Investors

SoftBank mobilo sakaru struktūrvienības IPO kļuvis par vēsturiski otro lielāko

LETA, 19.12.2018

Jaunākais izdevums

Japānas telekomunikāciju uzņēmums «SoftBank» ceturtdien Tokijas fondu biržā īstenojis mobilo sakaru struktūrvienības akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), kas kļuvis par visu laiku pasaulē otru lielāko.

«SoftBank» norāda, ka struktūrvienības IPO piesaistījis 2,65 triljonu jenu (20,7 miljardu eiro) finansējumu, šim kļūstot par Japānas visu laiku lielāko un pasaulē otru lielāko IPO pēc «Alibaba» debijas biržā 2014.gadā.

Struktūrvienības «SoftBank Corp.» akcijas cena tirdzniecības sesijas noslēgumā gan bija nokritusies par 14,5% - līdz 1282 jenām, salīdzinot ar IPO noteikto cenu 1500 jenu apmērā.

Analītiķi akciju cenas kritumu skaidro ar šā mēneša sākumā piedzīvoto tehnisko kļūmi, kuras dēļ desmitiem miljonu «SoftBank» un Lielbritānijas mobilo sakaru operatora O2 klienti nespēja piekļūt datiem.

Tāpat negatīvu ietekmi radījušas arī drošības bažas saistībā ar Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu «Huawei», kura ražotās detaļas izmanto «SoftBank».

«SoftBank» gan spējis pārdot visus piedāvājumā nodotos 1,76 miljardus mobilo sakaru struktūrvienības akciju.

Šis IPO palīdzēs «SoftBank» iegūt finanšu līdzekļus laikā, kad tas aizvien vairāk pārvērš savu darbību par investīciju uzņēmumu.

«SoftBank» jau februārī paziņoja par plāniem realizēt mobilo sakaru struktūrvienības IPO. Uzņēmums skaidro, ka akciju kotēšana fondu biržā nodrošinās struktūrvienībai lielāku pārvaldes autonomiju, lai attīstītu savu izaugsmes stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SoftBank ar mobilo sakaru struktūrvienības IPO plāno iegūt 23 miljardus dolāru

LETA, 10.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas telekomunikāciju uzņēmums «SoftBank» nākamajā nedēļā Tokijas fondu biržā paredzētajā mobilo sakaru struktūrvienības akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) plāno piesaistīt finansējumu vairāk nekā 23 miljardu dolāru (20,2 miljardu eiro) apmērā, un šis varētu kļūt par pēdējos gados vienu no lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumu IPO.

Kompānija pirmdien apstiprināja, ka plāno piedāvāt 1,76 miljardus mobilo sakaru struktūrvienības akciju par 1500 jenām (11,6 eiro) par akciju.

Šis IPO palīdzēs «SoftBank» iegūt finanšu līdzekļus laikā, kad tas aizvien vairāk pārvērš savu darbību par investīciju uzņēmumu.

Struktūrvienības IPO tiks īstenots 19.decembrī, un pēc tā «SoftBank» piederēs aptuveni 63% mobilo sakaru struktūrvienības akciju.

Piedāvājumā noteiktā akciju cena novērtē struktūrvienību vairāk nekā septiņu triljonu jenu apmērā, un šis varētu kļūt par Japānas lielāko IPO.

«SoftBank» jau februārī paziņoja par plāniem realizēt mobilo sakaru struktūrvienības IPO. Uzņēmums skaidro, ka akciju kotēšana fondu biržā nodrošinās struktūrvienībai lielāku pārvaldes autonomiju, lai attīstītu savu izaugsmes stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi tehnoloģiju uzņēmumi Hansab un SoftBank Robotics ir apvienojusi spēkus, piedāvājot iespēju uzņēmumiem izmantot cilvēkveidīgo robotu Pepper, lai inovatīvā veidā nodrošinātu komunikāciju ar saviem klientiem un partneriem.

2016. gada beigās Hansab kļuva par sertificētu Softbank Robotics cilvēkveidīgā robota Pepper oficiālo partneri un izplatītāju Baltijas teritorijā. Hansab kā sertificēts partneris nodarbojās ar individuālu programmatūras izstrādi atbilstoši gala lietotāja biznesa vajadzībām. Softbank Robotics izstrādā un ražo humanoīdos robotus, Francijā, tomēr aplikāciju izstrāde notiek Hansab Grupas ietvaros. SIA Hansab veic gala lietotāja biznesa vajadzību identificēšanu un tālāk šo informāciju nodod uzņēmumam Hansab IT solutions, kas veic programmatūras izstrādi. Uzņēmumā šobrīd ir nodarbināti 9 cilvēki, taču Hansab IT Solutions mērķis jau pārskatāmā laikā ir darbinieku skaitu palielināt līdz 20 cilvēkiem. Fiziski uzņēmums atrodas Igaunijā, Tallinā, tāpēc izstādi veic gan Igaunijā, gan Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas investīciju gigants "Softbank Group" pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 4,99 triljonu jenu (37,7 miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir visu laiku kāda Japānas uzņēmuma lielākā peļņa, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Biznesa gadā, kas noslēdzās 2020.gada martā, uzņēmums cieta zaudējumus 961,6 miljardu jenu apmērā, kas bija lielākie zaudējumi kompānijas vēsturē.

Peļņu pagājušajā biznesa gadā galvenokārt veicinājis tehnoloģiju uzņēmumu akciju cenu kāpums, ņemot vērā "Softbank Group" investīcijas šādās kompānijās.

Dienvidkorejas e-tirdzniecības gigants "Coupang", kurā "Softbank Group" veicis investīcijas, martā akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) ieguva vairāk nekā četrus miljardus dolāru, šim kļūstot par ASV šogad līdz šim lielāko IPO.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Toyota un SoftBank paziņo par sadarbību autonomās vadības automobiļu jomā

LETA, 04.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» un telekomunikāciju uzņēmums «SoftBank» ceturtdien paziņoja, ka veidos kopuzņēmumu, lai piedāvātu jaunus mobilitātes pakalpojumus, tostarp autonomās vadības automobiļus.

Jaunā uzņēmuma nosaukums būs «Monet», kas ir saīsinājums no «mobility network» («mobilitātes tīkls»), tā 50,25% akciju piederēs «SoftBank», bet atlikusī daļa - «Toyota».

«Monet» paredzēts izveidot līdz 2019.gada aprīlim un tā sākotnējais kapitāls veidos divus miljardus jenu (15,2 miljonus eiro), kas vēlāk tiks palielināts līdz desmit miljardiem jenu (76,06 miljardiem eiro).

Līdz nākamās desmitgades otrajai pusei jaunais uzņēmums sāks piedāvāt autonomās vadības pakalpojumus, izmantojot «Toyota» elektriskos automobiļus.

«Toyota» prezidents Akio Tojoda solījis pārveidot uzņēmumu no autoražotāja par mobilitātes kompāniju, lai pielāgoties izteiktajām izmaiņām, kādas šobrīd piedzīvo nozare.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

SoftBank varētu īstenot vienu no pēdējo gadu lielākajiem tehnoloģiju kompāniju IPO

LETA, 12.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas telekomunikāciju uzņēmums SoftBank nākamajā mēnesī Tokijas fondu biržā īstenos mobilo sakaru struktūrvienības akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), un šis varētu kļūt par pēdējos gados vienu no lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumu IPO.

Kompānija norāda, ka IPO tiks īstenots 19.decembrī un tajā tiks piedāvāti 1,6 miljardi mobilo sakaru struktūrvienības akciju par 1500 jenām (11,6 eiro) par akciju. Tādējādi struktūrvienības vērtība varētu sasniegt 7,18 triljonus jenu (55,5 miljardus eiro), šim kļūstot par Japānas lielāko IPO.

SoftBank jau februārī paziņoja par plāniem realizēt mobilo sakaru struktūrvienības IPO. Uzņēmums skaidro, ka akciju kotēšana fondu biržā nodrošinās struktūrvienībai lielāku pārvaldes autonomiju, lai attīstītu savu izaugsmes stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gatavojas īstenot 100 miljonus eiro vērtu ieguldījumu programmu

Db.lv, 29.06.2022

“Maple Bear Global Schools” dibinātājs un priekšsēdētājs Rodnijs Brigss (no kreisās), “Vantage Capital” izpildpriekšsēdētājs Lūks Albinskis un “Maple Bear CEE” ģenerāldirektors Jans Baidans.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir pagājuši četri gadi, kopš Centrāleiropā un Austrumeiropā ienāca “Maple Bear” – vislielākais un visstraujāk augošais franšīzes bilingvālo pirmsskolas līdz vidējās izglītības iestāžu tīkls pasaulē –, un tagad tas kopā ar “Vantage Capital” gatavojas īstenot 100 miljonus eiro vērtu ieguldījumu programmu šajā reģionā.

“Vantage” ieguldījumu programmai, kas paredzēta “Maple Bear Central & Eastern Europe”, ir četras sastāvdaļas:

  • kapitāla ieguldījums reģionālajā galvenajā birojā; ar to tiktu nodrošināts finansējums, lai varētu pieņemt darbā līdz 70 papildu komandas locekļu, kas paaugstinās “Maple Bear” skolu īpašniekiem, skolotājiem un bērniem sniegtā izglītības atbalsta kvalitāti, un paātrināta skolu tīkla paplašināšanās reģionā,
  • kapitāla nodrošināšana “Maple Bear Polska”, kas plāno ar Polijas vietējo akcionāru palīdzību atvērt vairāk nekā 40 skolu,
  • kapitāla nodrošināšana “Maple Bear Czech Republic” vairāk nekā 20 skolām,
  • nekustamā īpašuma finansēšanas programma, kas “Maple Bear” skolu īpašniekiem dos iespēju uzbūvēt lielas pirmsskolas līdz vidējās izglītības paraugiestādes ļoti labās vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās bankas HSBC Ņujorkas filiālē šonedēļ darbu sācis robots, kura nosaukums ir Pepper, raksta MarketWatch.

Jaunā darbinieka pienākumi būs sagaidīt klientus, kad tie ienāk bankas filiālē un jautāt, vai viņiem nepieciešama palīdzība.

«HSBC iepazīstina ar robotu, lai piesaistītu klientus filiālei un radītu atmiņā paliekošu pieredzi,» sacījis HSBC privātpersonu apkalpošanas un aktīvu pārvaldes vadītājs Ziemeļamerikā Pablo Sančezs.

Bankas filiāļu skaits ASV 12 mēnešu laikā (līdz 2017.gada jūnijam) ir sarucis par vairāk nekā 1700, kas ir lielākais samazinājums vēsturē, liecina Wall Street Journal dati.

Robots palīdzēs klientiem ar tādiem tematiem, kā piemērotākās kredītkartes atrašanu vai noguldījumu veikšanu, tādējādi, vismaz teorētiski samazinot klientu gaidīšanas laiku. Ja klientiem viņš patiks, tad arī citās filiālēs darbu sāks roboti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļēji Latvijā tapušais cilvēkveidīgais robots Pepper savā standarta komplektācijā prot sarunāties ar cilvēkiem un veidot vienkāršus dialogus.

Tehnoloģiju uzņēmuma Hansab multimediju pārdošanas projektu vadītājs Raivis Bidiņš demonstrē sarunu ar robotu.

R. Bidiņš: «Iepazīstini ar sevi.»

Robots: «Mans vārds ir Pepper. Es esmu cilvēkveidīgs robots, 120 cm garš. Es piedzimu tehnoloģiju uzņēmumā Softbank Robotics, Parīzē.»

R. Bidiņš: «Cik tu esi vecs?»

Robots: «Man ir pieci gadi, esmu diezgan jauns.»

R. Bidiņš: «Vai tev ir ģimene?»

Robots: «Mana izstrādes komanda ir mana ģimene.»

R. Bidiņš: «Tu labi izskaties!»

Robots: «Paldies.»

Šobrīd tiek izstrādāta programmatūra, ar kuras palīdzību robotam var iemācīt arī cita veida komunikāciju, piemēram, atpazīt cilvēka emocijas, garastāvokli, dzimumu un vecumu. Šā gada mērķis ir izstrādāt arī latviešu, igauņu un lietuviešu valodu atbalstu, lai robots pielāgotos potenciālajiem lietotājiem Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Indijas strauji augošā viesnīcu ķēde Oyo paplašinās Eiropā

Lelde Petrāne, 02.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Indijas strauji augošā viesnīcu ķēde Oyo paplašināsies Eiropā, iegādājoties Amsterdamā bāzētu tūrisma pakalpojumu uzņēmumu @Leisure, ziņo BBC.

Lai iegādātos @Leisure, Oyo šķirsies no 369,5 miljoniem eiro.

Kopš darbības uzsākšanas 2013. gadā Indijas uzņēmums piedzīvojis strauju izaugsmi un apgalvo, ka ir sestā lielākā viesnīcu ķēde pasaulē.

Tās dibinātājam Ritešam Agarvalam šobrīd ir 25 gadi. Oyo jau saņēmusi finansējumu no Japānas konglomerāta Softbank un platformas Airbnb. Pagājušajā mēnesī uzņēmums saņēma stratēģisku investīciju no Airbnb 100 miljonu ASV dolāru apmērā.

Oyo pārvalda mazbudžeta viesnīcas dažādās valstīs, tostarp Ķīnā, ASV un Lielbritānijā, kā arī Indijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Elektrisko skrejriteņu jaunuzņēmums Lime plāno piesaistīt 500 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 15.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauji augošais ASV elektrisko skrejriteņu un velosipēdu nomas uzņēmums Lime līdz šim piesaistījis finansējumu 765 miljonu dolāru apmērā, taču pie šīs summas neplāno apstāties, raksta ārvalstu mediji.

Neoficiāla informācija, ko atklājušas kompānijai tuvu stāvošas personas, vēsta, ka uzņēmums patlaban meklē veidus, kā piesaistīt vēl 500 miljonus dolāru.

Starp potenciālajiem investoriem ir SoftBank Group Vision Fund un citiem, un paredzams, ka kompānijā varētu ieguldīt arī investori, kas iepriekš izsnieguši finansējumu. Februārī uzņēmums piesaistīja 310 miljonus dolāru no tādām kompānijām kā Alphabet, Bain Capital, Fidelity Ventures un citiem. Toreiz kompānijas novērtējums sasniedza 2,4 miljardus dolāru.

Patlaban gan eksperti atturas prognozēt, cik liela varētu būt Lime vērtība pēc jaunas kapitāla ieplūdes, jo finansējuma apjoms var mainīties, ņemot vērā, ka patlaban sarunas ir tikai sākumposmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

ASV akciju cenas pieaug cerībās uz Covid-19 vakcīnu un lieliem darījumiem

LETA--AFP, 15.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV akciju cenas pirmdien pieauga, ko veicināja cerības uz Covid-19 vakcīnu un ziņas par apjomīgiem darījumiem, bet Eiropas biržās akciju cenas maz mainījās.

Oksfordas Universitāte un farmācijas kompānija "AstraZeneca" nedēļas nogalē atsāka Covid-19 vakcīnas klīniskos izmēģinājumus, kas bija pārtraukti vairākas dienas, jo kādam brīvprātīgajam, kas piedalījās izmēģinājumos, bija parādījušās blaknes. Pēc "AstraZeneca" prognozēm, vakcīna varētu būt gatava šā gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Farmācijas uzņēmums "Gilead" paziņoja, ka par 21 miljardu ASV dolāru nopirks "Immunomedics", kas ražo medikamentu pret krūts vēzi.

Japānas tehnoloģiju grupa "SoftBank" paziņoja, ka pārdod Lielbritānijas mikroshēmu dizaina uzņēmumu "Arm" ASV bāzētajai kompānijai NVIDIA par 40 miljardiem dolāru.

ASV Finanšu ministrija paziņoja, ka ir saņēmusi programmatūras milža "Oracle" pieteikumu video lietotnes "TikTok" ASV segmenta iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Revolut" ceturtdien paziņoja, ka tā vērtība pēc jaunu investīciju saņemšanas sasniegusi 33 miljardus dolāru (27,5 miljardus eiro), tādējādi tai pielīdzinoties tradicionālo britu banku vērtībai.

"Revolut" norāda, ka no Japānas investīciju giganta "Softbank Group" un ASV investīciju grupas "Tiger Global" tas saņēmis 800 miljonus dolāru investīcijas.

Uzņēmuma vērtība 2020.gada februārī, pirms koronavīrusa pandēmija aizvien vairāk cilvēkus pamudināja pievērsties banku pakalpojumu izmantošanai internetā, veidoja 5,5 miljardus dolāru.

"Revolut" skaidro, ka jaunākais finansēšanas raunds padarījis to par vērtīgāko Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumu.

"Revolut" izveidots 2015.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru