Ražošana

Belēvičs kļuvis par Rigvir līdzīpašnieku

Db.lv, 13.05.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Contract Pharma" iegādājusies 75% kapitāldaļu SIA "Pharma VC", kas, savukārt, veikusi darījumu par 10% kapitāldaļu iegādi SIA "Rigvir" un ar to saistītajos uzņēmumos.

Darījumi veikti ar mērķi stiprināt Rigvir uzņēmumu grupu un sekmēt turpmāku zāļu "Rigvir" attīstību.

"Vēža zāles "Rigvir" ir ar milzīgu potenciālu, ko pierāda gan līdzšinējie rezultāti onkoloģijas pacientu ārstēšanā, gan līdz šim veiktie pētījumi. Latvijas zinātnieces Ainas Mucenieces veikums viroterapijas jomā un līdz šim paveiktais saistībā ar "Rigvir" ir nozīmīgs solis Latvijas farmācijas vēsturē un to ir nepieciešams turpināt, secīgi soli pa solim īstenojot nepieciešamos zāļu atzīšanas attīstības posmus. Esam gatavi ieguldīt savas profesionālās zināšanas un prasmes, lai "Rigvir" zāles virzītu attīstītos farmācijas tirgos," komentē SIA "Contract Pharma" īpašnieks Guntis Belēvičs.

Kopš 2018.gada "Rigvir grupa" ir pārstrukturējusies uz biotehnoloģiju formātu, vairāk fokusējoties uz produkta attīstību un arvien jaunu investoru piesaisti secīgiem klīniskajiem pētījumiem un produkta licenču realizāciju.

Pēdējā gada laikā "Rigvir grupa" ir veiksmīgi īstenojusi vairākus projektus. Pabeigts ERAF līdzfinansētais toksicitātes pētījums, kas kopumā izmaksāja 500 000 eiro. Tāpat, ieguldot investīcijas 2,3 milj. eiro apmērā, pabeigta un atbilstoši GMP (labas ražošanas prakses) standartiem sertificēta jaunā aktīvās vielas ražotne. Būtisks attīstības solis ir pirmā Ķīnas tirgum izsniegtā licence.

SIA "Contract Pharma" dibināta 2005.gadā un specializējusies zāļu lieltirgotavas, noliktavas un zāļu loģistikas pakalpojumu nodrošināšanā. Uzņēmuma komanda ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi farmācijas tirgū sniedz arī kvalitātes nodrošināšanas pakalpojumus, piemēram, līgumpartnera licences saņemšanu, iekšējo auditu veikšanu un kvalitātes sistēmas izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs iegādājies uzņēmumu "NMS laboratorija", liecina "Firmas.lv" informācija.

Līdz šā gada oktobrim "NMS laboratorija" vienīgais īpašnieks bija Igaunijas uzņēmums "Baltic Lab Holding", bet tagad 100% kapitāldaļu pieder SIA "Contract Pharma", kuras vienīgais īpašnieks ir Belēvičs.

Belēvičs kļuvis arī par "NMS laboratorijas" valdes priekšsēdētāju. Valdē strādā arī valdes loceklis Artūrs Altbergs, kurš iepriekš bija valdes priekšsēdētājs.

Belēvičs sacīja, ka laboratoriju bizness viņam nav jauns, jo iepriekš viņš jau bija "Centrālās laboratorijas" dibinātājs un ilgu laiku arī lielākais kapitāldaļu īpašnieks.

"Atgriežos laboratoriju biznesā un domāju to attīstīt, "NMS laboratorijā" piedāvājot veikt arvien vairāk jaunas analīzes, kādas līdz šim laboratorija nav veikusi," sacīja Belēvičs. Sīkākus komentārus par plānotajām investīcijām un paredzētajiem jaunajiem pakalpojumiem Belēvičs nevēlējās sniegt.

Komentāri

Pievienot komentāru