Tirdzniecība un pakalpojumi

Rīgas svētku laikā viena tirdzniecības vieta maksā 600 latu

Gunta Kursiša, 31.07.2013

Jaunākais izdevums

Kopumā 11. Novembra krastmalā «Rīgas svētki 2013» pasākuma laikā būs pieejamas 20 sabiedriskās ēdināšanas un desmit konditorejas izstrādājumu un saldējuma tirdzniecības vietas.

Dalības maksa par sabiedriskās ēdināšanas tirdzniecības vietu ar elektrības pieslēgumu ir 600 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), savukārt maksa par konditorejas izstrādājumu un saldējuma tirdzniecības vietu ir 110 lati, ieskaito PVN.

Svētki notiks 17. un 18. augustā 11. Novembra krastmalā. Pieteikumu tirdzniecībai pieņemšana tiek sākusies 2013. gada 31. jūlijā, un to iesniegšanas termiņš ir 6. augusts. Pasākuma rīkotāji uzsver, ka tirdzniecības vietām jābūt noformētām atbilstoši pasākuma mākslinieciskās koncepcijas risinājumam «Teātris. Teātru parāde. Teātris un Rīga». Sīkākā informācija par pieteikšanos pieejama Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

373 tūkstošus dārgos Rīgas svētkus apmeklējuši 200 tūkstoši cilvēku

Gunta Kursiša, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs dienu laikā no 16. līdz 18. augustam Rīgas svētku pasākumus kopumā apmeklējuši aptuveni 200 tūkstoši cilvēku, aplēsusi Rīgas dome.

Svētku noslēguma pasākumus 11. Novembra krastmalā apmeklēja 160 tūkstoši cilvēku.

Pēc policijas sniegtās informācijas, svētki aizvadīti mierīgi, bez nopietniem starpgadījumiem.

Rīgas svētkos tika svinēta Rīgas 812. dzimšanas diena. Rīgas svētki 2013 risinājās teātra gaisotnē. Kopumā tika organizēti aptuveni simts dažādi bērnu, kultūras, sporta, kā arī tehniskās jomas pasākumi pilsētas centrā, apkaimēs, kultūras centros un aktīvās atpūtas laukumos. Svētki noslēdzās ar uguņošanu.

Rīgas svētki 2013 rīkošanai atvēlēti 373 tūkstoši latu, kas ir aptuveni tikpat daudz kā iepriekšējos gados, iepriekš Db.lv stāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Dzintra Āboliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas svētki šogad izmaksās 373 tūkstošus latu

Gunta Kursiša, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētki 2013 rīkošanai atvēlēti 373 tūkstoši latu, kas ir aptuveni tikpat daudz kā iepriekšējos gados, Db.lv stāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Dzintra Āboliņa.

Jāatgādina, ka svētki notiks divas dienas - 17. un 18. augustā 11. Novembra krastmalā.

Kopumā 11. Novembra krastmalā «Rīgas svētki 2013» pasākuma laikā būs pieejamas 20 sabiedriskās ēdināšanas un desmit konditorejas izstrādājumu un saldējuma tirdzniecības vietas. Dalības maksa par sabiedriskās ēdināšanas tirdzniecības vietu ar elektrības pieslēgumu ir 600 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), savukārt maksa par konditorejas izstrādājumu un saldējuma tirdzniecības vietu ir 110 lati, ieskaito PVN.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rīkotajos svētkos gadu no gada līdzdarbojas vieni un tie paši uzņēmumi un organizācijas; pašvaldības atbalsts citu iecerētām kultūras aktivitātēm – simbolisks.

Tas secināms, pētot Rīgas domes kultūras finansēšanas konkursu rezultātus.

Finansiāli ietilpīgākais ir Rīgas pašvaldības organizētais tradicionālo kultūras pasākumu finansēšanas konkurss, kas uzskatāms par tādu kā Rīgas domes pasūtījumu dažādu svētku, piemēram, Jaungada sagaidīšanas, Rīgas svētku vai Lieldienu organizēšanai. Papildu tam tiek rīkoti konkursi, kuros uz finansiālu atbalstu var cerēt gan dažādi amatieru kolektīvi, gan privātas kultūras iniciatīvas. Regulāri noteiktā laika posmā notiekošu pasākumu atbal- stam finansējums pieejams arī Rīgas festivālu mērķprogrammas finansēšanas konkursā. Tajā atbalstītiem pasākumiem šogad piešķirti 308,8 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Spīķeru kvartāla atjaunotās ēkas ir skaisti sapostas kā kārdinošas Ziemassvētku dāvanas, bet pagaidām daudzas no tām vēl nav pilnībā apdzīvotas. Staigājot pa kvartālu, DB secina, ka daudzviet logos redzams paziņojums, ka telpas tiek iznomātas. Dažviet slēģi ir aizvērti, aiz tiem vēl nenotiek rosība.

Jaunus vaibstus XIX gadsimta otrajā pusē veidotais Spīķeru kvartāls ieguva pirms diviem gadiem. Vizuālas pārmaiņas ieguva gan kvartāla teritorija, gan promenāde gar Daugavu starp Dzelzceļa un Salu tiltu. 2013. gada 1. augustā DB rakstīja, ka kopējās teritorijas labiekārtošanas projekta izmaksas sasniedza vairāk nekā septiņus miljonus eiro (5,37 miljoni latu). No Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) tika piesaistīts finansējums 3,6 milj. eiro (2,55 miljoni latu) apjomā, Rīgas domes līdzfinansējums bija 3,9 milj. eiro (2,75 miljoni latu), bet vēl 170 tūkst. eiro (120 tūkst. latu) tika piešķirti no pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem betona skeitparka būvniecībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) absolventi diplomdarbos izstrādājuši savu redzējumu par Rīgas pilsētvides attīstību, īpašu uzmanību pievēršot padomju laikā būvēto māju atjaunošanas iespējām un bijušo rūpnīcu ēku un teritorijas pielāgošanai mūsdienu vajadzībām.

26 jauno arhitektu diplomprojektu izstādes «100% SALE» un tai veltītās 2013. gada izlaiduma gadagrāmatas atklāšanas svētki notiks šodien, 24. janvārī, plkst. 18 RTU radošo industriju centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Tā būs apskatāma līdz 10. februārim.

Absolventi diplomprojektos ieskicē savu redzējumu par Rīgas pilsētvides attīstību, īpaši akcentējot nepieciešamību domāt par padomju laikā izveidoto dzīvojamo rajonu revitalizāciju. Vairākus diplomandus interesē arī Rīgas vēsturiskais centrs, bijušo rūpnīcu teritoriju un ēku nākotne.

Izstādes «100% SALE» nosaukumu studenti izraudzījušies, jo tas iekļaujoties janvārim raksturīgajā sezonas izpārdošanas drudzī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziesmu un deju svētkos kursēs speciāli noformēts «Dziesmusvētku tramvajs», kura misija ir rosināt cilvēkus uz svētkiem doties, izmantojot sabiedrisko transportu vai velosipēdus.

Tramvajs tapis sadarbībā ar iniciatīvu «Pārvietojies gudri», un tas kursēs 11. maršrutā.

Tāpat akcijā Dziesmu un deju svētku laikā izmantot sabiedrisko transportu piedalās arī sabiedrībā pazīstamas personības, piemēram Jaunā Rīgas teātra aktrises Regīna Razuma un Jana Čivžele, kora «Maska» vadītājs Jānis Ozols un kora «Kamēr» vadītājs Jānis Liepiņš.

Jau rakstīts, ka 6. un 7. jūlijā XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku Noslēguma koncerta un tā publisko ģenerālmēģinājumu laikā Mežaparkā pirmo reizi būs iespēja novietot velosipēdus apsargātā maksas. velonovietnē. Sadarbībā ar iniciatīvu «Pārvietojies gudri» Mežaparka Zaļā teātra teritorijā tiks izveidota novietne 2000 velosipēdiem. Viena velotransporta novietošanas maksa būs viens lats.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Nākamā diena pēc Dziesmu un deju svētkiem dalībniekiem būs brīva

Dienas Bizness, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekš izskanējusī doma par oficiālas brīvdienas piešķiršanu pēc Vispārējo Latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma, nav guvusi atbalstu. Šodien galīgajā lasījumā Saeima pieņēmusi lēmumu piešķirt brīvdienu vienīgi svētku dalībniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru