Mazais bizness

Ar sargeņģeli uz pleca

Anda Asere, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne vienmēr sargeņģelis ir neredzams – Evitas Vildes radītie ir pavisam labi saskatāmi

«Es taisu sargeņģeļus un mājas gariņus. It kā tās ir dekoratīvās lelles, bet es tās gatavoju no sirds un dvēseles, un man liekas, ka cilvēki to jūt, pārsvarā pērk sev mīļiem un tuviem cilvēkiem, piemēram, uz kāzām, kristībām,» stāsta pašnodarbinātā Evita Vilde, kura rada lelles ar zīmolu Dolly.

Pirmās lelles viņa gatavoja jau piecu gadu vecumā. «Mana omīte strādāja adīšanas cehā un stiepa mājās visādas lupatiņas, no kurām man patika daudz ko taisīt,» saka E. Vilde. Mīļākās lellītes bija tieši tās, ko viņa pati bija uzšuvusi. Ar leļļu radīšanu gan bija iepauzēts līdz kādai reizei pirms vairākiem gadiem, kad E. Vildei bija jādodas ciemos, bet bija sarežģīti finansiālie apstākļi un viņa nezināja, ko dāvināt. Nolēmusi uzšūt lelli. Tā E. Vilde atsāka tās gatavot.

Viņai patīk šūt tieši sargeņģeļus. «Es arī jūtos svētīta – uzšuju sargeņģeli un ar savu darbu daru labu arī citiem. Ir bijuši gadījumi, kad sargeņģeli pasūta neārstējami slimam cilvēkam, kurš tagad ir vesels. Nezinu, vai eņģeļa iespaidā, vai kā... Taču man ir prieks, ka es ar to varu darīt kaut ko siltu citiem,» viņa saka.

Māksliniecei žēl, ka nav saskaitījusi, cik daudz lelles ir uzšuvusi. Taču to esot vairāk nekā tūkstotis. «Pavisam noteikti,» saka E. Vilde. Ļoti daudz viņas darinātās lelles ir atradušas sev mājas ārzemēs, protams, daudzas ir tepat, Latvijā. Ir vairāki pastāvīgie klienti, kam mājās ir jau kādi trīs sargeņģeļi – gan pašu pasūtīti, gan dāvināti.

Šobrīd sargeņģeļu gatavošanā ieviesusies sava veida pauze, jo nesen E. Vilde kopā ar savu draugu pavāru Aivi Onzuli atvēra restorānu Mio.

Komentāri

Pievienot komentāru