Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pavasarī pa Rīgu pārvietoties sāks 250 zīmola «Skok» elektriskie motorolleri.

Pēc raksta publicēšanas par uzņēmuma «Kong Mobility» plāniem ar 2020. gada pavasari sākt piedāvāt elektrisko mopēdu koplietošanas pakalpojumus Rīgā, ar Db.lv sazinājās uzņēmuma «Eterna Elect» valdes priekšsēdētājs, ukraiņu uzņēmējs Leonīds Kramnojs, kurš pastāstīja, ka līdzīgi plāni ir arī viņa uzņēmumam.

Uzņēmums darbojas ar zīmolu «Skok» un tā īpašumā jau esot 250 elektriskie motorolleri un izstrādāta lietotāju aplikācija.

Uzņēmums esot bijis gatavs darbību uzsākt jau oktobrī, taču pēdējā brīdī izlemts, ka laikapstākļu dēļ vēlamāk būtu motorolleru koplietošanas pakalpojuma sniegšanu atlikt līdz pirmajām siltajām pavasara dienām.

Uzņēmums koplietošanas pakalpojumu motorolleru lietotājiem uzsāks piedāvāt galvaspilsētā, bet nākotnē esot paredzēts attīstīties arī citos reģionos, informē vadītājs. Viņš norāda, ka lietot elektriskos motorollerus varēs ikviens, kas sasniedzis 18 gadu vecumu un ir ieguvis B, A, A1, A2 vai AM kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Tā kā elektriskie transportlīdzekļi vadīšanas ziņā nedaudz atšķiras no ierastajiem motorolleriem, uzņēmums ir apņēmies nodrošināt bezmaksas braukšanas apmācības ikvienam interesantam. Organizēt apmācības ir paredzēts sākt jau ziemā.

Pakalpojuma cenas par elektriskā transportlīdzekļa nomu būšot 20 eiro/dienā vai 0,20 eiro par braukšanas minūti. Tā esot konkurētspējīga cena, ņemot vērā, ka ar transportlīdzekli vienlaikus var pārvietoties divi cilvēki, tā ātrums sasniedz 45 km/h un tādējādi tas sniegs plašas pārvietošanās iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru