Foto

Latvijas nacionālboļševiks Beness Aijo mītiņus nomainījis pret atkritumu vākšanu un būvdarbiem Anglijā

Dienas Bizness, 10.04.2014

Jaunākais izdevums

Pašlaik skandalozā Latvijas nacionālboļševika Beness Aijo ikdienu no mītiņu rīkošanas un barikāžu būvēšanas Austrumukrainā nomainījuši pieticīgāki darbiņi – atkritumu savākšana un ķieģelu mūrēšana. B. Aijo, pret kuru sākta procedūra par Latvijas pilsonības atņemšanu, nu ir apmeties Londonā, kur viņš meklē darbu, liecina informācija viņa Facebook profilā, ziņo rus.db.lv.

Tāpat sociālajā tīklā promaskaviski noskaņotais «revolucionārs», kurš speciāli no Latvijas devās uz Ukrainas austrumiem, lai tur piedalītos protestos ar mērķi gāzt jauno, Kremlim nelabvēlīgi noskaņoto varu, dalījies ar saviem iespaidiem Lielbritānijā.

«Kā jau es rakstīju iepriekš, man piezvanīja no aģentūras Flex (iepriekš pie viņiem nekad neesmu strādājis, bet piektdien, kad meklēju darbu, atstāju viņiem savu telefona numuru) un piedāvāja darbu uz aptuveni astoņām nedēļām,» Facebook raksta B. Aijo.

Pēc tam viņš apraksta savus darba pienākumus - kopā ar vēl trim darbiniekiem viņš vācis dažādus atkritumus lielā konteinerā, bet vēlāk vajadzējis mazākos gabalos sagriezt metāla konstrukcijas. «Tas viss notika bez jebkādas darba aizsardzības tehnikas un visi strādāja bez ķiverēm,» nekārtības britu uzņēmumā novērojis B. Aijo.

Raksturojot notiekošo savā jaunajā darbavietā kā «bardaku», B. Aijo turpina detalizētu sava darba aprakstu. Pilnā apjomā krievu valodā to varat aplūkot šeit!

Viņš norāda arī, ka darbu vadītājs esot uzdevis atkritumu vākšanu pabeigt divu dienu laikā, lai viņiem pienāktos darbs vēl arī turpmāk. «Es saprotu, ka būvniecības firma ekonomē uz tehnikas rēķina un bezdievīgi ekspluatē cilvēkus, pārkāpjot darba drošības noteikumus. Kopumā mantkārīgā buržuāzija! Tādēļ, strādājot vienu dienu, es piezvanīju uz aģentūru un pateicu, ka vairs tur nestrādāšu saistībā ar neadekvātajiem noteikumiem,» sūdzas B. Aijo.

Viņš arī atklāj, ka pēc šo darba attiecību izbeigšanas devies uz citu «objektu», ko viņam piedāvāja aģentūra Meridian. Jaunajā darbā viņam jāklāj dekoratīva ķieģeļu siena ap dīķi, un šo darbu nacionālboļševiks raksturojis kā «diezgan netīru».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma apcietināt nacionālboļševiku aktīvistu Benesu Aijo, pret kuru Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas valstisko neatkarību.

Aijo tika aizturēts trešdien, 14.maijā, Rīgas lidostā. Likums dod tiesības policijai personu aizturēt līdz 48 stundām bez izmeklēšanas tiesneša lēmuma. Pēc tam personai jāpiemēro ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis vai apcietinājums. Par apcietinājuma piemērošanu jālemj tiesai.

DP paziņojumā presei iepriekš norādīja, ka Aijo tika izraidīts no Ukrainas, jo, neievērojot iepriekš uzlikto aizliegumu iebraukt šajā valstī trīs gadus, kopā ar vēl diviem aktīvistiem maija sākumā tomēr centās nelegāli iekļūt Ukrainā. Tieši ar reisu no Ukrainas Aijo trešdien ieradās Rīgas lidostā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības policija (DP) vakar Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret kādu Latvijas pilsoni pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu, likvidēt Latvijas valstisko neatkarību un graut Latvijas teritoriālo vienotību.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kriminālvajāšanu DP lūgusi sākt pret nacionālboļševiku Benesu Aijo. Viņš ir vienīgā zināmā persona, pret kuru DP šogad sāka kriminālprocesu pēc šādiem pantiem.

Kā aģentūra LETA uzzināja DP, pret personu lūgts sākt kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, par ko ir paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 81.pantā, 82.pantā un 83.pantā.

Krimināllikuma 81.pantā paredzētais noziedzīgais nodarījums ir aicinājums vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu. 82.pants ir par publisku aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju vienotā valstiskā veidojumā ar kādu citu valsti vai likvidēt citādā veidā. Savukārt 83.pants ir par publisku aicinājumu graut Latvijas Republikas teritoriālo vienotību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas robežsargi aizturējuši Latvijas pilsoni Benesu Aijo, kurš jau iepriekš izcēlies ar nacionālboļševiku mītiņu rīkošanu Krimas pussalā. Viņš un vēl divi citi cilvēki mēģināja iekļūt Ukrainā, apejot robežpunktu, informēja Ukrainas Robežsardzes valsts dienests.

Līdz ar viņu aizturēts arī viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis. Aizturētais 29 gadus vecais ukrainis atzina, ka 29. aprīlī devās uz Krievijas Federāciju, lai pāri robežai pārvestu Krievijas un Latvijas pilsoni.

«Aizturēto pārbaudes laikā atrasta video un fotoaparatūra, Luhanskas reģiona karte, «Donbasa tautas zemessardzes» caurlaide, kamuflāžas apģērbs,» atklāja Ukrainas Robežsardzes pārstāvji.

Db.lv jau rakstīja, ka B. Aijo piedalījās mītiņos Krimā, taču pēc tam devās peļņā uz Lielbritāniju, kur vāca atkritumus un piedalījās būvdarbos. Savā Facebook profilā viņš asi kritizēja Lielbritānijas darba vidi, nodēvējot to par «bardaku».

Komentāri

Pievienot komentāru