Jaunākais izdevums

Advokātu birojs FORT ir paplašinājis savu Baltijas mēroga banku un finanšu tiesību prakses grupu, kurai kā FORT Rīgas biroja partneris ir pievienojies zvērināts advokāts Māris Liguts.

M.Liguts ir specializējies banku un finanšu tiesībās un regulāri palīdz gan vietējām, gan starptautiskajām finanšu iestādēm un cita veida klientiem banku un finanšu tiesiskā regulējuma jautājumos, kā arī dažāda veida finansējuma darījumos. Viņš ir bijis iesaistīts finanšu iestāžu licencēšanā un būtiskas līdzdalības iegūšanā finanšu iestādēs. M.Ligutam ir profesionālās zināšanas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas regulējuma ievērošanu regulētajā finanšu nozarē.

Akadēmisko maģistra grādu tiesību zinātnēs (LL.M.) viņš ir saņēmis Rīgas Juridiskajā augstskolā (2002. gadā), savukārt bakalaura grādu viņš ir ieguvis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē (2001. gadā).

Pirms pievienošanās FORT birojam M.Liguts vairāk nekā piecus gadus ir bijis zvērinātu advokātu biroja Deloitte Legal partneris un vairāk nekā četrus gadus ir praktizējis Baltijas mēroga advokātu birojā TGS Baltics. Savas karjeras laikā viņš ir bijis arī bankas valdes loceklis Latvijā, kā arī vadījis Danske Bank AS Latvijas filiāles Juridisko un atbilstības nodaļu.

Advokātu biroja FORT dibinātāji Jānis Līkops un Sandis Bērtaitis komentē šo notikumu: “Esam gandarīti, ka Māris Liguts ir pievienojies mūsu banku un finanšu tiesību prakses grupai un kļuvis par biroja partneri Baltijas mērogā. Esam pārliecināti, ka Māra iepriekš gūtā profesionālā pieredze banku un finanšu darījumos, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā un finanšu regulējuma jautājumos būs lielisks pienesums FORT Baltijas mēroga praksei. Māris ir izcili piemērots, lai nostiprinātu mūsu banku un finanšu tiesību prakses grupu, un viņš piešķirs ievērojamu vērtību mūsu biroja turpmākajā izaugsmē un mūsu piedāvājumā klientiem.”

Māris Liguts norāda: “Es ar lielāko prieku pievienojos FORT, un tā ir izcila un profesionāla advokātu un juristu komanda, kur visi ir orientēti uz rezultātu un gatavi mūsu klientiem piedāvāt individuāli pielāgotus un komerciāli saprātīgus risinājumus. Es augsti novērtēju, ka FORT vērtības atbilst manis paša vērtībām – sniegt klientiem izcilu pakalpojumu, veidot ilgtermiņa attiecības ar klientiem un paraudzīties uz situāciju no klienta viedokļa, lai nodrošinātu individuālu pieeju. Esmu pārliecināts, ka mana iepriekšējā pieredze BIG4 advokātu birojā, kā arī zināšanas un pieredze banku nozarē būs labs ieguldījums FORT turpmākajā izaugsmē un papildinās mūsu piedāvājumu klientiem, lai uzskatāmi parādītu, ka palīdzība klientiem mums nav tikai bizness un ka vienmēr tiek ievērotas mūsu klientu intereses.”

FORT ir zvērinātu advokātu birojs Baltijas valstīs, kas darbojas ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas biroju starpniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valdība piekritusi Klimata ministrijas ierosinājumam, un tādējādi tiks sākts valstij piederošās nacionālās lidsabiedrības "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmoliem "Nordica" un "XFly" privatizācijas process.

Lēmuma pavaddokumenti sniedz pilnvaru ministram nodot tālāk 400 000 pašlaik valstij piederošo "Nordic Aviation Group" akciju ar nosacītu vērtību 10 eiro. Akciju nodošana veicama ar ministra lēmuma procedūru, kas neparedz akciju novērtējuma ziņojuma sagatavošanas.

Igaunijas valdība norādīja, ka akciju novērtējuma ziņojums nav nepieciešams, jo akciju parastā vērtība tiks noteikta konkurējošu piedāvājumu kārtībā, savukārt dokumentācijā ir paskaidrots, ka Igaunijas valstij vairs nav nepieciešamības būt līdzdalībniekam "Nordica".

Kā pausts ar lēmumu saistītajā dokumentā, "Nordic Aviation Group" uzņēmējdarbības stratēģija paredz, ka pārsvarā tiek piedāvāti ārpakalpojumi. Uzņēmums nesniedz pasažieriem lidojumus no Tallinas savā vārdā, kā arī tam nav reālu pieņēmumu par lidojumu pakalpojumu sniegšanu no Tallinas; tas nepalielina savienojamību ar Igauniju, savukārt Igaunijas valstij nav nepieciešamības būt uzņēmuma īpašniecei. Pamatojoties uz šiem apsvērumiem, klimata ministrs ierosina uzņēmumu pārdot".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “East Capital Real Estate Fund IV” parakstījis līgumu par divu modernu 10 stāvu biroju ēku “Duetto A” un “Duetto B” iegādi Viļņā.

Kompleksa kopējā iznomājamā platība ir 17 260 kvadrātmetri, un darījums tiks noslēgts šī gada jūnija sākumā. Abu biroju kompleksa ēku būvniecību 2017. un 2019. gadā pabeidza viens no vadošajiem Baltijas nekustamo īpašumu attīstītājiem “YIT Lietuva”.

Pateicoties pārdomātajai atrašanās vietai blakus Viļņas rietumu apvedceļam, kas savieno Viļņas priekšpilsētas ar galvaspilsētas centru, komplekss sniedz ērtu piekļuvi Kauņas un Rīgas šoseju nobrauktuvēm.

Iznomājamās “Duetto A” un “Duetto B” ēkas nodrošina ērtas, rentablas un videi draudzīgas biroja telpas, kas atbilst mūsdienu darba prasībām. Starp nomniekiem, kas izvēlējušies kompleksu kā savu galveno mītni Lietuvā, ir tādi pazīstami zīmoli kā “RIMI Lietuva” (daļa no “ICA Gruppen”), BASF, “Intrum”, “Schneider Electric”, kā arī pašvaldību apkures un ūdenssaimniecības uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru