāva pacelties līdz vēl nebijušiem augstumiem. Ostapenko kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar sala iestāšanos Rīgā sāk darboties dabīgā ledus slidotavas un arī slēpošanas trases, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Šobrīd iedzīvotājiem ir pieejama viena mākslīgā ledus slidotava, kura no decembra darbojas laukumā pie Rīgas Kongresu nama, bet tuvākajās dienās sāks darboties arī dabīgā ledus slidotava pie Rīgas Ķengaraga vidusskolas (Maskavas iela 273) un pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas (Parādes iela 5c). Top slidotavas pie Reģionālajā sporta centra «Sarkandaugava», kas atrodas pie Bērnu un jauniešu centra «Laimīte» (Sarkandaugavas iela 24), kā arī Rīgas ziemas sporta un aktīvās atpūtas parkā (Uzvaras bulvāris 15), kuras darbu varētu uzsākt šīs nedēļas nogalē. Vēl viena mākslīgā ledus slidotava, kas atrodas pie Rīgas 84. vidusskolas (Lielvārdes iela 141) būs pieejama februāra sākumā, pēc Kontinentālās hokeja līgas Latvijas komandas «Rīgas Dinamo» spēles pret «Minskas Dinamo» komandu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu nozares asociācijas vadītāja Sanda Liepiņa, pieņemot jaunu profesionālo izaicinājumu, 28. jūnijā atstās savu amatu un 1. jūlijā uzsāks darbu Pasaules Bankā, Vašingtonā, ASV.

Finanšu nozares asociācija Sandas Liepiņas vadībā pēdējo trīs gadu laikā ir paveikusi iniciatīvas gan finanšu nozares pašsakārtošanās aktualizēšanai un regulējuma izstrādāšanai, gan arī veicot nozīmīgu izglītošanas darbu digitalizācijas, pārvaldības un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jautājumos.

Asociācijas padomes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis: «Finanšu nozares asociācija pēdējo gadu laikā kļuvusi par ļoti cienītu sadarbības un sarunu partneri valdībai un dažādām citām organizācijām. Liela loma tajā bija Sandai Liepiņai, ņemot vērā Sandas pieredzi politikas jautājumu koordinēšanā un ieviešanā. Asociācija ir biedru organizācija, kuru veido dažādi finanšu sektora dalībnieki un to pārstāvji. Tieši tas dod asociācijai jaudu un ekspertīzi, lai veidotu finanšu sektora attīstību pēc iespējas daudzpusīgāku, ieviestu ES normatīvos aktus pēc iespējas pārdomātāk. Mēs kā asociācija apzināmies, ka finanšu sektoram ir ļoti atbildīga loma ikvienā ekonomikā, līdz ar to uzskatām, ka stipra sektora asociācija ir mūsu ilgtermiņa atbildība.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO, VIDEO: Db.lv viesojas Daugavpils skrošu rūpnīcā

Monta Glumane, 19.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils skrošu rūpnīca ir vienīgā tūristiem atvērtā munīcijas ražošanas rūpnīca Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais, joprojām strādājošais skrošu liešanas tornis. Pateicoties šim faktam, rūpnīca ir viens no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī, kurā viesojas ne vien Latvijas iedzīvotāji, bet arī viesi, piemēram, no Krievijas un pat ASV.

Daugavpils skrošu sūpnīcā tiek ražotas lodes gludstobra ieročiem, kā arī tiek izgatavotas lodes pneimatiskajiem ieročiem, renkuļi un skrotis.

Rūpnīcas vēsture aizsākusies 1886. gadā, bet 32 metrus augstais Daugavpils skrošu rūpnīcas tornis savas funkcijas skrošu liešanā pilda arī šodien. Tiesa gan, pirmsākumos tornis bija koka konstrukcijas būve, bet pēc 1911. gada ugunsgrēka tas ieguva pašreizējo, sarkano ķieģeļu izskatu.

Rūpnīcas vēsturiskajā daļā ekskursijas tiek rīkotas kopš 2012. gada. Gadā objektu apmeklē apmēram astoņi tūkstoši tūristu, lielākā daļa ir no Latvijas - īpaši Rīgas puses, bet ārvalstu tūristi ir apmēram 20% no kopējā tūristu skaita. Šogad Daugavpils skrošu rūpnīcā ir pieaudzis tūristu skaits no Lietuvas, bieži apmeklētāji ierodas no Krievijas, Lielbritānijas, Vācijas, Norvēģijas un citām Eiropas valstīm, taču bijuši arī no ASV, Austrālijas un Kanādas.

Komentāri

Pievienot komentāru