Pasaulē

Rotaļlietu ražotāja Hasbro peļņa pārspēj prognozes

Lelde Petrāne, 07.02.2011

Jaunākais izdevums

Saglabājoties pieprasījumam pēc ASV otras lielākās rotaļlietu kompānijas figūrām, spēlēm un puzlēm, Hasbro Inc ceturkšņa peļņa pārspējusi prognozes, ziņo Reuters. Kompānija norādījusi, ka šogad vajadzētu augt gan peļņai, gan ieņēmumiem.

Šogad Hasbro pārdošot rotaļlietas un spēles, kuru pamatā ir amerikāņu bērnu televīzijas seriāls Sesame Street.

Kā vēstīts, arī Mattel Inc, leļļu Bārbija un automašīnu Hot Wheels ražotājs, nesen paziņoja par ceturkšņa rezultātiem, kas pārspēj prognozes. Mattel ceturtā ceturkšņa tīrā peļņa bijusi 325,2 miljoni ASV dolāru jeb 89 centi uz akciju.

Savukārt Hasbro ceturkšņa tīrā peļņa bijusi 140,0 miljoni ASV dolāru jeb 99 centi uz akciju. Analītiķi bija prognozējuši 92 centu uz akciju peļņu.

Atbilstošajā laika posmā iepriekšējā gadā rotaļlietu ražotājs strādāja ar 165,6 miljonu ASV dolāru peļņu.

Kopējais apgrozījums bijis 1,28 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hasbro ziņo, ka paātrinās savu ražotņu pārcelšanu no Ķīnas

Globālie tirdzniecības kari sākuši mainīt pasaules kārtību, un vairākas lielās Rietumvalstu kompānijas izsver savas ražošanas nākotni šajā valstī. Šonedēļ, piemēram, pasaules lielākais rotaļlietu ražotājs Hasbro ziņojis, ka paātrinās savu ražotņu pārcelšanu no Ķīnas uz Vjetnamu un Indiju.

Jāpiebilst, ka Hasbro ražo vairākas pasaulē ļoti populāras rotaļlietu franšīzes, piemēram, Frozen un Avengers. Šobrīd uzņēmums aptuveni divas trešdaļas savu rotaļlietu rada tieši Ķīnā. Uzņēmuma vadība gan klāstījusi, ka jau nākamgad šis īpatsvars varot sarukt līdz 50%.

Tādējādi Hasbro ir vēl viens liels uzņēmums, kas pēdējā laikā ziņojis par savas stratēģijas mainīšanu, visticamāk, saistībā ar asāku ASV un Ķīnas tirdzniecības karu un šo valstu savstarpējo tarifu vētru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Šo Ziemassvētku topa rotaļlietas - iPad atdarinājums un interaktīvi roboti

Lelde Petrāne, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku sezona rotaļlietu nozarei ir izšķirošs laiks, jo vecāki, izliekoties par Ziemassvētku vecīti, steidz piepildīt savu bērnu sapņus.

Šogad daudzi rotaļlietu ražotāji, lai iegūtu klientus, turas pie jau izmēģinātām lietām, kam piešķirts kāds «svaigums».

CNBC izveidojis šajā Ziemassvētku sezonā Amerikā pieprasītāko rotaļlietu sarakstu. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, var pieņemt, ka vismaz daļa no šīm rotaļlietām būs iekļuvusi arī Latvijā dzīvojošo bērnu vēstulēs Ziemassvētku vecītim.

My Keepon

Ražotājs: Wow! Stuff

Cena: 50 ASV dolāri

Vecums: 6 gadi līdz 11 gadi

Mazs mikrofons, kas iebūvēts My Keepon, ļauj tam dzirdēt mūziku, ko īpašnieks atskaņo, vai ritmus un atbildēt. Tā reaģē arī uz piesitieniem, saspiešanu un kutināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Vai Rīga var kļūt par dārgāko pilsētu pasaulē?

Lelde Petrāne, 12.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 13. februāra līdz 3.martam rotaļlietu ražotājs Hasbro izsludina vispasaules balsošanas kampaņu 22 populārāko pasaules pilsētu noskaidrošanai, kas iegūs vietu uz jaunās galda spēles Monopols versijas laukuma. Konkursā starp 80 kandidātpilsētām iekļauta arī Rīga, informē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs.

Par godu galda spēles Monopols (Monopoly – angļu val.) 80 gadu jubilejai pēc 7 gadu pārtraukuma rotaļlietu ražotājs Hasbro plāno izdot jaunu vispasaules galda spēles versiju, kur īpašumu lauciņu vietā atradīsies pasaules iecienītākās pilsētas, tostarp arī Rīga. Ikviens pasaules iedzīvotājs katru dienu mājas lapā VoteMonopoly.com var balsot par vienu no astoņdesmit pasaules pilsētām, tādejādi veicinot tās nokļūšanu uz jaunās galda spēles laukuma.

Balsošana ilgs trīs nedēļas, un rezultāti tiks paziņoti 19.martā, kad tiek atzīmēta galda spēles Monopols dzimšanas diena.

Kā norāda Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča: «Atcerēsimies, ka pirms vairākiem gadiem Rīga nokļuva uz Monopola laukuma kā otrā iekārojamākā pilsēta, taču tagad, pēc vairāku gadu pārtraukuma, mums ir iespēja uzlabot savu pozīciju un iegūt godpilno pirmo vietu. Nokļūšana spēles laukumā ir interesants un radošs veids, kā popularizēt Rīgu vairāk nekā 50 valstīs.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Zvaigžņu kari nāk par labu dažiem rotaļlietu ražotājiem

Jānis Šķupelis, 23.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākajā daļā gadījumu kāda konkrēta uzņēmuma vai pat veselas nozares pārstāvju akcijas cenas biržā ietekmē ziņas vai spekulācijas par nākotni. Turklāt šīs ziņas var būt ļoti dažāda rakstura – tās var saistīties gan ar jaunumiem no makroekonomikas datu frontes, gan, piemēram, ar kādu jaunu modes kliedzienu, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Interesanti šajā sakarā ir tas, ka jau kādu laiku pastiprināti biržā svārstās vairāku pasaules lielāko rotaļlietu ražotāju vērtspapīru cenas. Tas savukārt lielā mērā saistīts ar nākamā mēneša otrajā pusē gaidāmo svaigāko Zvaigžņu karu filmu, kas vismaz ASV jau tagad raisījusi milzīgu pieprasījumu pēc attiecīgām rotaļlietām, piemēram, plastmasas gaismas zobeniem vai franšīzes antagonista – Dārta Veidera – maskām. Kādam šīs lietas ir jāražo, un oficiālās licences piešķirtas vairākiem lielajiem pasaules rotaļlietu ražotājiem.

Tas, kas ir modē

Pieejamā informācija liecina, ka Zvaigžņu karu tēmai milzīgu savu rotaļlietu nodaļu platību jau tagad atvēlējuši tādi mazumtirdzniecības milži kā Wal-Mart Stores un Target. Pastāv viedoklis, ka viss notiekošais pie lielākas peļņas ļaus nonākt tādām rotaļlietu ražošanas kompānijām kā Hasbro, Mattel un Jakks Pacific. Hasbro akcijas vērtība kopš šā gada sākuma ir palielinājusies gandrīz par 40%. Kompānijas iepriekšējo 12 mēnešu P/E (Price/Earnings) rādītājs atrodas pie 22,6 un uzņēmuma dividenžu ienesīgums ir 2,4%. Savukārt Jakks Pacific akcijas vērtība kopš gada sākuma ir pieaugusi par 16,6%. Šai kompānijai ir arī zemāks P/E rādītājs – pie 16,45.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Rīga turpina cīņu par lauciņu galda spēlē Monopols

Lelde Petrāne, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir atlikusi nedēļa, lai nodrošinātu Rīgas līderpozīciju jaunās galda spēles Monopols (Monopoly) vispasaules balsojumā. Pateicoties balsotāju aktivitātei, Rīga šobrīd ieņem otro vietu un sīvi konkurē ar tādām pasaules lielpilsētām kā Honkonga, Lima, Varšava, Atēnas, Stambula un Maskava, informē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs.

No balsošanas pirmās dienas Rīga ar mainīgām sekmēm ir spējusi noturēties labāko sešiniekā astoņdesmit pilsētu konkurencē, pēdējās dienās izvirzoties pat līderos.

Līdz šā gada 3. martam ikviens pasaules iedzīvotājs katru dienu neierobežotu reižu skaitu mājas lapā www.VoteMonopoly.com vai www.HelpRiga.lv var balsot par vienu no astoņdesmit pasaules lielpilsētām, tai skaitā Rīgu, tā iznesot pilsētas vārdu pasaulē ar populārās galda spēles starpniecību.

Jau ziņots, ka par godu galda spēles Monopols 80 gadu jubilejai pēc 7 gadu pārtraukuma rotaļlietu ražotājs Hasbro plāno izdot jaunu vispasaules galda spēles versiju, kur īpašumu lauciņu vietā atradīsies 22 pasaules iecienītākās pilsētas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Par divām dienām pagarina spēles Monopols vispasaules balsojumu

Dienas Bizness, 04.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā lielo cilvēku aktivitāti balsošanas beigu periodā, rotaļlietu un spēļu ražotājs Hasbro ir nolēmis oficiāli pagarināt spēles Monopols vispasaules balsošanas kampaņu par divām dienām – līdz 5. martam.

Pēdējās dienas balsojums ir bijis aizklāts, tādējādi saglabājot intrigu un mudinot balsotājus aktīvi atbalstīt savas pilsētas. Jau vēstīts, ka Rīga līdz šim ieņēma augsto otro vietu, piekāpjoties vien Limai. Tai uz papēžiem min tādas metropoles kā Honkonga, Stambula, Ņujorka, Londona, Maskava un citas lielvalstu pilsētas.

Tāpēc, lai dotu visiem aktīvajiem balsotājiem iespēju cīnīties par savu izvēlēto pilsētu, tādējādi uzlabojot balsojuma rezultātu, balsošana pagarināta līdz 5.marta plkst. 16:00.

Jau ziņots, ka balsot par Rīgas iekļaušanu jaunajā galda spēles Monopoly vispasaules izdevumā var katru dienu neierobežotu skaitu mājas lapā www.VoteMonopoly.com. Jau kopš balsojuma sākuma Rīga ir spējusi noturēties starp favorītēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Peļņas ziņā piedzīvots labākais ceturksnis sešu gadu laikā

Aptuveni trešā daļa publiski kotēto lielo ASV kompāniju šobrīd ir paziņojušas par saviem iepriekšējā ceturkšņa finanšu rezultātiem, un pagaidām uzzīmētā bilde akciju investorus tīri labi apmierina.

No tiem uzņēmumiem, kuri informējuši par savu šā gada pirmā ceturkšņa peļņu, veseliem 78% izdevies pārsist analītiķu pirms tam izteiktās peļņas aplēses. Krietni labākas finanšu atskaites bijušas, piemēram, tādiem uzņēmumiem kā Bank of America, Morgan Stanley, Caterpillar un McDonald’s. Pašlaik ASV uzņēmumu pirmā ceturkšņa peļņa ir ceļā uz to, lai gada skatījumā pieaugtu par 11,4% (bet apgrozījums – par 6,9%). Visai spēji peļņas un apgrozījuma prognozes pārspējušas arī tādas kompānijas kā Constellation Brands, CSX, Hasbro, KeyCorp, Wynn Resorts, C.R. Bard un Edwards Lifesciences. Rezultātā šo uzņēmumu akciju vērtības pieaugušas un nav izslēgts, ka tuvākajā laikā tās turpinās izjust pozitīvu vilkmi. Tāpat pašlaik ļoti optimistiskas nākotnes gaidas analītiķiem ir attiecībā uz daudzu pusvadītāju ražotāju ienākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV biržu indeksi otrdien pieauga līdz jauniem rekordiem, ko veicināja pārsvarā labu ASV uzņēmumu peļņas rādītāju publicēšana, kas pastiprināja uzticēšanos ekonomikas prognozei.

Eiropas biržu indeksi nedaudz palielinājās pirmajā tirdzniecības dienā pēc Lieldienu brīvdienām.

Naftas cenas turpināja kāpt pēc ASV paziņojuma par vēršanos pret Irānas naftas eksportu.

Investori bija bijuši piesardzīgi, sākoties pirmā ceturkšņa peļņas rādītāju publicēšanas sezonai, ņemot vērā prognozes par peļņas krišanos.

Otrdien tomēr tika publicēti pārsvarā labi uzņēmumu peļņas rādītāji, un starp šiem uzņēmumiem bija aizsardzības rūpniecības milzis «Lockheed Martin», atspirdzinošo dzērienu kompānija «Coca-Cola», rotaļlietu ražotājs «Hasbro» un sociālo mediju uzņēmums «Twitter».

Labie rezultāti vairoja cerības, ka akciju cenas turpinās kāpt.

«Mēs tagad redzam vairāk solīdas ekonomikas izaugsmes pazīmju, kā arī norādes, ka kompānijas ne vien ziņo par negaidīti labu pirmā ceturkšņa peļņu, bet arī turpina virzību uz mērenu peļņas pieaugumu visa 2019.gada gaitā,» sacīja «Edward Jones» investīciju stratēģe Keita Vorna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules akciju tirgos otrdien bija kāpums un pieauga arī naftas cenas, investoriem izjūtot atvieglojumu pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps atlika muitas tarifu noteikšanu svarīgām patēriņa precēm no Ķīnas, raisot cerību par atslābumu ASV-Ķīnas tirdzniecības karā.

Paziņojums par tarifu atlikšanu izraisīja dramatisku pārmaiņu akciju tirgos, kuri pirms tam pieredzēja kritumu, ko noteica politiskais saspīlējums Honkongā, ekonomikas krīze Argentīnā, bažas par globālās ekonomikas izaugsmes palēnināšanos un neziņa par ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunām.

Noskaņojums uzlabojās pēc ASV paziņojuma, ka tā atliek līdz 15.decembrim jaunu 10% tarifu noteikšanu svarīgiem Ķīnas ražojumiem, tai skaitā klēpjdatoriem, viedtālruņiem, apģērbiem un apaviem.

ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers otrdien pa telefonu runāja ar Ķīnas vicepremjeru Liu He, un nākamo divu nedēļu laikā tiek plānota jauna telefonsaruna, paziņoja ASV tirdzniecības pārstāvja birojs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lego kļūst par ceturto lielāko rotaļlietu ražotāju

Ritvars Bīders, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas konstruktoru ražotāja Lego pārdošanas apjomi 2010. gadā, salīdzinot ar 2009. gadu, palielinājās par 37% līdz 16,01 miljardam Dānijas kronu (1,51 miljardam latu). Tas veicinājis Lego tirgus daļas pieaugumu līdz 5,9%, kā rezultātā kompānija kļuvusi par pasaulē ceturto lielāko rotaļlietu ražotāju, ziņo AFP.

Īpaši strauju pārdošanas apjomu izaugsmi Lego piedzīvojis ASV, Lielbritānijā un Austrumeiropas valstīs.

Lego peļņa pērn palielinājusies par 69% līdz 3,72 miljardiem kronu (350,8 miljoniem latu).

2010. gada beigās Lego nodarbināja 8 365 tūkstošus cilvēku, kas ir par 1 079 vairāk nekā pirms gada.

Pasaulē lielākais rotaļlietu ražotājs joprojām ir Mattel, kam seko Hasbro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Veikalu tīkla Lāčuks īpašnieki plāno attīstīt ekorotaļlietu ražošanu

NOZARE.LV, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Foboss Viens, kam pieder bērnu rotaļlietu veikalu tīkls Lāčuks, plāno attīstīt ekorotaļlietu ražošanas līniju, pastāstīja SIA Foboss Viens izpilddirektors Jānis Jurģelis.

Ražošanas sākšanai nepieciešamās investīcijas ir aptuveni 120 000 latu.

«Lai gan ekorotaļlietas konceptuāli ir par 30% dārgākas, pieprasījuma pieaugums pēc koka rotaļlietām pērn bijis aptuveni 8%. Ekorotaļlietas plānots piedāvāt ne tikai Latvijā, bet arī eksporta tirgos Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un citās valstīs,» norādīja Jurģelis.

Patlaban Foboss Viens jau ražo dažādas spēles, lasītprasmes, skaitītprasmes palīglīdzekļus, galda spēles un citas preces no koka. Taču patlaban rotaļlietu ražošana veido nelielu īpatsvaru no apgrozījuma. Foboss Viens ražotās rotaļlietas veido aptuveni 50 000 latu apgrozījumu gadā, kas ir aptuveni 0,5% no kopējā apgrozījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņojot par pārdošanas apjomu pieaugumu 13% apmērā, Dānijas Lego kļuvis par pasaulē otru lielāko rotaļlietu ražotāju, ziņo BBC.

Sešos mēnešos - līdz 30. jūnijam - Lego pārdošanas apjomu rādītājs sasniedzis 1,8 miljardus ASV dolāru, pārspējot ASV bāzēto Hasbro.

Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju pirmā pusgada peļņa uzkāpusi līdz 550 miljoniem ASV dolāru un tirgus daļa - līdz 8,8%. Uzņēmums patlaban ir Dānijas bagātākā cilvēka - Kjelda Kirka Kristiansena - kontrolē. Viņš ir Lego dibinātāja mazdēls.

Pasaulē lielākais rotaļlietu ražotājs ir ASV uzņēmums Mattel.

Lego pārdošanas apjomu kāpumu veicinājusi Čima rotaļlietu sērija.

Komentāri

Pievienot komentāru