Jaunākais izdevums

Lāsmai Cimerei ēdienu gatavošana patikusi jau kopš agra vecuma – gan eksperimenti mammas virtuvē, gan māsas krustmātes bieži aicinājumi strādāt vasarās kā kāzu saimnieces palīdzei, mudināja radīt savu pavārgrāmatu, raksta laikraksts Dienas Bizness.

Pēc daudziem skolā nostrādātiem gadiem viņa Ogrē izveidojusi atvērto ielas kafejnīcu Pūce Cep. Tuvojoties 9. klases beigām, L. Cimerei bijusi pat iecere apgūt pavāra profesiju, taču, ņemot vērā, ka bērnu skatiens un grāmatu pasaule šķitusi pārāka par pašgatavoto vecāku virtuvē, gan arī abi vecāki strādājuši skolā kā pedagogi, arī viņa izvēlējusies iet «sirds» ceļu – studēt filologos Latvijas Universitātē. Tiesa gan, ēst gatavošanas process aizvien palicis kā hobijs, un, arī strādājot skolā, viņa regulāri pārsteigusi skolēnus ar dažādiem pašas gatavotiem kārumiem.

Kopumā L. Cimere skolā nostrādājusi 23 gadus, taču pārslodze bijusi milzīga, liela darba mīlestība radījusi pārslodzi un stresu, kas ar katru gadu pieaudzis, tādēļ nācies pieņemt lēmumu par izmaiņām dzīvē. Ņemot vērā, ka L. Cimeres vīrs ir uzņēmējs kokapstrādes nozarē, arī viņa ilgus gadus bijusi saistīta ar uzņēmējdarbību, palīdzot viņam eksporta un loģistikas jomā. Tādēļ, aizejot no skolas, radusies ideja skatīties sava biznesa virzienā, tomēr nedaudz nogaidījusi. Sākotnēji L. Cimere izveidojusi jauniešu organizāciju - NVO Jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociālās uzņēmējdarbības centru OISTABA, ar kura starpniecību īstenojusi vairākus projektus jauniešiem, strādājusi arī kā mentore, lektore un karjeras konsultante.

Tomēr kādu dienu, vedot dēlu no Ogres Mākslas skolas, viņa uzzinājusi, ka tiek izīrēta telpa, kur patlaban atrodas Pūce Cep. “Uzreiz zvanīju vīram un teicu, ka man tās vajag, pat īsti vēl nezinot, kas tur būs. Iepriekš šajā vietā strādāja kāda sieviete, kas cepa pankūkas – viņas plāni bija mainījušies, tādēļ izlēma pārtraukt savu darbību. Pusotra mēneša laikā izlēmu, ko vēlos šeit darīt, un vīrs mani atbalstīja,” viņa atminas. Nedēļas laikā kopā ar bijušo skolnieci, RTU arhitektūras fakultātes studenti Adu izveidoti reklāmas plakāti, logo, un ar ģimenes – vīra un trīs dēlu - aktīvu palīdzību izdevies kafejnīcu atvērt vēlamajā datumā - 2017.gada 16. decembrī, kad Ogres pilsētas centrā notika Ziemassvētku gadatirgus.

Sākotnēji pircējus Pūce Cep saistīja ar pankūkām un ceptiem kartupeļiem, jo iecerēto plānu īstenošanai bija nepieciešams ilgāks laiks. Iekārtu iegāde aizņēma aptuveni trīs mēnešus, tāpat bija jāmeklē piegādātāji, ar ko sadarboties, laiku prasīja arī dokumentu sakārtošana ar Pārtikas un veterināro dienestu un citi jautājumi. Rezultātā piepildījās sapnis – no Singapūras tika atvesta pirmā iekārta un marta sākumā Pūce Cep pārdeva savu pirmo burbuļvafeli.

Visu rakstu lasiet 9. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta - FOTO: Ogres skvēra būvdarbi traucē uzņēmējdarbībai

Žanete Hāka, 29.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres centrā, Brīvības ielā, uzsākti skvēra būvdarbi, taču vietējie uzņēmēji sūdzas, ka lielais troksnis un norobežojumi negatīvi ietekmē biznesu.

DB aptaujāja vairākus uzņēmējus, kas atzina, ka par labu biznesam remontdarbi nenāk, un, ja vasarā parasti bija lielākais klientu pieplūdums, tad tagad daļa cilvēku cenšas apiet būvdarbus pa citu ceļu vai steidz ātrāk paiet garām troksnim un putekļiem, kas rodas no darbiem. Tajā pašā laikā kā pozitīvais aspekts tiek minēts tas, ka cilvēku ietvei atvēlētā daļa ir šaura un ved tieši gar veikaliņiem, kas - no otras puses - liek kādam garāmgājējam palūkoties piedāvājumā.

«Veikals viennozīmīgi ir tukšāks nekā ierasti, blakus urbj, braukā traktori, griežas putekļi, tādēļ cilvēki mēģina pēc iespējas ātrāk aiziet garām šim ielas posmam,» atzina kāda veikala vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru