Finanses

Apdrošinātājs: Rekordlielos apmēros turpina zagt auto spoguļus

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos divos mēnešos sasniegts visu laiku rekords auto spoguļu zādzību ziņā, un to skaits, salīdzinot ar iepriekšējiem četriem gadiem, ir vidēji četras reizes lielāks, liecina If Apdrošināšana statistika

2014.gada janvārī un februārī If Apdrošināšana atlīdzību daļā saņemti 152 klientu atlīdzību pieteikumi par dažādiem autovandālisma gadījumiem, no kuriem lielākā daļa – 121 pieteikums – ir par nozagtiem auto spoguļiem.

Savas līderpozīcijas joprojām nav zaudējuši BMW auto spoguļi (vairākums ir X5 modeļi), kas veido 38% no visiem nozagtajiem auto spoguļiem. Tāpat nemainīgi augsts ir arī Mercedes-Benz un Lexus spoguļu zādzību skaits.

Vidējais klientiem kompensētais atlīdzības apmērs ir 670 eiro - tas svārstās no 126 eiro par spogulīšu zādzību automašīnai SAAB 9-3 līdz 1563 eiro automašīnai Mercedes-Benz. Savukārt Porsche Cayenne spogulīšu nomaiņa ir izmaksā 900 – 1000 eiro.

Auto spoguļu zādzības joprojām ir ienesīga nodarbe, jo spogulis ir viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un, kā zināms, profesionāli zagļi spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru