Pakalpojumi

Ventspils slimnīcā par 3,46 miljoniem eiro pārbūvēs uzņemšanas nodaļu un laboratoriju

Db.lv, 09.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils slimnīcā par 3,46 miljoniem eiro pārbūvēs uzņemšanas nodaļu un laboratoriju, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca parakstīja līgumu par Uzņemšanas nodaļas un Laboratorijas pārbūves sākšanu. Būvdarbus veiks SIA "Pilsbūve", savukārt pasūtītāja pārstāvis projektā būs pašvaldības Komunālā pārvalde.

Kā norāda Rudzroga, Uzņemšanas nodaļu nodalīs no jebkuras citas pacientu un personāla plūsmas. Būtiskākās izmaiņas šajā projektā saistītas ar Uzņemšanas nodaļas paplašināšanu un pacientu plūsmu nodalīšanu. Pacientus, kuri Uzņemšanas nodaļā ierodas paši, nodalīs no pacientiem, kurus slimnīcā nogādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Telpas būs plašākas, tādējādi nodrošinot iespēju ievērot distanci.

Gaitenis, pa kuru pārvietojas gan pacienti, gan personāls, būs nodalīts no Uzņemšanas nodaļas, turklāt tas būs lēzenāks, lai nodrošinātu ērtu pārvietošanos.

Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, akcentējot projekta ieguvumus, pacientu plūsmu nodalīšanu un laboratoriju, norāda, ka šis ir ļoti nozīmīgs projekts ventspilniekiem.

Slimnīcas Uzņemšanas nodaļas vadītāja Anita Kalēja pauž gandarījumu par iespēju būt klāt šī projekta īstenošanā un norādīja, ka visos procesos aktīvi iesaistās slimnīcas personāls. Būtiskākais ieguvums arī Kalējas ieskatā ir pacientu plūsmu nodalīšana, turklāt viņa atzīmē, ka paralēli būvniecībai tiek pilnveidoti arī iekšējie procesi.

Projekta autors, arhitekts Gundars Vīksna norādīja, ka projektā bijis daudz izaicinājumu un tas izrādījies sarežģītāks, nekā sākotnēji plānots. Vienlaikus arhitekts pauda cerību un pārliecību, ka personāls būs apmierināts ar rezultātu.

Līgumu parakstīja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, "Pilsbūves" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Budigins un Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks.

Līdzās projektēšanas stadijā esošajai Uzņemšanas nodaļai paredzētas arī Diagnostikas nodaļas telpas, līdz ar to rentgena un datortomogrāfa izmeklējumu telpas būs ērtāk pieejamas apmeklētājiem, kā arī atvieglos stacionārā esošo pacientu nogādāšanu uz izmeklējumu, jo būvniecības iecerē paredzēta arī plašāka uzgaidāmā zona.

Projektā būtiski pārplānos un pārbūvēs arī slimnīcas laboratoriju, izveidojot modernas atvērtā tipa laboratorijas darba telpas un apvienojot tās ar dežūrlaboratoriju un ambulatoro laboratoriju, tā nodrošinot, ka viss laboratorijas darbs tiek organizēts vienuviet.

Kopējās būvdarbu izmaksas plānotas 3,46 miljoni eiro, no kuriem 2,36 miljoni eiro ir piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 272 000 eiro valsts un 825 000 eiro slimnīcas finansējums. Būvdarbus plānots pabeigt 2023.gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru