Ražošana

SIA Lyngson plāno audzēt apgrozījumu līdz 12 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

SIA Lyngson, kas nodarbojas ar ūdens apkures radiatoru ražošanu, šajā gadā plāno palielināt neto apgrozījumu līdz 12 miljoniem eiro, liecina Lursoft dati.

Lyngson vadība norāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums turpināja investēt līdzekļus darbinieku profesionālajā apmācībā un tehnoloģisko iekārtu iegādē. Jāatzīmē, ka uzņēmums pērn iegādājās ražošanas iekārtas jaunu produktu ražošanas uzsākšanai.

Lyngson pērn saražoja 99,641 tūkstošus radiatoru, tādējādi palielinot saražotās produkcijas apjomu par 7,3% salīdzinājumā ar 2013. gadu. Ražotāja neto apgrozījums 2014. gadā paaugstinājās līdz 11,696 miljoniem eiro. Peļņa, ko Lyngson ieguva pēc nodokļu nomaksas, pagājušajā gadā pieauga līdz 1,655 miljoniem eiro.

Pērn uzņēmums turpināja reorganizācijas procesu ar 2005. gadā dibināto SIA Olaines Property, ko plāno pabeigt šajā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) piemērojusi kopumā 233 791 eiro lielu naudas sodu SIA "PK Serviss", SIA "Koro būve" un SIA "Tavs laikmets" par aizliegtu vienošanos privātā pasūtītāja SIA "Lyngson" rīkotā būvniecības iepirkumā, otrdien preses konferencē informēja KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis.

Sodītie uzņēmumi vienojušies par dalības nosacījumiem "Lyngson" rīkotā iepirkumā par jaunas ražošanas ēkas projektēšanu un būvniecību Olainē. Kopējā iepirkuma summa bija ap diviem miljoniem eiro, un iepirkums noslēdzās 2019.gada nogalē. Ražošanas ēka patlaban jau ir uzbūvēta.

KP vadītājs uzsvēra, ka šis ir pirmais KP atklātais kartelis privāta pasūtītāja rīkotā iepirkumā.

KP aizliegto vienošanos izdevies konstatēt, pamatojoties uz Finanšu ministrijas (FM) Eiropas Savienības (ES) fondu Revīzijas departamenta sniegto informāciju un izpētes gaitā papildu gūtajiem pierādījumiem.

KP Aizliegtu vienošanos departamenta direktore Ieva Šmite sacīja, ka kartelī iesaistīto dalībnieku darbību rezultātā iepirkuma pasūtītājs saņēma saskaņotus, nevis patiesas konkurences apstākļos gatavotus piedāvājumus - pretendenti apmainījās ar komerciāli sensitīvu informāciju par vienas vienības izmaksām, tādējādi izslēdzot konkurenci iepirkumā konkurentu starpā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA “Lyngson” sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu grupu “AJ Power” šovasar Olaines novadā uzstādījis lielāko saules paneļu parku Latvijā.

Projekta ietvaros uz ražotnes ēkas jumta uzstādīti 1580 saules paneļi ar kopējo sistēmas jaudu 489 kW. Šis šobrīd ir Latvijā lielākais uzstādītais saules paneļu parks, kas ik gadu saražos gandrīz 500 000 kWh zaļās elektroenerģijas.

Gada griezumā SIA “Lyngson” saules paneļi saražos vidēji 30% no uzņēmuma elektroenerģijas pašpatēriņa, taču vasaras mēnešos tie būs vairāk nekā 50% no pašpatēriņa. Zaļā elektroenerģija tiks izmantota ražotnes vajadzībām, kā rezultātā ik gadu atmosfērā nenonāks 141 000 kg CO2 izmešu.

SIA “Lyngson” nodarbojas ar ūdens apkures radiatoru ražošanu. Ražošanas uzņēmums Latvijā darbojas jau 16 gadus, un tā lielākais tirgus ir Skandināvija – uz to tiek eksportēti 95% no saražotās produkcijas. Pagaidām šī ir pirmā SIA “Lyngson” realizētā saules paneļu projekta kārta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

SIA Lyngson vēlas iegādāties eksperimentālu lāzermetināšanas iekārtu

Žanete Hāka, 01.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lyngson, kas nodarbojas ar ūdens apkures radiatoru ražošanu, vēlas iegādāties eksperimentālu lāzermetināšanas iekārtu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 278 tūkstoši eiro, bet paredzamais līguma izpildes termiņš – 2019.gada 30.jūnijs.

Uzņēmuma ražotne atrodas Olainē.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 15.februārim.

Komentāri

Pievienot komentāru