Nekustamais īpašums

200 miljonus eiro vērtais daudzfunkcionālais komplekss Z Towers - fotogrāfijās

Ingrīda Drazdovska, 10.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

200 miljonus eiro vērtā daudzfunkcionālā kompleksa Z Towers būvniecības pabeigšana pašlaik tiek plānota 2017. gadā, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Ziemeļu torņa ārējie būvdarbi ir pabeigti, pamazām nobeigumam tuvojas otras 30 stāvu augstās augstceltnes stiklotās fasādes montāža. Tuvākajā laikā konkursa kārtībā plānots atrast iekšdarbu veicēju – vietējo būvkompāniju. Tiek pārdomāts interjera dizaina risinājums t.s. podiuma daļai. Sekos arī kompleksā esošo vēsturisko koka ēku atjaunošana, teritorijas apzaļumošana, labiekārtošana.

Mainās laikam līdzi

Šobrīd Z Towers varētu būt lielākais privātā sektora projekts Latvijā, iespējams, arī Baltijā, saka kompleksa attīstītāja a/s Towers Construction Management valdes loceklis Oļegs Alainis. Projekta īstenošana ilgst jau gandrīz 10 gadus. DB 2006. gadā rakstīja, ka Latvijas balzams lielākās īpašnieces S.P.I. Group meitas kompānija Rīgā – Ķīpsalā – realizē projektu, kura kopējās investīcijas varētu sasniegt 130 milj. eiro. Ne viss ir bijis gludi – kompleksa būvniecībā piedzīvotas arī problēmas. Krīzes laikā – 2010. gadā – DB ziņo, ka no ambiciozajiem projektiem, kas savulaik iniciēti Ķīpsalā, uz priekšu pavirzījies vien Z Towers; tobrīd projekta attīstītāji bija izteikuši cerību projektu pabeigt jau 2014. gadā. Laika gaitā viens no torņiem ir pastiepies – abiem tagad ir 30 stāvi, ir mainījies fasādes risinājums – attīstītāji tā izstrādei piesaistījuši starptautiski atzītu, pieredzes bagātu arhitektu Helmutu Jānu (Helmut Jahn). Atšķirīga ir arī projekta koncepcija – viesnīca tajā vairs nav plānota; abos torņos būs apartamenti, 10 stāvi vienā no tiem ir atvēlēti A klases biroju telpām. Uzlabojumus un attīstību ir piedzīvojuši inženiertehniskie risinājumi.

Visu rakstu Desmitgades augstceltnes lasiet 10. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru