Ražošana

SIA Daudznozaru kompānijai Daugava jauni līdzīpašnieki

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

SIA Daudznozaru kompānijai Daugava līdzšinējiem dalībniekiem Gogol-Mogol Dva un Aigaram Vaivaram pievienojošies divi jauni līdzīpašnieki – Stepans Mkhitarians un Vladimirs Sigarevs, liecina Lursoft informācija.

Krievijas uzņēmuma Gogol-Mogol Dva un uzņēmēja A. Vaivara līdzdalība pamatkapitālā ir samazināta, savukārt katram no jaunpienācējiem pieder 0,78% uzņēmuma daļu.

Tāpat līdz ar jaunu dalībnieku pievienošanos SIA Daudznozaru kompānijai Daugava ir mainīts arī kompānijas pamatkapitāls, kurš pašlaik veido 3,188 miljonus latu.

Aizvadītajā gadā Daudznozaru kompānija Daugava strādāja ar 2,1 miljonu Ls apgrozījumu, kas ir par 28% mazāk nekā 2011. gadā. Savukārt zaudējumi pēc nodokļu nomaksas bija 768,9 tūkst. Ls. 2012. gadā uzņēmumā vidēji strādājuši 137 darbinieki. Kā norādīts vadības ziņojumā, pērnais bijis pārmaiņu gads uzņēmuma attīstībā. Lielākā uzmanība pievērsta esošā tirgus izpētei, jaunu pasūtījumu piesaistīšanai, klientu vēlmju izzināšanai, kā arī savas darbības efektivitātes uzlabošanā.

Šogad SIA Daudznozaru kompānija Daugava iecerējusi veikt aktivitātes uzņēmuma popularizēšanā. Uzņēmums nolēmis aktīvāk darboties piena produktu ražošanā, realizācijā īpaši attīstot eksportu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Aigars Vaivars pamet Daugavas valdes priekšsēdētāja amatu

Gunta Kursiša, 22.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Daudznozaru kompānija Daugava valdes priekšēdētāja amatu pametis viens no uzņēmuma līdzīpašniekiem Aigars Vaivars, liecina Lursoft dati.

Viņa vietā valdes priekšsēdētāja amatā stājies Krievijas pilsonis Stepans Mkhitarijans (Stepan Mkhitarian), kuram pieder 0,78% SIA Daudznozaru kompānija Daugava daļu.

Pērnā gada aprīlī par SIA Daudznozaru kompānija Daugava līdzīpašnieku kļuvis Krievijas piena pārstrādes uzņēmums Gogol-Mogol DVA. Savukārt 2013. gada augustā Gogol-Mogol DVA un Aigaram Vaivaram uzņēmuma dalībnieku sarakstā pievienojās arī Stepans Mkhitarians un Vladimirs Sigarevs. Katram no jaunpienācējiem pieder 0,78% uzņēmuma daļu, savukārt Aigaram Vaivaram pieder 30% uzņēmuma kapitāldaļu, bet Gogol-Mogol DVA – 68,43% uzņēmuma daļu, liecina Lursoft dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Latvian Dairy, kas iegādājusies Daudznozaru kompāniju Daugava, investē uzņēmumā 0,5 miljonus eiro, uz pusi palielina darbinieku skaitu un sāk jaunas produkcijas ražošanu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pagājušā gada oktobrī darbu atsāka bijusī piena pārstrādes uzņēmuma ražotne Sērenes pagastā. Uzņēmums ticis gan pie jauniem īpašniekiem, gan arī jauna nosaukuma – SIA Latvian Dairy. Savulaik uzņēmējam Aigaram Vaivaram piederošais uzņēmums Daudznozaru kompānija Daugava tagad pieder Kipras Republikā reģistrētam uzņēmumam Goforth Ltd. (70%) un trim Ukrainas pilsoņiem. Bijušais Daudznozaru kompānijas Daugava īpašnieks Aigars Vaivars šobrīd nodarbojas ar lauksaimniecību, viņš saglabājis īpašuma tiesības uz preču zīmi Daugava.

SIA Latvian Dairy īpašnieki uzņēmuma attīstībā investējuši aptuveni 0,5 miljonus eiro, tie ieguldīti galvenokārt ražotnes rekonstrukcijā, lai varētu sākt jaunās produkcijas – siera sālījumā ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Par daudznozaru kompānijas Daugava līdzīpašnieku kļūst Krievijas Gogol-Mogol DVA

Žanete Hāka, 12.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmaiņas dalībnieku sarakstā reģistrētas SIA Daudznozaru kompānija Daugava, kuras vienīgais īpašnieks līdz šim bijis Aigars Vaivars, liecina Lursoft dati.

Dalībnieku sarakstā tagad atrodams arī Gogol-Mogol DVA, kurš kļuvis par 40,31% uzņēmuma daļu turētāju, savukārt atlikušās daļas vēl aizvien ir Aigara Vaivara pārziņā.

Lursoft rīcībā esošā informācija liecina, ka Gogol-Mogol DVA ir Krievijas uzņēmums, kurš pašreiz nav saistīts ar citiem Latvijā reģistrētiem komersantiem. Krievijas uzņēmuma pamatnodarbošanās ir piena izstrādājumu ražošana, taču Gogol-Mogol DVA arī gaļas izstrādājumu ražošanu.

2011.gadā daudznozaru kompānija strādājusi ar 3,031 miljona latu apgrozījumu, gadu noslēdzot ar 284,5 tūkstošu latu lieliem zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

DK Daugava pilnībā norēķinās ar kreditoru

Sandra Dieziņa, 15.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investora piesaiste DK Daugava ļāvusi norēķināties ar Swedbank.

Krievijas uzņēmums Gogol-Mogol DVA kļuvis par 40,31% daudznozaru kompānijas Daugava līdzīpašnieku, bet pārējās daļas joprojām paliek uzņēmuma saimnieka Aigara Vaivara pārziņā, liecina Lursoft dati.

Aigars Vaivars DB skaidro, ka darījuma summa ir 1,8 miljoni eiro un tas pilnībā ļāvis norēķināties ar kreditoru - Swedbank. Jāatgādina, ka Daugavai iepriekš radās nesaprašanās ar Swedbank, kas pieprasīja uzņēmumam pirms laika atmaksāt visu ņemto kredītu.

Investora piesaiste Daugavas piena produkcijai ļāvusi samazināt cenas par 20 %, bet maizei – līdz pat 30 %. A. Vaivars skaidro, ka turpmāk Daugava nodarbosies tikai ar ražošanu, bet Krievijas kompānija produkciju realizēs. Gogol-Mogol DVA specializācija ir piena produktu izplatīšana Krievijas tirgū. Lursoft rīcībā esošā informācija liecina, ka Gogol-Mogol DVA ir Krievijas uzņēmums, kurš pašreiz nav saistīts ar citiem Latvijā reģistrētiem komersantiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Daudznozaru kompānijas Daugava apgrozījums sarucis par 28%

Žanete Hāka, 25.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā SIA Daudznozaru kompānija Daugava apgrozījums sarucis līdz 2,169 miljoniem latu, kas ir par 28,45% mazāk nekā iepriekšējā gadā, turklāt gads noslēgts ar 768,91 tūkstošu latu zaudējumiem, liecina Lursoft dati.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērnais bijis pārmaiņu gads uzņēmuma attīstībā. Lielākā uzmanība pievērsta esošā tirgus izpētei, jaunu pasūtījumu piesaistīšanai, klientu vēlmju izzināšanai, kā arī savas darbības efektivitātes uzlabošanā.

Pērn uzņēmums pārdevis savu tirdzniecības tīklu un turpinājis strādāt kā preču ražotājs un vairumtirgotājs.

Šogad SIA Daudznozaru kompānija Daugava iecerējusi veikt aktivitātes uzņēmuma popularizēšanā. Uzņēmums nolēmis aktīvāk darboties piena produktu ražošanā, realizācijā īpaši attīstot eksportu.

Db.lv jau vēstīja, ka par uzņēmuma līdzīpašnieku aprīlī kļuvis Krievijas Gogol-Mogol DVA, kura pārziņā tagad ir 40,31% Daugavas kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Populārākie M&A darījumu sektori Baltijā - pārtika, finanses un telekomunikācijas

Žanete Hāka, 21.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investoru interese par Baltijas uzņēmumiem ir palielinājusies tomēr tirgus dalībnieku gatavība slēgt jaunus vēsturiski nozīmīgus darījumus Baltijas tirgū vēl nav atgriezusies, jo gan pārdevēji, gan pircēji joprojām rīkojas ļoti uzmanīgi, norāda KPMG Baltics asociētā direktore Jūlija Māsāne-Ose.

Uz pārējo sektoru fona ar īpašu aktivitāti iegādes un apvienošanas (M&A) jomā tāpat kā iepriekš izceļas bankas, telekomunikācijas, kā arī pārtikas un dzērienu nozare.

Šā gada deviņos mēnešos Latvijā ir noslēgti vairāk nekā 30 darījumi, kas atbilst pērnā gada rezultātiem. Aptuveni puse darījumu ir vietējie, savukārt pārrobežu darījumos dominē investori no NVS valstīm. Līdzīga situācija ir novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs - Lietuvā un Igaunijā.

Salīdzinoši augsta iegādes un apvienošanas darījumu aktivitāte gan šogad, gan pērn ir vērojama pārtikas un dzērienu ražošanas sektorā. Piemēram, 2012. gadā Somijas alkoholisko dzērienu ražotājs Altia iegādājās Jaunalko. Darījuma mērķis bija papildināt Altia produktu klāstu un nostiprināt kompānijas klātbūtni Baltijas tirgū. Savukārt šogad visievērojamākais darījums bija Latvijas putnu gaļas ražotāju Lielzeltiņi, Putnu Fabrika Ķekava, Broileks un Cerova iegāde, ko par 13 miljoniem eiro īstenoja Linas Agro Group. Tāpat nozīmīgi 2013. gada darījumi bija daudznozaru kompānijas Daugava, Rīgas Dzirnavnieka, Brīvā Vilņa iegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru