Būvniecība un īpašums

Balvu un Gulbenes slimnīcu rekonstrukcijā investē 2,5 miljonus latu

Žanete Hāka, 07.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien pēc renovācijas atklātas Balvu un Gulbenes reģionālās slimnīcas, īstenojot abu reģionālo slimnīcu veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanu un slimnīcas ēku rekonstrukcijas darbus, informēja slimnīcu pārstāvji.

Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības kopējais investīciju apmērs ir 2,5 miljoni latu, no tiem divi miljoni latu ir ERAF finansējums. Šis ir vērienīgākais projekts abu slimnīcu vēsturē pēdējo 25 gadu laikā, kā rezultātā sakārtota slimnīcu infrastruktūra un vide, kā arī pilnveidota abu slimnīcu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāte un pieejamība reģionā.

Balvu slimnīcas renovētās telpas šobrīd jau lieto ķirurģijas, terapijas un neiroloģijas, ginekoloģijas, pediatrijas un uzņemšanas nodaļas. Izveidota operāciju zāle, kā arī atsevišķa zāle ginekoloģijas nodaļā manipulāciju veikšanai. Tāpat plānots pilnveidot vidi, lai pacientiem būtu ērtāk apmeklēt palīgkabinetus – ultrasonogrāfijas, elektrokardiogrammas, radioloģijas izmeklējumus. Uz jaunajām telpām drīz pārcelsies arī fizioterapeits, kur būs plaša nodarbību zāle un fizikālās medicīnas kabinets.

Renovētajās telpās Gulbenes slimnīcā izveidotas aprūpes un dienas stacionāra nodaļas, kā arī Steidzamās medicīniskās palīdzības punkts. Papildus tam renovācijas darbu laikā sakārtota vide pacientiem – no jauna uzcelta piebūve, kas nodrošina pieejamību pacientiem ar ierobežotām funkcionālām spējām.

Abās slimnīcās ir izveidotas visām prasībām atbilstošas palātas, moderni sanitārie mezgli, jauna ventilācijas sistēma, gāzu padeves sistēma, visas telpas piemērotas arī pacientiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem. Turklāt visās nodaļās ir pieejamas mūsdienām atbilstošas komunikācijas, bet koplietošanas telpās darbojas videonovērošana. Tāpat abās slimnīcās ir notikusi fasādes atjaunošana, un jumta nomaiņa.

Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes priekšsēdētājs Marģers Zeitmanis uzsver, ka pēdējie divi gadi ir bijuši ļoti svarīgi gan slimnīcas vadībai, gan kolektīvam, gan iedzīvotājiem, jo novērsts abu slimnīcu bankrots un saglabāta darbspējīga slimnīca, nodrošinot ārstu un pakalpojumu pieejamību reģionā.

Pirms diviem gadiem Gulbenes un Balvu reģionālās slimnīcas bija uz bankrota sliekšņa, kad pašvaldība pieņēma lēmumu izveidot krīzes vadības komandu, lai, izmantojot esošos resursus, varētu nodrošināt slimnīcu turpmāko darbību un attīstību. Tā rezultātā tika veikta abu slimnīcu restrukturizācija ar mērķi izslēgt abu slimnīcu darbā dublējošās funkcijas un optimizēt slimnīcu darbu, saglabājot medicīniskās aprūpes pieejamību reģionu iedzīvotājiem.

Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība strādā atbilstoši jaunajam darbības modelim, saglabājot abās slimnīcās ambulatoro medicīnas pakalpojumu sniegšanu, Balvos – neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu ar uzņemšanas nodaļas darbu 24 h diennaktī, bet Gulbenē - dienas stacionāru, plānveida operāciju nodrošināšanu un steidzamās medicīniskās palīdzības sniegšanas punktu ar darba laiku 24 h diennaktī.

Komentāri

Pievienot komentāru