Būve

Uzņēmuma Starbag darbošanās Bauskā: Būvniecība ievilksies arī jaunajā mācību gadā

Dienas Bizness, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas ēku renovācija, visticamāk, netiks pabeigta līdz jaunā mācību gada sākumam, jo uzņēmums Starbag Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) apstrīdēja pašvaldības jauno iepirkumu būvdarbu noslēgšanai un IUB šajā strīdā atzina sūdzētājas pārākumu, vēsta reģionālais laikraksts Bauskas Dzīve.

IUB nolēmis aizliegt Bauskas novada pašvaldībai slēgt līgumu sarunu procedūrā par būvdarbu pabeigšanu Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas ēku energoefektivitātes paaugstināšanas rekonstrukcijas projektā, kurā par uzvarētāju tika atzīts vietējais uzņēmums SIA Kvintets M, informēja IUB direktores vietniece, Juridiskā departamenta direktore Evija Mugina. Sūdzību par šo iepirkumu bija iesniegusi SIA Starbag. IUB iesniegumu izskatīšanas komisija sūdzību atzinusi par pamatotu.

Bauskas novada pašvaldība 2014. gada aprīļa beigās noslēdza līgumu ar SIA Starbag par būvdarbiem Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas ēku energoefektivitātes paaugstināšanas rekonstrukcijas projektā. Līguma summa 900 000 eiro, darbu izpildes termiņš – 48 nedēļas.

2015. gada 6. martā ģenerāluzņēmējs atteicās turpināt darbu, pametot objektu nepabeigtu, nācās pārstāt strādāt arī apakšuzņēmējiem.

Bauskas pašvaldība līgumu ar SIA Starbag izbeidza šā gada 11. martā, pamatojot ar ievērojamu darbu grafika neievērošanu. Pielietojot sarunu procedūru, pašvaldība darbu pabeigšanai izvēlējās vietējo uzņēmumu – SIA Kvintets M, vienojoties par līgumcenu vairāk nekā 401 000 eiro apmērā.

Plašāk - laikrakstā Bauskas Dzīve

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Bauskā mērs pilns: Gatavojas lauzt līgumu ar Starbag

Dienas Bizness, 03.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī konkursu par darbu veikšanu Bauskas Valsts ģimnāzijā un Bauskas sākumskolā pagājušajā gadā uzvarēja SIA «Starbag», tomēr būvsapulcē notiekošais liecina, ka projekta vadību reāli pārņēmusi Bauskas novada dome, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieka Alvja Feldmaņa vadībā 2. martā Bauskas Valsts ģimnāzijas telpās notika būvsapulce, lai noskaidrotu, kāda ir situācija marta sākumā. Par konkrētiem remontdarbiem informēja apakšuzņēmēju SIA «Garlics» un SIA «Kvintets M» pārstāvji, solot darbus skolas aktu zālē pabeigt līdz 23. martam. Tur problēmu nebija – par katru veicamo darbu speciālisti informēja par plānoto pabeigšanas laiku un rezultātu.

No ģenerāluzņēmēja SIA «Starbag» valdes locekļa Uģa Strupuļa konkrētas atbildes sagaidīt neizdevās. Dažbrīd radās pilnīga haosa izjūta, ziņo medijs. U. Strupulis sūdzējās, ka netiek apmierināts pieprasījums pēc papildu finansējuma par darbiem, kas nav paredzēti projektā. Projektētāju SIA «Wonderfull» pārstāvis nespēja atbildēt, kas no minētā ir izmaiņas projektā un kas nav. Bauskas Valsts ģimnāzijas direktors Raimonds Žabovs un skolas saimnieks Aivars Zubovs informēja, ka uz ģenerāluzņēmēja pieteikumu atbildējuši ar vēstuli. U. Strupulis pauda sašutumu – vēstulē neesot nekādas konkrētības. Būvuzraugs Jānis Rikters ziņoja, ka būvnieks nav sagatavojis nepieciešamos dokumentus papildfinansējuma saņemšanai. «Tad mums darbi būs jāaptur?» vaicāja U. Strupulis. Sanākušie sacīja, ka būvnieks arī tāpat darbus neveic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas renovācijas projektam bija jābeidzas aprīlī. Tomēr izglītības iestāžu ēkas ir pamestas remonta stadijā, un nav skaidrs, kad darbus varēs atsākt, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Darbu grafiku SIA «Starbag» neievēroja jau 2014. gada vasarā, pašā rekonstrukcijas sākumā. Bauskas Valsts ģimnāzijas (BVĢ) vadība un novada domes amatpersonas meklēja dažādus veidus, kā sadarboties ar uzņēmēju. Atsaucību no ģenerāluzņēmēja neizdevās rast, un firma martā pameta Bausku, atstājot «dāvanu» nepabeigtas renovācijas izskatā.

2015. gada februāra beigās situācija objektā bija apmēram tāda – darbus veica apakšuzņēmēji, kuriem maksājumus nodrošināja ar trīspusēja līguma starpniecību, lai būtu garantija, ka Bauskas novada domes naudu darbu veicēji saņems. Savukārt no ģenerāluzņēmējas SIA «Starbag» objektā bija tikai divas personas – būvdarbu vadītāja vietas izpildītājs un uzņēmuma valdes loceklis Uģis Strupulis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2. martā notiek kārtējā būvsapulce, kas veltīta Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas rekonstrukcijai. Marts ir pēdējais mēnesis izglītības iestāžu būvniecības grafikā, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

«Būvniecības grafiks izstrādāts līdz marta beigām. Nepieciešamos darbus SIA «Starbag» laikus nepabeigs,» tā darbu gaitu vērtē Bauskas Valsts ģimnāzijas direktors Raimonds Žabovs.

Līdz marta beigām apakšuzņēmējas SIA «Garlics» un «Kvintets M», iespējams, izremontēs mazo sporta zāli un aktu zāli. Plānots, ka 10. aprīlī Bauskā ieradīsies Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Viens no apmeklējuma punktiem varētu būt Bauskas Valsts ģimnāzija. Vismaz zāles būtu gatavas augstā viesa uzņemšanai.

«Iekšdarbus, visdrīzāk, pabeigs. Ventilācijas sistēmai nepieciešamais ir izbūvēts – tuvākajās dienās sāks savienot un plāno to palaist. Tas varētu būt tuvāko trīs nedēļu laikā,» informē būvuzraugs Jānis Rikters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Klapatas ar Starbag Bauskā tā arī nebeidzas: iesniegta sūdzība IUB

Dienas Bizness, 09.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvdarbu pabeigšana Bauskas Valsts ģimnāzijā (BVĢ), iespējams, tiks atlika uz ilgāku laiku. Tā iemesls – iepriekšējā būvnieka SIA «Starbag» Iepirkumu uzraudzības dienestā (IUB) iesniegtā sūdzība, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Bauskas novada dome bez konkursa izsludināšanas bija veikusi sarunu procedūru ar vietējo uzņēmēju SIA «Kvintets M». 28. maijā tika panākta vienošanās par būvdarbu pabeigšanu BVĢ un Bauskas sākumskolas ēku energoefektivitātes paaugstināšanas rekonstrukcijas projektā. Darbu izpildei bija atvēlēti 401 558 eiro. Līgumu ar uzņēmēju pašvaldība drīkstēja parakstīt pēc desmit dienām. Taču 5. jūnijā IUB tika reģistrēta iepriekšējās būvnieces SIA «Starbag» sūdzība. IUB pagaidām vēl nav noteikusi šīs sūdzības izskatīšanas termiņu. Līdz IUB lēmuma pieņemšanai līgumu ar «Kvintets M» pašvaldībai nav tiesību slēgt.

Komentāri

Pievienot komentāru