Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitāte (LU) izsolē, kas notiek no 7.oktobra līdz 10.novembrim, atkārtoti pārdod īpašumu Jūrmalas gatvē 76, samazinot cenu par 20% jeb 922 tūkstošiem eiro, informē LU Komunikācijas un inovāciju departaments.

Zemes un ēku īpašums Jūrmalas gatvē 76, ir viens no lielākajiem īpašumiem, ko Universitāte līdz šim atsavinājusi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti LU Akadēmiskā centra attīstībai.

"Mēs pozitīvi vērtējam LU stratēģisko lēmumu atbrīvoties no pamatdarbībai nevajadzīgajiem aktīviem, kas savu potenciālu veiksmīgāk var sasniegt, konkrētos īpašumus attīstot privātajam sektoram, savukārt LU atgūtos līdzekļus efektīvāk izmantot savām pamatvajadzībām," skaidro "Colliers International" direktors Latvijā Deniss Kairāns.

Izsole par īpašumu Jūrmalas gatvē 76 tiek organizēta atkārtoti. Uz iepriekšējo izsoli, nebija ieradies neviens pretendents. LU ir pārliecināta, ka izsoles sākuma cenas samazinājums piesaistīs investoru interesi.

"Īpašumam Jūrmalas gatvē, kur pašlaik atrodas bijušais LU fakultāšu komplekss, ir liels apbūves potenciāls un to iespējams attīstīt kā vērienīgu daudzīvokļu ēku apbūves teritoriju," skaidro LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs. Pēc viņa sacītā, investoram, kurš iegādāsies īpašumu, "paveras izcila iespēja attīstīt pievilcīgu jauno projektu".

"Viena zemes kvadrātmetra cena pret potenciāli izbūvējamo kvadrātmetru daudzumu ir ļoti zema, kas ļauj attīstīt projektu tā, lai gala patērētājam iegādes cena būtu pieejama, kas savukārt garantē projekta izdošanos. Tāpat pārdodamajam īpašumam ir izcila atrašanās vieta jauna dzīvojamā kvartāla izbūvei - laba satiksme gan Rīgas centra, gan Jūrmalas virzienā. Īpašums atrodas zaļā teritorijā, taču tajā pašā laikā tuvu dažādiem tirdzniecības centriem un citai sociālajai infrastruktūrai. Īpašuma pievilcību var pastiprināt īpašuma sastāvā ietilpstošā vēsturiskā Anniņmuiža, kuru ir iespējams atjaunot un padarīt par attīstāmās teritorijas piesaistošo elementu ar sabiedrībai un apkārtnes kopienai lietderīgu funkciju," stāsta M. Počs.

Atkārtotās izsoles sākuma cena ir 3 688 000 eiro (46,7 EUR/m2), kopējā zemes platība ir 78 859 m2, bet potenciālā apbūves platība - 70 000 m2.

Kā informē LU Infrastruktūras departaments, par izsoli jau interesi izrādījuši lielākie attīstītāji Baltijas mērogā.

Nav izdevies izsolīt vienu no lielākajiem LU nekustamajiem īpašumiem 

Pirmdien bez rezultāta noslēgusies Latvijas Universitātes (LU) izsole, kurā par 4,61 miljonu...

FOTO: Izsolē pārdos vienu no lielākajiem LU nekustamajiem īpašumiem 

Latvijas Universitāte (LU) izsolē, kas notiks no 3. marta līdz 6. aprīlim,...

FOTO: Anniņmuižas vēsturiskā ēka pacietīgi gaida savu atdzimšanu 

Anniņmuižas vēsturisko ēku Rīgā, Jūrmalas gatvē 76 (oficiāli - vietējās nozīmes arhitektūras...

Komentāri

Pievienot komentāru