Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Depkina jeb Rāmavas muižas nomas tiesības izsolē ieguvusi SIA "Pine Cargo", informē Ķekavas novada pašvaldība.

Kopumā izsolē piedalījās trīs dalībnieki. Nomas tiesības uz 10 gadiem piešķirtas "Pine Cargo", kas piedāvāja maksu 4490 eiro mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa.

Plānots 15 darba dienu laikā parakstīt līgumu ar izsoles uzvarētāju.

"Pine Cargo" reģistrēta 2015.gadā. Uzņēmums vienādās daļās pieder Uģim un Līvai Priedēm. Pērn tas strādāja ar 9850 eiro apgrozījumu un 1120 eiro zaudējumiem. Kā darbības veidi uzņēmumam norādīta kravu pārvadājumi pa autoceļiem un reklāmas aģentūru darbība.

Muižas nomas izsole notika 18.janvārī. Objekta sākumcena bija noteikta 2090 eiro mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa.

Īpašuma lietošanas mērķis paredzēts rekreācijas pakalpojumu sniegšana, publisku pasākumu, tai skaitā kāzu un svinīgu svētku organizēšana.

Depkina muiža ir bijusi mājvieta slavenajam rakstniekam un publicistam Garlībam Merķelim. Muiža jeb muižas kungu māja ir klasicisma formās ieturēta divstāvu koka ēka ar augstiem bēniņiem.

Ēku ieskauj ainavu parks ar dažām reto koku sugām un nelielu upīti. Kādreizējo muižas piebraucamo ceļu rotā no ķieģeļiem mūrēti vārti.

Pēc Pirmā pasaules kara muižā bija izvietojusies Latvijas Universitātes Lauksaimniecības fakultātes pētniecības saimniecība "Rāmava". Pēc Otrā pasaules kara muižā izveidoja dzīvokļus, telpas sadalīja ar starpsienām un pakļāva nekontrolētām pārbūvēm.

Pagājušā gadsimta 80.gados muižā īsu brīdi atradās eksperimentālās saimniecības "Rāmava" kantoris.

Pēc 1991.gada muiža nonāca Ķekavas pagasta pārziņā. 1998.gadā Depkina (Rāmavas) muiža un muižas kungu mājās kāpnes iekļautas valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Sadarbībā ar Zviedrijas Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi 2000.gadā sākās muižas restaurācijas un rekonstrukcijas darbi, kas veiksmīgi noslēdzās 2002.gadā un šobrīd tā ir viena no labāk saglabātajām Pārdaugavas muižiņu mājām.

Nekustamo īpašumu veido 4,45 hektārus liels zemes gabals un ēka.

Tās pirmajā stāvā ir recepcija, zāles, virtuves telpas, saimniecības telpas, sanitārās un atpūtas telpas.

Otrajā stāvā ir viesību zāle un apartamenti ar sanitārām telpām.

Muižas ēkas trešajā stāvā jeb mansardā atsevišķās telpās ir ierīkotas istabas, pārējās telpas tiek izmantotas kā mantu glabātuves.

Pagrabā atrodas saimniecības un noliktavas telpas.

Muižā ir elektrība, kanalizācija, ūdensapgāde un centrālā gāzes apkure. Ņemot vērā ēkas vecumu un arhitektonisko veidolu, lai saglabātu vēsturisko veidolu un vērtības, ir nepieciešami turpmāki ieguldījumi.

Kopš 1999.gada nekustamo īpašumu nomāja bezpeļņas organizācija SIA "Kultūras mantojums", savukārt no 2012.gada līgumu ar termiņu līdz 2024.gada 12.janvārim pārņēma biedrība "Rāmavas muižas misijas centrs".

Komentāri

Pievienot komentāru