Jaunākais izdevums

Televīzijas operators Viasat Latvija no pirmdienas, 7. decembra, kabeļoperatora Baltkom ilgstoši nenokārtoto parādsaistību dēļ, izslēgs četrus Viasat kanālus, informē Viasat. Tikmēr Baltkom apšauba Viasat godprātību tirgū.

Šādu soli Viasat spēris tādēļ, ka noteikto parādu apmaksas grafiku, par kuru iepriekš vienojušās abas puses, Baltkom neesot ievērojis.

Soda naudu Viasat neatklāj, norādot, ka parāda apjoms ir ievērojami liels.

Viasat uzsver, ka šis fakts nekādi neietekmēs sadarbību ar citiem operatoriem.

Viasat norāda, ka kanāli Baltkom piedāvājumā atgriezīsies tikai pēc parādu saistību izpildīšanas.

Tikmēr Baltkom savā paziņojumā norāda, ka Viasat paziņojums ir vērtējams kā nespēja atšķirt savā darbībā dalību abonenttelevīzijas tirgū un televīzijas satura izplatīšanu.

Viasat esot veicis virkni pārmaiņu, taču nav savlaicīgi informējis par to sadarbības partnerus, un tāpēc «ir pamats apšaubīt šī komersanta spēju godprātīgi darboties tirgū.»

«Būdams ārvalstu komersants, Viasat nav varējis nodrošināt nepieciešamos dokumentus, uz kuru pamata varētu tikt veikts starpvalstu maksājums atbilstoši Eiropas nodokļu likumdošanas normām. Ir nekorekti un nepatiesi apgalvot, ka Baltkom kavē abpusēji saskaņotu maksājumu grafiku. Drīzāk šāds paziņojums ir saistīts ar bažām par to, ka Baltkom nepiekritīs pagarināt Viasat kanālu izplatīšanas līgumu, jo nepiekrīt būtiski palielinātajām maksām», konfliktu komentē Baltkom komercdirektors Juris Ķezberis.

Baltkom arī piebilst, ka šogad Viasat demonstrējis savu neprognozējamību, likvidējot divus sporta kanālus, bet uz to bāzes izveidojot jaunu – Baltijas sporta kanālu, kura izplatīšanas nosacījumi izslēdza konkurentiem iespēju to piedāvāt saviem klientiem.

Baltkom atgādina arī strīdu par ētera kanālu TV3, kurš savulaik uzsāka darbību Latvijas tirgū kā obligāti iekļaujams visu kabeļtelevīzijas tīklu programmā. «Izvirzot kabeļtelevīzijām prasību iekasēt maksu par šo kanālu, tika piemirsts par šādu soli informēt arī pārējo sabiedrību par uzņēmuma stratēģiskajiem plāniem kļūt par maksas kanālu. Diskusija bija tik populistiska, ka Baltkom nācās uz diennakti pārtraukt kanāla raidīšanu, līdz beidzot prasības mitējās,» teikts kompānijas paziņojumā.

Db.lv jau vēstīja, ka sadarbības problēmas ir arī Viasat un Lattelecom starpā. Proti, Lattelecom vēl aizvien nav noslēdzis līgumu ar Viasat kontrolēto TV3 un Db rīcībā neoficiāla informācija liecina, ka galvenais līguma neparakstīšanas iemesls ir tas, ka TV3 no nākamā gada pavasara, iespējams, vēlas iekasēt 25 eiro centus par vienu TV3 skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltcom plāno VIASAT TV programmas - TV1000 un TV1000 Russkoje Kino - aizstāt ar līdzvērtīgām vai pat labākām tematiskajām programmām.

Baltcom informē, ka tuvojoties TV programmu izplatīšanas līguma termiņa beigām, Baltkom saņēmis VIASAT priekšlikumu, kas paredz VIASAT piedāvātās TV programmas turpmāk vairs neizplatīt analogajā kabeļtelevīzijas apraidē.

Baltkom līdz šim nav panācis arī vienošanos par atsevišķu TV programmu pārraidi digitālajā formātā, jo VIASAT TV programmu komplektam noteiktā maksa ievērojami pārsniedz līdzšinējos apmērus un Baltkom klientiem, visticamāk, nebūs pievilcīga.

Izmaiņas VIASAT satura izplatīšanas stratēģijā skars arī Baltkom digitālās TV klientus, kuri bez jau minētajiem kanāliem vairs neredzēs arī VIASAT Explorer. VIASAT piedāvātās TV programmas par papildu samaksu, ko noteiks VIASAT, būs pieejamas tikai Baltkom digitālajā TV atsevišķa bloka abonentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Baltkom atradis Viasat kanālu aizstājējus

, 15.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkom no 21. decembra TV skatītājiem Viasat kanālu TV 1000 un TV 1000 Русское кино vietā piedāvās jaunus filmu kanālus - Illuzion+ un Русский Иллюзион, Db informēja Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

Viņš atgādināja, ka izmaiņas Baltkom TV piedāvājumā ir saistītas ar Viasat lēmumu TV programmas vairs neizplatīt analogajā kabeļtelevīzijas apraidē un vēlmi digitālajā formātā tās turpmāk piedāvāt tikai vienotā komplektā.

Viasat kanāli TV 1000 un TV 1000 Русское кино Baltkom TV klientiem nebūs pieejami no 2010.gada sākuma.

Db.lv jau ziņoja, Viasat Latvija kabeļoperatora Baltkom ilgstoši nenokārtoto parādsaistību dēļ draudēja izslēgt četrus Viasat kanālus - TV1000 un TV1000 Russkoje Kino, kā arī dokumentālo filmu kanālus Viasat History un Viasat Explorer.

Tiesa, vēlāk Viasat un Baltkom panāca savastarpēju vienošanos, kura paredz Baltkom parāda daļēju apmaksu šobrīd un pakāpenisku atlikušās summas dzēšanu, līdz ar to Viasat paziņoja, ka kanāli no Baltkom televīzijas paketēm netiks izslēgti. Tomēr vēlāk Baltkom paziņoja, ka Viasat kanāli TV1000 un TV1000 Russkoje Kino tiks aizstāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Igaunijas Autoru savienībai no Viasat neizdodas piedzīt autoratlīdzības samaksu par satelīta apraidi

Žanete Hāka, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Augstākā tiesa lēmusi par labu AS Viasat un noraidījusi Igaunijas Autoru savienības prasību par autoratlīdzības samaksu par satelīta apraidi Igaunijā, informē Viasat pārstāvji.

Strīda galvenais iemesls bija jautājums par to, vai AS Viasat ir pienākums saņemt licenci no Igaunijas Autoru savienības un maksāt tai maksu par savas satelīta platformas kanālu pieejamības nodrošināšanu klientiem Igaunijā.

2011.gadā Igaunijas Autoru savienība iesniedza prasību pret AS Viasat, uzdodot tai atslēgt visus tās satelīta platformas televīzijas kanālus vai veikt autoratlīdzības samaksu savienībai par šādu kanālu pārraidīšanu caur satelītu.

Lietu izskatīja Harju novada tiesa un Tallinas apgabaltiesa, un tās abas pieņēma lēmumu par labu Igaunijas Autoru savienībai.

Viasat pārsūdzēja šo lēmumu Igaunijas Augstākajā tiesā, kas 2013.gada 29.maijā daļēji apmierināja apelācijas prasību, bet nosūtīja lietu atpakaļ Tallinas apgabaltiesai pārskatīšanai. Tallinas apgabaltiesa ar 2014.gada 28.februāra lēmumu noraidīja prasību un konstatēja, ka Viasat nav pienākuma maksāt Igaunijas Autoru savienībai autoratlīdzību par savas platformas kanāliem. 18.jūnijā Igaunijas Augstākā tiesa noraidīja Igaunijas Autoru savienības apelāciju par Tallinas apgabaltiesas lēmumu, kas bija pieņemts par labu Viasat.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šodien noraidīja Igaunijas Viasat un SIA TV3 Latvia sūdzības par spriedumu, ar kuru kā tiesisks atzīts abām kompānijām noteiktais Konkurences padomes (KP) sods par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu TV3 kanāla izplatīšanas tirgū Latvijas teritorijā.

KP ar 2009.gada 18.jūnija lēmumu kompānijai Viasat piemēroja naudassodu - 47 400 latus, bet TV3 Latvia tika piemērots 40 000 latu sods. Administratīvā apgabaltiesa 2010.gada 17.decembrī noraidīja Viasat un TV3 Latvia sūdzības, tādējādi atzīstot KP lēmumu par pamatotu. Kompānijas šo spriedumu apstrīdēja Senātā.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, AT Senāts šodien apstrīdēto Administratīvās apgabaltiesas spriedumu atstāja negrozītu, bet Viasat un TV3 Latvia kasācijas sūdzības noraidīja. Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, lietu pret Viasat un TV3 Latvia KP ierosināja pēc Lattelecom iesnieguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izzi vēlas pilnībā nopirkt Baltkom un atteikties no sadarbības ar Šmidri

NOZARE.LV, 07.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc padziļinātas kabeļtelevīzijas un elektronisko sakaru kompānijas Baltkom izpētes kabeļtelevīzijas operatora Izzi īpašnieki un investori nolēmuši atteikties no abu kompāniju vienlīdzīgas apvienošanās un izteikt piedāvājumu nopirkt 100% Baltkom kapitāla daļu, vienlaikus pieprasot Baltkom dibinātāja un vadītāja Pētera Šmidres atkāpšanos no jebkādām saistībām ar Baltkom, sacīja Izzi valdes priekšsēdētājs Helmuts Kols.

Kols sacīja, ka Izzi īpašnieki, kas pastarpināti ir investoru grupa, kam pieder Luksemburgas holdingkompānija Contaq Latvia Cable Holding S.a.r.l, jau vairākus gadus centušies iegūt Baltkom, lai veidotu kompāniju, kas spētu konkurēt ar SIA Lattelecom, un šis mērķis nav mainījies.

«Esam dziļi ieskatījušies Baltkom, visu izanalizējuši un mainījuši savu piedāvājumu. Sacījām Pēterim [Šmidrem], ka neesam vairs ieinteresēti abu kompāniju apvienošanā. Mēs gribam nopirkt visu Baltkom,» teica Kols.

Izzi vadītājs norādīja, ka darījums ar Baltkom vairs nav iespējams Konkurences padomes (KP) pērn atļautajā laikā līdz 15.aprīlim, taču viņš netic, ka termiņa pagarināšanai un darījuma atļaušanai pārpirkšanas, nevis apvienošanās formā KP varētu likt kādus šķēršļus. Pēc KP atļaujas atjaunošanas, Baltkom īpašniekiem piekrītot, darījums varētu notikt sešu nedēļu laikā, Kols teica.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viasat, kas saķēries asā konkurences cīņā ar Lattelecom, televīzijā pārraidītās reklāmās jaunus klientus mēģina piesaistīt, solot trīs mēnešus bez maksas baudīt pornokanālu Private Spice.

Arī informācija Viasat mājaslapā liecina, ka, piesakot digitālās satelītelevīzijas un mobilā interneta komplektu Viasat Connect, līdztekus bezmaksas 1 GB interneta mēnesī un kanālam TV1000 Premium arī Private Spice tiek piedāvāts uz trim mēnešiem bez maksas. Parasti šie abi ir maksas kanāli. Private Spice rāda vispikantākās meitenes TV ekrānā 24 stundas diennaktī un ir Eiropas seksīgākais necenzētu erotisko filmu kanāls visu diennakti bez reklāmas pauzēm, vēsta Viasat.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom noslēdz sadarbības līgumu ar Viasat

Sanita Igaune, 10.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom ir noslēdzis vienošanos ar digitālās satelīttelevīzijas kompāniju Viasat. Tādējādi Lattelecom interaktīvās TV skatītājiem būs pieejami jauni TV kanāli: TV1000, TV1000 Action, TV1000 Russkoje Kino,TV1000 Premium, Viasat Sport Baltic un Viasat Golf.

«Latvijā Viasat nodrošina ne tikai satelīttelevīzijas pakalpojumus, bet arī strādā pie pašproducēto kanālu izplatīšanas citiem maksas televīzijas operatoriem,» atzīmē Viasat Latvia vadītāja Ilze Zoltnere.

Db jau rakstīja (17.01.2011), ka bijusī Lattelecom BPO izpilddirektore Ilze Zoltnere vadīs Viasat Latvia.

Viasat komandai I. Zoltnere pievienojas pēc gandrīz trīs gadu izpilddirektores amata ieņemšanas Lattelecom meitasuzņēmumā Lattelecom BPO, kas sniedz klientu apkalpošanas risinājumus un biznesa procesu ārpakalpojumus.

Jāatzīmē, ka iepriekš, kad Viasat Latvia vadītājs bija Valts Ermansons, publiskā telpā Lattelecom ar Viasat apmainījās ar diezgan asiem viedokļiem. Tomēr, kad I. Zoltnere kļuva par Viasat Latvia vadītāju, attiecības uzņēmumu vidū ir uzlabojušās. Viasat šobrīd sīvo konkurentu Lattelecom vairāk redz kā sadarbības partneri, DB intervijā teica I. Zoltnere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālās TV operators Viasat šobrīd atturas sniegt komentārus par Patērētāju tiesību aizsardzības centra ( PTAC) pieņemto lēmumu – negodīgas komercprakses piemērošanā, vien norāda, ka Viasat serviss ir uzlabots.

Viasat šogad ir veicis virkni uzlabojumus sadarbībā ar klientiem, tostarp vienkāršojot līgumu, kas šobrīd tiek saskaņots ar PTAC, DB uzsvēra Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons. «Tāpat esam ieviesuši bezmaksas klientu servisa tālruni un iespēju sekot līdz savu rēķinu un maksājumu vēsturei uzņēmuma mājas lapas sadaļā Mans konts,» tā viņš.

Jau ziņots, ka PTAC uzdevis Viasat nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi – liekot pārtraukt izmantot maldinošu informāciju par uzņēmuma piedāvātajiem televīzijas kanāliem.

PTAC savā lēmumā paskaidro, ka Viasat 1. aprīlī pārtrauca vairāku TV kanālu krievu valodā – Pirmais Baltijas kanāls, (PBK), Pirmais Baltijas muzikālais kanāls (PBMK), REN TV, RTR Planēta – retranslāciju. Līdz ar to tika veiktas izmaiņas piedāvāto TV kanālu paketē un mainīti ar patērētājiem noslēgtie pakalpojumu līguma noteikumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viasat aprok kara cirvi ar Lattelecom

Sanita Igaune, 31.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālās satelīttelevīzijas kompānija Viasat šobrīd sīvo konkurentu Lattelecom vairāk redz kā sadarbības partneri, DB intervijā stāsta Viasat Latvia jaunā vadītāja – bijusī Lattelecom BPO izpilddirektore Ilze Zoltnere.

«Es vairāk Viasat un Lattelecom redzu kā sadarbības partnerus nevis konkurentus. Lattelecom viens no galvenajiem pakalpojumiem ir interaktīvā televīzija, līdz ar to varam atrast sadarbības iespējas, izplatot Viasat saturu – pašproducēto kanālu pakas. Tas ir viens no maniem galvenajiem uzdevumiem Viasat vadītājas amatā,» norāda I. Zoltnere.

Sākot strādāt Viasat, viena no viņas pirmajām sanāksmēm bija ar Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadību.

«Šobrīd Viasat ir vienojies ar PTAC par izmaiņām uzņēmuma līguma nosacījumos. Viasat ies vēl tālāk, jo jaunie līguma noteikumi tiks piemēroti arī esošajiem klientiem. Mēs apņemamies piemērot izdevīgākus līguma noteikumus,» atklāj I. Zoltnere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pēdējā mēneša laikā saņēmis ievērojamu skaitu patērētāju sūdzību par Viasat – saistībā ar kanālu PBK, RENT TV un RTR televīzijas programmu retranslācijas pārtraukšanu.

Tāpēc 27.aprīlī PTAC tikās ar Viasat pārstāvjiem, kā rezultātā uzņēmums ir apņēmies klientiem piedāvāt kompensāciju – TV 1000 Premium vai Sporta paketi (Viasat Sport Baltic, Viasat golf, Viasat hockey) aprīlī bez maksas.

Savukārt, ja klientiem tieši konkrēto TV programmu uztveramība ir bijis būtisks priekšnosacījums Viasat pakalpojumu saņemšanā, ar klientiem tiek veiktas pārrunas, lai vienotos par nosacījumiem sadarbības turpināšanai.

Vienlaikus PTAC atzīmē, ka saskaņā ar likumdošanu, ja līguma darbības laikā tiek mainīti līguma noteikumi, tostarp mainīts pakalpojuma sastāvs, patērētājam ir tiesības vienpusēji lauzt noslēgto līgumu, nemaksājot līgumsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 12. septembrī Rīgas Dinamo aizvadīs pirmo spēli jaunajā KHL sezonā ar vienu no līgas grandiem - Ufas Salavat Julajev, kuru tiešraidē pārraidīs gan LTV7, gan Viasat Sport Baltic.

Abi TV kanāli konkurēs ne tikai ar spēles pārraidi vien, bet arī netiešu ekspertu dueli, turklāt visas sezonas garumā. Vienīgais Baltijas sporta kanāls Viasat Sport Baltic jauno Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu sāks ar sporta studijas atklāšanu, kuru vadīs sporta eksperts Armands Puče kopā ar hokeja vārtsargu Pēteri Skudru. Sezonas laikā spēļu tiešraidēs studijā viesosies arī Rīgas komandas trenera palīgs un TV3 komentētājs Artis Ābols.

LTV Sporta raidījumu producents Andris Ušackis Db.lv uzsver, ka skatītājiem būs lieliska iespēja ielūkoties spēļu aizkadra procesā, redzēt kā tiek sagatavots ledus, pabūt spēlētāju ģērbtuvēs un noskaidrot fanu viedokļus pirms spēles. Vienlaikus tiek veidota arī videofilma par Rīgas Dinamo gatavošanos sezonai. Tās autors Dāvids Ernštreits sižetā iekļāvis gan spēlētāju profesionālo gatavošanos, gan viņu atpūtas brīžus, gan arī fragmentus no nozīmīgākajām pārbaudes spēlēm. Spēli komentēs žurnālisti Mariss Andersons un Anatolijs Kreipāns. Studijas programmas analītiķa lomā būs hokeja eksperts Gints Bisenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viasat tomēr neizslēgs savus kanālus no Baltkom

, 08.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas televīzijas operatori Viasat un Baltkom panākuši savastarpēju vienošanos, kura paredz Baltkom parāda daļēju apmaksu šobrīd un pakāpenisku atlikušās summas dzēšanu, līdz ar to Viasat kanāli no Baltkom televīzijas paketēm netiks izslēgti.

Abi operatori patlaban vēl pārrunā sadarbības nosacījumus 2010. gadam.

Db.lv jau ziņoja, Viasat Latvija kabeļoperatora Baltkom ilgstoši nenokārtoto parādsaistību dēļ draudēja izslēgs četrus Viasat kanālus. Soda naudu Viasat neatklāj, norādot, ka parāda apjoms esot ievērojams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Par Baltkom lielāko īpašnieku kļuvis Luksemburgas uzņēmums RPAX ONE S.A.

Gunta Kursiša, speciāli DB, 12.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikācijas pakalpojumu sniedzējam Baltkom ir mainījušies īpašnieki. Kopš šī gada 11. maija par lielāko Baltkom daļu turētāju ir kļuvis Luksemburgas Lielhercogistē reģistrēts uzņēmums RPAX ONE S.A., liecina Uzņēmumu reģistra Lursoft apkopotā informācija.

Šobrīd Luksemburgā reģistrētā uzņēmuma ieguldījums Baltkom ir 14 miljoni latu, savukārt Kiprā reģistrētās kompānijas Mackonar Impex Limited ieguldījums – 6 miljoni latu. Attiecīgi Kiprā reģistrētā uzņēmuma daļu skaits ir samazinājies no 99,96% līdz 29,96%, savukārt jaunajam īpašniekam, Luksemburgā bāzētajai kompānijai, pieder 70% no Baltkom.

Līdz šī gada 18. aprīlim lielākais Baltkom TV daļu turētājs bija Latvijas Republikā reģistrētā akciju sabiedrība New Life Holding. Jau vēstīts, ka New Life Holding pilnībā pārņēmusi visas Baltkom kapitāldaļas no līdzšinējās tās īpašnieces Pēterim Šmidrem piederošās SIA Alīna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Baltkom zaudējumi sakaru traucējumu dēļ būs vairāki tūkstoši latu

BNS, 18.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju operatora Baltkom zaudējumi sakaru traucējumu dēļ, kas bija svētdien, 17.jūlijā, būs vairāki tūkstoši latu, pavēstīja Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

Viņš norādīja, ka interneta sakari Pārdaugavā un telefonsakari visā Baltkom tīklā pārtrūka svētdienas, 17.jūlija, rītā ap pulksten 10, kad Baltkom tehniskajā centrā Kurzemes prospektā izcēlās ugunsgrēks.

Sakaru zuduma dēļ klientiem daļu dienas nebija iespējams sazināties ar operatora Kontaktu centru, teica Kļaviņš un apliecināja, ka svētdienas vakarā uzņēmuma tehniskā dienesta speciālisti pilnībā atjaunoja ugunsgrēka dēļ traucētos interneta sakarus visā Pārdaugavā, bet naktī uz pirmdienu tika atjaunoti telefonsakari, kā arī sakari ar operatora Kontaktu centru.

«Uguns seku novēršanu Baltkom vērtē kā ļoti sekmīgu,» sacīja uzņēmuma preses sekretārs un minēja ‒ lai operatīvi atjaunotu visu pakalpojumu darbību, tika mobilizēti lieli «Baltkom» tehniskie resursi. Pēc sākotnējās informācijas, ugunsgrēka izcelšanās avots bija tehnisko telpu kondicionēšanas iekārtās. Kļaviņš uzsvēra, ka precīzākus datus varēs iegūt padziļinātā tehniskā izpētē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom pārmet Viasat maldinošas informācijas sniegšanu, iesaista PTAC

Sanita Igaune, 07.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), izvērtējot Lattelecom iesniegumu par Viasat īstenoto negodīgo komercpraksi saistībā ar TV pakalpojumu jomu, ir konstatējis normatīvo aktu pārkāpumu Viasat reklāmā.

«Pēdējo mēnešu laikā vairākkārt esam fiksējuši kliedzošus gadījumus, kuros Viasat maldina patērētāju par Lattelecom nodrošināto virszemes TV pakalpojumu,» DB vēršanās iemeslus PTAC skaidro Lattelecom Juridiskās daļas direktors Anrī Leimanis.

Lattelecom norāda, ka uzņēmuma rīcībā ir vairāki Viasat pārstāvju sarunu ieraksti ar potenciālajiem klientiem, kuros nemitīgi izskan konkurentus nomelnojoši un nepatiesi apgalvojumi, kas pārkāpj ētikas un godīgas konkurences principus.

Tāpat Lattelecom saņēmis TV skatītāju zvanus, pēc kuriem uzņēmums secina, ka Viasat nomelnojošā un maldinošā informēšanas kampaņa nav tikai dažu Viasat pārstāvju pārkāpums, bet gan mērķtiecīga uzņēmuma darbības politika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par satelītoperatora Viasat jauno vadītāju Baltijas valstīs kļuvis Somijas pārstāvis Johaness Lepeness, kurš, ieņemot jauno amatu, sola galveno akcentu vērst uz satura attīstību, kā arī, sekojot līdzi mūsdienu tehnoloģijām, piedāvāt klientiem video iespējas sev vēlamā laikā.

Kā sarunā ar portālu Nozare.lv pastāstīja J. Lepeness, viņa vadībā Viasat vispirms fokusēsies uz saturu. Tā kā satelītoperators ir spēcīgs sportā, filmu kategorijā un arī dokumentālajā saturā, kas ir pieejams «premium» piedāvājumā, šīs lietas ir paredzēts attīstīt vēl plašāk.

Kā vienu no piemēriem viņš min faktu, ka nākotnē ir plānots izveidot Baltijas sporta piedāvājumu, jo, kā norāda J. Lepeness, sports Latvijā ir spēcīgs, īpaši hokejs.

Sekojot līdzi mūsdienu tehnoloģiju laikmetam, kad arvien vairāk cilvēku izvēlas skatīties paša izvēlēto video sev vēlamajā laikā, arī Viasat plāno piedāvāt šādu iespēju. Pavisam drīz ir paredzētas arī informācijas kampaņas par šādām iespējām, klāsta J. Lepeness. «Joprojām aug video skatīšanās apjomi visdažādākajās ierīcēs - TV, planšetēs un citur. Video joprojām ir ļoti svarīgs patērētājam, un tādēļ arī Viasat ir jābūt daļai no šīs evolūcijas. Manā skatījumā prioritāte ir iemācīties operēt ar šo tirgu ar savām iespējām.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkom būs Lattelecom jāmaksā 77 tūkst. Ls par nenorēķināšanos par numura saglabāšanas pakalpojumu, Db informē Lattelecom pārstāve Līga Bite. Administratīvā rajona tiesa ir noraidījusi Baltkom sūdzību par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu, ar kuru komisija noteica, ka Lattelecom tarifi par numuru saglabāšanu ir tuvināti izmaksām.

Tādējādi SPRK lēmums ir atstāts spēkā. «Minētais atkārtoti apliecina to, ka Baltkom beidzot vajadzētu uzņemties pildīt saistības par numuru saglabāšanas pakalpojuma apmaksu,» DB skaidro L. Bite.

Viņa atgādina, ka Baltkom jau ilgstoši izvairās no līguma noslēgšanas ar Lattelecom par numuru saglabāšanas pakalpojumu un ir vienīgais telekomunikāciju uzņēmums, kas ilgstoši nenorēķinās ar Lattelecom par šo pakalpojumu.

Līdzšinējie tiesas lēmumi apstiprinājuši, ka Baltkom par numuru pārvietošanu ir jāmaksā un, ka Lattelecom noteiktā maksa ir pamatota, atzīmē L. Bite. Pēc Lattelecom prasības kopš 2009. gada marta Baltkom kontiem uzlikts arests parāda apjomā, kas pārsniedz 70 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkom ir vienojies par finanšu investīciju piesaisti uzņēmuma ilgtermiņa attīstības mērķu sasniegšanai. «Ir uzsākts darījums, kurš ļaus jau tuvākajā laikā veikt būtiskus ieguldījumus Baltkom tīkla tehniskajā attīstībā, kā arī turpināt uzlabot klientu apkalpošanas un tehnisko kvalitāti,» DB informē Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

Informāciju par darījuma partneri Baltkom sniegs nākamās nedēļas laikā.

Skatot sākotnējo ieceri par kopuzņēmuma veidošanu ar IZZI, tika konstatēta šī operatora darbības neatbilstība Baltkom kvalitātes standartiem, skaidroja L. Kļaviņš.

Viņš vienlaikus atzīmēja, ka Baltkom joprojām ir atvērts iespējamam darījumam, kura rezultātā tiktu pārņemti 100% IZZI kapitāla daļu, kam sekotu vadības un uzņēmuma kvalitātes politikas maiņa.

Jau ziņots, ka IZZI īpašnieki un investori nolēmuši atteikties no abu kompāniju – IZZI un Baltkom vienlīdzīgas apvienošanās un izteikt piedāvājumu nopirkt 100% Baltkom kapitāla daļu, vienlaikus pieprasot Baltkom dibinātāja un vadītāja Pētera Šmidres atkāpšanos no jebkādām saistībām ar Baltkom.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākie ieguvēji no pēdējā laika skaļākajām cīņām ir juristi un reklāmisti.

LMT prezidents Juris Binde (pa kreisi) un Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs

Latvijas Mobilais telefons (LMT) un Tele2

Strīdus būtība

Kurš iegūs, kurš zaudēs

Konkurences padomes vadītāja Ieva Jaunzeme atgādina LMT prezidenta teikto, ka cenu kari nekad nevienam par labu nav nākuši. Tomēr kopumā eksperti ir vienisprātis, ka operatori no šādiem reklāmas rullīšiem neko neiegūst, jo aizmirsta sen zināma patiesība. Proti, lai reklāmai būtu vislabākie rezultāti, tā jāveido saprotami, lai uzrunātu konkrēto auditoriju. Šajās reklāmās operatori vairāk sazinās savā starpā, nevis precīzi «šauj» uz potenciālajiem klientiem. Skatītājiem identiski izmantotā zaļā un dzeltenā cilvēciņa dēļ ir grūti saprast, kura operatora reklāma tā ir. Tādējādi, pēc ekspertu domām, vislielākie ieguvēji no cīņas ir reklāmisti, kas tās rada, un tie, kas tās pārraida vai izvieto. Tiesa, savā ziņā reklāmas savu panākušas, jo ir pamanītas, bet neatbildēts paliek jautājums: vai ieguldītie līdzekļi ir sevi attaisnojuši un panākts pieaugums klientu bāzē?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi SIA TV3 Latvija un Igaunijas uzņēmuma Viasat AS pieteikumu par Konkurences padomes (KP) lēmumu, ar kuru uzņēmumiem bija piemērojusi naudas sods vairāk nekā 87 tūkst. Ls.

Abi uzņēmumi tika sodīti par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu TV3 kanāla izplatīšanas tirgū Latvijā, DB informēja tiesas pārstāve Līga Trubiņa.

Viasat AS tika piemērots naudas sods 47,4 tūkst. Ls, bet TV3 Latvia – 40 tūkst. Ls apmērā. Lietu pret Viasat AS un TV3 Latvia KP ierosināja pēc SIA Lattelecom iesnieguma.

Abu komercsabiedrību pārkāpums izpaudies kā kanāla TV3 sasaistīšana ar citiem Viasat piedāvātajiem kanāliem. TV3 Latvia kopīgi ar Viasat AS TV3 kanāla retranslēšanas licences saviem sadarbības partneriem piedāvāja iegādāties tikai komplektā ar kanāliem 3+, TV6 un Viasat Sport Baltic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Viasat tuvākajā laikā noslēgšot darbu pie līguma izmaiņām, tādējādi sekmējot atklātību un caurspīdību sadarbībā ar klientiem. Jaunā līguma koncepcija šobrīd atrodoties izstrādes procesā, DB informēja uzņēmuma pārstāve ilze Gabrāne.

Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons norāda, ka līdz ar zīmola modernizāciju, finišam tuvojas arī darbs pie sadarbības līguma uzlabošanas. Tā kā iepriekšējais līgums savu laiku ir nokalpojis, esot veikts darbs gan kompānijas iekšienē, gan arī sadarbībā ar pašiem klientiem. Tāpat uzņēmums esot pateicīgs PTAC par konsultācijām, lai izvairītos no strīdīgu punktu iekļaušanas.

Līdz ar uzlabojumiem līgumā visiem klientiem pa pastu tikšot izsūtīts jaunais līgums. Neskaidrību gadījumā klienti varēs uzdot jautājumus Viasat konsultantiem uzņēmuma mājas lapā vai zvanīt uz klientu apkalpošanas centru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viasat Latvija kategoriski noraida sava konkurenta Lattelecom paziņojumu, ka tās pārstāvji mēģina pārvilināt klientus, stāstot, ka Virszemes televīziju tuvākajā laikā vairs nerādīs.

«Uzskatu, ka ar šodienas paziņojumu Lattelecom nekaunīgā formā mēģina novērst uzmanību no savām problēmām un prokuratūras prasības arestēt digitālās televīzijas raidītājus,» norāda Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons, pat paužot pieļāvumu, ka jebkuri it kā Lattelecom rīcībā esošie pierādījumi par Viasat nekorektu rīcību ir «speciāli falsificēti». Par radušos situāciju esot informēta Viasat mātes kompānija Modern Times Group (MTG), kas šobrīd izskata iespēju uzsākt tiesvedības procesu pret Lattelecom par nepatiesas informācijas izplatīšanu un jebkuru, kurš līdzdarbosies apmelojošas informācijas izplatīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltkom nosoda TV3 mēģinājumu manipulēt ar tiesu varu

Sanita Igaune, 27.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikācijas uzņēmums Baltkom neredz pamatu pārtraukt TV3 retranslēšanu kabeļtīklos, jo to nosaka Plašsaziņas līdzekļu likums. To apstiprināja arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvji, uzklausot Baltkom un TV3 Latvia strīdu.

Tiesa, arī pēc ceturtdienas tikšanās ar NEPLP un TV3 Latvia pārstāvju piedalīšanos, Baltkom neizdevās sagaidīt skaidru atbildi jautājumā par TV3 nākotnes plāniem attiecībā uz turpmāku bezmaksas apraidi. Kabeļtelevīzijas operatoriem ar Plašsaziņas līdzekļu likumu ir noteikts par pienākumu retranslēt visas nacionālās TV programmas, tomēr TV3 Latvia atsakās atļaut TV3 retranslāciju, pastāvot uz abonēšanas maksas noteikšanu, DB skaidro Baltkom preses sekretārs Lauris Kļaviņš.

Līdz šim Baltkom pārrunās ar TV3 Latvia nav izdevies rast vienošanos, jo raidorganizācija vēlas noteikt abonēšanas maksu par kanāla retranslēšanu, kad tas vairāk nebūs pieejams bezmaksas zemes apraidē, apliecina L. Kļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatkarīgi no tā, vai izdosies drīzumā nopirkt kabeļtelevīzijas un elektronisko sakaru operatoru Baltkom, Izzi mērķis ir kļūt par nopietnu konkurentu Lattelecom visās elektronisko sakaru jomās, saka Izzi valdes priekšsēdētājs Helmuts Kols.

Arī pēc Baltkom paziņojuma 7.aprīlī, ka tas atradis sev finanšu investoru un izsaka pretpiedāvājumu nopirkt 100% Izzi un nomainīt tā vadību, Izzi savu nostāju nemainīja. Izzi preses pārstāvis Oskars Lakšēvics pēc Baltkom paziņojuma informēja, ka Izzi joprojām drīzumā vai arī tālākā nākotnē vēlas nopirkt Baltkom un veidot elektronisko sakaru uzņēmumu, kas varētu konkurēt ar Lattelecom.

Kols jau pirms Baltkom paziņojuma sacīja - viņš zinot, ka Baltkom esot otrs pircējs vai investors.

Kols intervijā pirms šī notikumu pavērsiena teica, ka Izzi centīšoties izvērst konkurenci ar Lattelecom trīs galvenajās jomās, kurās abi uzņēmumi cīnās par klientiem, proti, maksas televīzijas tirgū, interneta pakalpojumu sniegšanā un balss telefonijā.

Komentāri

Pievienot komentāru