Mazais bizness

[VIDEO] Mana pieredze: Digitālās drukas biznesu sāk garāžā

Armanda Vilcāne, 20.11.2018

Jaunākais izdevums

Mūsdienās uzņēmuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta attīstības iespējas vairs būtiski neietekmē, jo modernās tehnoloģijas un internets visiem komersantiem sniedz vienlīdzīgas iespējas.

To DB norāda SIA Amati projekts valdes locekle Elīna Kaļva. Viņas radītais uzņēmums, kas savu darbību sāka īpašnieces garāžā, nodarbojas ar digitālās drukas un mārketinga pakalpojumiem. Salīdzinot ar 2014. gadu, pērn SIA Amati projekts apgrozījums pieckāršojies, 2017. gadā sasniedzot 40,1 tūkstoti eiro. E. Kaļva izaugsmi skaidro ar ieguldījumiem tehnikā un uzņēmuma paplašināšanos.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Kopš šā gada rudens uzņēmums Amati projekts, kas darbojas ar zīmolu Amati print, strādā pašu spēkiem renovētās telpās Balvu pilsētas centrā un nodarbina trīs cilvēkus. «Sākumā strādāju viena pati, tēta birojā man bija savs galds, kur darbojos ar mazajiem printeriem, griešanas aparātiem un citu tehniku. Ikreiz, nopērkot kādu jaunu iekārtu, sapratu, ka vietas kļūst arvien mazāk, tāpēc šī gada vasarā iegādājos ēku, kur strādājam arī šobrīd. Pirms tam pāris gadus darbojāmies piemājas garāžā, kurā bija ierīkota darbnīca. Daudzi veiksmīgi uzņēmēji savu biznesu sāk tieši garāžā, ceru, ka tas nesīs veiksmi arī mums,» smej E. Kaļva.

Šobrīd uzņēmums nodrošina digitālo, lielformāta un tehnisko rasējumu druku, izšūšanu, dāvanu un suvenīru izgatavošanu, kā arī maketēšanu. «Drukājam visdažādākās lietas – kalendārus, bukletus, kartiņas, etiķetes, uzlīmes, plakātus, afišas, apdrukājam krūzes, krekliņus un citus apģērbus. Strādājam no skices līdz pat ražošanai. Bieži uzņēmēji pie mums atnāk ar kādām konkrētām idejām, zinot, ko un kāpēc viņiem vajag. Pēc kopīgām sarunām mēģinām sajust, kas klientam patīk, un pēc tam vienojamies par idejas īstenošanu. Parasti sākam ar maketu, tad klienta idejas digitalizējam un, atkarībā no ieceres, piemērojam failu tālākai apstrādei,» skaidro uzņēmuma īpašniece. Viņa atzīst, ka darba ir daudz, taču pieņemt papildu cilvēkus pagaidām netiek plānots, jo efektivitāti var uzlabot arī esošajā sastāvā. Tajā pašā laikā E. Kaļva atklāj, ka uzņēmums plāno attīstīties un piedāvāt jaunus drukas un pēcapstrādes pakalpojumus, nākotnē iecerēts arī paplašināt telpas.

Visu rakstu Biznesu sāk garāžā lasiet otrdienas, 20.novembra laikrakstā Dienas Bizness! Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galvenais uzsvars nebūs uz tranzīta vai infrastruktūras jautājumiem, bet uz to, kas skar cilvēkus ikdienā kā pasažierus, autobraucējus, lai uzlabotu valsts, tās uzņēmumu sniegto pakalpojumu kvalitāti iedzīvotājiem, to sarunā ar Dienas Biznesu norāda jaunais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Fragments no intervijas

Kam jums to vajag? Jums bija pietiekami labi apmaksāti amati (Starptautiskās lidostas «Rīga» padomes loceklis un VASAB sekretariāta vadītājs), jūs bijāt cienīts transporta eksperts. Kāpēc iet politikā, turklāt nepalikt Saeimā, bet par ministru jomā, kur ir viens vienīgs problēmu purvs?

(Smejas.) Trešdien gāju mājās no Satiksmes ministrijas un domāju, vai man to vajadzēja. Taču atbilde ir, ka tie bija konsultatīvi amati. Padomus jau var dot, bet vajag arī kādu, kas tos uzklausa un īsteno. Kad redzi, ka rīcībpolitika iet nepareizā virzienā, kad daudzas lietas netiek darītas, tad nav citas izejas kā iet un mēģināt pašam to izdarīt. Ilūziju man nav, jo esmu bijis gan ministra, gan premjera padomnieks, un, ilgus gadus strādājot valsts pārvaldē, esmu to visu redzējis no otras puses. Deklarācijā esam ierakstījuši pietiekami reālus uzdevumus, ko, atbildīgi un nopietni strādājot, četru gadu laikā var īstenot.

Komentāri

Pievienot komentāru