Bankas

Ziemeļu Investīciju banka atklājusi reģionālo biroju Rīgā

Db.lv, 24.08.2023

Ziemeļu Investīciju bankas direktoru valdes pārstāve Līga Kļaviņa un NIB prezidents un izpilddirektors Andrē Kūsveks.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļu Investīciju banka ("Nordic Investment Bank" jeb NIB) ceturtdien atklājusi savu reģionālo biroju Rīgā, informē NIB.

Sākotnēji NIB jaunais birojs kalpos kā darba un tikšanās vieta, un vēlākā posmā tas kļūs par reģionālo biznesa centru, kas stiprinās sadarbību starp banku un tās klientiem Baltijas valstīs.

Biroja atvēršana atbilst NIB stratēģijai palielināt investīcijas Baltijas valstīs, kas līdz šim ir bijis mazāk apkalpots tirgus segments. Izveidojot Baltijas reģionālo centru, NIB mērķis ir paplašināt kreditēšanu Baltijas privātā sektora uzņēmumiem.

“Rīga ir ideāla vieta mūsu reģionālajam centram – tā pastiprinās bankas investīcijas un redzamību Baltijas valstu reģionā, kā arī Rīga nodrošina izcilus avio savienojumus uz Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm. Mēs esam pateicīgi Latvijas valdībai par uzņemšanu un veiksmīgo sadarbību jau no brīža, kad atklājām savus plānus šeit izveidot bankas reģionālo centru,” komentē NIB prezidents un izpilddirektors Andrē Kūsveks.

NIB jaunais Baltijas valstu reģionālais birojs atrodas "Citadeles" biznesa centrā, kas ir tuvu citām finanšu iestādēm, valsts iestādēm un sadarbības partneriem.

Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm pievienojās NIB 2005.gadā. Banka investē valstī jau kopš 1995.gada, un tās kopējais investīciju apjoms sastāda aptuveni 1,5 miljardus eiro, finansējot vairāk nekā 120 projektus. NIB jaunākie finansētie projekti Latvijā ir "Rīgas siltuma" un "Latvenergo" investīciju programmas, "Preses nama kvartāla" attīstība un Ķekavas apvedceļa projekts.

NIB ir starptautiska finanšu institūcijas, kuras akcionāri ir astoņas Ziemeļu-Baltijas valstis - Dānija, Igaunija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija Somija un Zviedrija. Banka finansē privātos un publiskos projektus dalībvalstīs un ārpus tām.

Komentāri

Pievienot komentāru