Citas ziņas

Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda pērno gadu noslēgusi ar zaudējumiem

Gunta Kursiša, 02.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda apgrozījusi 575,8 tūkst. eiro (404,6 tūkst. Ls), un gads tika noslēgts ar 220 tūkst. eiro (154,6 tūkst. Ls) zaudējumiem, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012. gadu, pērn SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda apgrozījums ir samazinājies par 4,44%. Trases vadība skaidro, ka galvenais iemesls uzņēmuma ieņēmumu kritumam bija sporta komandu treniņu pārnešanu uz jauno Soču trasi un gatavošanos olimpiskajām spēlēm tajā. Ieņēmumi, kuri tiek gūti no ledus treniņu pārdošanas Krievijas komandu sportistiem, varētu samazināties arī šogad, jo darbu uzsākusi Soču trase, gada pārskatā atzinusi SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda vadība.

Gada laikā palielinājušies arī zaudējumi pēc nodokļu nomaksas – no 155 tūkst. eiro 2012. gadā līdz 220 tūkst. eiro pērn.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka 2013. gadā palielinājušies uzņēmuma saimnieciskās darbības izdevumi. Tas lielākoties ir saistīts ar veicamajiem papildus uzlabojumiem trasē un finiša mājā pēc Starptautiskās kamaniņu federācijas prasībām gaidāmajam Eiropas čempionātam 2014. gadā un 2015. gada pasaules čempionātam, informē Klientu Portfelis.

Tāpat 2013. gadā trasē veikti aukstuma saimniecības remontdarbi un uzstādītas un pilnveidotas videonovērošanas kameras finiša zonā, atjaunota apskaņošanas sistēma un veikti citi darbi.

Arī šogad plānots turpināt uzlabot trasi – vasarā tiks uzsākti saules un nokrišņu sistēmas rekonstrukcijas darbi, savukārt pēc jaunā kompresora uzstādīšanas paredzēts ledus sezonu 2014. gadā uzsākt aptuveni 1.oktobrī, lai nodrošinātu ar ledu Latvijas izlases, kā arī radītu iespēju pārdot pakalpojumu citām komandām.

SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda reģistrēta 1991.gada 28.maijā, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Izglītības un zinātnes ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru